Jump to content

agnostos

Μέλη
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    433
  • Eγγραφή

  • Τελευταία είσοδος

Όλες οι αναρτήσεις by agnostos

  1. Καταρχήν, δεν είναι "δική μου θεωρία" αλλά παρατήρηση η οποία και ισχύει. Αρέσει δεν αρέσει οι δυο πιο περίεργοι χειμώνες σε Ελλάδα και στο 90% της Ευρώπης εμφανίστηκαν από τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι φέτος. Οι προηγούμενοι ήπιοι χειμώνες που αναφέρονται δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα κουλά που είδαμε κυρίως πέρυσι, και σε μεγάλο βαθμό και φέτος. Η παρατήρηση αυτή, η οποία κινείται στα όρια της συνωμοσιολογίας φυσικά, είναι εξίσου σοβαρή με τις θεωρίες που διαβάζουμε εδώ μέσα από διάφορους για....τέλος των χειμώνων από εδώ και εμπρός και για εγκαθίδρυση νέου κλίματος. Σε αυτούς όμως δεν βλέπω να κάνεις κανένα σχόλιο, ε;
  2. Το 2021-2022 είχαμε πολύ δυνατό χειμώνα. Και δεν το λέω αυτό συνέχεια λόγω των δύο χιονοπτωσεων στο κέντρο της Αθήνας αλλά για τις συνεχείς ψυχρές εισβολές από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Επίσης, Οκτώβριος και Νοέμβριος ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους φυσιολογικοί φθινοπωρινοί. Μάλλον η συγκεκριμένη χρονιά χαλάει λίγο τη σούπα με τις γνωστές θεωρίες που επικρατούν εδώ στο φόρουμ από αρκετούς. Σημειωτέον, χειμώνας δεν σημαίνει χιόνι.
  3. Εγώ τίποτα δεν πιστεύω. Απλά κάνω μια διαπίστωση. Δύο χρόνια ενεργειακής κρίσης με, όλως τυχαίως, τους δύο χειρότερους χειμώνες από το 1960 τουλάχιστον. Και δεν μιλάμε για ''ήπιους χειμώνες'' που έχουμε ξαναδεί και παλαιότερα κάποιες φορές αλλά για πολύ περίεργα φαινόμενα μέσα στους χειμερινούς μήνες με απότομη έναρξη. Πρόπερσι ο χειμώνας δεν είχε καμία σχέση με το χάλι των τελευταίων δύο ετών.
  4. Αναφέρω ξεκάθαρα το 80% της Ευρώπης. Πλην Σκανδιναβίας και Βαλτικής, όλοι οι υπόλοιποι λίγο πολύ στα ίδια χάλια ήταν και φέτος και κυρίως πέρυσι. Ο περσινός ήταν σίγουρα χειρότερος χειμώνας από τον φετινό ο,τι και αν γράφεται.
  5. Διάβασα πιο πάνω το 2006-2007 δεν συγκρίνεται με τα φετινά και περσινά χάλια του χειμώνα. Κοίτα να δεις, όλως τυχαίως οι δύο χειρότεροι και πιο περιεργοι χειμώνες στο 80% της Ευρώπης, από το 1863 που υπάρχουν στοιχεία, εμφανίστηκαν ταυτοχρονα με την ενεργειακή κρίση. Μάλλον σύμπτωση θα είναι, συνομωσιολογιες.......
  6. Συνήθως έτσι γίνεται. Πχ οι μέτριοι χειμώνες 2009-2010 και 2010-2011 ακολουθήθηκαν από το μυθικό 2011-2012. Πάντως, δημοσιεύματα ήδη μιλούν για το 2024 ότι θα είναι ίδιο με τα προηγούμενα δύο χρόνια.
  7. Και εγώ προς τα εκεί κλίνω. Πιθανόν βρισκόμαστε μπροστά σε κάποιο φαινόμενο το οποίο θα έχει αποκορύφωμα και μετά θα επιστρέψει στα φυσιολογικά. Έχει ξαναγίνει και σε εποχές που δεν αναφέρονταν η κλιματική αλλαγή. Όσον αφορά το <<συνομωσιολογικο>>, προσωπικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση η σύμπτωση. Το 21-22 χειμώνας βαρβατος και με το που ξεκινάει η ενεργειακή κρίση βλέπουμε κατακόρυφη αύξηση θερμοκρασίας στο 80% της Ευρώπης.
  8. Επίσης, οι χειμώνες που αναφέρονται ως "θερμοί" πχ το 2015-2016, δεν είχαν ουδεμία σχέση με τα χάλια του φετινού και περσινού χειμώνα.
  9. Βασικά, μόνο η Σκανδιναβία, η Βαλτική και η Ρωσία είχαν χειμώνα. Ρίξε μια ματιά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Φεβρουάριο μήνα Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βιέννη, Μόναχο πχ να έχουν θερμοκρασίες ίδιες σχεδόν με την Αθήνα και την Πάτρα. Να ήταν μόνο εδώ στην Ελλάδα οι συνθήκες αυτές θα είχε λογική. Να βλέπεις όμως "πασχουγεννα" στο Λονδίνο μάλλον κάτι δεν πάει καλά....
  10. Δύο συνεχόμενοι χειμώνες με κυριαρχία υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών και μάλιστα με μεγάλη διάρκεια στην Ελλάδα και στα 3/4 της Ευρώπης, οι οποίοι, παραδόξως, συμπίπτουν ακριβώς με την έναρξη της περιβόητης ενεργειακής κρίσης. Μάλλον τυχαίο θα είναι.........
  11. Το 2022 είχε χιονίσει στην Αθήνα το βράδυ της 19ης Μαρτίου. Όλος σχεδόν ο μήνας τότε είχε βγει με καθαρά χειμερινές θερμοκρασίες. Είχε προηγηθεί βέβαια και δυνατός χειμώνας με συνεχείς ψυχρές εισβολές, χιονόνερα και χαμηλές μονοψήφιες, ήδη από τέλη από Νοεμβρίου, με αποκορύφωμα την περιβόητη Ελπίδα.
  12. Έχω την εντύπωση πως οι "καλοανοιξακηδες" και οι "καμηλιερηδες" θα πάνε κουβά μέχρι Καθαρά Δευτέρα και βλέπουμε. Για να δούμε....
  13. Αυτή είναι η άνοιξη που θα ερχόταν σύμφωνα με διάφορους μεγάλους προγνώστες του φόρουμ;
  14. Προφανώς δείγμα περιοδικότητας είναι. Προπερσι πχ είχαμε ωραιότατο φυσιολογικοτατο χειμώνα. Δεν εγκαθιδρύεται νέο κλίμα επειδή έκανε 1-2 κακούς χειμώνες. Όσον αφορά τις στατιστικές και τα ρεκόρ που αρέσουν σε πολλούς, στη μετεωρολογία είναι πολύ σχετικές. Στην πραγματικότητα δεν δείχνουν απολύτως τίποτα διότι πρόκειται για φαινόμενο που επηρεάζεται από δεκάδες παράγοντες.
  15. Δίκιο έχεις αν και διαφωνώ με το "καλή άνοιξη" γιατί θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως θα μας έρθουν ψυχρές εισβολές και χειμερινά σκηνικά σε άκυρες περιόδους. Μετά από αυτές τις εξελίξεις του καιρού, ειδικά τώρα τον Φλεβάρη, φοβάμαι πως έχουμε ύποπτο Μάρτιο ίσως και Απρίλιο.
  16. Φίλε Καυσωνακια πρέπει να μετακομίσεις στην Ισπανία ή στην Πορτογαλία ή στη νότια Γαλλία. Εκεί χτυπάνε 25αρια και 30αρια Ιανουάριο και Φεβρουάριο για πλάκα και με διάρκεια τα τελευταία χρόνια. Εδώ ασχολείσαι αν θα πιάσει 20 βαθμούς η........ Καλαμάτα.
  17. Για να δούμε ψυχρή εισβολή πρέπει αυτή να έρθει από κάπου. Βλέποντας θερμοκρασίες ευρωπαϊκών πόλεων τις προηγούμενες μέρες διαπιστώνει κανείς ότι πουθενά δεν υπάρχει ψύχος για να έρθει. Γενεύη, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ κ.α. λίγο ήθελαν να πλησιάσουν τη θερμοκρασία του.....Ηρακλείου το τελευταίο διάστημα.
  18. Τον Ιανουάριο ειδικά, ορισμένοι γράφατε αλλα αντί άλλων, συγκεκριμένα για το τελευταίο 10ημερο.
  19. Πάρα πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα για.....29/02. Εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά τι καιρό θα έχει την Παρασκευή και το σ/κ. Οι χάρτες αύριο θα δείχνουν άλλα.
  20. Μοντέλα και σενάρια αλλάζουν από το πρωί ως το μεσημέρι και το βράδυ. Αλλά έδειχναν χθες, αλλά σήμερα το πρωϊ, άλλα τώρα. Πιθανόν τελείως διαφορετικά σενάρια θα βλέπουμε αύριο. Τώρα δείχνουν άνοιξη για το τέλος του μήνα αύριο θα δείχνουν χιόνια. Πλήρης αναξιοπιστία και αστοχία στα σενάρια άνω των 96 ωρών.
  21. Το έχω γράψει πολλές φορές, ο χειμώνας 2021-2022 ήταν πολύ καλός. Κακώς συνέχεια κάποιοι τον συγκρίνουν με τον περσινό ή με το 2020-2021.
  22. Σχεδόν όλη η Ευρώπη στα ίδια χάλια πάνω κάτω. Όσο κρατάει η ενεργειακή κρίση δεν θα βλέπετε χειμώνα ούτε με κυάλι. Συνομωσιολογικο ακούγεται αυτό αλλά άλλη εξήγηση δεν βρίσκω, η θεωρια της κλιματικής αλλαγής δε νομίζω ότι μπορεί να εξηγήσει αυτή την πολύ απότομη και αλλόκοτη αλλαγή του καιρού.
  23. Ο Ιανουάριος είχε τρεις ψυχρές εισβολές με σχετικά μεγάλη διάρκεια και μάλιστα η δεύτερη έδωσε 21% χιονοκαλυψη στη χώρα. Ορεινά και πολλά ημιορεινά δέχτηκαν αρκετό χιόνι. Στην Αττική οι εισβολές αυτές φυσικά δεν έκαναν κάτι το συγκλονιστικό αλλά έφεραν τη θερμοκρασία στα φυσιολογικά της ή και λίγο πιο κάτω. Ότι έκανε 5 μέρες πάνω από τα φυσιολογικά Αλκυονίδες, δεν μου λέει κάτ
  24. Όσον αφορά κεντρο-νοτια-Πειραιας δεν φαίνεται να χιονίζει, ίσως δούμε κανένα χιονόνερο σε αυτές τις περιοχές. Το όλο παιχνίδι φαίνεται να γίνεται ΒΠ, υπερβόρεια Αττική και στα βουνά.
  25. Για να μιλάει ο Κολυδας για χιονοπτώσεις και μάλιστα 3 μέρες νωρίτερα καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάτι σοβαρό έρχεται. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι το meteo δίνει μόνο βροχές και θερμοκρασίες γύρω στους 7-8 βαθμούς μεγιστες για Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη για ΒΠ, κέντρο και ΝΠ. Χιόνια στην Αττική μόνο σε Άγιο Στέφανο, Βίλια και Καπανδρίτι.
×
×
  • Δημιουργία νέου...