Jump to content

Χιονοσκεπής

Μέλη
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    1.457
  • Eγγραφή

  • Τελευταία είσοδος

Όλες οι αναρτήσεις by Χιονοσκεπής

  1. Ψίχουλα εδώ, 1 μμ ο ημερήσιος και μηνιαίος υετός. Η Κέρκυρα της κεντρικής Ελλάδας πάλι θα δώσει τα ρέστα της. Απίστευτη η εμμονή σε περιοχή με μέσο ετήσιο παρόμοιο με το Θησείο.
  2. Σήμερα σημειώθηκαν χιονοπτώσεις και κάποιες πέτσες σε ημιπεδινές περιοχές της Σερβίας, αρκετά σπάνιο για δεύτερο μισό Απριλίου
  3. Το σπίτι βράζει σαν να έχουμε μέσα Ιουνίου, φυσικά μεσημεριανός ύπνος με σώβρακο για να γλυτώσουμε κλιματισμό. Αρκετές άδειες θέσεις πάρκινγκ στην γειτονιά, άρχισαν οι καλοκαιρινές εξορμήσεις
  4. Εγώ λέω την ανατολική ακτή στην Ερυθρά Θάλασσα που έχει γύρω στους 23 βαθμούς μέση ετήσια. Αρχίζουμε να τους πλησιάζουμε επικίνδυνα.
  5. 29 η μέγιστη Ν. Φιλαδέλφεια. Το γεγονός ότι χτυπάει αβέρτα 30αρια και λίγο κάτω από τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου με τρομάζει. Πέρυσι ζοριζόταν να 30αρισει τον Ιούνιο.
  6. Παγετός τοπικά στον θεσσαλικό κάμπο, 0 βαθμοί ακριβώς η ελάχιστη στα Πλατανούλια Λάρισας. Όχι κάτι ιδιαίτερο για την περιοχή, αφού παρατηρείται ως 20-25/4 και παλιότερα και Μάιο. Για το φετινό έκτρωμα είναι από τις θετικές εκπλήξεις.
  7. Το 1983 ήταν ένα εκρηκτικό ψυχρό κοκτέιλ : ο χειμώνας ήταν μεν βαρύτατος στα προσήνεμα και στην νότια νησιωτική χώρα, αλλά ακολούθησε και ένα από τα πιο δροσερά καλοκαίρια των τελευταίων δεκαετιών με μέσες μέγιστες γύρω στους 30-31 βαθμούς στην Αττική
  8. 27αρια και 28αρια στην Αττική με ούτε 10 βαθμούς στα 850, περίπου παρόμοιες συνθήκες είχαμε πέρυσι στις αρχές Ιουνίου
  9. Ίσως έπιασε πρώτα Λάρισα και μετά Τύρναβο; Λίγο δύσκολο. Πάντως θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχαν σταματήσει τα αυτοκίνητα στον Τύρναβο, επειδή η ραγδαιότητα ήταν τρομακτική και δεν έβλεπες μπροστά σου. Χωρίς ζακετα εγώ είχα παγώσει, κανα 15αρι βαθμούς πρέπει να είχε κατά την διάρκεια των φαινομένων, λογικά λίγο παραπάνω στην Λάρισα.
  10. Μια από τις πιο ακραίες καταιγίδες που θυμάμαι στην Θεσσαλία ήταν το καλοκαίρι του 2008, αλλά δεν έπιασε καλά Λάρισα. Ακριβή ημερομηνία δεν θυμάμαι, αλλά πρέπει να ήταν Ιούλιο με αρχές Αυγούστου. Είχα πάει με τους δικούς μου σε τραπέζι στον Τύρναβο σε συγγενείς. Το απόγευμα μαύρισε ο τόπος, μιλάμε για σκότος και δέος, και έριξε τα κέρατά του για καμιά ώρα. Πιστεύω κανα 100αρι για πλάκα τοπικά. Γυρνώντας προς Λάρισα και ενώ ακόμα έβρεχε τουλούμια, περίπου μετά την Γιάννουλη έκοβαν τα φαινόμενα και είχε σπαστό καιρό με βροχή μέτριας έντασης.
  11. Σκανδιναβία ολικός παγετός μέχρι τα παραθαλάσσια σε πολλές περιοχές. Στα ηπειρωτικά Τ -10 και -20. Ακόμα και για εκεί πρέπει να είναι αρκετά σπάνιο για Απρίλιο.
  12. Δεν κινδυνεύεις με 20 βαθμούς ελάχιστη, γι'αυτό χαχαχ
  13. Γύρω στο 28αρι η ευρύτερη περιοχή σήμερα, κρατάω κλειστά τα πάντα σπίτι για παραμείνει κρύο και να μην χρειαστεί Ιάπωνας
  14. 3 μέρες φωτιά τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου στα Πιέρια. Ξεκίνησε νωρίς νωρίς να δείχνει τα δόντια του το καρκίνωμα που λέγεται 8μηνο ελληνικό καλοκαιράκι, αλλά για τον μέσο Έλληνα μια ολιγόλεπτη βροχή ή οποιαδήποτε Τ κάτω των 25 βαθμών είναι πληγή του Φαραώ
  15. Έχω περιέργεια για το πώς συμπεριφέρονται Τζια και Κύθνος σε χιονιάδες...μπορούν να χιονιστούν θεωρητικά και με κλασικό προσήνεμο που χιονίζει Αττική και με χιονιά "ψαριών"
  16. Θα βγάλω κόμπλεξ και τοξικότητα, αλλά πόσο έχεις κουράσει ρε Ελληναρά και Ελληναρού που τα πετάς όλα έξω και πανηγυρίζεις σαν να πήρες το Τσάμπιονς Λιγκ για τις κ@@@ζεστες στα σόσιαλ μίντια. Λες και τον φετινό χειμώνα με τα 20αρια ζούσες στην Σιβηρία ή λες και ξεπαγιάζεις σαν την γιαγιά σου το 1940 με τα -15 στα 850, τις ξυλόσομπες της κακιάς ώρας και την τουαλέτα στην ύπαιθρο.
  17. Πρώτο αιρκο της σεζόν στο αμάξι. Το σπίτι ευτυχώς παραμένει νορμάλ. Στο Κέντρο περπατάς 100 μ. και στάζεις, ειδικά στον ήλιο. Καλή λευτεριά τον Νοέμβριο, αδέρφια!
  18. Για Βαλκάνια το πιο όψιμο 0 που έχω βρει είναι αρχές Ιουνίου του '62 με 2 βαθμούς ελάχιστη Βελιγράδι, η απόλυτη ελάχιστη Ιουνίου όλων των εποχών για εκεί. Σχεδόν δεδομένοι τοπικοί παγετοί σε αναστροφικές περιοχές και χιονοπτώσεις σε ημιορεινά.
  19. Η πιο όψιμη ψυχρή εισβολή που έχω βρει στην Ιβηρική ήταν αυτή. Με ψάξιμο σε ισπανικά φόρουμ ανακάλυψα αναφορά για χιονόπτωση μέσα στην ημιορεινή πόλη της Σαλαμάνκα στις 5 Ιουνίου 1984.
  20. Οι λαϊκοί "μύθοι" βγαίνουν συνήθως από τις πολυπληθέστερες περιοχές, τον Τύπο και ΜΜΕ. Όταν "βγήκε το όνομα" της καυσωνομάνας στην Λάρισα, η Αθήνα ήταν μια ήπια μεσογειακή πόλη με 31-32 βαθμούς μέγιστη το καλοκαίρι. Λογικό να φαινόταν στους δημοσιογράφους και τους ταξιδιώτες φούρνος η Λάρισα. Ακόμη και με παλιά κλιματικά, σχεδόν κάθε καλοκαίρι το χτυπούσε ένα 40αρι. Η Αθήνα κάποτε ζοριζόταν για πάνω από 35-36 βαθμούς και στο καράκεντρο.
  21. Αυτό είναι που δεν μπορώ να εξηγήσω προσωπικά. Οι λοιπές υπερδυνάμεις της νότιας Ευρώπης (Λευκωσία, Ανδαλουσία) έχουν παραμείνει σχετικά στάσιμες. Το'χαμε ξαναπεί για Κόρδοβα π.χ. ότι και με τα κλιματικά των 60s έδινε 36+ Ιούλιο, το ίδιο και η Κύπρος.
×
×
  • Δημιουργία νέου...