Jump to content
DENNISLA

Ανάλυση Χαρτών Ιουλίου 2024

Recommended Posts

25 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Και οι 30 βαθμοί τότε δεν έχουν καμία σχέση με τώρα. 30 βαθμοί μέγιστη στην Λάρισα σήμαινε ζακέτα στις 10-11 το βράδυ, ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού. 

Συχνά οι γονείς μου απέφευγαν να πάμε για μπάνιο πριν τις 10-15 Ιουλίου, για να μην είναι πάγος η θάλασσα. Αδιανόητο. Μιλάμε για τέλη 90ς - αρχες 00ς, όχι για 1969

Ετσι μεγαλωσαμε ναι....μα, τα νουμερα, λενε παντα την πικρη αληθεια....οπως μετραμε θερμοκρασιες μεσες, μηνιαιες, μεγιστες, κλπ, επιφανεια και 850, δειτε και διαγραμματα θερμοκρασιων θαλασσων....σε συγκριση με 80ς 90ς να κλαψετε

Θεωρω ανετα στο +3 με +4 και φυσικα πολυ νωριτερα την αντιστοιχη εποχη του χρονου...κι εγω θυμαμαι πιο μικρος, αμα βουτουσες τελη Απριλιου, αρχες Μαιου ΠΑΓΩΝΕΣ ρε παιδι μου, τωρα τα νερα ειναι ηδη ΒΡΑΣΤΑ (στις ιδιες παραλιες, εννοειται, για να υπαρχει συγκριση)

Κατα τα λοιπα, τα ματια και η ψυχη καρφωμενα στο Θαυμα της Πεμπτης.....ΚΑΝΤΟ ΡΕ....δεν ξερεις ποσο μας εχει λειψει

Το κυριο του ευρωπαικου ηταν πραγματικα μια προσγειωση...Αλλα μαλλον ειναι κατι συγκυριακο και ακυρο.Τα ανσαμπλ του για την Αττικη βελτιωθηκαν ακομα περισσοτερο για την Πεμπτη...Δε νομιζω οτι εδω που φτασαμε μπορει να χαθει...Παμε για δυνατες καταστασεις..

Η πρωτη οργανωμενη λιμνη για το φετινο καλοκαιρι...Σε ολα τα ηπειρωτικα θα βγουν βροχες και καταιγιδες..Και η Αττικη φλερταρει με δυνατο περασμα μεταξυ μεσημεριου και απογευματος...Δε κλειδωνουμε ακομα αλλα ειμαστε μπροστα σε μια ενδιαφερουσα φαση...Ο τζιφος εντωμεταξυ στο 12αρι βγαζει ασταθειες για οσο παει το ματι...Μακαρι!!!Καλο βραδυ λεβεντιες μου..

Τζιφος.

ens_image (3).png

Τζεμ.

ens_image (4).png

Παιος.

ens_image (5).png

Edited by sakis13

Φτάσαμε το 15αρι στα 850 να το αποκαλούμε ψυχρή λίμνη. Όπως και να χει Πέμπτη απόγευμα η βροχή δε χάνεται.

Μπονους και η τεταρτη για τα βορεια του νομου!!

η πεμπτη δεν χανετε μαγκες..ηδη εχω εστιασει στο επομενο υποπτο διαστημα 11-14 του  μηνα..

Η Αττική κατά τη γνώμη μου θα κάνει θαύματα. Βέβαια Αττική είναι αυτή. Μπορεί σε μια περιοχή να έχει πενιχρά πράγματα και σε άλλη γεμάτα 50mm.

Μέσα σε αυτόν τον Ιούλιο θέλω να δω shelf cloud σε συνδιασμό με wall cloud και 600αρες ραγδαιότητες. Μόνο έτσι θα ξεπλύνει τη ντροπή του Ιουνίου...

40 λεπτά πριν, dionisis00 είπε:

Φτάσαμε το 15αρι στα 850 να το αποκαλούμε ψυχρή λίμνη. Όπως και να χει Πέμπτη απόγευμα η βροχή δε χάνεται.

Ψυχρη λιμνη δεν ειναι αλλα σε τετοιες λιμνες δεν παιζουν ρολο τα 850

1 ώρα πριν, dionisis00 είπε:

είναι ψυχρή λίμνη [σχεδόν, δεν είναι αποκομμένη] στα 500αρια

ecmwf-13-72.png?12gfs-13-72.png?12

και στα 850 βέβαια είναι πτώση έστω στα κανονικά. 

Edited by [weathermaniac]

1 ώρα πριν, dionisis00 είπε:

Φίλε μου.. Τα 500αρια κοιτάμε πάντα το καλοκαίρι... Όχι τα 850

πετσόκομα ο τζίφος εδώ και την τετάρτη και ττην Πέμπτη.. Ας ελπίσουμε αύριο να επαναφέρει έστω την τετάρτη...

Ας έπεφτε μια φορά μέσα και τι στον κόσμο χαχαχα

Στον Όλυμπο πάντως βγάζει συνολικά 200+ χιλιοστά... ποιος ξέρει..

f_totpcp_f_66 (1).png

f_totpcp_f_69.png

f_totpcp_f_72 (1).png

f_totpcp_f_75.png

f_totpcp_f_78.png

WRF-Ltng-2km-T72.png

WRF-Ltng-2km-T75.png

WRF-Ltng-2km-T81.png

WRF-Ltng-2km-T84.png

WRF-Ltng-2km-T78.png

Accum_Precip_GR_87.png

Edited by Berdon

Τρομερό για να ειναι αληθινό!! Για την Αττική ακραίο μου φαινεται το 18αρι. Το πετσόκομα καραδοκεί, ποσο μαλλον μετα το απογευματινό του ευρωπαίου. Ξέρεις ομως ποτέ;

72-779GR.gif.d249a7320a0001e5579acef6d6e399c5.gif

Χαμο δινει ο τζιφος για Πεμπτη πρωι εδω Χαλκιδικη να δουμε στα επομενα τρεξιματα

Τι γίνεται ρε παιδιά;;; Πάμε επιτέλους για μεγάλες καλοκαιρινές καταιγίδες στην Αθήνα;; Αν έδινα το τελευταίο μάθημα μια μέρα νωρίτερα θα τον προλάβαινα τον χαμό. Τώρα θα σας απολαύσω από Πάτρα. 

Τα δινει ολα ο 18αρης Τζιφος, σε βαθμο ..... παρεξηγησεως....

Μια ημερα βγαλμενη απο τα παιδικα μας ονειρα, η τις εφηβικες ονειρωξεις, 50-70 mm τοπικα στην Αττικη να ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ο τοπος....δροσαρα, καθαρη ατμοσφαιρα και τα παντα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ακριβως στην επετειο 130 ημερων, εαν δεν κανω λαθος, χωρις βροχη

Αλλα μπορει ??? η θα μεινουμε με την ορεξη ???

Εγω εαν δεν βραχω, δεν το πιστευω, ακομα και στο Nowcast, τοσες και τετοιες πικρες μας εχει δωσει με τη σεσουλα ο καιρος την τελευταια 2ετια....

Σκεφτομαι μονο οτι και η δροσια που θα ερθει κατακαλοκαιριατικα, εστω και για 48 ωρες, θα ειναι καλοδεχουμενη....ΜΑΚΑΡΙ

3 ώρες πριν, Berdon είπε:

Η Αττική κατά τη γνώμη μου θα κάνει θαύματα. Βέβαια Αττική είναι αυτή. Μπορεί σε μια περιοχή να έχει πενιχρά πράγματα και σε άλλη γεμάτα 50mm.

Μέσα σε αυτόν τον Ιούλιο θέλω να δω shelf cloud σε συνδιασμό με wall cloud και 600αρες ραγδαιότητες. Μόνο έτσι θα ξεπλύνει τη ντροπή του Ιουνίου...

με τετοιες θαλασσες? δεν νομιζω πως ειναι και το καλυτερο

Ζαβαρακατρανεμια,ζαβαρακατρανεμια,ζαβαρακατρανεεεεεεεεμιιιιιιιααααα....Αληλουυυυυιιιιιααααααα

Αρχιζουμε τις προσευχες..

Αγαπω την Παναγιτσα αγαπω και τον Χριστο κι οταν βλεπω τζιφο μια χαρη τους ζητω..Εχετε τους λεω παντα το μοντελο μου σωστο να μας πνιξει στα Πετραλωνα και στο Βοτανικο..🙏

66-574GR.gif

Υ γ.Θανο μου με αυτο το τρεξιμο αποφρυγεις το χαλαζι λογικα..Καθως το επικεντρο της κακοκαιριας μεταφερεται πιο ανατολικα και νοτια...Με την ασταθεια βεβαια ποτε δε ξερεις...

ens_image (6).png

Απλα μακαρι...

449298442_2866012590222664_7198450593675629877_n.jpg

Εξ αιτιας και της ζεστης που θα εχουμε σημερα και αυριο,σιγουρα αυτο θα ειναι αρωγος για τις καταιγιδες..Δυτικη θεσσαλια,Χαλκιδικη και Θρακη θεωρω οτι εχουν αυξημενες πιθανοτητες για κατι δυνατο..Χωρις φυσικα να εξαιρουνται τα υπολοιπα ηπειρωτικα τμηματα.

Edited by sakis13

Μακάρι να μας κάνει την χάρη στην Αττική για πολλούς λόγους. Εξάλλου μετά δυστυχώς γυρίζουμε πίσω σε συνθήκες Ιουλίου 2012 με μπαστακομενο 20αρι στα 850 οπότε εύχομαι να ρίξει όσο περισσότερο γίνεται να αλλάξουμε μια μέρα εποχή 

καλημέρα, το πετσοκομα ηρθε για να μεινει εδω όπως φαινεται...

ο ευρωπαίος στο 18αρι του ειχε ενα καλο ραν για την πέμπτη εδωecmwf-13-66.png?0ecmwfgr-2-69.png?0

Edited by [weathermaniac]

43 λεπτά πριν, KapelosG είπε:

Μακάρι να μας κάνει την χάρη στην Αττική για πολλούς λόγους. Εξάλλου μετά δυστυχώς γυρίζουμε πίσω σε συνθήκες Ιουλίου 2012 με μπαστακομενο 20αρι στα 850 οπότε εύχομαι να ρίξει όσο περισσότερο γίνεται να αλλάξουμε μια μέρα εποχή 

Εχεις απολυτο δικιο, χωρις να θελω να ειμαι μιζερος, μετα απο αυτο το 2ημερο, απο Κυριακη, μιλαμε λες και το καρφωσε καποιος με καρφωτικο 21-22-23 στα 850 οσο παει το ματι, 37-38-39αρια επιφανεια με μανια και επιμονη, χωρις διαλειμμα, οσο παει το ματι....

Στα πιο κοντινα, νταξει ο 00 τζιφος τερματισε το hopecasting.....50-60 mm δινει μοντελικα, Πεμπτη βραδυ προς Παρασκευη.....

Επειδη τοσα χρονια εχουμε φαει φαπες και φαπες, μηπως ειναι κακο αυτο ρε παιδες ??? και τελικα ριξει μια μποριτσα 2-3 mm ???

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...