Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τρελάθηκε ο καιρός στη Βραζιλία: Χιόνισε μετά από 64 χρόνια

Τουλάχιστον 43 πόλεις ντύθηκαν στα λευκά

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/7666130/trelathike-o-kairos-sti-vrazilia-chionise-meta-apo-64-chronia

 

https://www.youtube.com/watch?v=jyK48QDTJQQ

Επεξεργάστηκε από gakhun
Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες


Έπεσε βροχή και όχι χιόνι για πρώτη φορά στην κορυφή της Γροιλανδίας
Newsroom
Newsroom

 Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 11:42

803 
 
 
Έπεσε βροχή και όχι χιόνι για πρώτη φορά στην κορυφή της Γροιλανδίας
AP Photo/Felipe Dana
Η πρώτη καταγεγραμμένη στα χρονικά βροχόπτωση –αντί για το συνηθισμένο χιόνι- σημειώθηκε στην υψηλότερη κορυφή της Γροιλανδίας όταν, κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου οι θερμοκρασίες ανέβηκαν τόσο που ο θερμός αέρας τροφοδότησε ένα ακραίο φαινόμενο βροχής.


Κατά την πρωτοφανή βροχόπτωση έπεσαν 7 δισεκατομμύρια τόνοι νερού στην χιονισμένη βουνοκορυφή, ικανοί να γεμίσουν σχεδόν 250.000 φορές μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Ήταν η μεγαλύτερη βροχόπτωση επάνω στο φύλλο πάγου από το 1950 που άρχισαν οι καταγραφές, σύμφωνα με το Εθνικών Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου.


 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Μετά το φετινό καλοκαίρι έψαχνα ένα μέρος σαν το παρακάτω. Δεν υπάρχει πλέον όμως φιλότιμο...Ερπετά αναζητούν τον ήλιο βιάζοντας την φύση . Εν τω μεταξύ εκεί θα έχει 330 ημέρες τον χρόνο συννεφιά ,τι να τους κάνει ο καθρέφτης ;;;;   #Rjukan# KilltheSun

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

A Warming event is now starting in the Stratosphere above the South Pole, with temperatures over 30 degrees above normal, marking the end of South Winter

Ένα θερμαντικό γεγονός ξεκινά τώρα στη στρατόσφαιρα πάνω από τον Νότιο Πόλο, με θερμοκρασίες +30 βαθμούς πάνω από τις κανονικές, σηματοδοτώντας το τέλος του νότιου χειμώνα.
Ο παγκόσμιος καιρός βρίσκεται σε συνεχή κίνηση. Το νότιο ημισφαίριο βρίσκεται επί του παρόντος στον χειμώνα και τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν μια εκδήλωση θέρμανσης στη στρατόσφαιρα του. Αυτά τα γεγονότα είναι σπάνια, αλλά ισχυρά, αφού ιστορικά ήταν αρκετά ισχυρά για να επηρεάσουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτά τα στρατοσφαιρικά γεγονότα θέρμανσης περιέχουν πολλή ενέργεια και μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρο το ημισφαίριο. Το βιώσαμε αυτό από πρώτο χέρι φέτος, όταν ένα ισχυρό στρατοσφαιρικό φαινόμενο θέρμανσης τον Ιανουάριο άλλαξε τα καιρικά φαινόμενα για αρκετές εβδομάδες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Το Νότιο Ημισφαίριο δεν βιώνει τόσο συχνά αυτά τα χειμερινά στρατοσφαιρικά γεγονότα θέρμανσης, με λίγα μόνο γνωστά γεγονότα τις τελευταίες δεκαετίες.

Αλλά μόλις πριν από δύο χρόνια, το 2019, σημειώθηκε ένα σημαντικό φαινόμενο θέρμανσης της στρατόσφαιρας πάνω από τον Νότιο Πόλο. Soταν τόσο ισχυρό, που είχε μετρήσιμη επίδραση στη Θερμόσφαιρα και την Ιονόσφαιρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Έτσι, λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας τι συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο, καθώς ο καιρός και η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά συνδεδεμένα παγκοσμίως.

 

Ολο το αρθρο στο https://www.severe-weather.eu/global-weather/winter-south-pole-stratosphere-warming-forecast-fa/?fbclid=IwAR00cxT_wFCEN0WrgiurP_Dp9RDcYV-YxX9F3h4SnH5lvmO0yTMANFmITbw

 

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Πρωτοφανής καταρρακτώδης βροχή στη Γροιλανδία λιώνει ταχύτερα τους πάγους

image.png.ad87fe91e4ac10d509f216e2b720f09e.png

Στην φωτογραφία εικονίζεται μια οροσειρά της Γροιλανδίας η οποία μαζί με άλλες δέχτηκε ισχυρή βροχή τις περασμένες μέρες και οι πάγοι τους έλιωσαν σε μεγάλο ποσοστό.

Στις υψηλότερες χιονισμένες οροσειρές της Γροιλανδίας ξέσπασε το περασμένο Σάββατο 21 Αυγούστου η πιο  δυνατή μπόρα και βροχόπτωση που έχει υπάρξει από τότε που καταγράφονται μετεωρολογικά δεδομένα στη Γροιλανδία δηλαδή τα τελευταία εβδομήντα έτη.

Η πρωτοφανής σε ένταση βροχή προκάλεσε την επιτάχυνση του λιώσιμου των πάγων που συντελείται στη Γροιλανδία και εκτιμάται ότι την Κυριακή που μας πέρασε έλιωσαν εξαιτίας της βροχής ποσότητες πάγων επτά φορές μεγαλύτερες από τις ποσότητες που λιώνουν κατά μέσο ημερησίως αυτή την χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Δεδομένων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ (NSIDC)  που κάνει τις σχετικές μετεωρολογικές καταγραφές και μετρήσεις το φαινόμενο που συνέβη αποτελεί απόδειξη ότι η Γροιλανδία θερμαίνεται και μάλιστα με ταχύ ρυθμό.

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά μια ή δύο θερμές δεκαετίες στη σειρά σε κάποιο ακαθόριστο κλιματικό μοτίβο. Παρακολουθούμε φαινόμενα που δεν έχουν συμβεί για τουλάχιστον μια χιλιετία και δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει αν δεν βρούμε τρόπο να σταματήσουμε αυτό που κάνουμε στον αέρα» αναφέρει ο Τεντ Σκάμπος, κρουφαίο στέλεχος του NSIDC.

Στις 28 Ιουλίου η Γροιλανδία έχασε μια τεράστια ποσότητα πάγου, από το λιώσιμο του οποίου θα μπορούσε να καλυφθεί με νερό, σε ύψος 5 εκατοστών, ολόκληρη η Πολιτεία της Φλόριντα. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη απώλεια πάγου για τη Γροιλανδία μέσα σε μία ημέρα από το 1950. Το Ινστιτούτο Έρευνας των Συνεπειών Κλιματικής Αλλαγής του Πότσνταμ προειδοποιεί ότι η τήξη των πάγων της Γροιλανδίας σύντομα θα είναι μη αναστρέψιμη. Το στρώμα πάγου στη Γροιλανδία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά την Ανταρκτική, και το λιώσιμό του αυξάνει το ύψος της στάθμης της θάλασσας.

https://www.naftemporiki.gr/story/1763937/protofanis-katarraktodis-broxi-sti-groilandia-lionei-taxutera-tous-pagous

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Η Λίνδος έσπασε το ρεκόρ των υψηλότερων θερμοκρασιών

Η Λίνδος έσπασε το ρεκόρ των υψηλότερων θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του Αυγούστου σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα “Extreme Temperatures Around the World” στο Twitter. H μέση μηνιαία θερμοκρασία στη γραφική Λίνδο, ανήλθε στους 33,1C και όπως αναφέρει το σχετικό tweet πρόκειται για θερμοκρασία που συναντά κανείς συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση ήταν ενθουσιώδη με τους ακόλουθους της σελίδας να εκφράζουν το θαυμασμό τους για την μεγάλη αυτή πρωτιά της Λίνδου και βεβαίως της Ρόδου, επισημαίνοντας ότι αυτή την εποχή το σκηνικό του καιρού στην Ευρώπη είναι πέρα για πέρα φθινοπωρινό!
Και από τα δεδομένα του Αστεροσκοπείου Αθηνών επιβεβαιώνεται πάντως ότι η μέση μηνιαία θερμοκρασία για τον Αύγουστο του 2021 στη Λίνδο κινήθηκε κοντά στους 33 βαθμούς, κάτι που όντως αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης!
Σημειώνεται ότι η Ρόδος αποτελεί ένα από τα πιο ηλιόλουστα νησιά της Ευρώπης με 300 μέρες και πάνω από 3 χιλιάδες ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Ο ήλιος αποτελεί άλλωστε έναν από τους βασικούς λόγους για τον οποίο επιλέγουν οι τουρίστες τον προορισμό για τις θερινές τους διακοπές!
Μάλιστα το 2012 το touristorama.com κατέταξε τη Ρόδο στην τέταρτη θέση μεταξύ των περιοχών με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στον κόσμο. Στην πρώτη θέση ήταν το Redding στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με 3.942 ώρες ηλιοφάνεια. Δεύτερο το Φοίνιξ, επίσης στις ΗΠΑ με 3.872 ώρες ηλιοφάνεια, τρίτο το Λας Βέγκας με 3.825 ώρες ηλιοφάνεια και τέταρτη η Ρόδος με 3.291 ώρες ηλιοφάνεια.
Ο μοναδικός προορισμός στην Ευρώπη πέρα από την Ανδαλουσία με 2.965 ώρες ηλιοφάνεια.
Ακόμη και το φθινόπωρο, είναι και μια καλή εποχή να απολαύσει κανείς τις διακοπές του στη Ρόδο, όταν το τουριστικό κύμα έχει κοπάσει και όλα τα μέρη, οι παραλίες, τα αξιοθέατα, αλλά και η μαγευτική μεσαιωνική πόλη του νησιού έχουν περισσότερη ηρεμία και αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο η ομορφιά τους.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

https://www.dimokratiki.gr/01-09-2021/i-lindos-espase-to-rekor-ton-ypsiloteron-thermokrasion/

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

https://www.protothema.gr/greece/article/1157124/koludas-para-tin-uperthermansi-se-upsos-rekor-oi-pagoi-sti-thalassa-se-adarktiki-kai-arktiki/

Κολυδάς: Παρά την υπερθέρμανση, σε ύψος ρεκόρ οι πάγοι στη θάλασσα σε Ανταρκτική και Αρκτική

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Ιταλία: Δυο νεκροί και εννέα τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στο νησί Παντελερία

Tromba d'aria a Pantelleria: 2 morti

Εικόνα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχασαν τη ζωή τους ένας πυροσβέστης 47 ετών και ένας συνταξιούχος 86 ετών
Δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες προκάλεσε χθες το βραδυ γύρω στις 19.30 τοπική ώρα ανεμοστρόβιλος στο μικρό νησί Παντελερία, νότια της Σικελίας.

Τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η τρομερή ισχύς του ανέμου πέταξε τους ανθρώπους αυτούς έξω από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν. Οι κάτοικοι του νησιού δήλωσαν ότι πρόκειται για ένας πρωτοφανές, ακραίο καιρικό φαινόμενο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Σικελία με ελικόπτερο και μέχρι τώρα δεν προκύπτει να υπάρχουν αγνοούμενοι.Παράλληλα, έχουν καταγραφεί σημαντικές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια, όπου καταστράφηκαν στέγες, και μέρος εσωτερικών χώρων, και σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα.

https://www.protothema.gr/world/article/1159972/italia-duo-nekroi-kai-ennea-traumaties-apo-anemostrovilo-sto-nisi-padeleria/

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για να λάβετε πιστοποιητικό καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Θα χρειαστείτε:

τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail)

τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου

Για το κόστος του πιστοποιητικού θα ενημερωθείτε από την ΕΜΥ μετά την επεξεργασία της αίτησή σας.

Όταν ολοκληρωθεί η έκδοση του πιστοποιητικού, θα σας σταλεί στη θυρίδα σας και θα ενημερωθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και sms

 

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/phusikes-katastrophes/pistopoietiko-kairikon-sunthekon

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Ο καπνός των πυρκαγιών αποτρέπει τις βροχές

image.png.780e215b3439c08c60d7e07d70c2cce4.png

Ο καπνός των πυρκαγιών έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και την υγεία ανθρώπων, φυτών και ζώων. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Geophysical Research Letters» επιστήμονες του ερευνητικού οργανισμού NorthWest Research Associates στις ΗΠΑ αποκαλύπτουν μια άγνωστη μέχρι σήμερα παρενέργεια που έχει ο καπνός των δασικών πυρκαγιών στην ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιώντας εναέρια μέσα και όργανα παρατήρησης και μελέτης οι ερευνητές διαπίστωσαν τι συμβαίνει όταν ο καπνός των δασικών πυρκαγιών εισέρχεται στα σύννεφα. Η αρχική διαπίστωση είναι ότι η επαφή του καπνού με τα σύννεφα αυξάνει πολύ την παραγωγή σταγόνων βροχής. Σύμφωνα με τους ερευνητές ο καπνός πενταπλασιάζει την ποσότητα των σταγόνων της βροχής μέσα στα σύννεφα σε σχέση με τα σύννεφα που δεν έχουν έρθει σε επαφή με καπνό.

Αυτή η ανακάλυψη δεν προκάλεσε έκπληξη στους ειδικούς αφού είναι γνωστό ότι οργανικά αλλά και ανόργανα σωματίδια που υπάρχουν στον καπνό μπορούν να λειτουργήσουν ως πυρήνες σχηματισμού σταγόνων βροχής. Το δεύτερο εύρημα της μελέτης είναι ότι τα σύννεφα που έχουν έρθει σε επαφή με τον καπνό δεν παράγουν βροχή και εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν τα σύννεφα είναι γεμάτα σταγόνες βροχής.

Η απάντηση είναι ότι οι σταγόνες της βροχής στα σύννεφα που έχουν έρθει σε επαφή με καπνό έχουν 50% μικρότερο μέγεθος από τις συμβατικές σταγόνες της βροχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και να μην συγχωνεύονται ώστε να μεγαλώσουν τόσο σε μέγεθος ώστε να δημιουργήσουν βροχόπτωση. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές οι πιθανότητες να προκληθεί βροχόπτωση σε ένα σύννεφο που έχει δεχθεί καπνό πυρκαγιών είναι «πρακτικά μηδενικές». Δημιουργείται έτσι ένας επικίνδυνος κύκλος όπου οι πυρκαγιές εμποδίζουν την πρόκληση βροχών με αποτέλεσμα να εντείνονται τα φαινόμενα ξηρασίας και να δημιουργούνται οι συνθήκες για πρόκληση νέων πυρκαγιών.

https://www.naftemporiki.gr/story/1775318/o-kapnos-ton-purkagion-apotrepei-tis-broxes

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Ατρόμητα θαλάσσια drones θα εισβάλουν μέσα σε τυφώνες

image.png.9f2ef8c9989efdb7c253e0e24a2cd88b.png

Η κατασκευή νέων αυτόνομων οχημάτων κάθε είδους και χρήσης είναι πλέον σχεδόν καθημερινή υπόθεση. Μια νεοφυής εταιρεία της Σίλικον Βάλει, η Saildrone, παρουσίασε τα θαλάσσια drones που κατασκευάζει τα οποία όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί τους μπορούν να ταξιδεύουν στους ωκεανούς και να εισέρχονται μέσα σε τυφώνες για να καταγράφουν δεδομένα. Αν ένα θαλάσσιο ή εναέριο σκάφος βρεθεί μέσα σε ένα τυφώνα ακόμη και αν τελικά καταφέρει να επιβιώσει μέχρι να καταφέρει να βγει από αυτόν είναι βέβαιο ότι σχεδόν τίποτε σε αυτό δεν θα λειτουργεί ομαλά.

H Saildrone υποστηρίζει ότι τα αυτόνομα σκάφη της μπορούν να εισέρχονται μέσα σε τυφώνες και να επιβιώνουν από τους τρομερούς ανέμους και τα πελώρια κύματα με τα οποία βρεθούν αντιμέτωπα. Τα δεδομένα που θα καταγράφουν θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να μάθουν νέα στοιχεία για τους μηχανισμούς και τη δυναμική των τυφώνων.

Όπως έγινε γνωστό η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Ατμόσφαιρας και Ωκεανών των ΗΠΑ (NOAA). Βασικός στόχος είναι να μελετηθεί το πώς σχηματίζονται οι τυφώνες και πως αυξάνεται η ένταση τους. Ο πρόσφατος τυφώνας Άιντα που σάρωσε αρχικά τον Κόλπο του Μεξικού και στη συνέχεια τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ εξελίχθηκε μέσα σε 24 ώρες από ασθενής τυφώνας κατηγορίας 1 σε τυφώνα κατηγορίας 4 με ανέμους 210-250 χλμ./ώρα.

Τα drones θα συλλέγουν δεδομένα για το πώς η ενέργεια και η θερμότητα ανταλλάσσονται ανάμεσα στον ωκεανό και την ατμόσφαιρα. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν τα drones μέσα στους τυφώνες θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. «Κανείς δεν έχει παρατηρήσει μέχρι σήμερα τι συμβαίνει στα κύματα στο κέντρο ενός τυφώνα. Με την βοήθεια των καμερών που θα υπάρχουν στα drones θα δούμε πώς συμπεριφέρεται και πως μοιάζει το νερό» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Τζένικς, διευθύνων σύμβουλος της Saildrone.

https://www.naftemporiki.gr/story/1775260/atromita-thalassia-drones-tha-eisbaloun-mesa-se-tufones

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

-14,8°C στο Oymyakon (Γιακουτία) της Σιβηρίας στις 10 Σεπτεμβρίου παρακαλώ!!! Αυτό είναι 13°C κάτω από το μέσο όρο και εξαιρετικά κρύο για αυτήν την εποχή του χρόνου. Εκτός από την 1η Σεπτεμβρίου του 1969 (σημειώθηκε -15,1°C), είναι η πιο κρύα θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στην περιοχή (από κάθε ημερήσιο αρχείο), για το διάστημα από τις 2-13/9!!!
 
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης, ουρανός και κείμενο που λέει "des houkto hes Russie Merd Béring Mer d'Okhotsk Mongolie"
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Η Γροιλανδία κέρδισε 10 Gigatons χιονιού και πάγου την Κυριακή-- ποτέ άλλοτε στην ιστορία των ρεκόρ, το φύλλο πάγου δεν κέρδισε τόσο πολύ αυτήν την εποχή του χρόνου!!

https://electroverse.net/larry-delivers-record-smashing-summer-snow-to-greenland-lives-at-stake-in-european-gas-shortage/?fbclid=IwAR3jFdZEOy6u5HLw4BuTRNgw9Oxj9EN9lpKbXVTRGA284baGu6bmHLH6A1o

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Ο Αύγουστος 2021 σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με τη NASA είχε μια ανωμαλία θερμοκρασίας +0,81C πάνω από τη βασική γραμμή 1951-1980 ή +0,22C σύμφωνα με τον μέσο όρο 1991-2020 (χάρτης) και κατατάχθηκε ως ο 6ος θερμότερος Αύγουστος στα αρχεία.

Εικόνα

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Στα Γιάννενα το διεθνές συνέδριο Μετεωρολογίας

Σεπ 26, 2021 | ΗΠΕΙΡΟΣ

comecap-meteo-ioannina.png

H Μετεωρολογία, η κλιματική αλλαγή και η ατμοσφαιρική ρύπανση θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικής Φυσικής (COMECAP) που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2021 στα Ιωάννινα.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία, και το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο Μετεωρολογίας που διοργανώνεται στον Ελληνικό χώρο κάθε δύο χρόνια και προσελκύει σταθερά την τελευταία δεκαετία πάνω από 200 καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου και μεταπτυχιακούς φοιτητές, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

  •  
Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

1 ώρα πριν, ΠΩΓΩΝΙ είπε:

Στα Γιάννενα το διεθνές συνέδριο Μετεωρολογίας

Σεπ 26, 2021 | ΗΠΕΙΡΟΣ

comecap-meteo-ioannina.png

H Μετεωρολογία, η κλιματική αλλαγή και η ατμοσφαιρική ρύπανση θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικής Φυσικής (COMECAP) που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2021 στα Ιωάννινα.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία, και το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο Μετεωρολογίας που διοργανώνεται στον Ελληνικό χώρο κάθε δύο χρόνια και προσελκύει σταθερά την τελευταία δεκαετία πάνω από 200 καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου και μεταπτυχιακούς φοιτητές, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

  •  

Δυστυχώς 60 ευρώ η είσοδος 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

11 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Δυστυχώς 60 ευρώ η είσοδος 

60 ευρω ηταν πριν απο 20 μερες που το ειχα πληρωσει εγω.....μετα απο καποιες μερες που ειδα ειχε παει 80....λογικα πλεον θα ειναι και ακριβοτερο

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

2 ώρες πριν, ΠΩΓΩΝΙ είπε:

Υπερβολή θεωρώ....

Ναι δυστυχώς έτσι είναι. Οπότε ακόμα και αν ήμουν Γιάννενα θα ήθελα σίγουρα να είναι πάω, αλλά με τον φόβο να μην κάψω τα λευτα μου....

Επεξεργάστηκε από [weathermaniac]
Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Σεπτέμβριος 2021.Ακραίες θερμοκρασίες στην υφήλιο.

Βόρειο ημισφαίριο υψηλότερη: 50.1C Jahra (Κουβέιτ) 1 Σεπτεμβρίου
Χαμηλότερη: -46.3C Summit (Γροιλανδία) 9 Σεπτεμβρίου

Νότιο ημισφαίριο υψηλότερη: 43.9C Corumba (Βραζιλία) 20 Σεπτεμβρίου
Χαμηλότερη: -79.4C Vostok (Ανταρκτική) 30 Σεπτεμβρίου

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ουταραχάντ της Ινδίας μετά από σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε την ορεινή περιοχή την αρχή της σεζόν (video), δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι την Πέμπτη χθες (21/10)....Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τρεις αχθοφόροι που εργάζονται για την Ινδο-Θιβετιανή συνοριακή αστυνομία (ITBP), που τοποθετήθηκαν κατά μήκος των συνόρων Ινδίας-Κίνας στην περιοχή Uttarkashi, και δέκα οδοιπόροι.. Αλλοι έξι ακόμη, εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως αναφέρει το hindustantimes.com....Ο αξιωματικός καταστροφών της περιοχής Devendra Patwal, σημείωσε ότι οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν πέντε από τα πτώματα κοντά στο πέρασμα Lamkhaga, το πρωί της Πέμπτης!!

 

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Sign In Now





×
×
  • Δημιουργία νέου...