Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eίχαν τελειωμένο το χιόνι στην Αυστραλία....όμως ο καιρός είχε άλλη γνώμη και αυτοί έπεσαν για ακόμη μια φορά έξω....

https://electroverse.net/australia-hit-by-antarctic-front-towns-receive-their-first-snow-in-decades/

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Γιατί η Ινδονησία δίνει γη και ύδωρ για να αλλάξει την πρωτεύουσά της

Το κόστος θα υπερβεί τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

skai.gr
Δημοσίευση: 27/08/2019 - 16:35 Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2019 - 16:35
 
Shutterstock.com

Shutterstock.com

SHARE IT

 
Την ίδρυση νέας πρωτεύουσας, με κόστος δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδιάζει η Ινδονησία.

Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο ανακοίνωσε χθες ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τοποθεσία στο νησί του Βόρνεο και ευελπιστεί να αρχίσει την μεταφορά δημόσιων υπηρεσιών από την νυν πρωτεύουσα Τζακάρτα μεταξύ 2023 και 2024.

Η ίδρυση της νέας πόλης, που δεν έχει ονομασία, εκτιμάται πως θα κοστίσει σχεδόν 33 δισεκ. δολάρια. Το τίμημα περιλαμβάνει την κατασκευή κυβερνητικών γραφείων και σπιτιών για περίπου 1,5 εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους.

Το σχέδιο για εγκατάλειψη της Τζακάρτα βρίσκεται «στα σκαριά» επί μήνες, καθώς η μεγαλούπολη βυθίζεται σταδιακά, έχει υψηλά επίπεδα ρύπανσης και τεράστιο πρόβλημα κίνησης στους οδικούς άξονες.

Υπάρχουν εκτιμήσεις πως τμήματα της Τζακάρτα, που είναι κτισμένη σε βαλτώδη περιοχή της νήσου Ιάβα, θα έχουν βυθιστεί πλήρως έως το 2050.
 
 

Η τοποθεσία που έχει προκριθεί στο Βόρνεο θεωρείται ιδιαίτερα προστατευμένη από πλημμύρες, σεισμούς, κατολισθήσεις και τσουνάμι, που συχνά πλήττουν το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας.

Το ερώτημα όμως είναι εάν το σχέδιο του κ. Ουιντόντο είναι βιώσιμο, ειδικά εάν δεν το ενστερνιστούν οι διάδοχοί του και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος ή η κοινωνία.

Η Ιάβα φιλοξενεί περίπου το ήμισυ του πληθυσμού και σχεδόν τα έξι δέκατα της οικονομικής δραστηριότητας της Ινδονησίας, συνεπώς δεν θα είναι εύκολο να εγκαταλειφθεί η Τζακάρτα των τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ένα ακόμα ζήτημα είναι το κόστος. Ο κ. Ουιντόντο υποστήριξε ότι το κράτος θα επωμιστεί περίπου το 19% και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ιδιωτικές επενδύσεις.
 



Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/412166/giati-i-indonisia-dinei-gi-kai-udor-gia-na-allaxei-tin-proteuousa-tis/#ixzz5xpQ2rKxL 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Η Jenny βρισκεται στη Νοτια θαλασσα της Κινας και αναμενεται να πληξει κυριως Βιετναμ και Λαος αφηνοντας εως 500-750mm τοπικα μεσαα σε λιγες ωρες.

Συγκριτικα για οποιον δεν γνωριζει,500 χιλιοστα βροχης πεφτουν στην Αθηνα σε εναν χρονο σε μια καλη χρονια υετικα.

ÎικÏνα

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Καμία σχέση με τη  πρόβλεψη που υπήρχε πριν 2 μέρες που έστελνε τον τυφώνα στην Δομινικανή Δημοκρατία και στην συνέχεια εξασθενούσε .Βατερλό! Υποτίθεται ότι το φαινόμενο το παρακολουθούν ειδικοί, στέλνουν αεροπλάνα, κτλ .Τέλοσπαντων , πάει για ακραίες καταστάσεις  η Florida με τα σημερινά δεδομένα ενώ Εάν βγει έτσι η πορεία μάλλον θα υπάρχει θέμα και με περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό του κόλπου του Μεξικού αφού λογικά θα ενισχυθεί πάλι μόλις βγει σε θάλασσα . 

024109_5day_cone_no_line_and_wind.png

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2019-2020....

Να και ο γνωστός μας παραδοσιακός τρόπος παρατήρησης....by prosinemos....
Η εκτίμηση για τον καιρό όλου του έτους (Σεπτ 2019-Αύγ. 2020), με την μέθοδο των γνωστών μας μερομηνίων....
Η καιρική αποτύπωση, δηλαδή το μέρος του μεγάλου δρόμου, που μας οδηγεί στον χειμώνα....την αγαπημένη μας εποχή....τον έρωτά μας!!!
Και του χρόνου φίλε Δημήτρη, ευχαριστούμε....
Πάντα γερός κι ευτυχισμένος!!

https://neastyranews.gr/enimerosi/merominia-2019-2020-mathete-tis-taseis-kai-tis-metaboles-tou-kairou/

ΧΙΟΝΙΑ-ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ-ΕΥΒΟΙΑ-353x221.jpg

iliovasilema.jpg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

+40 °C !και όπως θα παίρνω τις στροφές ...

http://www.severe-weather.eu/mcd/sudden-stratospheric-warming-antarctica/

Sudden stratospheric warming events (from now on SSW), are much more common in the northern hemisphere. That is because the complex terrain topography and atmospheric wave breaking enable more disruptive dynamics to the polar vortex. While over the south pole, there is more water surface area and less complex terrain topography close to the pole. SSW’s over the south pole are rarer, and only two have occurred in known (reliable) records, in 2002 and 2010. Below is a graphic that shows temperature over the south pole at 10mb pressure level, which is around 30km high.

10t

As we look at the temperature anomalies, we can see how strong this warming is, pushing the temperatures up to more than 40°C above normal over a large area at 10mb pressure level (~30km high) 

1_3
16
10

These events are significant, as the warming and the disruption of the polar vortex eventually makes its way down to the troposphere and can cause a change in weather patterns. It can bring colder weather and snow into lower latitudes, for example, Australia and New Zealand. A lot depends on the current weather patterns since the effects of these SSW’s can be sometimes quite dynamic and last for different time periods. The graphic below shows the 10mb geopotential height, where we can see the displaced polar vortex and the stratospheric “anti-vortex” (a polar high) pushing against it.

 

10g

These events will also influence the annual growth of the ozone hole over Antarctica. Warming of the stratosphere should limit its growth, and we might see a smaller ozone hole this year. It will depend on the longevity of these events.

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα Solar Minium (Από τις 19 Μαΐου δεν υπάρχουν ηλιακές κηλίδες)....
Αυτό προκαλεί κυματιστές ροές ρεύματος...Δλδ  όταν μια μάζα ψυχρού αέρα κινείται νότια, αυτό αναγκάζει μια μάζα θερμού αέρα να κινηθεί βόρεια....Αυτός ήταν ο λόγος για το φετινό κύμα καύσωνα!!!

 

EA-r7OBWsAAigkc.jpeg

EDc6H1YXkAAtCRx.png

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Το 2030 θα είναι κρύο ρεκόρ των 2 τελευταίων αιώνων. Τα μοντέλα ARIMA δείχνουν ότι τα έτη 2027 έως 2030 δεν δείχνουν κανένα επεισόδιο ElNino και πολύ κρύο παγκοσμίως το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι το 2050, όπως δείχνουν οι προβλεπόμενοι χαμηλοί κύκλοι ηλιακών κηλίδων και ο χαμηλότερος ρυθμός μεταβολής της παγκόσμιας στάθμης της θάλασσας....

 

EDeyYI6XoAQpgMB (1).jpeg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Το «Περί Ανέμων & Υδάτων»... επιστρέφει στα θρανία

 

TO-METEO-PAEI-SXOLEIO_LOGO-1_FINAL-SCREEN.jpg 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Περί Ανέμων & Υδάτων», συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά.

 

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του προγράμματος από τους καθηγητές των σχολείων, όπου συμμετείχαν σε αυτό κατά τη σχολική περίοδο 2018-2019, σε σχετικό ερώτημα, το 100% των καθηγητών θα σύστηνε το πρόγραμμα και σε άλλα σχολεία.

 

Το  Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με τη δυναμική υποστήριξη του Meteo.gr, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τη μεταλαμπάδευση των μετεωρολογικών γνώσεων στους μαθητές, δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας, το οποίο συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές.

 

Cloud_Bottle_result.jpg  IK_EG.jpg

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές θα κατανοήσουν ένα μετεωρολογικό χάρτη, το σχηματισμό μιας καταιγίδας κι ενός ανεμοστρόβιλου, τη δημιουργία ενός κεραυνού, θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα είδη των νεφών, ενώ μέσα από της πειραματικές διαδικασίες θα εμπεδώσουν τη δημιουργία της βροχής, του σχηματισμού ενός νέφους και τη σάρωση ενός ψυχρού μετώπου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επεξήγηση των τρόπων προστασίας κατά τη διάρκεια των ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων.

 

Το πρόγραμμα εμπλέκει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε δραστηριότητες που προάγουν τον ερευνητικό τρόπο σκέψης και ανάλυσης.  Στόχος είναι οι πληροφορίες που θα αποκομίσουν τα παιδιά, να μείνουν για πάντα στη μνήμη τους και να είναι άμεσα εφαρμόσιμες στην καθημερινότητά τους.

 

Επειδή πιστεύουμε και στηρίζουμε το ομαδικό πνεύμα, οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες όπου πρέπει να συνεργαστούν για να κατανοήσουν τις κατάλληλες ατμοσφαιρικές συνθήκες δημιουργίας νεφών και να δημιουργήσουν ένα  «εικονικό» καταιγιδοφόρο σύννεφο με την χρήση διαδραστικών εφαρμογών. Τέλος, συμμετέχουν σε ένα κουίζ ερωτήσεων χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα, κερδίζοντας συμβολικά έπαθλα.

  

Καλέστε μας για να μιλήσουμε «Περί Ανέμων & Υδάτων»……

Επικοινωνία:

Ι. Κωλέτσης, koletsis@noa.gr, 6937639951

Ε. Γαλανάκη, galanaki@noa.gr, 6938279906

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Ενθαρρυντικά κι ευχάριστα νέα....
Στην περιοχή του Σβάλμπαρντ, στα βόρεια της Νορβηγίας, το διάγραμμα του πάγου για τις 9 Σεπτεμβρίου 2019, είναι 253.032 τετραγωνικά χιλιόμετρα....δλδ είναι 36.598 τετραγωνικά χιλιόμετρα πάνω από το μέσο όρο του 1981-2010!!!
Πηγή: Norway ice service....

 

FB_IMG_1568105101480.jpg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Στο παρακατω ντοκιμαντερ μιας ερευνητικης αποστολης στον βορειο Καναδα και την Αρκτικη, στο 7ο περιπου λεπτο ρωτα καποιος τον επιστημονικο διευθυντη αν "η κλιματικη αλλαγη καταστρεφει τα οικοσυστηματα των ζωων που ζουν στην Αρκτικη". Ο επιστημονικος διευθυντης ΔΕΝ απαντα ουτε με "ναι" ουτε με "οχι" ουτε με "ισως/μαλλον". Η απαντηση του βασικα ειναι μια υποθεση... λεει οτι "ΑΝ το κλιμα αλλαζει τις συνθηκες που χρειαζοντε για να ζησουν αυτα τα ζωα τοτε ολα αυτα τα ζωα θα πρεπει να προσαρμοστουν".

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

17 ώρες πριν, valkaniosagrotis είπε:

Μάλιστα, ενδιαφέρουσα κατανομή. Πώς εξηγείται η περίπτωση της Σκωτίας που καταγράφει μειώσει σε αντίθεση με ολόκληρη την Ευρώπη;

Αυτή είναι μια γενική αποτύπωση. Π.χ σίγουρα στην Ελλάδα η Βόρεια και Δυτική χώρα πιστεύω είχαν άνετα +2 σε σχέση με τα κλιματικά. Αν δεν κάνω λάθος είναι κάποιοι επιλεγμένοι σταθμοί που χρησιμοποιεί ο NOAA για να βγάλει τον Χάρτη ,δεν χρησιμοποιεί δεδομένα από όλους που ανήκουν στο αστεροσκοπείο ή στην ΕΜΥ .

Όσο αφορά την Σκωτία ,την Ιρλανδια ,την Πορτογαλία,την Δυτική Γαλλία είναι στα κανονικά επίπεδα καθώς δεν τους έπιανε το κύμα ζεστή που ανέβαινε από την Αφρική. Είναι απλά θέμα διάταξης συστημάτων .

Σχετικα με αυτό το -1 στην ΒΔ Σκωτία οι μετρήσεις μπορεί να προέρχονται από 1-2 σταθμούς και στην συγκεκριμένη περιοχή να έτυχε να είχε περισσότερη συννεφιά ή και βροχή για παράδειγμα και προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα . Εάν ήταν τους τελευταίους 3 μήνες στο -1 θα ψαχνόμασταν για το τι μπορεί να γίνεται με την ελπίδα ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο...❄☃️🌨☃️☃️🌨☃️☃️❄🌨🌨🌨❄❄❄❄

Επεξεργάστηκε από oldboy332
Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Στην Ισπανία πραγματικά έριξε πολύ νερό!!!

https://m.facebook.com/groups/220548728118194?view=permalink&id=1237835113056212

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=943200602686458&id=193828564157711

 

 

Επεξεργάστηκε από oldboy332
Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Οι χιονοεκπλήξεις στην Αυστραλία, δεν σταματούν ούτε την Άνοιξη.... τους κυνηγάει το χιόνι και μέσα στις μεγαλουπόλεις...χαχαχα...
Πριν λίγες ώρες...νυχτερινή επίσκεψη του χιονιά (16/17-9), στην πρωτεύουσα Καμπέρα παρακαλώ!!!

 

image.thumb.png.195eb3e7065356de53e3199c92cde2c2.png

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Αρχίσανε τα χιόνια, τα κρύα και οι παγωνιές στη Σιβηρία, ενώ καταγράφονται πλέον και ρεκόρ!! Καλές κι αυτές οι εξελίξεις....

https://www.iceagenow.info/record-cold-in-siberia-2/

image.png.6373ffc260977dcfaf89896c8c01c2cd.png

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτό κάνει εύκολες πλέον τις εποχικές προγνώσεις των μοντέλων.

 

Πες ζεστότερο του κανονικού και θα πέσεις μέσα. Πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης να σου πεσουν τα ελάχιστα σε αριθμο μικρά μπλε μπαλώματα που αντιστοιχούν σε ψυχροτερο του κανονικού.

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Sign In Now


×
×
  • Δημιουργία νέου...