Jump to content

LarissaSnow

Μέλη
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    573
  • Eγγραφή

  • Τελευταία είσοδος

Δημοφιλία κοινότητας

773 Excellent

About LarissaSnow

  • Rank
    Newbie
    Newbie

Προσωπικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία
    Λάρισα

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

  1. Αφήνω αυτό εδώ. Αν επικρατήσει τελικά la nina τότε τουλάχιστον μπορούμε να περιμένουμε βάσιμα κάτι καλύτερο σε σχέση με φέτος (που είχαμε strong el ninio).
  2. Το πρώτο θα είναι μάλλον λίγο πιθανότερο να συμβεί (σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει τώρα), αλλά και πάλι πιθανότατα θα προϋποθέτει να υπάρχει ήδη κάποιο ψύχος στην Ιβηρική. Το δεύτερο το θεωρώ σχεδόν ακατόρθωτο να συμβεί ακόμη και μετά από πλήρη κατάρρευση του ρεύματος του κόλπου.
  3. Οι εκτιμήσεις για μείωση του υετού είναι γενικές. Θεωρώ ότι η βόρεια σε σχέση με τη νότια Ευρώπη θα έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα οι μέσοι όροι των θερμοκρασιών θα πέσουν περισσότερο στη βόρεια Ευρώπη και λιγότερο στη νότια. Η μείωση του υετού είναι σχεδόν σίγουρη για τη βόρεια Ευρώπη, ενώ για τη νότια τα ερωτηματικά είναι πολλά μιας και οι περισσότερες χώρες βρέχονται από τη Μεσόγειο, μια ζεστή γενικά θάλασσα. Εδώ θα παίξει σημαντικό ρόλο η βορειότερη μετατόπιση της υποτροπικης ζώνης, καθώς και κατά πόσο έως τότε θα έχει αυτή μετατοπιστεί ακόμη βορειότερα.
  4. Από όσα διάβασα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι για μια πλήρη κατάρρευση του ρεύματος του κόλπου θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμη, ωστόσο με την ταχύτητα που αλλάζει το κλίμα παγκοσμίως θεωρώ πως δε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βάλουμε στο "κάδρο" κι άλλους παράγοντες όπως είναι η βορειότερη μετακίνηση της υποτροπικές ζώνης, καθώς και το πως θα αλληλεπιδράσουν οι διάφοροι παράγοντες μεταξύ τους. Γνώμη μου είναι όσον αφορά τη χώρα μας που μας ενδιαφέρει περισσότερο, ότι θα μπαίνουν στη Μεσόγειο περισσότερα χαμηλά από τον Ατλαντικό (μιας και μάλλον θα είναι λιγότερο δραστήριος και κάπως πιο καθηλωμένος ο αζορικος αντικυκλωνας) τα οποία θα φτάνουν τουλάχιστον έως την οροσειρά της Πίνδου (αν όχι και ανατολικότερα) και αναλόγως τι ψύχος θα βρίσκουν στη χώρα μας θα κατανέμεται ανάλογα η μορφή του υετού, αρκεί βέβαια έως τότε να μην έχει μετατοπιστεί ακόμη βορειότερα η υποτροπικη ζώνη.
  5. Και στη Μήδεια στρώθηκαν οι δρόμοι αργότερα, αλλά σίγουρα ζοριστηκε πολύ! Στην Αριάδνη είχαν παγώσει άσφαλτος και τσιμέντα, χιόνιζε με αντικυκλωνικο ψύχος. Άρχισε να χιονίζει για πρώτη φορά μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής 6-1-2017 και μετά χιόνιζε από λίγο σχεδόν κάθε μέρα με φουλ αρνητικές θερμοκρασίες (μάλιστα το βράδυ της Κυριακής 8-1-2017 χιόνιζε με θερμοκρασία επιφάνειας -8 γεγονός πρωτοφανές για Λάρισα να έχει φαινομενα με τέτοια θερμοκρασία, νομίζαμε ότι μέναμε στο Ελσίνκι) μέχρι να έρθει η νυφίτσα της 11-1-2017 που άφησε το πολύ χιόνι με θερμοκρασίες στην επιφάνεια -4 και -5 κατά τη διάρκεια των φαινομένων.
  6. Εγώ πάντως βάσιμες ελπίδες για χιόνι στα πεδινά δε βλέπω να διαφαίνονται, ενώ και τα κατοικημένα ορεινά θα δυσκολευτουν αρκετά. Μακάρι να γίνει κάτι έστω και στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Οι χιονοφιλοι ζούμε έναν από τους χειρότερους χειμώνες, τώρα αν κάνει κάτι το Μάρτιο, ίσως να μη με αφήσει αδιάφορο, αλλά θα είναι Άνοιξη και όχι Χειμώνας
  7. Μέρες μετά τη χιονόπτωση στον Λέανδρο, έτσι είχε η χιονόστρωση στον Θεσσαλικό κάμπο. Παρατήρησε το δυτικό κομμάτι της πόλης.
  8. Στον Λέανδρο είχαμε πανω 10ποντο και σε ορισμένα σημεία προσέγγιζε 15ποντο τουλάχιστον εδώ στο τέρμα δυτικό κομμάτι της πόλης.
  9. Υποτυπώδης ολική τότε, χιόνισε για λίγο με -3 θερμοκρασία επιφάνειας, αλλά όχι 5 πόντοι, ζήτημα να ήταν 2 εκατοστά.
  10. Κάπως έτσι ήταν και η τριετία των χειμωνων 12-13, 13-14, 14-15
×
×
  • Δημιουργία νέου...