Jump to content

Troizinios

Μέλη
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    109
  • Eγγραφή

  • Τελευταία είσοδος

Δημοφιλία κοινότητας

119 Excellent

About Troizinios

  • Rank
    Newbie
    Newbie

Προσωπικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία
    Amsterdam, NL

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

  1. -19,8C ελάχιστη στον Νέο Καύκασο Φλωρίνης και +16C στο Καστελλόριζο!
  2. Ποιές ώρες περνάει το +16; Άραγε ποιά είναι η υψηλότερη θερμοκρασία στα 850 hPa; Ίσως σημειώθηκε αρχές του 2010 που είχε φτάσει 30 βαθμούς στην βόρεια Κρήτη.
  3. Πιστεύω σε μερικές δεκαετίες οι θερμοκρασίες στη νότια Κρήτη θα είναι αρκετά υψηλές ώστε να επιβιώνουν οι κοκοφοίνικες τον χειμώνα. Είδα κοκοφοίνικες στη Μαδέρα της Πορτογαλίας με το παρακάτω κλίμα:
  4. Η Κάσος έχει μέσο ετήσιο υετό γύρω στα 250 χιλιοστά τα τελευταία χρόνια. Λογικά θα φτάσει τα 200-220 τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, που δεν είναι κάτι ακραίο. Έχουμε και στην Ελλάδα πλέον περιοχές με (ημι)ερημικό κλίμα.
  5. Όλα είναι θέμα ανέμου και τοπογραφίας. Με Ν/ΝΔ άνεμο η Κρήτη μπορεί να φτάσει τους 30 βαθμούς οποιονδήποτε μήνα πλέον.
  6. Το Τόκυο είναι περίπου στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη νότια Κρήτη, οπότε δεν είναι τόσο ακραία η θερμοκρασία.
  7. Η ανατολική Κρήτη και η Κάσος έχουν ιστορικά άνυδρο κλίμα, οπότε αυτό δεν είναι τόσο ακραίο. Απλώς το κλίμα τείνει να γίνει ερημικό πλέον.
  8. Το 1915 και 1933 δεν υπήρχε επέτειος του ΌΧΙ, οπότε καλύτερα να μιλάμε για 28 Οκτωβρίου. Πάντως αντί να το απολαμβάνουν αρκετοί, βλέπω πολλή γκρίνια. Ελάτε καλύτερα ΒΔ Ευρώπη με βροχές όλο τον μήνα και 7-14 βαθμούς.
  9. Δεν καταλαβαίνω την έκπληξη πολλών. Η κακοκαιρία εντάσσεται στα πλαίσια της κλιματικής αλλαγής. Με τη Μεσόγειο να βράζει, δεν περίμενα κάτι άλλο. Αν βάλετε και το ανάγλυφο της Ελλάδας στην εξίσωση, τότε έδεσε το γλυκό. Μελλοντικά δε θα μου κάνει εντύπωση αν έχουμε και Medicanes ισάξιους με τυφώνα κατηγορίας 2-3. Δυστυχώς η ανθρωπότητα έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες.
  10. Για να σας "προσγειώσω" λίγο, όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της ελληνικής ηλιθιότητας και ανοργανωσιάς, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει το κλίμα της χώρας σε μερικές δεκαετίες. Με κλίμα στέππας δύσκολο να σωθούν τα δάση σε αρκετές περιοχές. Σύγκριση με τωρινό κλίμα: Το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί και καλά θα κάνετε να το αποδεχθείτε, ώστε να μην είστε μέσα στην κατάθλιψη τουλάχιστον. Λυπάμαι εάν ακούγομαι κυνικός, όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
  11. Αν και ίσως μας φάνηκε χάλια ο Ιούλιος στην Ολλανδία, ήταν μόλις 0,2 βαθμούς κάτω από τα κλιματικά (18,1 αντί για 18,3C). Η ηλιοφάνεια ήταν επίσης κοντά στα κλιματικά (213 ώρες). Απλώς ήταν βροχερός (98χιλ αντί για ~70). Υποθέτω πώς τα στατιστικά στις γειτονικές χώρες είναι παρόμοια.
  12. Εντυπωσιακοί οι 39,7 βαθμοί στα Καρδάμυλα της Χίου νυχτιάτικα. http://penteli.meteo.gr/stations/kardamyla/
  13. Έφαγαν πολύ föhn στην ανατολική Αττική, οπότε είναι απολύτως λογικό. Και η Αυλώνα λογικά επηρεάστηκε από ορεινούς όγκους στα νοτιοδυτικά. Κάτι περίεργο παίχτηκε με τη διεύθυνση των ανέμων και (ευτυχώς) δεν είχατε ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες τοπικά.
×
×
  • Δημιουργία νέου...