Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 ώρες πριν, Beach-snow NG είπε:

Aκόμη δεν έχετε καταλάβει το βασικό....απλά θα το ξαναπώ....

Ενα σύστημα καιρού το 1944 ή το 1890 ή το 1924, δίνει πχ θερμοκρασίες μέγιστες σε έναν συγκεκριμένο τόπο 33-34οc....τότε....

Παρόμοιο ή ίδιο σχεδόν συστημα καιρού, το 2010 ή σήμερα, ποια θερμοκρασία θα έδινε στον ίδιο τόπο με την δεδομένα άλλη οικιστική γεωμορφία; Σίγουρα δεν θα είναι ίδια....οι 33-34οC του 1920, σήμερα κατ αντιστοιχία στην Αθήνα πχ θα είναι 3-5οC παραπάνω, πάλι πχ....

ΥΓ Για μένα Θοδωρή ναι απόλυτα φυσιολογικά είναι όσα φαίνονται, γινόταν και θα γίνονται...ο καιρός και η δυναμική του μετατρέπει και ισορροπεί, διαμορφώνει και αλλάζει αναλόγως.....είναι ένα σύστημα που δεν καλουπώνεται πολιτικά.....και άσε να δούμε πλέον την εξέλιξη με το ελάχιστο της ηλιακής δραστηριότητας, που λίγοι ασχολούνται....

Αγορινα μου σαφως και υπηρχαν καποια μεμονωμενα θερμα επεισοδια και τα παλαιοτερα χρονια.Ειδικα μεσα τις χρονιες μεταξυ 1935-45...Οι μετρησεις ειναι εκει,και εφ οσον εχουν επισημοποιηθει απο τις εκαστοτε μετεωρολογικες υπηρεσιες και οργανισμους,δεν μπορουμε να τις παραβλεψουμε. Μακαρι να συνεβαινε και στις μερες μας κατι αναλογο.Αλλα...

Το καποτε ολιγον τι σπανιο γεγονος (το μια στο τοσο να το πω απλα) εχει γινει πλεον συνηθες.Ειναι συνηθες πλεον οι θερμες εως πολυ θερμες εισβολες στην Ευρωπαικη Ηπειρο που παρακολουθουμε στενα,(και οχι βεβαια μονο εκει),ειναι συνηθες πλεον στα νερα μας εδω και καμια 15ετια-20ετια να ευδοκιμουν ειδη (λαγοκεφαλοι,καποια ειδη τσουχτρας κ.α) που δεν θα μπορουσαν να ζησουν πιο πριν, και ειναι συνηθες πλεον να υπαρχουν ολο και σε περισσοτερη συχνοτητα καποια ακραια καιρικα φαινομενα. Και τωρα που μου ρθε στο μυαλο θα το πω. Ποσες φορες τα τελευταια χρονια στα φορουμ που ειμαστε δεν εχουμε πει την ατακα ''δεν το εχω ξαναδει αυτο που συμβαινει'' η π.χ ''αυτη η ραγδαιοτητα και η καταιγιδα ειναι μεσα στις 5 δυνατοτερες που εχω δει στη ζωη μου'' (με τις προηγουμενες να ειναι λιγα χρονια πριν) Εκτος αν ειμαστε ολοι μυθομανεις και τη τριχα τη κανουμε τριχια...Αλλα μαλλον οχι γιατι υπαρχουν και τα καταλληλα οργανα που μας επιβεβαιωνουν.Ποσα παραδειγματα να σου φερω που πιανεις το υετο του μηνα σε 3-4 ωριτσες? Απειρα... 

Θυμαμαι εκτος απ τον εαυτο μου,και εσενα (προσφατα κιολας) απ τα Μελισσια,και τον Γιωργο απο Ζωγραφου,τον Σακη,τον Μιχαηλ,και πολλα παιδια απο Κρητη μεχρι Εβρο να λενε κατι παρομοιο ειτε για βροχη ειτε για χιονι.Και οι περισσοτεροι δεν ειμαστε και μωρα ε?

Και σου ξαναλεω...μη συγκρινεις την Αθηνα του τωρα,με την Αθηνα του Περικλη...Για αυτο σου εδωσα το παραδειγμα μιας ιδιας περιοχης που δεν ειχε οικιστικη μεταβολη σε αυτα τα λιγα χρονια.Εκει ειναι το προβλημα.Οχι μεταξυ του 2020 και του 1850 αλλα μεταξυ τα μεσα της 10ετιας του 80 και του 2020. Απο το 1880 μεχρι τα μεσα του 80 δεν ειχαμε τιποτα τρομακτικες αλλαγες,περαν της συνεχομενης ανοδου της t στη διαρκεια του Β' παγκοσμιου πολεμου. Αυτο ειναι το προβλημα.Και αν θες αυτο ειναι και το δασος.Εφοσον λοιπον (κατα την αποψη μου παντα) αυτο ειναι το δασος εγω δε μπορω να γυρισω και να δω το δεντρο πλεον. Το δεντρο για μενα ηταν η εξαιρεση (θερμα επεισοδια) στον κανονα που υπηρχε καποτε (ηπιοτητα). Ο κανονας ομως εχει αλλαξει τα τελευταια χρονια,και εγω πλεον δεν εχω ορατοτητα προς το συγκεκριμενο δεντρο γιατι διπλα του εχει αναπτυχθει δασος.

Για να τελειωσω με αυτο γιατι πιθανων κουρασα,ενα συστημα καιρου λοιπον που λες και εσυ, αν παταγε ποδι στη κεντροβορειο Ευρωπη τα προβιομηχανικα χρονια 2 φορες στα 20 χρονια,τωρα παταει 5 στα 10. Εδω ειμαστε,τα βλεπουμε τα ζουμε. 

 

Οσο αφορα τους ''εμπειρογνωμωνες'' που μου στειλες...Ειναι γνωστο της πασης οτι κομπογιανιτες επιστημονες και μη υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν.Επισεις ειναι γνωστο οτι η καλυτερη διαφημιση για το οποιοδηποτε εντυπο η ηλεκτρονικο μεσο,ειναι να πεις μια μεγαλη παπ@ρια που θα περασεις ως ειδηση για να τραβηξεις κλικ και θεαση. Για τον καιρο αρχισα να διαβαζω μεγαλος.Απο τα μεσα της 10ετιας του 90...Και τοτε θυμαμαι ακουγοντουσαν και γραφοντουσαν διαφορα ευτραπελα (οπως αποδειχθηκε) του τυπου συντομα θα ερθει η ice age εποχη και θα παγωσουν τα παντα, η μεχρι και οτι θα στερεψουν τα ποταμια και οι λιμνες στην Ελλαδα λογω ξηρασιας απο τη θερμανση σε λιγα χρονια. Επειδη ημουν και ειμαι αδαης,απλα τα εβαλα στο πισω μερος του μυαλου μου.Μεχρι τωρα δεν εχει συμβει τιποτα απο αυτα. 

Αυτο που δεν εβαλα ομως στο πισω μερος του μυαλου μου,και αρχισα να το ψαχνω αμεσως ηταν η πληροφορια λιγο πριν το 2000,οτι στα επομενα χρονια θα εχουμε ολο και πιο συχνα ακραια καιρικα φαινομενα λογω της διαφαινομενης τοτε ανοδου της t.Διαβαζοντας ξανα και ξανα τον μηχανισμο που μπορει να τα προκαλεσει αυτα,πειστηκα οτι αυτο που διαβαζα ηταν κατι που ειχε επιστημονικη βαση,και κυριως ειχε και εφαρμογη ανα τον κοσμο σε τακτα διαστηματα. Μετα απο λιγο καιρο και εως σημερα...τα ζω κι ολας.

 

Υ.γ  Μιας που αναφερθηκα σε ακραια καιρικα φαινομενα να μοιραστω και κατι που δε το χω πει εως τωρα.Στο προηγουμενο φορουμ ειχα την υπογραφη ''Φανατικος θαυμαστης ακραιων καιρικων φαινομενων'' Θεωρω λαθος μου που τη διατηρησα μετα τη Μανδρα,και διπλο λαθος που την ειχα ακομα και μετα το Ματι.Ασχετως με το τι εξιταρει εμενα...δυστυχως δεν κατανοησα εγκαιρως,το αντικτυπο στα ματια ενος μη πυροβολημενου (οπως ειμαστε εμεις) αναγνωστη ο οποιος μετα τα τραγικα συμβαντα ισως εμπαινε να ενημερωθει για κατι,και θα επεφτε πανω στην υπογραφη μου. 

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Και καποιες μετεωρολογικες ειδησεις οχι ευχαριστες δυστυχως.

Οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που ακολούθησαν το κύμα καύσωνα της προηγούμενης εβδομάδας, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία, μεταξύ αυτών μια νεαρή γυναίκα που σκοτώθηκε από μίνι ανεμοστρόβιλο κοντά στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Η 26χρονη επέστρεφε στο σπίτι της γύρω στις 02.00 το πρωί τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, έριξαν στύλους ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην πληγείσα περιοχή.

Βορειότερα, μια 45χρονη αθλήτρια από τη Νορβηγία, που συμμετείχε σε μαραθώνιο στο Ντολομίτες, έχασε τη ζωή της χθες το απόγευμα χτυπημένη από κεραυνό, ενώ αγωνιζόταν, σε υψόμετρο 2000 μέτρων.

Σήμερα, κοντά στο Αρέτσο, στα νότια περίχωρα της Φλωρεντίας, οι διασώστες βρήκαν σε ένα κανάλι, κάτω από όγκους λάσπης, το άψυχο σώμα ενός 70χρονου άνδρα, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο.

Σύμφωνα με την Coldiretti, τη μεγαλύτερη αγροτική ένωση της χώρας, το χαλάζι που έπεσε τις τελευταίες 24 ώρες προκάλεσε ζημιές ύψους εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα.

Πηγη: https://www.newsit.gr/kosmos/treis-nekroi-stin-italia-apo-tin-kakokairia-gynaika-skotothike-apo-anemostrovilo-6/2841754/

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Τροφή για σκέψη....

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ...ΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗ;

"Η αλλαγή κλίματος αποτελεί τώρα ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα, και δεν αποτελεί πλέον μια ανοικτή επιστημονική αντιπαράθεση. Εάν κάποιος έχει μια επιστημονική άποψη που αντιτάσσεται στο δημοφιλές δόγμα περί κλιματικής αλλαγής, η άποψη του αντιμετωπίζεται αυτόματα ως πολιτική δήλωση ή στην καλύτερη περίπτωση μια ακραία λαθεμένη αντίληψη"...."Είναι πραγματική τιμή και έχει ιδιαίτερο βάρος να αναφέρεται στις αποψεις σου, ένας διακεκριμένος μετεωρολόγος-  επιστήμονας, όπως ο Θοδωρής Κολυδάς. Τον ευχαριστώ"

Σταύρος Αλεξανδρής - Αναπληρωτής Καθηγητής  του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών....

http://kolydas.gr/content/κλιματική-αλλαγή-μια-ενοχλητική-αλήθεια-ή-μια-εξαιρετικά-δημοφιλής-αυταπάτη

 

highway-2497996_1920.jpg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δύο περιοχές της Σιβηρίας λόγω πυρκαγιών

Σε καÏάÏÏαÏη εκÏάκÏÎ¿Ï Î±Î½Î¬Î³ÎºÎ·Ï Î´Ïο ÏεÏιοÏÎ­Ï ÏÎ·Ï Î£Î¹Î²Î·ÏÎ¯Î±Ï Î»ÏÎ³Ï ÏÏÏκαγιÏν

Η ρωσική κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τις περιοχές του Κρασνογιάρσκ και του Ιρκούτσκ και εν μέρει την περιοχή Μπουριάτιας, όπου στις αχανείς δασικές εκτάσεις, μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι πυρκαγιές, εκτείνονται σε μια έκταση 30.000.000 στρεμμάτων, με αποτέλεσμα ο καπνός να έχει απλωθεί στις γειτονικές πόλεις Τομσκ, Αλτάι, Γιεκατερίνεμπουργκ, Τσελιάμπινσκ, ωστόσο οι περιοχές που έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές καταλαμβάνουν μια έκταση 16.030.000 εκατομμυρίων στρεμμάτων

Η κατάσταση επιδεινώνεται από τους ξηρούς ανέμους και μια αφύσικη θερμοκρασία για την περιοχή που φθάνει τους 30 Βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα έχουν προκύψει σε πολλά αεροδρόμια των πόλεων λόγω του καπνού.

Έχουν καταγραφεί 232 έστιες, ενώ εξαιρετικά δύσκολες είναι συνθήκες στην περιοχή του Ικρούτσκ με 137 πυρκαγιές και στην περιοχή του Κρασνοντάρ με 94 πυρκαγιές

Στην περιοχή του Κρανοντάρ η συνολική έκταση στην οποία μαίνονται οι πυρκαγιές φθάνει τα 9.850.000 εκ. στρέμματα, ενώ στην γειτονική περιοχή του Ιρκούτσκ έχουν παραδοθείς τις φλόγες περίπου 6.000.000 στρέμματα.

Υπάρχουν επίσης 85 εστίες σε μια έκταση 5.222.807 στρεμμάτων, που θεωρείται μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, η οποία παρακολουθείται από το Διάστημα και στην οποία η κατάσβεση της πυρκαγιάς θεωρείται αδύνατη με την χρήση διαφόρων μέσων.

Συνολικά στις φλόγες έχουν παραδοθεί δασικές εκτάσεις σε 11 περιοχές της Σιβηρίας, ενώ ο καπνός από τις πυρκαγιές έχει κατακλύσει μια ζώνη στις οποία υπάρχουν 15 πόλεις, που βρίσκονται σε τέσσερις περιοχές. Συνολικά στις περιοχές αυτές βρίσκονται 500 κατοικήσιμα σημεία.

Στο μεγαλύτερο τμήμα των εκτάσεων όπου μαίνονται οι πυρκαγιές είναι αδύνατον να φθάσουν βαρέως τύπου πυροσβεστικά οχήματα.

Στην κατάσβεση των καταστροφικών αυτών πυρκαγιών συμμετέχουν 3000 πυροσβέστες, 500 πυροσβεστικά οχήματα και 60 εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών προτίθεται να αυξήσει την δύναμη των πυροσβεστών και των μέσων που συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η ρωσική υπηρεσία διαχείρισης δασών θεωρεί ότι αιτίες των πυρκαγιών είναι οι καιρικές ανωμαλίες, οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη βροχοπτώσεων, οι «ξηρές καταιγίδες» ( ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταιγίδας χωρίς βροχή-σ.σ) όπως και τα λιγοστά χιόνια κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Οι μετεωρολόγοι, μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, δεν προβλέπουν προς το παρόν βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις περιοχές αυτές της Σιβηρίας, ενώ οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν παρατηρείται αύξηση στην ατμόσφαιρα βλαβερών ουσιών από τον καπνό, που να υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια.

https://www.zougla.gr/kosmos/article/se-katastasi-ektaktou-anagis-dio-perioxes-tis-sivirias-logo-pirkagion

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

On 26/7/2019 at 9:32 ΜΜ, teo_73 είπε:

Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας στη Βρετανία- Έφτασε στους 38,7 βαθμούς Κελσίου

Το ιστορικό ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας των 38,7 βαθμών Κελσίου πιθανόν κατεγράφη χθες, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας (Met Office).

Ο υδράργυρος έσπασε χθες ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ σε Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, καθώς κύμα καύσωνα σάρωσε την Ευρώπη για δεύτερη φορά σε έναν μήνα.

Το Met Office είχε ανακοινώσει χθες ότι η δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά, στη Βρετανία, 38,1 βαθμοί Κελσίου, καταγράφηκε στο Κέιμπριτζ, στην Αγγλία.

Εντούτοις, σήμερα, η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε μια νέα προσωρινή μέτρηση, στους 38,7 βαθμούς Κελσίου, στον Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ.

Με τη θερμοκρασία αυτή καταρρίπτεται το προηγούμενο ρεκόρ των 38,5 βαθμών Κελσίου, τον Αύγουστο του 2003.

«Η θερμοκρασία που καταγράφηκε χθες στον Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ θα χρειαστεί να περάσει από ποιοτικό έλεγχο και να αναλυθεί τις επόμενες ημέρες και εφόσον επικυρωθεί, θα είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει επισήμως καταγραφεί στη Βρετανία» επεσήμανε σε μια ανακοίνωση το Met Office.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσημα πλέον έσπασε και το ρεκόρ Βρετανίας καθώς επικυρώθηκε η μέτρηση στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

https://www.metoffice.gov.uk/about-us/press-office/news/weather-and-climate/2019/new-official-highest-temperature-in-uk-confirmed

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

On 20/7/2019 at 10:44 ΜΜ, teo_73 είπε:

Αρθρο με αποψεις των Κ. Ζιακοπoυλoυ,Γιαννακοπoυλoυ,και Λαγουβαρδου.

 

112 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ

«Να διακόπτονται άμεσα και οι μεταδόσεις της Θείας Λειτουργίας από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για να μεταδίδονται οι προειδοποιήσεις της ΕΜΥ». Αυτά έλεγαν ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, στον οποίο μέσω του ΓΕΑ υπαγόταν η ΕΜΥ, και ο τότε αρχηγός του ΓΕΑ, μετά το καταστροφικό μπουρίνι που αργά το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 1983 είχε πλήξει τον Θερμαϊκό. Σε εκείνη την τραγωδία εννέα άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι υλικές καταστροφές στην Κεντρική Μακεδονία και στην Αν. Θεσσαλία ήταν ανυπολόγιστες. «Το μπουρίνι εκείνο και οι επιπτώσεις του είχαν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην ΕΜΥ και στο ΓΕΑ», θυμάται ο μετεωρολόγος και πρώην διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥΔημήτρης Ζιακό*****ς. «Η αιτία ήταν οι αναφορές των εφημερίδων, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης για ανυπαρξία μηχανισμού άμεσων ειδοποιήσεων των πολιτών από την ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τοπικής κλίμακας με μικρό χρόνο ζωής», λέει στην εφημερίδα «Καθημερινή». Σύστημα προειδοποιήσεων για τις μεγάλης κλίμακας κακοκαιρίες υπήρχε, αλλά όχι για τα μπουρίνια.

Τριάντα έξι χρόνια έχουν περάσει και όπως με οδυνηρό τρόπο συνειδητοποιήσαμε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μετά το φονικό μπουρίνι που έπληξε τη Χαλκιδική, το σύστημα άμεσης προειδοποίησης των πολιτών την ώρα του κόκκινου συναγερμού αποτελεί ακόμη ζητούμενο. «Θυμάμαι τότε (σ.σ. 1983) είχαμε αρχίσει αμέσως τις επαφές με την ΕΡΤ και καταφέραμε να δρομολογήσουμε διαδικασίες γρήγορης διασποράς και μετάδοσης των προειδοποιήσεων», λέει ο κ. Ζιακό*****ς. «Ομως, με την πάροδο των ετών οι συγκεκριμένες διαδικασίες ατόνησαν. Οι πληροφορίες αργούσαν να φθάσουν στον προορισμό τους και συχνά μεταδίδονταν ώρες ολόκληρες μετά την παρέλευση των φαινομένων». Οπως εξηγεί ο πολύπειρος μετεωρολόγος, μπουρίνια όπως αυτό που έπληξε τη Χαλκιδική την προηγούμενη εβδομάδα είναι φαινόμενα μέσης κλίμακας και η πρόγνωσή τους στον χρόνο και στον χώρο είναι εξαιρετικά δύσκολη. «Το βασικό εργαλείο αντιμετώπισης των δυσκολιών είναι τα συστήματα προγνώσεων πραγματικού χρόνου (σ.σ. nowcasting), αλλά το πρόβλημα της έγκαιρης διασποράς και αξιοποίησης των πληροφοριών παραμένει. Η έκδοση έκτακτων δελτίων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ είναι σημαντική, αλλά συχνά δεν επαρκεί για την αποφυγή της απώλειας ανθρώπινων ζωών».

Το κλίμα αλλάζει

kairos-600-x-375.jpg

Αυτό που από το 1983 φαίνεται ότι έχει αλλάξει είναι το κλίμα στην Ελλάδα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και στη χώρα μας είναι πιο συχνά και πιο έντονα, αφήνοντας συχνά πίσω τους ανθρώπινα θύματα. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το 2000 έως και τις 12 Ιουλίου του 2019 έχουν καταγραφεί 182 θύματα, εκ των οποίων τα 118 (65%) οφείλονται σε πλημμύρες, τα 29 (16%) σε ισχυρούς ανέμους και 35 (19%) σε κεραυνικά πλήγματα (δεν περιλαμβάνονται θύματα από τις δασικές πυρκαγιές). «Ενα μεμονωμένο φαινόμενο δεν μπορεί να αποδοθεί απευθείας στην κλιματική αλλαγή», εξηγεί στην «Καθημερινή» ο υπεύθυνος ερευνητής ΕΑΑ Χρήστος Γιαννακό*****ς. «Ωστόσο, η αυξημένη συχνότητα στις μέρες μιας συγκεκριμένης κλιματικής κατάστασης είναι σημάδι επερχόμενης κλιματικής αλλαγής και αυτό που προβλέπουν τα κλιματικά μοντέλα για το κοντινό μέλλον για την περιοχή μας. Η συχνότητα και η ραγδαιότητα και ο μεγαλύτερος βαθμός επικινδυνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι σημάδι της επερχόμενης αλλαγής». Στο μέλλον, το κλίμα της Ελλάδας θα είναι αρκετά διαφορετικό από το σημερινό. Οι βροχοπτώσεις θα μειωθούν, αλλά θα αυξηθούν τα ακραία φαινόμενα βροχόπτωσης. «Με λίγα λόγια, θα πέφτει πολύ βροχή σε λιγότερο χρόνο. Ενώ η συνολική βροχόπτωση στην Ελλάδα θα μειωθεί, θα πέφτει όλη σε λίγα επεισόδια», εξηγεί ο κ. Γιαννακό*****ς. «Οσο θερμαίνεται το κλίμα ειδικά στα δικά μας πλάτη, θερμαίνεται και η θάλασσα και τότε τα ακραία φαινόμενα είναι πιο έντονα. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας η ψυχρή μάζα τραβάει περισσότερη υγρασία από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα η καταιγίδα να είναι πιο δυνατή».

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος επισημαίνει πως, εάν αρχίσουμε να αποδίδουμε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή, αυτό ίσως αποτελέσει μια... καλή δικαιολογία αδράνειας. «Αν μπεις σε αυτήν τη λογική, είναι σαν να λες ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει δίκιο που λέει ότι επειδή έχει κρύο δεν υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη. Την κλιματική αλλαγή τη βλέπουμε πράγματι στις θερμοκρασίες που κυμαίνονται πάνω από τις κανονικές τιμές, αλλά όχι σε κάθε φαινόμενο. Φαινόμενα υπήρχαν πάντα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αύξηση της συχνότητάς τους». Οπως εξηγεί, η Χαλκιδική έχει «παραδοσιακά» καλοκαιρινά μπουρίνια, στο μεταίχμιο της αλλαγής από τη ζεστή ατμόσφαιρα στο ψυχρό μέτωπο. «Εκεί που συναντώνται τα δύο, είναι ζώνη με ισχυρές καταιγίδες, ριπαίους ανέμους και πιθανόν ανεμοστροβίλους. Γενικά η Βόρεια Ελλάδα έχει καταιγίδες το καλοκαίρι με μεγάλη συχνότητα εμφάνισης κεραυνικής δραστηριότητας. Ενίοτε, μάλιστα, έχουμε μπουρίνια και δασικές πυρκαγιές λόγω των κεραυνών».

http://greenagenda.gr/112-χρόνια-με-πλημμύρες-καύσωνες-και-μπο/

 

Θοδωρη ,δεν είναι ότι θέλω να κριτικάρω  το άρθρο, έτσι κι αλλιώς δεν ειμαι σχετικός επιστήμονας για να το κάνω.Απο την αλλη όμως δεν κρατιεμαι ...6 απο τα 9 γεγονότα αναφέρονται στην Αττική και μαλιστα 6 γεγονότα τα τελευταία 112 χρόνια...Δηλαδή φταίει η κλιματική αλλαγή; Φταίει για την Μάνδρα, για το Μάτι; Τι φταιει ; Μήπως φταίει απλα ότι χτίσαμε σπίτι στην Νέα Φιλαδέλφεια και βάλαμε και σταθμό για να μετράμε μια από τις χειρότερες περιοχές του λεκανοπεδίου; Εάν δεν χτίζαμε και ήταν χώρος πρασίνου δίπλα στο ποτάμι θα μας ένοιαζε;Φταίει για τον Ποδονίφτη και τα θύματα που είχαμε;Γενικά ,να μιλάμε για Αττική και να αποδίδουμε τις συνέπειες των πράξεών μας στην κλιματική αλλαγή δεν νομίζω  ότι βοηθάει . Εννοώ για τους κύριους που έγραψαν το άρθρο  και την γενικότερη θεώρηση των πραγμάτων . 

Μένουν 3 ακραία γεγονότα  εκτός Αττικής ( προφανώς υπάρχουν περισσότερα αλλά ποιος ασχολείται) στα 112 χρόνια....Τι να πω για τους συντάκτες του άρθρου....

Για χιόνια στα 112 χρόνια ούτε λόγος! Ο χειμώνας του 41-42 μάλλον  ήταν ήπιος  ,το ίδιο και του 87( ΟΚ ήταν Μάρτης) ,το ίδιο και στην δεκαετία του 90 ,το ίδιο και του 2002 . 112 χρόνια με  πλημμύρες, καύσωνες & μπουρίνια!!!! Καλά, πριν δεν υπήρχαν;;;;

Πάντως μετά από όλα αυτά καταλήξαμε φέτος με ρεκόρ αποθεμάτων στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ .Ή δεν κάνουμε μπάνιο ή δεν τραβάμε καζανάκι; 😊

Για να καταλήξω κάπου ,η αναφορά "Το κλίμα αλλάζει " είναι άσχετη και κακώς συνδέεται. Όσο ανεβαίνουν άρθρα τα οποία δεν στέκουν, τόσο θα περιορίζεται η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτά .

Αρκεί απλά ο κόσμος να ενημερώνεται όσο το δυνατόν αμεσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που θα έχουμε και να μάθει να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα . 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Δώστε λίγο χρόνο στην γνώση.....το ξεκίνησα το βίντεο και δεν σταμάτησε ωσότου τελειώσει ο καθηγητής....

Καθηγητής Αντώνης Φώσκολος: "Μεγάλο παραμύθι η πολιτική Κλιματική Αλλαγή!!!....ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η ΘΑΤΣΕΡ ΤΟ 1978....Το CO2 είναι ανάπτυξη....αναγκαίο για να δημιουργήσουμε ζωή"!!
 
Όλη η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη 2 ενοτήτων, ακολουθεί (από το 55ο λεπτό τα κλιματικά)....102 φορές είχαμε κλιματικές αλλαγές στα τελευταία 10.000 χρόνια!!!
Σκέτο σεμινάριο....ΑΟΖ- Ενεργειακοί Πόροι και Κλιματική «Αλλαγή»
 
 
image.png.abcca4dc2da7ed30f27890b65e7a7278.png
Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

21 minutes ago, Beach-snow NG είπε:

Το 3λεπτο ρεπορτάζ των ειδήσεων....

 

 

Το ανέβασα και εγώ Κώστα σε άλλο θέμα . Το ζητούμενο προφανώς δεν είναι ο κόσμος να αγοράζει αμάξι 5000 κυβικών και να μαρσάρει στο φανάρι σταματημένος με 3000rpm ή να πετάει σκουπίδια για να κάνουμε τον πλανήτη χαβούζα. Το ζητούμενο είναι να ακουστούν όλες οι απόψεις και να επενδύσουμε εκεί που πραγματικά πρέπει σεβόμενοι τον πλανήτη & τους εαυτούς μας.

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

10 minutes ago, oldboy332 είπε:

Θοδωρη ,δεν είναι ότι θέλω να κριτικάρω  το άρθρο, έτσι κι αλλιώς δεν ειμαι σχετικός επιστήμονας για να το κάνω.Απο την αλλη όμως δεν κρατιεμαι ...6 απο τα 9 γεγονότα αναφέρονται στην Αττική και μαλιστα 6 γεγονότα τα τελευταία 112 χρόνια...Δηλαδή φταίει η κλιματική αλλαγή; Φταίει για την Μάνδρα, για το Μάτι; Τι φταιει ; Μήπως φταίει απλα ότι χτίσαμε σπίτι στην Νέα Φιλαδέλφεια και βάλαμε και σταθμό για να μετράμε μια από τις χειρότερες περιοχές του λεκανοπεδίου; Εάν δεν χτίζαμε και ήταν χώρος πρασίνου δίπλα στο ποτάμι θα μας ένοιαζε;Φταίει για τον Ποδονίφτη και τα θύματα που είχαμε;Γενικά ,να μιλάμε για Αττική και να αποδίδουμε τις συνέπειες των πράξεών μας στην κλιματική αλλαγή δεν νομίζω  ότι βοηθάει . Εννοώ για τους κύριους που έγραψαν το άρθρο  και την γενικότερη θεώρηση των πραγμάτων . 

Μένουν 3 ακραία γεγονότα  εκτός Αττικής ( προφανώς υπάρχουν περισσότερα αλλά ποιος ασχολείται) στα 112 χρόνια....Τι να πω για τους συντάκτες του άρθρου....

Για χιόνια στα 112 χρόνια ούτε λόγος! Ο χειμώνας του 41-42 μάλλον  ήταν ήπιος  ,το ίδιο και του 87( ΟΚ ήταν Μάρτης) ,το ίδιο και στην δεκαετία του 90 ,το ίδιο και του 2002 . 112 χρόνια με  πλημμύρες, καύσωνες & μπουρίνια!!!! Καλά, πριν δεν υπήρχαν;;;;

Πάντως μετά από όλα αυτά καταλήξαμε φέτος με ρεκόρ αποθεμάτων στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ .Ή δεν κάνουμε μπάνιο ή δεν τραβάμε καζανάκι; 😊

Για να καταλήξω κάπου ,η αναφορά "Το κλίμα αλλάζει " είναι άσχετη και κακώς συνδέεται. Όσο ανεβαίνουν άρθρα τα οποία δεν στέκουν, τόσο θα περιορίζεται η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτά .

Αρκεί απλά ο κόσμος να ενημερώνεται όσο το δυνατόν αμεσότερα για τα καιρικά φαινόμενα που θα έχουμε και να μάθει να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα . 

Μήτσακο εγώ απλά το έβαλα γιατί το βρήκα μπροστά μου.Δε σημαίνει ότι συμφωνω κι όλας με ολα...Γι αυτό στον τίτλο έγραψα,άρθρο με απόψεις των τάδε,και όχι ανοίξτε τα μάτια σας και ξεστραβωθειτε (που λέει ο λόγος) Εννοείται ότι πρώτοι φταίμε εμείς που είμαστε ανοργάνωτοι σε ολα.Δε το συζητώ καν.Οπως και δε συζητώ καν όμως ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε πιο πολλά και πιο έντονα φαινόμενα.Αλλωστε τα ζουμε.

Στο video του καθηγητή κυριου Φώσκολου εγώ δε συγκράτησα τπτ παραπάνω από την ουσία.Και η ουσία είναι ότι υπαρχει μια συνεχής κλιματική αλλαγή ανά τους αιώνες που έχει να κάνει με την ηλιακή δραστηριότητα και τη σκόνη και όχι με κάτι άλλο.Χαιρομαι που είπε και για τη Γροιλανδία και τους 3c πάνω.Επισεις μέσα στα αλλά είπε ότι μετά το 80 έχει αρχίσει πάλι μια άνοδος,αλλά η πεποίθηση του είναι ότι θα ξαναπέσει.Δλδ ο άνθρωπος παραδέχεται τη κλιματική αλλαγή στις μέρες μας αλλά κάποιοι μόλις το ακούνε αυτό βγάζουν σπυρακια.Και εκεί είναι το πρόβλημα.Οτι κάποιοι άνθρωποι αυτό δε το παραδέχονται.Και δε το παραδέχονται επειδη είναι πεποισμενοι ότι όλος αυτός ο ντόρος γινεται αποκλειστικα  για τη κονομα.Και επειδή γίνεται (και) για την κονομα όπως παντού άλλωστε,σου λέει γιατί να πιστέψω στην άνοδο της θερμοκρασιας? Εγώ θα υποστηριξω το αφηγημα μου με πάτημα την εκμεταλευση.

Δλδ τους λες ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχει ανέβει η θερμοκρασία και σου λένε μην ακούς αρλουμπες.

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Μα η κλιματική αλλαγή Θοδωράκο, αυτό είναι....υγεία...όπως και το CO2 επίσης, που το έχουν αναγάγει σε θάνατο, έλεος....αυτά έλεγε και στο ραδιόφωνο στις 2 εκπομπές που έκανα και ο Χρ.Κατρατζιώτης (Ελληνας παλαιοκλιματολόγος στην Στοκχόλμη, που τον είχαμε και στο φόρουμ παλιά)....κι αν δεν υπήρχε ή δεν την βλέπαμε την αλλαγή αυτή, έπρεπε να την ανακαλύψουμε....όμως αυτό που ζούμε είναι η άκρατη πολιτικη κλιματική αλλαγή των μπούρδων όπως είπε ο καθηγητής και των χιλιάδων μικρομεγάλων ΚΟΝΑΝ του κλίματος που αρέσκονται να τρομοκρατούν τον κόσμο, παίρνοντας χρήμα όπως ακούσαμε τον κορυφαίο κατ εμέ Ελληνα επιστήμονα να λέει.....

Από τις πλέον διδακτικές, συνεντεύξεις γνωσιακού επιστημονικού τύπου που έχω παρακολουθήσει στη ζωή μου....με καθήλωσε....όπως και η ροή σκέψης του καθηγητή του Γεωπονικού Στ.Αλεξανδρή....

 

ΥΓ Καυσωνάκια ΤΕΟ (χαχαχαχα), τα ψυχρά ρεκόρ δεν τα έβαλες όμως....και από τον Σεπτέμβριο του 18 έως σήμερα, είναι πάρα πολλά και περισσότερα των θερμών!!!

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

22 minutes ago, Beach-snow NG είπε:

Μα η κλιματική αλλαγή Θοδωράκο, αυτό είναι....υγεία...όπως και το CO2 επίσης, που το έχουν αναγάγει σε θάνατο, έλεος....αυτά έλεγε και στο ραδιόφωνο στις 2 εκπομπες που έκανα και ο Χρ.Κατρατζιώτης (Ελληανς παλαιοκλιματολόγος στην Στοκχόλμη)....κι αν δεν υπήρχε ή δεν την βλέπαμε την αλλαγή αυτή, έπρεπε να την ανακαλύψουμε....όμως αυτό που ζούμε είναι η άκρατη πολιτικη κλιματική αλλαγή των μπούρδων όπως είπε ο καθηγητής και των χιλιάδων μικρομεγάλων ΚΟΝΑν του κλίματος που αρέκσονται να τρομοκρατούν τον κόσμο, παίρνοντας χρήμα όπως ακούσαμε τον κορυφαίο κατ εμέ Ελληνα επιστήμονα να λέει.....

Από τις πλέον διδακτικές, συνετεύξεις γνωσιακού τύπου που έχω παρακολουθήσει στη ζωη΄μου....με καθήλωσε....όπως και η ροή σκέψης του καθηγητή του Γεωπονικού Στ.Αλεξανδρή....

 

ΥΓ Καυσωνάκια ΤΕΟ, τα ψυχρά ρεκόρ δεν τα έβαλες όμως....και από τον Σεπτέμβριο του 18 έως σήμερα, είναι πάρα πολλα!!!

προσωπικα σ ευχαριστω..ειδα το πρωτο μερος αποσβωλομενος.ειμαι κομματια το υπολοιπο θα το δω αυριο.Θα σταθω σε κατι σημαντικο κατ εμε που λεει ο δημοσιογραφος στην αρχη οπου αναφερει οτι τον συγκεκριμενο καθγητη τον χαρακτηριζαν ως γραφικο την δεκαετια του 80 και του 90 οταν ανεφερε οτι κατω απο το ελληνικο υπεδαφος υπαρχει τεραστιος ορυκτος πλουτος..αυτο και μονο για μενα αρκει για να καταλαβω οτι ο συγκεκριμενος καθηγητης ειναι περα για περα σωστος και γνησιος.Πολλα απ αυτα που λεει εξηγουν για μενα τα παντα και αν το τραβηξουμε λιγο παραπερα εξηγουν ακομη και την λεγομενη "οικονομικη κριση" που περασαμε και περναμε απο το 2009 και επειτα.

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

3 ώρες πριν, oldboy332 είπε:

 Όσο ανεβαίνουν άρθρα τα οποία δεν στέκουν, τόσο θα περιορίζεται η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτά .

Αρκεί απλά ο κόσμος να ενημερώνεται  . 

Ετσι Μητσακο.Βρηκα αυτο το καταπτυστο αρθρο.Πεθαναν λεει οι ταρανδοι απο την πεινα λογω κλιματικης αλλαγης(προσωπικα ποτε δεν την αμφισβητησα)

https://www.protothema.gr/world/article/912605/arktiki-vrethikan-200-nekroi-tarandoi-logo-tis-peinas-tou-heimona/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1564428818

 

Στην πραγματικοτητα οι ταρανδοι σκοτωθηκαν μαζικα απο ηλεκτρικη δραστηριοτητα(πιθανοτατα απο κεραυνο).Ελεος δηλαδη,ελεος

https://www.nytimes.com/2016/08/31/science/lightning-strike-dead-reindeer.html

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

5 ώρες πριν, Beach-snow NG είπε:

Μα η κλιματική αλλαγή Θοδωράκο, αυτό είναι....υγεία...όπως και το CO2 επίσης, που το έχουν αναγάγει σε θάνατο, έλεος....αυτά έλεγε και στο ραδιόφωνο στις 2 εκπομπές που έκανα και ο Χρ.Κατρατζιώτης (Ελληνας παλαιοκλιματολόγος στην Στοκχόλμη, που τον είχαμε και στο φόρουμ παλιά)....κι αν δεν υπήρχε ή δεν την βλέπαμε την αλλαγή αυτή, έπρεπε να την ανακαλύψουμε....όμως αυτό που ζούμε είναι η άκρατη πολιτικη κλιματική αλλαγή των μπούρδων όπως είπε ο καθηγητής και των χιλιάδων μικρομεγάλων ΚΟΝΑΝ του κλίματος που αρέσκονται να τρομοκρατούν τον κόσμο, παίρνοντας χρήμα όπως ακούσαμε τον κορυφαίο κατ εμέ Ελληνα επιστήμονα να λέει.....

Από τις πλέον διδακτικές, συνεντεύξεις γνωσιακού επιστημονικού τύπου που έχω παρακολουθήσει στη ζωή μου....με καθήλωσε....όπως και η ροή σκέψης του καθηγητή του Γεωπονικού Στ.Αλεξανδρή....

 

ΥΓ Καυσωνάκια ΤΕΟ (χαχαχαχα), τα ψυχρά ρεκόρ δεν τα έβαλες όμως....και από τον Σεπτέμβριο του 18 έως σήμερα, είναι πάρα πολλά και περισσότερα των θερμών!!!

Ρε συ  έγινε κάνα ψυχρό ρεκόρ χωρας στο Νότιο ημισφαίριο που έχουνε χειμώνα και δε το βαλα? Μήπως εγινε στο βόρειο το χειμώνα,επισημοποιημενο από μετεωρολογική υπηρεσία με το λινκ και δε μπήκε? Τι μου λες τώρα?Εδώ προσπαθούμε να ενημερώσουμε για τα πάντα.Απο ρεκόρ ανέμου στο Κάβο Ντόρο μέχρι τα mm που άφησε ο μουσωνας στην Ινδία,και έως τη διάμετρο που είναι ο κυκλώνας στον Ατλαντικό.Τα πάντα μπαίνουν.

Και καλα... λες αυτό εσύ για μένα,όταν δεν έβαλες κανένα ρεκόρ από αυτά που έγιναν πριν λίγες μέρες στην Ευρώπη? Εμένα αντίθετα δε με ενοχλεί να ασχοληθώ με μια πολύ ψυχρή εισβολή και να καταγράψω τις θερμοκρασίες της όπως έχεις δει ολα αυτά τα χρόνια.Δε μου χαλάει κανένα αφήγημα φίλε...

Ενημέρωση κάνουμε,και προσπαθούμε να τη κάνουμε όσο γίνεται αντικειμενικοτερα. Με επίσημες μετρήσεις,διασταυρώσεις στοιχείων και λινκ.

Καλημέρες.

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

6 ώρες πριν, teo_73 είπε:

Μήτσακο εγώ απλά το έβαλα γιατί το βρήκα μπροστά μου.Δε σημαίνει ότι συμφωνω κι όλας με ολα...Γι αυτό στον τίτλο έγραψα,άρθρο με απόψεις των τάδε,και όχι ανοίξτε τα μάτια σας και ξεστραβωθειτε (που λέει ο λόγος) Εννοείται ότι πρώτοι φταίμε εμείς που είμαστε ανοργάνωτοι σε ολα.Δε το συζητώ καν.Οπως και δε συζητώ καν όμως ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε πιο πολλά και πιο έντονα φαινόμενα.Αλλωστε τα ζουμε.

Στο video του καθηγητή κυριου Φώσκολου εγώ δε συγκράτησα τπτ παραπάνω από την ουσία.Και η ουσία είναι ότι υπαρχει μια συνεχής κλιματική αλλαγή ανά τους αιώνες που έχει να κάνει με την ηλιακή δραστηριότητα και τη σκόνη και όχι με κάτι άλλο.Χαιρομαι που είπε και για τη Γροιλανδία και τους 3c πάνω.Επισεις μέσα στα αλλά είπε ότι μετά το 80 έχει αρχίσει πάλι μια άνοδος,αλλά η πεποίθηση του είναι ότι θα ξαναπέσει.Δλδ ο άνθρωπος παραδέχεται τη κλιματική αλλαγή στις μέρες μας αλλά κάποιοι μόλις το ακούνε αυτό βγάζουν σπυρακια.Και εκεί είναι το πρόβλημα.Οτι κάποιοι άνθρωποι αυτό δε το παραδέχονται.Και δε το παραδέχονται επειδη είναι πεποισμενοι ότι όλος αυτός ο ντόρος γινεται αποκλειστικα  για τη κονομα.Και επειδή γίνεται (και) για την κονομα όπως παντού άλλωστε,σου λέει γιατί να πιστέψω στην άνοδο της θερμοκρασιας? Εγώ θα υποστηριξω το αφηγημα μου με πάτημα την εκμεταλευση.

Δλδ τους λες ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχει ανέβει η θερμοκρασία και σου λένε μην ακούς αρλουμπες.

 

Καλημέρα Θοδωρή! Ναι ρε , για αυτό και εγώ έγραψα ότι η κριτική είναι επί του άρθρου  και όχι επειδή το ανέβασες. Πρέπει  να ανεβάζουμε απόψεις ή άρθρα  επιστημόνων και μετά ο καθένας απο εμάς να τα κρίνει ( Εννοώ να έχουμε κριτική σκέψη ).

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Θοδωράκο εμένα δεν μ απασχολεί καν το θέμα (γνωρίζω που ζω και πως ζω και με δικαιώνουν σκεπτικά΄100% οι απόψεις κορυφαίων επιστημόνων), οπότε ξέρω  τα ρεκόρ γενικά είναι για να σπάνε και για να κάνουν κύκλους....ψυχρά ρεκόρ έχω ανεβάσει άπειρα και για Ευρώπη και νότιο ημισφαίριο από πέρυσι το Σεπτέμβρη παρακαλώ....για χιόνια, για χαμηλές θερμ ρεκόρ στην Αμερική, για την ψύχρανση επίσης μεγάλου τμήματος της Αφρικής, που κανείς δεν αναφέρει, όπως και εσχάτως λίγο πριν τον καύσωνα της ΒΔ Ευρώπης (στα θερμά δεν σε προλαβαίνω....χαχαχα), το ρεκόρ ελάχιστου στη Ρωσία για Ιούλιο μήνα, από το 1883 παρακαλώ....τα ανεβάζω εδώ....φυσικά δεν μπορώ ν ανεβάσω τις μπούρδες από το BBC και ΜΕΤ ή και άλλους φορείς παγκοσμίως που έχουν πάρει εργολαβία το θέμα και μεταφέρουν πληρωμένες ψεύτικες ειδήσεις για λιώσιμο πάγων, για αρκούδες που πεινάνε και εσχάτων για ψάρια που θα εξαφανιστούν....ανέκδοτα δλδ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Φώσκολος.....και άλλοι φυσικά που δεν τους διαφημίζουν....

Τα υπόλοιπα το χειμώνα που έρχεται.....χαχαχα.....

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

16 ώρες πριν, GEORGE SNOWMAN είπε:

Ετσι Μητσακο.Βρηκα αυτο το καταπτυστο αρθρο.Πεθαναν λεει οι ταρανδοι απο την πεινα λογω κλιματικης αλλαγης(προσωπικα ποτε δεν την αμφισβητησα)

https://www.protothema.gr/world/article/912605/arktiki-vrethikan-200-nekroi-tarandoi-logo-tis-peinas-tou-heimona/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1564428818

 

Στην πραγματικοτητα οι ταρανδοι σκοτωθηκαν μαζικα απο ηλεκτρικη δραστηριοτητα(πιθανοτατα απο κεραυνο).Ελεος δηλαδη,ελεος

https://www.nytimes.com/2016/08/31/science/lightning-strike-dead-reindeer.html

 

σε λιγο στις ειδησεις του αντ1 ο λογος που πεθαναν 200 ταρανδοι..για να δουμε τι θ ακουσουμε

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

teo73 Θοδωρή πραγματικά μπράβο!! Εκτός από το γεγονός ότι είσαι 100% αντικειμενικός, τα αναλύεις και ωραία τα πράγματα ως έχουν!

Προσωπικά δεν μπορώ να εξηγώ άλλο τα αυτονόητα. Χαρά στο κουράγιο σου πάντως

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

54 minutes ago, Beach-snow NG είπε:

Θοδωράκο εμένα δεν μ απασχολεί καν το θέμα (γνωρίζω που ζω και πως ζω και με δικαιώνουν σκεπτικά΄100% οι απόψεις κορυφαίων επιστημόνων), οπότε ξέρω  τα ρεκόρ γενικά είναι για να σπάνε και για να κάνουν κύκλους....ψυχρά ρεκόρ έχω ανεβάσει άπειρα και για Ευρώπη και νότιο ημισφαίριο από πέρυσι το Σεπτέμβρη παρακαλώ....για χιόνια, για χαμηλές θερμ ρεκόρ στην Αμερική, για την ψύχρανση επίσης μεγάλου τμήματος της Αφρικής, που κανείς δεν αναφέρει, όπως και εσχάτως λίγο πριν τον καύσωνα της ΒΔ Ευρώπης (στα θερμά δεν σε προλαβαίνω....χαχαχα), το ρεκόρ ελάχιστου στη Ρωσία για Ιούλιο μήνα, από το 1883 παρακαλώ....τα ανεβάζω εδώ....φυσικά δεν μπορώ ν ανεβάσω τις μπούρδες από το BBC και ΜΕΤ ή και άλλους φορείς παγκοσμίως που έχουν πάρει εργολαβία το θέμα και μεταφέρουν πληρωμένες ψεύτικες ειδήσεις για λιώσιμο πάγων, για αρκούδες που πεινάνε και εσχάτων για ψάρια που θα εξαφανιστούν....ανέκδοτα δλδ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Φώσκολος.....και άλλοι φυσικά που δεν τους διαφημίζουν....

Τα υπόλοιπα το χειμώνα που έρχεται.....χαχαχα.....

 

Eχουμε μιλησει απειρες φορες μαζι.Ξερω που συμφωνουμε και που διαφωνουμε.Εχει να κανει με τη προσεγγιση του θεματος.Απο αλλη σκοπια το προσεγγιζω εγω,και απο αλλη εσυ.

Εαν ομως ρε Κωτσο δε πιστευεις τους εκαστοτε οργανισμους και μετεωρολογικες υπηρεσιες ανα τον κοσμο που βγαζουν τα θερμα ρεκορ,να σου πω οτι ειναι οι ιδιες που βγαζουν και τα ψυχρα ρεκορ που αναφερεις οτι ποσταρεις.Εαν ολους αυτους τους θεωρεις ακυρους και στημενους θα ειναι στημενοι και στα αρνητικα ρεκορ ψυχους,η χιονοπτωσεων που αναφερουν ενιοτε.Ετσι δεν ειναι ρε μαν? Εκτος αν ηθελημενα κανουμε επιλεκτικη ενημερωση ως προς τα ψυχρα και μονο.Προσωπικα αν πιστευα πως ενα γραφημα ειναι στημενο απο τον ΝΟΑΑ ,τη NASA τη παρακολουθηση παγοκαλυψης σε Αλασκα,Αρκτικη,Ανταρκτικη,το ΜΕΤ (και το καθε ΜΕΤ)...θα δυσκολευομουν παρα πολυ να ποσταρω κατι απο αυτους. Θυμαμαι πολυ καλα οταν πηγαινε καλα ενα γραφημα παγοκαλυψης για κανα μηνα το ασπαζοσουν. (και καλα εκανες)

Παμε παρακατω.Επειδη δε το ξερω,και δεν το εχω διαβασει πουθενα μπορεις να μου πεις ποιο ηταν το ρεκορ που εσπασε στη Ρωσια?Μηπως αναφερεσε σε μια συγκεκριμενη περιοχη και οχι στο ρεκορ χωρας? Απαντησε αν θες σε αυτο.

Κατι τελευταιο που εγω μπορει να ξερω πως το πες και το τι πλακες κανεις (και φυσικα δε παρεξηγουμαι) ομως καποια παιδια που δεν ηταν παλια μελη και δεν ξερουν τι πρεσβευει ο καθενας, ισως να νομιζουν διαφορα.

Ετσι λοιπον να πω οτι αν ειμουν κασωνακιας θα...

1. Ποσταρα συνεχως στο blog μου η και στα κοινωνικα δυκτια αναλογες ειδησεις.Οπως ξερεις δεν ασχολουμαι καν

2. Θα εκανα σημαια μου καθε μερα,μα καθε μερα κατι τετοιες μετρησεις απο σταθμους ανα τον κοσμο,και με πηχαιους τιτλους θα διαστρεβλωνα τη πραγματικοτητα προκαλωντας εντυπωσεις στους (μη γνωριζωντες) χρηστες που ακολουθουν τη σελιδα μου η εμενα,απο κατι φυσικο για τη περιοχη.

 image.thumb.png.3fc5a0c0f38ed30adce13d33795ee72b.png

3) Θα εβγαζα φλυκταινες και δε θα αναφερομουν σε οτιδηποτε ψυχρο,υγρο,αερατο,και χιονατο. Μπορω να γραψω αλλα 10 αλλα δε το κανω γιατι θα καταντησει γραφικο και θα κουρασω.

Τελος παντων δε θα το συνεχισω αγορινα μου.Ισως να μη γινονται κατανοητα και αποδεκτα απο σενα,αυτα που νομιζω και γραφω αλλα δε μπορω να κανω κατι αλλο.

Παμε να δουμε τη μπαλιτσα τωρα.⚽

Υ.γ Θα σχολιασω μονο το ρεκορ Ρωσιας και τιποτα αλλο φιλε.Βαλε και link αν βρεις.

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Aδελφέ μου στα σοβαρά.....ανέβασα ένα άρθρο καθηγητού κι ένα βίντεο του κορυφαίου Ελληνα επιστήμονα, που αποδομεί όλη αυτή την απάτη περί το κλιμα, τον καιρό κλπ κλπ........διαβασέ τα και ακουσε τα προσεκτικά....αν δεν βγάλεις συμπέρασμα ουσιαστικό, δεν εχω να παραθέσω κάτι άλλο....στα υπόλοιπα χαλαρά, θα τρως πειράγματα όπως δίνεις.....καυσωνάκια κλιματιστή....

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Νέα μετεωρολογικά στοιχεία της καταιγίδας που έπληξε τη Χαλκιδική το βράδυ της 10ηςΙουλίου 2019

Σύνταξη Άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Στ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, 19:45

 

Η επιστημονική ομάδα του meteo.gr συνέλεξε και ανάλυσε δορυφορικές μετρήσεις αλλά και δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκονται εγκατεστημένοι στη Χαλκιδική, με στόχο την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου και ενημέρωσης του κοινού. Η λειτουργία των σταθμών αυτών (Νέα Μηχανιώνα, Πολύγυρος, Στρατώνι, Κασσάνδρεια, Νέος Μαρμαράς) στην περιοχή δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας κατά το δυνατόν πλήρους εικόνας για το φαινόμενο και καταδεικνύει την προσφορά του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ και την ανάγκη για ενίσχυση και ανάπτυξη του.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται κάποια από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της υπερκυτταρικής καταιγίδας που έπληξε της Χαλκιδική το βράδυ της 10ης Ιουλίου 2019, και τα οποία συνοπτικά είναι:

  • Πολύ μεγάλη οριζόντια διάμετρος της καταιγίδας (~160 Km)
  • Κορυφές νεφών άνω των 13 Km
  • Ισχυρότατες ριπές ανέμου που έφτασαν τα 132 Km/h
  • Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, που έφτασε τους 7 περίπου βαθμούς σε 10 λεπτά
  • Σημαντική κεραυνική δραστηριότητα

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Δυστυχώς....στον Ολυμπο....δυστύχημα και νεκρός 60χρονος!!!

https://www.athensvoice.gr/greece/567052_olympos-nekros-oreivatis-poy-epese-se-haradra?fbclid=IwAR29tvBy3jvPjqdpqinsBxOGHy2AKZ3ROBVaxL0nG_MOe7DhmtFSs8Md4Ww

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Screenshot_5.png.6a297f8494be9618be3fadf36500a779.png

Απο το 1884 και για 100 χρονια περιπου η μεση θερμοκρασια της Αγγλιας,ξεπερασε τους 9c μολις 4 φορες.Τα τελευταια 30 χρονια την εχει ξεπερασει 21 φορες.

Οι 10 ψυχροτερες της χρονιες εντοπιζονται στα μακρινα 1892 1888 1885 1963 1919 1886 1917 1909  1887 και 1962 

Ενω οι 10 θερμοτερες στα χρονια τα δικα μας  2014 2006 2011 2007 2017 2003 2018 2004 2002 και 2005.

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

To πρώτο πανελλαδικά πρόγραμμα ενημέρωσης και προειδοποίησης πλημμυρών ξεκινά στο Δήμο Κιλκίς

(ή πως η Πολιτική Προστασία ξεκινάει από τοπικό επίπεδο)

 

Σύνταξη άρθρου:  Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Ξεκινά το φθινόπωρο του 2019 ένα πολύ σημαντικό έργο από την ΔΕΥΑ Κιλκίς και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) βασισμένο στη συνδυασμένη χρήση μετρήσεων μετεωρολογικών και υδρολογικών σταθμών,  δορυφορικών παρατηρήσεων και αποτελεσμάτων αριθμητικών μοντέλων πρόγνωσης καιρού. Το σύνολο των πληροφοριών θα τροφοδοτεί το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης και θα διατίθεται σε ψηφιακή πλατφόρμα (προσβάσιμη από υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα). 

Το πρώτο μέρος του Εργου περιλαμβάνει τη δημιουργία δικτύου μετεωρολογικών σταθμών και σταθμημέτρων. Συγκεκριμένα θα υλοποιηθεί η τοποθέτηση 15 νέων σταθμών (βλ. χάρτη στη συνέχεια). Παράλληλα, για την εποπτεία της στάθμης των ποταμών, θα υλοποιηθεί η τοποθέτηση 2 σταθμημέτρων σε σημεία της κοίτης του Γαλλικού ποταμού.

 deltio_fig1a.png

Χάρτης προτεινόμενων νέων μετεωρολογικών σταθμών (πράσινα στίγματα), σταθμημέτρων (γαλάζια στίγματα). Τα πορτοκαλί στίγματα δηλώνουν τις θέσεις των υφιστάμενων σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όλα τα παραπάνω δεδομένα θα αποστέλλονται είτε μέσω σταθερής γραμμής δικτύου, είτε μέσω κινητής τηλεφωνίας στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης

 

Το δεύτερο μέρος του Εργου περιλαμβάνει την Δημιουργία Ολοκληρωμένου Συστήματος Ενημέρωσης και Προειδοποίησης. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει το σύστημα  το οποίο θα συλλέγει υδρομετεωρολογικές παρατηρήσεις και προγνώσεις.

Το παρακάτω γράφημα παρουσιάζει σχηματικά την δομή του Ολοκληρωμένου Συστήματος

 deltio_fig2.png

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ «Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές»

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Sign In Now





×
×
  • Δημιουργία νέου...