Jump to content
teo_73

Περιβαλλοντικά νέα

Recommended Posts

Άνοιξα το παλιό κινητό! Ας Ανεβάσω μερικές φωτογραφίες απο την πανίδα της Πάρνηθας! Τα περιττώματα ανηκουν σε λύκο.

Οταν έχουν ξανθιες τρίχες, σημαίνει οτι ο λύκος έχει φάει ελάφι. Οταν έχουν μάυρες τρίχες, σημαίνει οτι έχει φάει αγριογούρουνο. 

IMG_20220102_111817.jpg

IMG_20211226_104849.jpg

IMG_20211226_104855.jpg

IMG_20211208_121222.jpg

IMG_20211205_152508.jpg

IMG_20211114_111146.jpg

IMG_20211031_113046.jpg

IMG_20211031_112921.jpg

IMG_20211003_113809.jpg

IMG_20210912_120239.jpg

IMG_20210912_121927.jpg

Edited by menidi

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!!!!!! Τρομερες φωτο....και τρομερη και ανθρωπινη πανω απ` ολα, η ιστορια με το μικρο στο Μπαφι....να τον χαιρεσαι

14 ώρες πριν, menidi είπε:

Γεια σας παιδιά! Εχω μπόλικο υλικό, αλλά τις περισσότερες φωτογραφίες τις έχω στο κινητό που άλλαξα πριν λίγο καιρό. . Ο πληθυσμός τους είναι γύρω στα 40-45 άτομα και πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυκνότητα λύκων αν τετραγωνικό χιλιόμετρο  σε ολόκληρη την Ευρώπη

Ακόμα δεν έχω δει λύκο στην Πάρνηθα, αλλά έχω ακούσει και ήταν υπέροχη εμπειρία! Αγριογούρουνα έχω πετύχει αρκετές φορές (4-5) και μάλιστα 2-3 φορές στα λίγα μέτρα απο εμένα. Εχω επίσης φωτογραφίες τους. 

Επίσης, το πιο τρομακτικό αλλά συνάμα συναρπαστικό  σκηνικό το έζησα πριν 2 χρόνια, λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση λύκου σε εκείνη την οικογένεια με το σκυλάκι στο πάρκινγκ του καταφυγίου Μπάφι. Εκείνη την περίοδο ανέβαινα πάνω στο Μπάφι και δούλευα διαδικτυακά . Εκανα μαθημα μέσω υπολογιστή πάνω στους ξενώνες και μετά κοιμόμουν εκεί, ακούγοντας τα ζώα του βουνού τη νύχτα (ΚΑΙ λύκους που γυρνούσαν εκεί γύρω, ακόμα και μέρα μεσημέρι)

Μια νύχτα λοιπόν, κοιμόμασταν στην "καμπανούλα" με το γιό μου (9 ετών τοτε). Τα σκυλιά γαύβγιζαν μανιασμένα απο νωρίς ...

Γύρω στις 2 η ώρα, ο μικρός , αισθάνθηκε μια μεγάλη αδιαθεσία (τρελή γκαντεμιά)  και ΔΥΣΤΥΧΩΣ έπρεπε να κατέβω βαθιά στο πάρκινγκ, κοντά στην άσφαλτο, δλδ έπρεπε να διασχίσω ολόκληρη το διαδρομή απο το καταφύγιο μέχρι το τέλος του πάρκινγκ, στον κεντρικό δρόμο. Ο μλκας....το απόγευμα που είχα φτάσει, είχα αφήσει εκέι το αμάξι για να είναι προστατευμένο απο τα δέντρα κτλ. ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ εμπνευση. 

Ξυπνάω τη κυρια που ήταν εκεί. Μόνο 3 άτομα στο καταφύγιο. Καθημερινή. Οχι ΣΚ. 

Ανοιξη. Πλήρης νέκρα στο καταφύγιο. Ουτε ο Χέλης ούτε κανένας. Μόνο εγώ, η μεσήλικη κυρία και ο μικρός. Πάραθέτω το διάλογο με την μεσήλικη κυρία: 

- Πρέπει να φύγω για Μενίδι. Ο μικρός δεν είναι καλά. 

- Εχεις κανένα φώς μαζί σου? Κάτι?

- Οχι, τίποτα. Ηρθα απροετοίμαστος. Και έχει και λύκους στο πάρκινγκ

- Εχουμε μέρες να τους ακούσουμε. Δε νομίζω να γίνει κάτι

- Κανένα ξύλο ή σίδερο έχετε εδώ?

- Μπα...τίποτα. Μόνο αυτό εδώ το ορειβατικό μπαστούνι (εννοούσε το μπατόν)

Παίρνω λοιπόν το μπαστούνι, βάζω στο κινητό το ρεμπέτικο "Απόψε είναι βαριά" και αρχίζω μέσα στο ΑΠΟΛΥΤΟ σκότάδι να περπατώ το δρομάκι απο το Μπάφι μέχρι το πάρκινγκ και τελικά μέχρι την άκρη του. Χτυπούσα τα πόδια μου λές και ήμουν σε στρατιωτική παρέλαση και τραγουδούσα πολύ δυνατά, ώστε να τρομάξουν οι λύκοι που ΣΙΓΟΥΡΑ ήταν κάπου εκέι κοντά. Δεν γινόταν να μην πάω να φέρω το αμάξι. Το παιδί είχε ανεβάσει ζάχαρο 300 (έχει διαβήτη) και είχε 2 επιλογές:

Α ) να το αφήσω με 300-400 μέχρι το πρωί

β) να πάω να φέρω το αμάξι πάνω στο καταφύγιο και να το κουβαλήσω μέχρι το αμάξι (το είχα αφήσει να κοιμάται)

Μέχρι να ανοίξω την πόρτα του αυτοκινήτου, τα είχα δει όλα!! Αλλα ΓΟΥΣΤΑΡΑ που έκανα το χρέος μου ως γονιός! Εκείνη την περίοδο ο Γιώργος ο Χέλης απο το καταφύγιο, είχε ανεβάσει ένα βίντεο απο το πάρκινγκ του καταφυγίου Μπάφι, με τους λύκους να κάνουν....πάρτι. 

Μέχρι να βρω τις δικές μου φωτογραφίες, ανεβάζω μία πρόσφατη φωτογραφία (όχι δική μου) απο το διαδίκτυο. Είναι 2 χλμ πάνω απο το τελεφερικ, τώρα με τα χιόνια. Πριν 3 μήνες. Λύκος μέρα μεσημέρι. Επίσης ανεβάζω το βιντεάκι του Χέλη απο το Μπάφι, λίγες εβδομάδες πριν τη δική μου περιπέτεια. Εκεί που κάνει "γυμναστική" ο λύκος, πέρασα για να πάρω το αμάξι χαχαχα. 

Αυτά είχα να καταθέσω για την ώρα! 

likos_parnitha.jpg

Φοβερή ιστορία, ούτε ταινία να ήταν!

On 5/14/2024 at 10:59 PM, kouvanos said:

Επειδη τωρα ειδα αυτο το ενδιαφερον νημα, ασχετο με τα καιρικα, φιλε oldboy και λοιποι, τι εχετε ακουσει - διαβασει για θεαση ΑΡΚΟΥΔΑΣ περιξ Οιτης - Μπραλου ???

Εχω την εντυπωση οτι ειχα δει, νεαρη αρκουδα το φθινοπωρο του 2019 στο ανεβασμα για Παυλιανη....

Φυσικα οπου το ειχα συζητησει με κοροιδευαν, οτι ηταν και καλα μεγαλοσωμο αγριογουρουνο, ομως το αγριογουρουνο ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ στα 2 του ποδια...

Τελοσπαντων ενδιαφερον τοπικ, το ανακαλυπτω 1η φορα μετα απο τοσα χρονια

ΥΓ: Ειδικα για λυκους και Παρνηθα, ισως εχει //// μεταπτυχιακο στο σχετικο θεμα ο φιλος menidi που ανεβαινει συχνα πυκνα και γνωριζει το βουνο.... 

Στην Παύλιανη και την πέριξ περιοχή έχουν θεαθεί αρκούδες. Για Μπράλο δεν έχω ακούσει. Είναι δίπλα μεν, αλλά είναι και άλλη η μορφολογία του εδάφους.

Αυτό που έχει σίγουρα στο Μπράλο και σε πολλά άλλα σημεία πλέον είναι λύκους. Τα νούμερα έχουν ξεφύγει και τα videos που ανεβαίνουν είναι το ένα πιο τρελό από το άλλο, ως προς το σημείο εμφάνισης.

Στην Πάρνηθα εγώ προσωπικά έχω δει 2 λύκους στα Μπαχούνια το χειμώνα του 20-21. Ήταν χειμωνιάτικη μέρα 4-5 μμ με  χιονοκάλυψη πάνω από τα 500μ και ελάχιστους επισκέπτες, όλοι στο ύψος το Κρυονερίου (370-400μ). Δεν αποκλείω οι λύκοι να πέρασαν για να τσεκάρουν τον κάδο σκουπιδιών που υπάρχει στα Μπαχούνια (αλήθεια, πως πάει το σκουπιδιάρικο εκεί;).