South καυσωνάκιας Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 1 hour ago, ChristosPapasoulis said: Στην Νεα φιλαδελφεια ειχαν μεγαλη διαφορα στην θεση ακομα και για λιγα μετρα διαφορα (δεν θυμαμαι ποση αποσταση ειχαν) για αυτο και τα τοτε παραπονα απο τον τοτε παρατηρητη ηταν πως η θεση του ευνοει φαινομενα απνοιας πχ οποτε η Τ τσιμπουσε. Κρινοντας απο την θεση κι ολας αυτο συμβαινει. Οποτε δεν μιλαμε για θεματα σταθμων (και στην Ελευσινα) αλλα για θεματα θεσης. Ακόμα και για την Νέα Φιλαδέλφεια όμως είδαμε από το παράδειγμα της αναγνώρισης από τον WMO του ρεκόρ των 48.8 οτι η επιστημονική κοινότητα στο ύψιστο επίπεδο δεν έχει κανένα hiccup να αναγνωρίσει την ακρίβεια των μετρήσεων ΑΜΣ τύπου Vaisala που είναι και ο ΑΜΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είδα πουθενά στο paper της αναγνώρισης του ρεκόρ των 48.8 να λένε ''οτι αν είχαμε Stevenson θα έγραφε πιο κάτω''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berdon Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 Πάντως και σε πολλές περιοχές εχθές έριξε και πολύ χαλάζι ακόμα και σε μέγεθος καρυδιού προκαλώντας φυσικά καταστροφές και σε καλλιέργειες 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 14 hours ago, South καυσωνάκιας said: Μέγιστη Ελλάδας σήμερα 40.0 Γαβαλού ΕΑΑ. Μέγιστες Αττικής 39.2 Ελευσίνα ΕΜΥ ΑΜΣ 39.2 Φιλοθέη Davis fan aspirated 39 Nέα Φιλαδέλφεια ΕΜΥ 39.4 τελικά Νέα Φιλαδέλφεια ΕΜΥ χθες και μέγιστη Αττικής Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChristosPapasoulis Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 3 minutes ago, South καυσωνάκιας said: Ακόμα και για την Νέα Φιλαδέλφεια όμως είδαμε από το παράδειγμα της αναγνώρισης από τον WMO του ρεκόρ των 48.8 οτι η επιστημονική κοινότητα στο ύψιστο επίπεδο δεν έχει κανένα hiccup να αναγνωρίσει την ακρίβεια των μετρήσεων ΑΜΣ τύπου Vaisala που είναι και ο ΑΜΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είδα πουθενά στο paper της αναγνώρισης του ρεκόρ των 48.8 να λένε ''οτι αν είχαμε Stevenson θα έγραφε πιο κάτω''. Λογικο πλεον μιλαμε για υπερσταθμους σε σχεση με Davis αλλα βλεπει κανεις πως οι αυτοματοι συμβαδιζουν αψογα μεταξυ τους (με 0.2 αντε 0.4 αποκλισεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 (edited) 2 minutes ago, ChristosPapasoulis said: Λογικο πλεον μιλαμε για υπερσταθμους σε σχεση με Davis αλλα βλεπει κανεις πως οι αυτοματοι συμβαδιζουν αψογα μεταξυ τους (με 0.2 αντε 0.4 αποκλισεις) Μάλιστα η επιστημονική επιτροπή που εξέτασε το 48.8 της Σικελίας είπε στο επίσημο paper οτι ήταν ''συντηρητικό το 48.8'' και οτι πιθανώς η αληθινή μέγιστη εκείνη την ημέρα να ήταν και λίγο παραπάνω. Edited June 24, 2024 by South καυσωνάκιας 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
menidi Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 Παιδιά, εδώ βλέπουμε αναφορές. Όχι τις προϋποθέσεις για μετεωρολογικούς σταθμούς. Δεν βάζετε καμία φωτογραφία από καμία ακρογιαλιά ή από καμία αλλη περιοχή για να δούμε τι γίνεται καιρικά; Κατά τη γνώμη μου εχει αρχίσει να κουράζει όλο αυτό με τους σταθμούς και τους δεκαδικούς. Φιλικά πάντα! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berdon Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 (edited) Η χθεσινή χαλαζόπτωση στο Πετρίλο εχθές! Εγώ πλάκα πλάκα ούτε που θυμάμαι από ποτέ έχω να δω χαλάζι. Σίγουρα από προπερσι An9EmtwfmIZ9AtntTzU0TuG1t8maXrXsDtor6lJlS-y88mtoY2GUk9BvoanzmBQqm1O6my1Aekqofpjyx2tNL0V3.mp4 Edited June 24, 2024 by Berdon 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 24, 2024 Author Share Posted June 24, 2024 (edited) 23 βαθμοί η ελάχιστη σήμερα λίγο καλύτερα. ήδη 31, και να δούμε αν θα καταφέρει να μας επηρεάσει καταιγίδα όπως κάποια μοντέλα δίνουν Edited June 24, 2024 by [weathermaniac] Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChristosPapasoulis Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 13 minutes ago, menidi said: Παιδιά, εδώ βλέπουμε αναφορές. Όχι τις προϋποθέσεις για μετεωρολογικούς σταθμούς. Δεν βάζετε καμία φωτογραφία από καμία ακρογιαλιά ή από καμία αλλη περιοχή για να δούμε τι γίνεται καιρικά; Κατά τη γνώμη μου εχει αρχίσει να κουράζει όλο αυτό με τους σταθμούς και τους δεκαδικούς. Φιλικά πάντα! Ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα πλεον ο καιρος εγκαταλειπει την Ελλαδα... Η συχνοτητα μειωνεται δραματικα... Τουλαχιστον καπως θα γεμιζουν τετοιου ειδους ποστς 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 (edited) Εντωμεταξύ τώρα βρήκε ο σταθμός της Σπάρτης από ΕΑΑ να βγει οφ. Δε μπορούμε και να συγκρίνουμε τις Τ με τον νέο σταθμό της ΕΜΥ στην Σπάρτη. Τα νεύρα μου... Τεσπα τώρα η Σπάρτη ΕΜΥ δίνει ήδη 35άρι. Edited June 24, 2024 by South καυσωνάκιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 (edited) Mέγιστη Τ Αττικής αυτή τη στιγμή Ελευσίνα ΕΜΥ ΑΜΣ με 35.4 και σταθερό ΒΔ καταβάτη. Στους 35.2 η Ελευσίνα ΕΑΑ και το Χαροκόπειο ΕΑΑ. Edited June 24, 2024 by South καυσωνάκιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
menidi Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 Τα Βαλκάνια έχουν κλίμα καθαρά ηπειρωτικό. Είναι η εποχή των καταιγίδων εκεί. Αν φτάσουμε στο σημείο να μην υπάρχει και αυτό το στοιχείο... καλύτερα να αλλάξουμε πλανήτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChristosPapasoulis Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 2 minutes ago, menidi said: Τα Βαλκάνια έχουν κλίμα καθαρά ηπειρωτικό. Είναι η εποχή των καταιγίδων εκεί. Αν φτάσουμε στο σημείο να μην υπάρχει και αυτό το στοιχείο... καλύτερα να αλλάξουμε πλανήτη. Η γλωσσα της Αφρικης εμας πιανει σιγα σιγα πλεον... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 37.8 Κρανίδι ΕΑΑ μέγιστη Ελλάδας ως τώρα που το έδωσε στις 11 και κλασικά τώρα έχει καταποντιστεί με την αλλαγή ανέμου. Αυτό το Κρανίδι μια φορά να κρατήσει καταβάτη μετά τις 11-12 και τι στον κόσμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΩΓΩΝΙ Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 23 λεπτά πριν, ChristosPapasoulis είπε: Ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα πλεον ο καιρος εγκαταλειπει την Ελλαδα... Η συχνοτητα μειωνεται δραματικα... Τουλαχιστον καπως θα γεμιζουν τετοιου ειδους ποστς Νομίζω ότι κανείς λάθος, υπάρχει ανοχή λόγω μειωμένου καιρικου ενδιαφέροντος αυτό το διάστημα όχι όμως ότι θα γίνει κανόνας να κάνουμε αχταρμα το κάθε θεμα γράφοντας ότι άσχετο με αυτό.Υπαρχει το ανάλογο thread που μπορείς να προσταρεις. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 Βλέπω μάχη χαρακωμάτων σήμερα μεταξύ Ελευσίνας, Νέας Φιλαδέλφειας και Χαροκοπείου για μέγιστες Αττικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
airfathaaaaa Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 νοτιαδακι αρχισε εδω ακριβως την ωρα που το χρειαζομασταν Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 36.7 Ελευσίνα ΕΜΥ ΑΜΣ με σταθερό φοένιασμα και μέγιστη Αττικής τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotos*snow Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 Ένα δροσερό βραδάκι περάσαμε εδώ στο Μακροχώρι επιτέλους μετά από 2-3 συνεχόμενα πολύ χάλια βραδακια..... στους 21,6 η ελάχιστη.... ανάσες δροσιάς ...φυσικά η ζέστη επανήλθε δρυμίτερη ήδη από τις 10 και μετά περάσαμε τους 30....και τώρα πιάσαμε ήδη 34 βαθμούς με την αίσθηση στους 36,,,, 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouvanos Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 Συγχορδια τρομερη σημερα, καθως το δικο μου θερμομετρακι, ο σταθμος στα 235 μ και ο σταθμος στα 160 μ.στο Βυρωνα κατεγραψαν ακριβως ιδια ελαχιστη 24.9.... 20.7 ο Παπαγος επιτελους και 20.0 τα αναστροφικα Σπατα δειχνοντας πως κοιμομασταν καποτε κι εμεις μες στα μπετα χωρις υποβοηθησεις.... Για κανα μισαωρο το πρωι πρωι ηταν υποφερτα, βεβαια απτις 8.00 που ανεβαινει ο ηλιος κ πιανει 30αρι, αντιο.... 32.5-33.0 μεχρι στιγμης, ελα παμεγερα ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΑΛΛΟ Η ΗΜΕΡΑ!!!! 6.03 με 20.52 για καμια βδομαδα ακομα κ αρχιζει σιγα σιγα λεπτο το λεπτο να μειωνεται!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE SNOWMAN Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 18 η ελαχιστη.Over. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 37 Θησείο (Πνύκα) ΕΑΑ ΑΜΣ fan aspirated Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 37 Ελευσίνα ΕΜΥ ο κλασικός και 37.3 Ελευσίνα ΕΜΥ ΑΜΣ. Μέγιστες Αττικής ως τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KapelosG Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 (edited) 1 ώρα πριν, South καυσωνάκιας είπε: Όχι όχι ρε συ. Δε το αγοράζω για το Θριάσιο αυτό το επιχείρημα. Για την Ελευσινάρα μιλάμε εξάλλου. Είναι 3.5 χλμ από άκρη σε άκρη το αεροδρόμιο και δεδομένου οτι μιλάμε για εξαιρετικούς νέους ΑΜΣ σταθμούς πλέον από την ΕΜΥ, έχουμε δει κ σε ελάχιστες αποστάσεις να υπάρχουν αξιόλογες διαφορές λόγω του αξιοθαύμαστου δυναμικού των καταβατών. Όχι, ειδικά για Θριάσιο θέλουμε μεγάλη προσοχή. Δεν πετάμε στα σκυλιά έτσι οποιαδήποτε τιμή από την περιοχή. Εντάξει το τι θεωρείς εσύ δεν μπορώ να στο αλλάξω αλλά εγώ θεωρώ ότι για σταθμούς σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων δεν δικαιολογείται διάφορα μεγαλύτερη του 1 βαθμού. Καθαρά δική μου άποψη, προφανώς επειδή γράφει και παραπάνω είναι και ο αγαπημένος σου, δεν λέω ότι πάει λάθος αλλά ότι είναι γνωστό ότι γράφουν οι αυτόματοι λίγο πάνω από τους κλασικούς κλωβους. Δεν είναι μόνο δική μου άποψη αλλά έχουν γίνει και συγκρίσεις. Τώρα μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε για πολυπλοκότητες και άλλα θέματα. Στον Γέρακα εγώ ανάμεσα σε Πεντέλη και Υμηττό που με διάφορους τύπους ανέμου δύναται να είναι καταβατικος (ΝΔ και Β), με έναν απλό bresser 5 in 1 που απλά τον έχω μετατρέψει σε fan aspirated έχω διάφορα μέσης μέγιστης με τον σταθμό του ΕΑΑ στον Γέρακα στα 500 μέτρα από το σπίτι μου 0.1 ως 23/6 (34.4 ο δικός μου και 34.5 του ΕΑΑ, διαφορά που έγκειται στο γεγονός ότι είμαι στα 255 μέτρα και το ΕΑΑ στα 242). Αν δημιουργείς ίδιες συνθήκες μέτρησης έχεις και παρόμοια αποτελέσματα, αν τα δύο όργανα μέτρησης δεν έχουν καμία σχέση λόγω κατασκευης τότε είναι και λογικό οι μετρήσεις να αποκλίνουν. Αυτά πιστεύω εγώ, προχωράμε παρακάτω γιατί δεν συμφωνώ απολυτα σε αυτά που ακούγονται Το σταματάμε εδώ γιατί δεν έχει νόημα και κουράζονται και οι υπόλοιποι και είναι λογικό. Βάλτε μετρήσεις απ' όπου θέλετε! Edited June 24, 2024 by KapelosG Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 24, 2024 Author Share Posted June 24, 2024 γιάννενα 34.4 με 47% σχετική υγρασία!! Πραγματικά τέτοιες τιμές θα ήθελα πολύ να δω με οργανωμένη λίμνη και εδώ. Αυτές είναι τιμές για πολύ βίαιες καταιγίδες. Σημείο δρόσου στους 22, πραγματικά φοβερό 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...