Jump to content
DENNISLA

Ανάλυση Χαρτών Ιουλίου 2024

Recommended Posts

13 λεπτά πριν, menidi είπε:

Οι επίσημες εγκυκλοπαίδειες το έλεγαν όταν τις διάβαζα τη δεκαετία του 80

Και σχολικά βιβλία. Δεν το λέω εγώ. Ποιός είμαι εγώ να το πω; ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ πολύ καλύτερο κλίμα από Καστοριά φίλε μου χαχα

Σόρρυ κιόλας 

Και για να μην παρεξηγηθω, όταν λένε οι επιστήμονες ",καλύτερο κλίμα" εννοούν υγιεινό κλίμα 

Και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΆ, ναι είναι. Η τουλάχιστον ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια 

Κυρίως λόγω ελάχιστης υγρασίας 

Δείτε εδώ γατάκια!!! Κοιμάσαι ή δεν κοιμάσαι με 24 ελάχιστη και μελτέμι; Χαχα 

Είσαι οκ ή δεν είσαι με 34 μέγιστη και μελτέμι; 

image.png.7a1dbddc183142bf839eaccc6d332390.png

Όχι δεν κοιμάσαι με 24 βαθμούς... Εδώ τις τελευταίες μέρες έχουμε 21-22 βαθμούς την νυχτα και υποφέρουμε. 

21 λεπτά πριν, menidi είπε:

Και σχολικά βιβλία. Δεν το λέω εγώ. Ποιός είμαι εγώ να το πω; ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ πολύ καλύτερο κλίμα από Καστοριά φίλε μου χαχα

Σόρρυ κιόλας 

Και για να μην παρεξηγηθω, όταν λένε οι επιστήμονες ",καλύτερο κλίμα" εννοούν υγιεινό κλίμα 

Ακόμη και οι 24-25 βαθμοί που μας φαίνονται...δροσούλα σε σχέση με τα 30αρια των τελευταίων 3 καλοκαιριών είναι πολύ - πολύ θερμές ελάχιστες για δεδομένα Ελλάδας και σπάνιες πριν το 2000. Χαμηλότερη είναι η μέση ελάχιστη στο Κάιρο. Περιοχές σαν την Λίνδο μπορούν να συγκριθούν στην Μεσόγειο.

9 λεπτά πριν, θωμας είπε:

Όχι δεν κοιμάσαι με 24 βαθμούς... Εδώ τις τελευταίες μέρες έχουμε 21-22 βαθμούς την νυχτα και υποφέρουμε. 

Ναι, επειδή την ημέρα έχεις 39. Χωρίς αέρα. Εχει βράσει το σπίτι. Τελος πάντων. Αυτό σας πείραξε ρε μάγκες? Εδώ διαβάζουμε τόσο καιρό τη μια .....@@@ μετά την άλλη για καύσωνες και πανηγύρια για τις τρελές ζέστες και σας πείραξε κάτι που το παραδεχόταν η επιστημονική κοινότητα ανέκαθεν?

Το κλείνω εδώ. Κακώς κι εγώ παρασύρθηκα . 

24 λεπτά πριν, θωμας είπε:

Το ειχα γραψει και εγω πιο παλια αυτο.

Αν δεν εχει καποιος κληματιστικο την μερα και κυριως για τους τελευταιους οροφους οταν εξω εχει ολη μερα ηλιο με 37 - 38 βαθμους δεν σε σωζουν οι 21 - 22 βαθμοι το πρωι. Εκει θες οπωσδηποτε να φτασουν στο μπαλκονι σου στους 16 - 18 βαθμους οι εξωτερικες θερμοκρασιες για να ειναι πραγματικα κομπλε μεσα το σπιτι το βραδυ.

Εννοειται με τερμα ανοιχτα ολα τα παραθυρα και μπαλκονοπορτες. 

Edited by heavy snow

27 minutes ago, menidi said:

Σόρρυ κιόλας 

Καλύτερα 10 με 16 και μελτέμι όπως η Ισλανδία. Οτιδήποτε πάνω από 25 εξωτερική και 22 εσωτερική είναι βρασμος 

Οι έρευνες έγιναν από τους αιρκοντισιονακίδες και τους καυσωνακιδες της εποχής

1 λεπτό πριν, menidi είπε:

Ναι, επειδή την ημέρα έχεις 39. Χωρίς αέρα. Εχει βράσει το σπίτι. Τελος πάντων. Αυτό σας πείραξε ρε μάγκες? Εδώ διαβάζουμε τόσο καιρό τη μια .....@@@ μετά την άλλη για καύσωνες και πανηγύρια για τις τρελές ζέστες και σας πείραξε κάτι που το παραδεχόταν η επιστημονική κοινότητα ανέκαθεν?

Το κλείνω εδώ. Κακώς κι εγώ παρασύρθηκα . 

Οι προσήνεμοι χιονιάδες με την βιαιότητά τους είναι το ατού του αττικού κλίματος. Σε αυτό πιστεύω συμφωνούμε όλοι. Η έτερη καιρική γοητεία της Αττικής είναι η χαμηλή και δύσκολη προβλεψιμότητά της σε κακοκαιρίες. Από εκεί και πέρα, το διάστημα Απρίλιος - Οκτώβριος είναι εντελώς αδιάφορο με ελάχιστο έως καθόλου υετό, έστω με δεδομένα 1970 που δεν είχαμε τις ακραίες ζέστες.

45 minutes ago, heavy snow said:

Απο αθηνα μονο εναν γνωριζω εναν που πιστευει πως εχει το καλυτερο κλιμα στον κοσμο και λεει τα καλυτερα για το καλοκαιρι της Αθηνας. Γνωστος ως South καυσωνακιας

Λέω οτι είναι το θερμότερο κατά μέσο όρο στην ηπειρωτική Ευρώπη. Όχι το καλύτερο. Άθλιο έχει γίνει τα καλοκαίρι της Αθήνας στην χαβούζα που ζούμε. 

Οι μέσοι όροι όλων των μοντέλων επιμένουν για σταθερό ψήσιμο μέχρι τέλους του μήνα. 

Κανένα υγιεινό κλίμα σε καμία πόλη που βρωμάει και είναι τίγκα στο καυσαέριο. Και μη μου πει για 80ς. Δελτία για νέφος ειχαμε:)

9 ώρες πριν, sakis13 είπε:

Πειτε μου που ζει αυτος ο ευλογημενος μπας και παω και γω....🤣Σωσιβιο απο παγο...🤣

ml88qD.gif

Τώρα πέρα από την πλάκα ο συγκεκριμένος ήταν youtuber που δυστυχώς έχει φύγει από την ζωή και κάθε χρόνο ανέβαζε βίντεο από την Φιλανδία το πρώτο χιονι στην περιοχή του

15 λεπτά πριν, Snow sick είπε:

Κανένα υγιεινό κλίμα σε καμία πόλη που βρωμάει και είναι τίγκα στο καυσαέριο. Και μη μου πει για 80ς. Δελτία για νέφος ειχαμε:)

Ας πούμε ότι η Αττική έχει το καλύτερο κλίμα για ανθρώπινη ζωή αν αφαιρέσουμε την πόλη της Αθήνας. Εγώ πάντως έκανα τους καλύτερους ύπνους σε εσάς! Βέβαια προφανώς, το να ζεις μέσα στα καυσάερια δεν είναι καλό. Και εμένα προσωπικά με μπουχτίζει κάθε φορά που πάω κάτω να είμαι πχ μια ωρα δρόμο και να μην τελειώνουν τα κτήρια

Edited by [weathermaniac]

Πάμε στα 12αρια.. Το αικον καλό σενάριο με 4ημερη αστάθεια (τουλάχιστον) Πάντως ο τζίφος πάλι Π-Σ δεν δίνει τίποτα το ιδιαίτερο όπως φαντάζομαι και το ούκμο.. Το μόνο θετικό είναι ότι η κυκλοφορία αυτή αργά η γρήγορα θα ρίξει τις Τ μαζί με υετό, το πιστεύω.

Οργανωμένη λίμνη από ούκμο:

Modele UKMO - Carte prévisions

Τα παίξε το τζεμ δίνει καμία 100αρια χιλιοστα

19-33-13-gem-21-180.png

και άλλη λίμνη στο τέλος

gem-0-240.png?12

μόνο έτσι ξεπλένεται το έκτρωμα που περνάμεimage.png.5156364cfd840a025214b39b4220df7b.png

43 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Πάμε στα 12αρια.. Το αικον καλό σενάριο με 4ημερη αστάθεια (τουλάχιστον) Πάντως ο τζίφος πάλι Π-Σ δεν δίνει τίποτα το ιδιαίτερο όπως φαντάζομαι και το ούκμο.. Το μόνο θετικό είναι ότι η κυκλοφορία αυτή αργά η γρήγορα θα ρίξει τις Τ μαζί με υετό, το πιστεύω.

19-33-13-gem-21-180.png

Παγκοσμια βροχη.......

43 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

19-33-13-gem-21-180.png

Ο Θερμαϊκός και η Χαλκιδική με θερμοκρασίες Ερυθράς Θάλασσας είναι επικίνδυνη φάση

9 λεπτά πριν, Snowparty είπε:

Παγκοσμια βροχη.......

Συνολικός υετός είναι βρε χαχαχα

9 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Ο Θερμαϊκός και η Χαλκιδική με θερμοκρασίες Ερυθράς Θάλασσας είναι επικίνδυνη φάση

Αυτά θέλω. Έχουν περάσει καμία 15αρια χρόνια από τον τελευταίο υδροστροβιλο που έχω δει, καιρός να ξαναδω😉

Θέλω μια βδομάδα αστάθειες συνεχόμενα και μετά 10-12αρια στα 850 μέχρι τέλος του μήνα, να δυσκολεύεται να ανεβεί πάνω απο τους 27. Και από Αύγουστο φθινόπωρο. Ζητάω πολλά;

26 minutes ago, South καυσωνάκιας said:

To 12άρι του τζίφου το παλεύει να πέσει κοντά στα κλιματικά μετά τις 25/7

1603594435_Screenshot2024-07-15at9_33_42PM.png.80209aa34bbc949b30a9188123070ea1.png

Μπούλο η κ*λοζεστη!

1 minute ago, Yata said:

Μπούλο η κ*λοζεστη!

Πάλι ζέστη θα είναι βάσει του 12αριού του τζίφου. Αλλά όχι 40άρια. 36-37 περίπου.

Προσωπική άποψη, το καρκίνωμα δεν πρόκειται να σπάσει ούτε τον Αύγουστο και έτσι θα πάμε σε έναν από τους θερμότερους Αυγούστους, αν όχι τον θερμότερο, ακολουθώντας το μοτίβο Ιουνίου - Ιουλίου. Βραστό μελτέμι, ελάχιστες 30αρια, 50αρια heat index στα Δυτικά κλπ κλπ. 

Το Σεπτέμβρη, με θάλασσες να έχουν θερμοκρασίες Περσικού Κόλπου και θάλασσας του Άντεν, θα έχουμε κάποιο πανίσχυρο medicane που θα δώσει πάλι μεγάλες καταστροφές σε κάποιες περιοχές. Λόγω εποχής αναγκαστικά η ζέστη θα μειωθεί, αλλά θα είμαστε με κλιματισμό μέχρι λίγο πριν μπει ο Οκτώβρης.

Για μετά δεν θέλω και ούτε μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση.

Τα παραπάνω είναι διαίσθηση, μαντεψιά, προαίσθημα; Πείτε το όπως θέλετε, πάντως επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη δεν είναι. 

3 minutes ago, South καυσωνάκιας said:

Πάλι ζέστη θα είναι βάσει του 12αριού του τζίφου. Αλλά όχι 40άρια. 36-37 περίπου.

Κάτι είναι και αυτο

Αισιόδοξο το ραν του Ευρωπαιου 

Όνειρο με μελτέμι και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

modezai_20240724_1200_animation.gif.b396ab42c296129744a6c7dc7719f374.gif

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...