Jump to content
ChristosPapasoulis

Έρανος για μετεωρολογικό σταθμό Pro2 στην περιοχή των Μεγάρων

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο, γενικά όπως φαίνεται το κλίμα θερμαίνεται σε εντυπωσιακό βαθμό και πλέον τείνουμε στο να αγγίζουμε τα μεγάλα θερμοκρασιακά ρεκόρ. Εγώ προσωπικά εννοείται εμπιστεύομαι ΜΟΝΟ αξιόπιστους σταθμούς.
Έπεσε στο μάτι μου ένας κάτοχος (άγνωστος) μετεωρολογικού σταθμού βόρεια της πόλης των Μεγάρων ο οποίος έχει τον τέλειο χώρο για μετρήσεις (από άποψη προυποθέσεων WMO). Επίσης κρίνοντας από τις μετρήσεις φαίνεται πως το μέρος εκείνο έχει να αναδείξει τρομερά θερμοκρασιακά στατιστικά κοιτάζοντας τις μετρήσεις των τελευταίων μηνών.

Έλεγα λοιπόν να δώσουμε όσοι έχουν την διάθεση από 100 ευρώ ώστε να αγοραστεί ένας pro2 με ανεμιστηράκι στον κάτοχο του σταθμού με τον οποίο θα έρθω σε επικοινωνία σύντομα για να αντικατασταθεί αυτός που έχει και να ενσωματωθεί στο δίκτυο του ΕΑΑ. Εσείς τι λέτε για αυτό; Γνωρίζω πως η οικονομική περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη για αυτό όσοι μπορούν και έχουν την διάθεση να το κάνουν.

Κόστος: 1.075€ ο σταθμός + το data logger https://www.weathershop.de/
(φιλική έκπτωση 18% λόγω γνωριμίας οπότε αυτά τα νούμερα που γράφω ισχύουν και όχι της σελίδας).
100€ η τοποθέτησή του από άτομο που γνωρίζει (εκτός κι αν ξέρει κάποιος από εδώ πέρα να τοποθετεί pro2 σε έδαφος να αποφύγουμε το κόστος αυτό).
30€~ τα εργαλεία κλπ.
(Τα 200€ καλύπτονται από εμένα άρα υπολύπονται 1.000€).

Θα χαρώ πολύ να ακούσω την άποψή σας. (προσωπικά θεωρώ η καλύτερη λύση είναι αν υπάρχει φυσικά διάθεση και χρήμα να δοθούν είτε 100€ από 10 άτομα είτε 50€ από 20 άτομα).
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IMEGAR8/graph/2024-06-3/2024-06-3/daily
Παραθέτω τον υπάρχοντα σταθμό. (Μπείτε και στο google maps μέσω κάμερας για να δείτε πόσο καλό σημείο είναι, όπως επίσης δείτε και την γεωμορφολογική δομή της περιοχής κυρίως υψομετρικά).
https://en-gb.topographic-map.com/map-gx51/Greece/?center=38.03403%2C23.3396&zoom=13&lock=13%2C-2%2C291Untitled.png.91bee9c9049ad9d6709f523292f87129.png
Untitled1.png.285744183a0807524c150d64fe0b2d61.png

Edited by ChristosPapasoulis

6 minutes ago, ChristosPapasoulis said:

Καλησπέρα σε όλους σας.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο, γενικά όπως φαίνεται το κλίμα θερμαίνεται σε εντυπωσιακό βαθμό και πλέον τείνουμε στο να αγγίζουμε τα μεγάλα θερμοκρασιακά ρεκόρ. Εγώ προσωπικά εννοείται εμπιστεύομαι ΜΟΝΟ αξιόπιστους σταθμούς.
Έπεσε στο μάτι μου ένας κάτοχος (άγνωστος) μετεωρολογικού σταθμού βόρεια της πόλης των Μεγάρων ο οποίος έχει τον τέλειο χώρο για μετρήσεις (από άποψη προυποθέσεων WMO). Επίσης κρίνοντας από τις μετρήσεις φαίνεται πως το μέρος εκείνο έχει να αναδείξει τρομερά θερμοκρασιακά στατιστικά κοιτάζοντας τις μετρήσεις των τελευταίων μηνών.

Έλεγα λοιπόν να δώσουμε όσοι έχουν την διάθεση από 100 ευρώ ώστε να αγοραστεί ένας pro2 με ανεμιστηράκι στον κάτοχο του σταθμού με τον οποίο θα έρθω σε επικοινωνία σύντομα για να αντικατασταθεί αυτός που έχει και να ενσωματωθεί στο δίκτυο του ΕΑΑ. Εσείς τι λέτε για αυτό; Γνωρίζω πως η οικονομική περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη για αυτό όσοι μπορούν και έχουν την διάθεση να το κάνουν.

Κόστος: 1.075€ ο σταθμός + το data logger https://www.weathershop.de/
(φιλική έκπτωση 18% λόγω γνωριμίας οπότε αυτά τα νούμερα που γράφω ισχύουν και όχι της σελίδας).
100€ η τοποθέτησή του από άτομο που γνωρίζει (εκτός κι αν ξέρει κάποιος από εδώ πέρα να τοποθετεί pro2 σε έδαφος να αποφύγουμε το κόστος αυτό).
30€~ τα εργαλεία κλπ.
(Τα 200€ καλύπτονται από εμένα άρα υπολύπονται 1.000€).

Θα χαρώ πολύ να ακούσω την άποψή σας. (προσωπικά θεωρώ η καλύτερη λύση είναι αν υπάρχει φυσικά διάθεση και χρήμα να δοθούν είτε 100€ από 10 άτομα είτε 50€ από 20 άτομα).
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IMEGAR8/graph/2024-06-3/2024-06-3/daily
Παραθέτω τον υπάρχον σταθμό. (Μπείτε και στο google maps μέσω κάμερας για να δείτε πόσο καλό σημείο είναι, όπως επίσης δείτε και την γεωμορφολογική δομή της περιοχής κυρίως υψομετρικά).
https://en-gb.topographic-map.com/map-gx51/Greece/?center=38.03403%2C23.3396&zoom=13&lock=13%2C-2%2C291Untitled.png.91bee9c9049ad9d6709f523292f87129.png
Untitled1.png.285744183a0807524c150d64fe0b2d61.png

@South καυσωνάκιας Πρέπει να μαζέψουμε κόσμο!
Το σημείο εκείνο είναι μαργαριτάρι!!!
(Έχω κανονίσει και με 2 αντιδημάρχους μετά το καλοκαίρι για τοποθέτηση σταθμών στις περιοχές των Μεγάρων της κινέτας των αγίων θεοδώρων και της Νέας Περάμου).

Edited by ChristosPapasoulis

1 hour ago, ChristosPapasoulis said:

@South καυσωνάκιας Πρέπει να μαζέψουμε κόσμο!
Το σημείο εκείνο είναι μαργαριτάρι!!!
(Έχω κανονίσει και με 2 αντιδημάρχους μετά το καλοκαίρι για τοποθέτηση σταθμών στις περιοχές των Μεγάρων της κινέτας των αγίων θεοδώρων και της Νέας Περάμου).

Αγ. Θεόδωρους έχουμε. Νέα Πέραμος πεταμένα λεφτά, την πιάνει η αύρα φουλ.

Μόνο Κινέτα και ας δούμε την περιοχή στα Μέγαρα που λες. 

Edited by South καυσωνάκιας

On 6/15/2024 at 11:36 PM, South καυσωνάκιας said:

Αγ. Θεόδωρους έχουμε. Νέα Πέραμος πεταμένα λεφτά, την πιάνει η αύρα φουλ.

Μόνο Κινέτα και ας δούμε την περιοχή στα Μέγαρα που λες. 

Έχω άτομα στο μεγάλο πεύκο όποτε έχει ΒΑ/Β/ΒΔ/Δ/ΔΝΔ καιγεται ο τοπος. Η Κινετα επειδη εχει ηδη σταθμους της πλακας αν δεις τις θερμοκρασιες ειναι πολυ φειλ δεν ξερω....
Οσο για τα Μεγαρα επειδη χωνονται πολυ μεσα στα βουνα εχουν φοβερα πραματα να αναδειξουν!

1 hour ago, ChristosPapasoulis said:

Η Κινετα επειδη εχει ηδη σταθμους της πλακας αν δεις τις θερμοκρασιες ειναι πολυ φειλ δεν ξερω....

H Kινέτα είναι μακράν η θερμότερη περιοχή της δυτικής Αττικής. Εμπειρικά καθαρά. Οι μουφοσταθμοί δεν λένε κάτι. Ίσως η μόνη περιοχή που παίζει όντως να έχει δώσει γνήσιο 50άρι. 

12 hours ago, South καυσωνάκιας said:

H Kινέτα είναι μακράν η θερμότερη περιοχή της δυτικής Αττικής. Εμπειρικά καθαρά. Οι μουφοσταθμοί δεν λένε κάτι. Ίσως η μόνη περιοχή που παίζει όντως να έχει δώσει γνήσιο 50άρι. 

Ωραια παντως πρεπει καπως να βρουμε ατομα. Δηλαδη θα ειναι τεραστιο εργο αν γινει να ξερεις. Οι μετρησεις θα ειναι τρομερες