Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΩΣ -15οC κάτω από τους ημερήσιους κλιματικούς μέσους όρους η θερμοκρασία!!!

Τρέχουσες παρατηρήσεις απο τα Ρώσικα καιρικά δρώμενα...


Ο αντικυκλωνικός της Αρκτικής θα φέρει σοβαρούς παγετούς στα Ουράλια  και την Δυτική Σιβηρία...
 Ο αντικυκλώνας άρχισε να κινείται κατά μήκος μιας υπεροπολιτικής τροχιάς - από τη θάλασσα Καρά μέχρι τα Μέσα Ουράλια. Ο πρώτος καρπός της επιρροής του ήταν σοβαροί παγετοί στις επαρχίες Yamal-Nenets και Khanty-Mansiysky.
Στο χωριό Kharp (στην περιοχή Ural του Yamalo-Nenets okrug), το θερμόμετρο έδειξε -39,1!
Μαζί με τον αντικυκλώνα, η ζώνη των σοβαρών παγετώνων θα επεκταθεί στα Ουράλια και τη Δυτική Σιβηρία. Τις επόμενες δύο ημέρες στην περιοχή του Sverdlovsk, προβλέπεται ότι θα φθάσει τις -30 ... -35 τη νύχτα. Στο νότιο τμήμα της περιοχής Tyumen, θα είναι ψυχρότερα σε -33, στην περιοχή Omsk - έως -32.
Σε μια μεγάλη περιοχή, ο καιρός θα είναι πολύ κρύος.
 Η μέση ημερήσια θερμοκρασία υπολογίζεται σε -12-15 βαθμούς κελσίου κάτω από τον κλιματικό κανόνα.

ΥΓ Καλύτερη μετάφραση από Ρώσικα δεν γινόταν....το προσπαθήσαμε ομως....

FB_IMG_1574091084574.jpg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Χιονισμένη, παγωμένη, αλλά πάντα πανέμορφη, η Αγία Πετρούπολη Ρωσίας!!

Κυριακή 17/11/2019....

FB_IMG_1574091705611.jpg

FB_IMG_1574091708664.jpg

FB_IMG_1574091712069.jpg

FB_IMG_1574091714861.jpg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Θερμοκρασιακές διαφορές της Ρωσίας....
Η χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα στις 17/11/2019....παρατηρήθηκε και καταγράφηκε στην πόλη  Evenkia (KrasnoyarskTerritory) (-48,1 ° C), στο μετεωρολογικό σταθμό Mutorai. 
Από την άλλη, η υψηλότερη θερμοκρασία, καταγραφηκε  στον μετεωρολογικό σταθμό Tuapse (19,8 ° C) στην επικράτεια του Krasnodar.
meteoinfo.ru

FB_IMG_1574092176842.jpg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Aνάρτηση απο το f/b του λεκτορα καθηγητη του Γεωπονικου πσνεπιστημιου Αθηνων, Στ.Αλεξανδρη

"Την είδηση για τους 11+ χιλιάδες επιστήμονες οι οποίοι συνυπέγραψαν μία διακήρυξη για τη δήθεν κλιματική κρίση τη θυμάστε; 

Πόσο αξιόπιστη ήταν η συγκεκριμένη λίστα;

Τόσο αξιόπιστη ώστε να την υπογράψει και ο Μίκυ Μάους…
Καλά διαβάσατε! 
Ο  Micky Mouse, καθηγητής του «Mickey Mouse Institute for the Blind, Namibia»!!!
Προφανώς κάποιοι με απίστευτο χιούμορ θέλησαν να κάνουν πλάκα και να δοκιμάσουν τη διαδικασία με την οποία πραγματοποιήθηκε η επιλογή των υπογραφόντων. Έτσι, κάποιος υπέγραψε επίτηδες ως «Micky Mouse». Η είδηση έχει γίνει viral στο tweet. 
Στην Ελλάδα δεν ακούστηκε η είδηση, αντιθέτως με τα διεθνή 
ΜΜΕ, π.χ Skynews της Αυστραλίας: https://www.youtube.com/watch?v=APDgD6sHPQk   

 Όποιος νάναι υπέγραφε τη συγκεκριμένη διακήρυξη για τη δήθεν κλιματική κρίση. Ακόμη και ο Micky Mouse! 
Άντε και στον Ποπάυ" !!!

Και μόλις 2% σχετικοι με το θεμα υπογραψανε!!!

FB_IMG_1574151584009.jpg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Στην άλλη άκρη και συγκεκριμένα στην Αυστραλία στην περιοχή Sunshine Coast του Κουίνσλαντ είχαμε χαλαζόπτωση μεγάλου μεγέθους και μάλιστα και τραυματισμούς.Κυριακή 17/11/2019.

https://www.dokari.gr/kairos/58910-kairos-halazi-se-shima-mpalas-kriket-prokalese-paniko-stin-aystralia-video

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Άφιξη χιονοσώου, στο Μπάνγκορ Σιτυ, της Β.Ουαλίας στο UK, με 60+  εκατοστών χιονιού, όπως αναφέρουν τοπικές πηγές!!!

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Επιτέλους....φωνές λογικής, φωνές πραγματικής επιστήμης, φωνές αλήθειας και φωνές ουσίας, απέναντι σε τρομολαγνικές πολιτικές θεωρήσεις και μπίζνες, με πάτημα στο κλίμα!!!
Παγκόσμια δήλωση για το κλίμα....
Από Ελληνικής πλευράς, (εκ των 700 επιστημόνων), υπέγραψαν οι επόμενοι 5:

1. Stavros Alexandris, Associate Professor Agricultural University of Athens, Dept. of Natural Resources and Agricultural Engineering, Sector of Water Resources
2. Anthony Foscolos, Emeritus Professor of Mineral Resources at the Technical University of Crete, Energy Consultant for the United Nations Development Program (UNDP)
3. Sotiris Kamenopoulos, PhD, Independent Researcher in the Field of Sustainable Exploitation of Mineral Resources, Social License to Operate and Risk Management.
4. Theodoros Kolydas, Director of the National Meteorological Center of Hellenic National Meteorological Service (HNMS)
5. Demetris Koutsoyannis, Professor of Hydrology and Analysis of Hydrosystems at the National Technical University of Athens

https://clintel.org/greece/

20191122_121058.jpg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Αιφνίδια στρατοσφαιρικη θέρμανση κατά 40 βαθμούς προβλέπεται στην περιοχή της Σιβηρίας τέλη του μήνα, που είναι πιθανόν να οδηγήσει στην κατάρρευση του πολικού στροβιλου. Αυτό πρακτικά σημαίνει και απότομη αλλαγή στην γενική κυκλοφορία της ατμόσφαιρας. Ο Θοδωρής Κολυδάς αναλύει σε άρθρο του το όλο φαινόμενο....

Το θέμα παίζει κορυφή, σε όλα τα καιρικο-μετεωρολογικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο εξωτερικό....

https://www.news247.gr/kairos/kairos-polikos-strovilos-kai-aifnidia-stratosfairiki-thermansi.7537165.html?fbclid=IwAR3whws0TvQfYhnDEcbjVBLPldZ1TPI6tmMpEB0xZLVCR2s3859kKCjT2UE

image.png.39dccc0e6bc19d9b305bd3ff25a5d4ac.png

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

5 ημέρες πριν εισέλθει το καλοκαίρι στην χώρα των καγκουρώ και το Hotham (ορεινός δημοφιλής Αυστραλιανός προορισμός), έχει σπάσει όλα τα χιονο-ρεκόρ!!
Snowrember λένε οι Αυστραλοί!!!

EKRcJEVU8AASQuA.jpeg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Πάμε Σκανδιναβία το ερχόμενο Σ/Κ, τι λέτε;; 
Αναμένονται λοιπόν απίστευτες χιονοπτώσεις στη Νορβηγία (κυρίως), αλλα και γενικά Σκανδιναβία, μέσα  στο Σαββατοκύριακο που μας έρχεται (τέλος Νοέμβρη και αρχές Δεκέμβρη)...
 Έως 70cm τη μια μέρα και ως 90cm την επόμενη ....πώς είπατε;;

EKSPfN4WsAEDaqN.jpeg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Χθες ο πρωί(26/11), ο αέρας στο Verkhoyansk (Yakutia) ψύχθηκε στους -54 βαθμούς Κελσίου!!!
Αυτή η ένδειξη είχε παρατηρηθεί εδώ και αρκετές ημέρες και παραμένει και σήμερα...
Το πιο κρύο μέρος στον πλανήτη, περνώντας και την Ανταρκτική!!!
 

FB_IMG_1574857841752.jpg

FB_IMG_1574858015592.jpg

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Χιονίζει και στο Λος Άντζελες, άμα λάχει να πούμε!!! Πέμπτη 28/11/19....

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Αφιερωμα του AccuWeather σε εναν απο τους πρωτους μετεωρολογικους σταθμους του κοσμου,που βρισκεται στην Αθηνα και χτιστηκε γυρω στο 100 π.Χ.

 

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Τι είναι το βιομηχανικό χιόνι;

Σύνταξη άρθρου: Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου 2019 παρατηρήθηκε ένα παράξενο φαινόμενο στη Βόρεια Γαλλία η οποία βρίσκεται υπό την επιρροή καιρικών συστημάτων υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης. Τα πάντα είναι λευκά σε περιοχές της περιφέρειας Oise λίγο βορειότερα του Παρισιού όπου πυκνή ομίχλη δεν αφήνει τη θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 0°C, οδηγώντας την επιφανειακή θερμοκρασιακή αναστροφή σε καθημερινή ενίσχυση. Εκτός από την πάχνη, ένα άλλο ενδιαφέρον φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη! Ο κανόνας στην κατώτερη τροπόσφαιρα είναι η θερμοκρασία να μειώνεται με το ύψος, όμως τις ξάστερες νύχτες του χειμώνα με νηνεμία, η ψύξη της επιφάνειας του εδάφους οδηγεί στην ψύξη του υπερκείμενου αέρα και αύξηση της θερμοκρασία με το ύψος. Αυτό το φαινόμενο το ονομάζουμε θερμοκρασιακή αναστροφή και είναι πολύ συχνό ακόμη και στη χώρα μας.

industrial_snow2.jpg


Όταν ο αέρας είναι κορεσμένος σε υδρατμούς κατά τη διάρκεια θερμοκρασιακής αναστροφής, δημιουργείται ομίχλη και αν η θερμοκρασία του αέρα είναι υπό το μηδέν, ονομάζεται «παγωμένη ομίχλη». Αν μέσα σε αυτό το κορεσμένο στρώμα αέρα παρέχονται επιπλέον ποσότητες υδρατμών, όπως για παράδειγμα από εργοστάσια παραγωγής ενέργειας που έχουν πύργους ψύξης νερού, τότε ο υπερκορεσμός οδηγεί στη δημιουργία συμπυκνώσεων σε αιωρούμενα σωματίδια και περαιτέρω αύξηση της μάζας αιωρούμενων παγωμένων σταγόνων της ομίχλης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τεχνητού νέφους χιονιού, η δημιουργία του οποίου δεν διαφέρει σε τίποτα από τα φυσικά νέφη χιονιού. Όσο περισσότερα τα αερολύματα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τόσο πιο εύκολα δημιουργούνται οι νιφάδες χιονιού και ενισχύεται η χιονόπτωση στο έδαφος. Αυτό το είδος νιφάδων όμως επειδή δημιουργείται σε πολύ μικρού πάχους νέφη λίγο πάνω από το έδαφος (100-200μ), δεν προλαβαίνει να αναπτύξει εξαγωνική μορφή δενδρίτη, και έχει σχήμα βελόνας μεγέθους 1-2 χιλιοστών.

Αυτό το φαινόμενο τεχνητής χιονόπτωσης παρατηρούν οι κάτοικοι της Βόρειας Γαλλίας, το οποίο ονομάζεται «Βιομηχανικό χιόνι» και έχει παρατηρηθεί σε πολλές χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως οι Κάτω Χώρες, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κίνα και η Ρωσία. Στη χώρα μας πολύ πιθανό το φαινόμενο να έχει εμφανιστεί στα λεκανοπέδια της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης όπου λειτουργούν εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί βιομηχανική χιονόπτωση επί αρκετές ημέρες στις ΗΠΑ όπου το στρώμα χιονιού στο έδαφος έφτασε σε ύψος τα 4 εκατοστά και φυσικά δεν προβλέφθηκε από τα προγνωστικά μοντέλα.

https://www.meteo.gr/

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

NOAA: Ο Νοέμβριος του 2019, ο δεύτερος θερμότερος Νοέμβριος των τελευταίων 140 ετών

NOAA: Ο Νοέμβριος του 2019, ο δεύτερος θερμότερος Νοέμβριος των τελευταίων 140 ετών

Ο μήνας Νοέμβριος του 2019 είναι ο δεύτερος θερμότερος που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη από το 1880, πίσω από τον Νοέμβριο του 2015, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της ότι διανύουμε μια νέα χρονιά με ρεκόρ ζέστης.

Από την πλευρά της, η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus είχε δημοσιεύσει μια ελαφρώς διαφορετική εκτίμηση επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, την ίδια τάση κι εκτιμώντας ότι ο μήνας αυτός βρίσκεται μεταξύ των τριών θερμότερων μηνών Νοεμβρίου στα αρχεία καταγραφής, μαζί με το 2015 και το 2016.

Σύμφωνα με τη NOAA, η μέση θερμοκρασία της γης ήταν τον Νοέμβριο του 2019 υψηλότερη κατά 0,92 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, των 12,9 βαθμών Κελσίου.

Το έτος 2019, κι ιδίως ο Ιούλιος, έχει καταγράψει απανωτά ρεκόρ. Έως αυτή τη στιγμή, είναι η δεύτερη θερμότερη χρονιά από το 1880, σύμφωνα με τους Αμερικανούς. Το 2016 παραμένει σε σχέση με τον μέσο όρο το θερμότερο (+1,01 βαθμός Κελσίου) σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 20ου αιώνα».

https://www.noaa.gov/news/november-2019-was-2nd-hottest-on-record-for-planet

https://www.zougla.gr/perivallon/article/noa-o-noemvrios-tou-2019-o-defteros-8ermoteros-noemvrios-ton-telefteon-140-eton

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

6 λεπτά πριν, teo_73 είπε:

NOAA: Ο Νοέμβριος του 2019, ο δεύτερος θερμότερος Νοέμβριος των τελευταίων 140 ετών

NOAA: Ο Νοέμβριος του 2019, ο δεύτερος θερμότερος Νοέμβριος των τελευταίων 140 ετών

Ο μήνας Νοέμβριος του 2019 είναι ο δεύτερος θερμότερος που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη από το 1880, πίσω από τον Νοέμβριο του 2015, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της ότι διανύουμε μια νέα χρονιά με ρεκόρ ζέστης.

Από την πλευρά της, η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus είχε δημοσιεύσει μια ελαφρώς διαφορετική εκτίμηση επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, την ίδια τάση κι εκτιμώντας ότι ο μήνας αυτός βρίσκεται μεταξύ των τριών θερμότερων μηνών Νοεμβρίου στα αρχεία καταγραφής, μαζί με το 2015 και το 2016.

Σύμφωνα με τη NOAA, η μέση θερμοκρασία της γης ήταν τον Νοέμβριο του 2019 υψηλότερη κατά 0,92 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, των 12,9 βαθμών Κελσίου.

Το έτος 2019, κι ιδίως ο Ιούλιος, έχει καταγράψει απανωτά ρεκόρ. Έως αυτή τη στιγμή, είναι η δεύτερη θερμότερη χρονιά από το 1880, σύμφωνα με τους Αμερικανούς. Το 2016 παραμένει σε σχέση με τον μέσο όρο το θερμότερο (+1,01 βαθμός Κελσίου) σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 20ου αιώνα».

https://www.noaa.gov/news/november-2019-was-2nd-hottest-on-record-for-planet

https://www.zougla.gr/perivallon/article/noa-o-noemvrios-tou-2019-o-defteros-8ermoteros-noemvrios-ton-telefteon-140-eton

 

Αμα ειναι να μου δινει καθε χρονο 150mm και 10 καταιγιδαρες ας βγαλει και καυσωνες...🤟

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

39 λεπτά πριν, sakis13 είπε:

Αμα ειναι να μου δινει καθε χρονο 150mm και 10 καταιγιδαρες ας βγαλει και καυσωνες...🤟

Και αν αρχισει και σου δινει μετα απο καποια χρονια αλλα 200-250mm Δεκεμβρη και Γεναρη με 15-20 γιδαρες τοτε μαλλον... θα καταλαβουμε οι περισσοτεροι οτι δεν υπαρχει επιστροφη σε αυτο που καποτε ζησαμε,και λεγοταν ''4 εποχες''. Και για να μη παρεξηγηθω ισως,να πω οτι ουτε καταστροφολογος ειμαι αλλα ουτε και τον μετεοπροφητη προσπαθω να παραστησω. Προς το παρον απλες σκεψεις στο πισω μερος του μυαλου ειναι.Απλα βλεπω τον θερμο αερα και το θερμο νερο να παρεισφρυει ολο και περισσοτερο στον πρωτο χειμερινο μηνα και μια ανησυχια την εχω. Ισως να ειναι και αβασιμη.Το καιρικο μελλον θα δειξει.

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Μόλις τώρα, teo_73 είπε:

Και αν αρχισει και σου δινει μετα απο καποια χρονια αλλα 200-250mm Δεκεμβρη και Γεναρη με 15-20 γιδαρες τοτε μαλλον... θα καταλαβουμε οι περισσοτεροι οτι δεν υπαρχει επιστροφη σε αυτο που καποτε ζησαμε,και λεγοταν ''4 εποχες''. Και για να μη παρεξηγηθω ισως,να πω οτι ουτε καταστροφολογος ειμαι αλλα ουτε και τον μετεοπροφητη προσπαθω να παραστησω. Προς το παρον απλες σκεψεις στο πισω μερος του μυαλου ειναι.Απλα βλεπω τον θερμο αερα και το θερμο νερο να παρεισφρυει ολο και περισσοτερο στον πρωτο χειμερινο μηνα και μια ανησυχια την εχω. Ισως να ειναι και αβασιμη.Το καιρικο μελλον θα δειξει.

Κοιταξε..Εαν λογικα ζησω αλλα 40χρονια  και δω το γκαζι να βαραει 1000 αρες ετησιο..Χαλαλι..Θα προσαρμοστω φιλαρακι μου με οτι εχω..Στην τελικη με μαγκουρα στα 2000 μετρα για να δω χιονι θα φτασω εαν μου εχει λειψει..

Προφανως πλακιτσα κανω..Ξερω τι λες και συμφωνω..Αλλα να σου θυμισω αδερφε μου..Το 1990 οι κλιματολογοι μιλουσαν για ερημοποιηση της μεσογειου στο μεσοδιαστημα 2020-2030..Τοτε μας φαινοτανε πολυ μακρυα..Το 2020  εφτασε και γω βλεπω οτι ολες μα ολες οι χωρες της μεσογειου πλην Ιβηρικης εχουν αυξησει τους ετησιους υετους τους απο 10-30%!!

Το χιονι καθε χρονο περιοριζεται..Δεν αντιλεγω..Και ισως οντως μετα απο λιγα χρονια ο φλεβαρης γινει νοεμβρης και ο δεκεμβρης σεπτεμβρης..Αλλα αυτα κατεμε ειναι υποθεσεις...Για μενα η φυση ξερει να προσαρμοζεται..Θα βρει τον τροπο..Εδω αντεξε σε ολοκληρη εποχη παγετωνων...

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Υπάρχει η έκθεση του IPCC που δυστυχώς αποδεικνύει βάση στοιχείων ότι η Μεσόγειος έχει ήδη επηρεαστεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή όσο αφορά τον υετό.  Σάκη, δυστυχώς κατά μέσο όρο σε όλη την μεσόγειο ο ετήσιος υετός από την αρχή του 20ου αιώνα μέχρι τώρα έχει χάσει 30 χιλιοστά, τοπικά παραπάνω!

[τοπικά υπάρχει και μια μικρή αύξηση αλλά ισχνού μεγέθους σε σχέση με την μείωση]

 

Γενικά η Μεσόγειος είναι το μαύρο πρόβατο της κλιματικής αλλαγής, αυτή που θα μειώνεται συνολικά ο υετός της περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή. 

Η γενική τροχιά είναι να αυξηθούν πολύ οι χιονοπτώσεις στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, αλλά να μειωθούν πολύ στις εύκρατες περιοχές. 

 

image.png.233956a1c500a0a0bef940db9b7e89c6.png

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

36 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Υπάρχει η έκθεση του IPCC που δυστυχώς αποδεικνύει βάση στοιχείων ότι η Μεσόγειος έχει ήδη επηρεαστεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή όσο αφορά τον υετό.  Σάκη, δυστυχώς κατά μέσο όρο σε όλη την μεσόγειο ο ετήσιος υετός από την αρχή του 20ου αιώνα μέχρι τώρα έχει χάσει 30 χιλιοστά, τοπικά παραπάνω!

[τοπικά υπάρχει και μια μικρή αύξηση αλλά ισχνού μεγέθους σε σχέση με την μείωση]

 

Γενικά η Μεσόγειος είναι το μαύρο πρόβατο της κλιματικής αλλαγής, αυτή που θα μειώνεται συνολικά ο υετός της περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή. 

Η γενική τροχιά είναι να αυξηθούν πολύ οι χιονοπτώσεις στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, αλλά να μειωθούν πολύ στις εύκρατες περιοχές. 

 

image.png.233956a1c500a0a0bef940db9b7e89c6.png

Mιχαηλ μου εγω αλλα πραγματα βλεπω και ακουω..Για τον υετο,για τα πλυμμηρικα φαινομενα,για τις καταιγιδες γενικοτερα για την ηλεκτρικη δραστηριοτητα..Εχω διαβασει αρθρα και εκθεσεις περιβαλλοντολογων και κλιματολογων που υποστηριζουν κατι τελειως διαφορετικο..Ιδιως η αυξηση του υετου στη βορεια Αφρικη και στα κρατη της μεσης  Ανατολης που βρεχονται απο την μεσογειο ειναι σημαντικοτατη..

Δεν αμφισβητω καμια ερευνα..Αλλα στην εποχη μας και να κλασω,θα το χρεωσουν στην κλιματικη αλλαγη..Δεν ειναι ετσι..Κλιματικη αλλαγη υφισταται..Αλλα αυτος ο ντορος που γινεται γυρω απο αυτην ειναι υποπτος..

Η ερημοποιηση της μεσογειου δεν υφισταται..Το 1989 ειχε δημοσιοποιηθει μια ερευνα που εδειχνε τη νοτια ευρωπη να γινεται σαχαρα και την κεντρικη ευρωπη να γινεται κρητη..Το τι εχει συμβει και το τι οχι το βλεπεις..Θελει παρακολουθηση αλλα και ψυχραιμια...Ξηρασια παντως στην μεσογειο η ανομβρια δεν υφισταται..Οσοι το υποστηριζουν η αδαεις ειναι η εχουν σκοπιμοτητες..

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Και πολυ πιο πριν απο το 90.😉Τοτε που αρχισε να πουλαει πολυ η λεξη κλιμα και οτι περιστρεφοτανε γυρω απο αυτο.Τοτε βγηκαν πολλοι στα ΜΜΕ και αναφεροντουσαν σε δημοσιευματα τους απο ξηρασιες μεχρι ice age καταστασεις για την εποχη μας.Κλιματολογοι αμφιβολου αξιας και ηθικης και κυριως χωρις τον επιστημονικο εξοπλισμο που δεν εδιναν τις λεπτομερεστατες και εξειδικευμενες μετρησεις που υπαρχουν σημερα απο 100δες δορυφορους σταθμους και σημαδουρες στους ωκεανους ανα την υφηλιο.

Aλλα και περαν του εξοπλισμου...πως μπορεις να μιλας για ξηρασια σε μια περιοχη πολυ μικρη που περιβαλλεται απο νερο? Πως μπορεις να λες οτι η θερμανση θα φερει ξηρασια?  Τι επιστημονας εσυ που λες οτι θα θερμανθει μια περιοχη και αγνοεις την αντιδραση ψυχρου και θερμου? Πως μπορεις δλδ να λες οτι θα εχει ξηρασια μια περιοχη σαν τη δικη μας,οταν εξαιτιας των ολο και πιο ζεστων νερων και αερα θα δημιουργουνται ασταθειες και κυκλωνικες καταστασεις?...Κοιτα τι γραφεις παραπανω για τις χωρες της Μεσογειου.Για μενα αυτο ειναι πλεον απολυτως φυσικο.Οπως φυσικο θα ειναι να δω βορειες περιοχες που ειχαν μια ζωη ρυζοχιονο να πεφτει παπλαμουδα. Και τοτε ομως θα βγουν καποιοι και θα λενε...κοιταξτε αυτες τις περιοχες που ειχαν 3cm με ρυζακι πως εχουν θαφτει.Και θα τα βλεπουν ολα πριμα ασχετα εαν στις ιδιες περιοχες βοσκουν αγελαδες στο καταπρασινο χορταρι απο Μαιο μεχρι Αυγουστο.

Το οτι υπαρχει μια αλλοιωση στις εποχες κατα καποιες μερες η και εναν μηνα (ανα περιοχη) νομιζω οτι ειναι φανερο και προσωπικα δεν εχω να υποθεσω κατι πανω σε αυτο γιατι το ζω.Το αν θα υπαρξει καποτε μια ψυχρη εξισσοροπηση Σακαρε,εγω και εσυ πολυ πιθανο να μην ειμαστε εδω να τη δουμε. Υποθεσεις πολλες,προσδοκιες και θελω ακομα περισσοτερα αλλα...

 Global Mean Temperature Anomaly 1850-2018

 

Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

7 λεπτά πριν, teo_73 είπε:

Και πολυ πιο πριν απο το 90.😉Τοτε που αρχισε να πουλαει πολυ η λεξη κλιμα και οτι περιστρεφοτανε γυρω απο αυτο.Τοτε βγηκαν πολλοι στα ΜΜΕ και αναφεροντουσαν σε δημοσιευματα τους απο ξηρασιες μεχρι ice age καταστασεις για την εποχη μας.Κλιματολογοι αμφιβολου αξιας και ηθικης και κυριως χωρις τον επιστημονικο εξοπλισμο που δεν εδιναν τις λεπτομερεστατες και εξειδικευμενες μετρησεις που υπαρχουν σημερα απο 100δες δορυφορους σταθμους και σημαδουρες στους ωκεανους ανα την υφηλιο.

Aλλα και περαν του εξοπλισμου...πως μπορεις να μιλας για ξηρασια σε μια περιοχη πολυ μικρη που περιβαλλεται απο νερο? Πως μπορεις να λες οτι η θερμανση θα φερει ξηρασια?  Τι επιστημονας εσυ που λες οτι θα θερμανθει μια περιοχη και αγνοεις την αντιδραση ψυχρου και θερμου? Πως μπορεις δλδ να λες οτι θα εχει ξηρασια μια περιοχη σαν τη δικη μας,οταν εξαιτιας των ολο και πιο ζεστων νερων και αερα θα δημιουργουνται ασταθειες και κυκλωνικες καταστασεις?...Κοιτα τι γραφεις παραπανω για τις χωρες της Μεσογειου.Για μενα αυτο ειναι πλεον απολυτως φυσικο.Οπως φυσικο θα ειναι να δω βορειες περιοχες που ειχαν μια ζωη ρυζοχιονο να πεφτει παπλαμουδα. Και τοτε ομως θα βγουν καποιοι και θα λενε...κοιταξτε αυτες τις περιοχες που ειχαν 3cm με ρυζακι πως εχουν θαφτει.Και θα τα βλεπουν ολα πριμα ασχετα εαν στις ιδιες περιοχες βοσκουν αγελαδες στο καταπρασινο χορταρι απο Μαιο μεχρι Αυγουστο.

Το οτι υπαρχει μια αλλοιωση στις εποχες κατα καποιες μερες η και εναν μηνα (ανα περιοχη) νομιζω οτι ειναι φανερο και προσωπικα δεν εχω να υποθεσω κατι πανω σε αυτο γιατι το ζω.Το αν θα υπαρξει καποτε μια ψυχρη εξισσοροπηση Σακαρε,εγω και εσυ πολυ πιθανο να μην ειμαστε εδω να τη δουμε. Υποθεσεις πολλες,προσδοκιες και θελω ακομα περισσοτερα αλλα...

 Global Mean Temperature Anomaly 1850-2018

 

Δε διαφωνω θοδωρακο μου..Θυμισου ομως τι προπαγανδα επεσε την δυετια 89-90 λογω ξηρασιας στην Ελλαδα...Ε κατι αναλογο συμβαινει και τωρα...Αλλα με διαφορετικο τροπο και για διαφορετικους λογους..Σιγουρα ο κοσμος σε μερικες δεκαετιες δεν θα ειναι ο ιδιος..Οπως σημερα ειναι διαφορετικος σε σχεση με το 1970..Το μονο που αποδεχομαι εγω ειναι η υπερθερμανση...Αλλα αυτο μπορει να οδηγησει σε μουσωνικες καταστασεις παρα σε ανομβριες-ξηρασιες..Και αυτο τελευταια ως σεναριο κερδιζει ολο και περισσοτερο εδαφος..Θα το αναλυσουμε στην πορεια..Ελα αντε..Με παρασυρατε και χανω το gntm...😪

Επεξεργάστηκε από sakis13
Link to comment
Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Sign In Now





×
×
  • Δημιουργία νέου...