Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
4 ώρες πριν, galatsioths είπε:

Η Κρήτη πλεον βλέπει 35αρια και Νοέμβρη και Μάρτη. Κι εγώ υπερβολή το θεωρώ το καύσωνας αλλα οκ δεκτό 

Κρήτη άλλος κόσμος. Τα πιο πρώιμα 35αρια είναι τέλη Μαρτίου και τα πιο όψιμα τέλη Νοεμβρίου.

Edited by WEATHER-FUN

14 ώρες πριν, vorios_polos είπε:

Τρομερή ανοίξη απ' άκρη σ' άκρη...θα την ήθελα και λίγο το πιο ζεστή να πω την αλήθεια...😋

Γι'αυτό είναι η καλύτερη εποχή. Μπορεί άραγε το φθινόπωρο να φέρει τέτοιες συγκινήσεις;;;

6 hours ago, Χιονοσκεπής said:

Καλά και οι 40 βαθμοί το καλοκαίρι σε καμιά 20αρια χρόνια δεν θα θεωρούνται καύσωνας, όπως στο Σουδάν

Ήδη δε θεωρούνται. Πολλές θερμές εισβολές έφτασαν τους 40 βαθμούς πέρσι και σχεδόν κανένας δεν τους ονόμασε καύσωνα

Έχουμε ξεχάσει τελείως τις νορμάλ συνθήκες της Ελλάδας όπου οι 40 βαθμοί οπουδήποτε στην χώρα σημειωνόταν μαξ 5 ημερες τον χρόνο με λίγες εξαιρέσεις (πολλές φορές και καθόλου ένα ολόκληρο έτος)

Έχω δει δελτία ειδήσεων στα 90s όπου τους 36 βαθμούς σε Λάρισα και νέα Φιλαδέλφεια τους έλεγαν καύσωνα, τώρα μάλλον ανασα δροσιάς θα τους ονομάζουν 

Ολο το γυροφερνει ο Τζιφαρας, η εβδομαδα που ξεκιναει ειναι ΒΡΟΧΟβδομαδα....

18αρης και 00αρης μας λενε βρειτε βαρκες για Παρασκευη 16.5 στην Αττικη.....οχι ασταθειες και ανοιξιατικα, αλλα πολυωροι κουβαδες νερου......το χθεσινο 12αρι εδινε χειμωνιατικο ΣΚ....που θα κατσει η μπιλια, αντε να δουμε

υετικά θα πάμε καλά τον Μάιο, αλλά γενικά από αξιόλογες καταιγίδες γιοκ προς το παρόν... Προσωπικά ψάχνω αυτή την λογική τέοτιο καιρό:

gfs-0-360.png?12gfs-13-360.png?12

360-7GR.GIF?360-505GR.GIF?366-7GR.GIF?366-779GR.GIF?

6 λεπτά πριν, Snowparty είπε:

@[weathermaniac]..μιχαηλ τι εχουμε απο βδομαδα???γνωριζουμε κατι

Δευτέρα αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες. Μικρό χαλάζι στο κέντρο των πυρήνων

Τρίτη πιο γενικευμένα φαινόμενα αστάθειας με μικρότερη πιθανότητα χαλαζιού. 

τετάρτη περιορισμός αστάθειας σε πιο ορεινές περιοχές της Πινδου.

Πέμπτη πρόσκαιρο διάλειμμα, από το βράδυ και κυρίως παρασκευή βροχές φθινοπωρινού τύπου

On 9/5/2025 at 4:27 ΜΜ, chrys92 είπε:

Πες τα! Με μ.ο. μέγιστης πρώτου δεκαημερου στην Βέροια τους 22-23, αυτές τις μέρες είχαμε 25-26 και μαξ 27. Κανένας καύσωνας. Τσιμπημένες τιμές απλα. 

Εγώ, φίλε μου, να τα πω.

Το θέμα είναι ποιος ακούει.

Εδώ μέσα και γενικά στα social έχει κολλήσει η βελόνα από ορισμένους με τη δήθεν "νέα κλιματική πραγματικότητα" και τον "παλιακό καιρό".

Σε όλη αυτήν την, ότι να'ναι, κατάσταση βάφτισαν και τους 25 βαθμούς πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου "καύσωνα".

8 ώρες πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Ίσως οι τελευταίες μονοψήφιες της σεζόν στα ψηλά της Θεσνικης και στην Μίκρα αυτήν την εβδομάδα

Μίκρα (αεροδρόμιο) δύσκολα αλλά εδώ Πολίχνη μπορεί να πιάσει 8-9 κάνα πρωινό ειδικά αν δεν έχει σύννεφα.

Συνεχίζεται το "φυσιολογικό" φθινόπωρο μιας και κάθε χρόνο στα 80 70 60 κτλ Μάιο μήνα κρυωναμε άλλωστε🤣🤣🤣🤣🤣....

Posted (edited)
14 ώρες πριν, agnostos είπε:

Εγώ, φίλε μου, να τα πω.

Το θέμα είναι ποιος ακούει.

Εδώ μέσα και γενικά στα social έχει κολλήσει η βελόνα από ορισμένους με τη δήθεν "νέα κλιματική πραγματικότητα" και τον "παλιακό καιρό".

Σε όλη αυτήν την, ότι να'ναι, κατάσταση βάφτισαν και τους 25 βαθμούς πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου "καύσωνα".

Κανείς δεν βάφτισε κάποια 25άρια καύσωνα. Βαφτίσαμε καύσωνα για την εποχή σε κάποιες περιοχές  κάποια 35+ ενώ η φυσιολογική τιμή ειναι καμιά δεκαριά βαθμους πιο κάτω.

Δεν γίνεται να κλέινετε τα μάτια και να παρουσιάζετε σαν δήθεν τη νέα κλιματική πραγματικότητα.

Κια εφόσον το κάνετε να μας εξηγησετε τη διαφορά στους μέσους όρους θερμοκρασίας προς τα πάνω ανα δεκαετία σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας θέλετε.

Edited by weatherfan

Ας εξαφανίσει τουλάχιστον τις όποιες βροχές της Τετάρτης μετά τις 7-8 το πρωί.

3 ώρες πριν, weatherfan είπε:

Κανείς δεν βάφτισε κάποια 25άρια καύσωνα. Βαφτίσαμε καύσωνα για την εποχή σε κάποιες περιοχές  κάποια 35+ ενώ η φυσιολογική τιμή ειναι καμιά δεκαριά βαθμους πιο κάτω.

Δεν γίνεται να κλέινετε τα μάτια και να παρουσιάζετε σαν δήθεν τη νέα κλιματική πραγματικότητα.

Κια εφόσον το κάνετε να μας εξηγησετε τη διαφορά στους μέσους όρους θερμοκρασίας προς τα πάνω ανα δεκαετία σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας θέλετε.

Στην περιοχή μου πάντως δεν ξεπεράσαμε τους 26 με μέση μέγιστη κλιματική τους 23. Για ποιον καύσωνα μου λες;;; Αν έβγαινε 30-32 και άνω το συζητάμε. Τώρα όμως δε συνέβη κάτι τέτοιο. 25 μέση μέγιστη είχα στο 1ο 10ημερο Μαϊου εδώ που μένω εγώ. Καμία σχέση με καύσωνα.

17 hours ago, WEATHER-FUN said:

Μίκρα (αεροδρόμιο) δύσκολα αλλά εδώ Πολίχνη μπορεί να πιάσει 8-9 κάνα πρωινό ειδικά αν δεν έχει σύννεφα.

Η Μίκρα είναι πιο αναστροφικη από οποιοδήποτε μέρος μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης 

όπως είχα γράψει και πρόπερσι και σχεδόν κάθε χρόνο εκτός από πέρσι που δεν έκανε ούτε την άνοιξη βροχές.... προσωπικά δεν μου αρέσει να κάνει καιρό εκτός εποχής και αναφέρομαι στα χαμηλά τέτοια εποχή με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες νεφοκάλυψη και βροχές όλη  μέρα και για μεγάλο διαστημα Απρίλη και Μάη ειδικά Μάιο....και κυρίως όταν έχει προηγηθεί ένας χειμώνας με ελάχιστο ή μικρό ενδιαφέρον ειδικά σε χιόνια στα πεδινά και βαρομετρικά χαμηλά - υετό.... όσο συμβαίνουν αυτά δυσκολα κατά την άποψή μου να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς χειμώνες με κακοκαιρίες πολλά χαμηλά και χιόνια....  είναι σαν να έχει κολήσει η βελόνα και να επαναλαμβάνεται ένα συγκεκριμένο μοτίβο καιρικό στα πατερν και στην κυκοφορία στην περιοχή μας ..... άνομβροι ηλιόλουστοι και ήπιοι πολύ θερμοί χειμώνες, βροχερές και ψυχρές ίσως περιόδοι μόνο μέσα στην άνοιξη, ίσως ψυχρό και βροχερό ένα διαστημα μέσα στον Ιούνιο, υπόλοιπο καλοκαίρι θερμότατο πάνω από το μέσο όρο πολλές φορές και καυσωνάτο.....και τέλος πολύ θερμό φθινόπωρο ηλιόλουστο και άνομβρο κατά βάση με μόλις 3-4 μέρες στην καλύτερη να πέφτουν τα νερά όλου του χρόνου ανάλογα την περιοχή .....και πάει λέγοντας....με μικρές αλλαγές χρονιά με τη χρονιά αλλά όχι προς το καλό,... 

2 ώρες πριν, larissa_mare είπε:

Μιχαήλ για Τετάρτη απόγευμα πώς το βλέπεις;

Αστάθεια μόνο στα ορεινά, εδώ θεατές 

Posted (edited)
16 hours ago, sotos*snow said:

όπως είχα γράψει και πρόπερσι και σχεδόν κάθε χρόνο εκτός από πέρσι που δεν έκανε ούτε την άνοιξη βροχές.... προσωπικά δεν μου αρέσει να κάνει καιρό εκτός εποχής και αναφέρομαι στα χαμηλά τέτοια εποχή με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες νεφοκάλυψη και βροχές όλη  μέρα και για μεγάλο διαστημα Απρίλη και Μάη ειδικά Μάιο....και κυρίως όταν έχει προηγηθεί ένας χειμώνας με ελάχιστο ή μικρό ενδιαφέρον ειδικά σε χιόνια στα πεδινά και βαρομετρικά χαμηλά - υετό.... όσο συμβαίνουν αυτά δυσκολα κατά την άποψή μου να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς χειμώνες με κακοκαιρίες πολλά χαμηλά και χιόνια....  είναι σαν να έχει κολήσει η βελόνα και να επαναλαμβάνεται ένα συγκεκριμένο μοτίβο καιρικό στα πατερν και στην κυκοφορία στην περιοχή μας ..... άνομβροι ηλιόλουστοι και ήπιοι πολύ θερμοί χειμώνες, βροχερές και ψυχρές ίσως περιόδοι μόνο μέσα στην άνοιξη, ίσως ψυχρό και βροχερό ένα διαστημα μέσα στον Ιούνιο, υπόλοιπο καλοκαίρι θερμότατο πάνω από το μέσο όρο πολλές φορές και καυσωνάτο.....και τέλος πολύ θερμό φθινόπωρο ηλιόλουστο και άνομβρο κατά βάση με μόλις 3-4 μέρες στην καλύτερη να πέφτουν τα νερά όλου του χρόνου ανάλογα την περιοχή .....και πάει λέγοντας....με μικρές αλλαγές χρονιά με τη χρονιά αλλά όχι προς το καλό,... 

Είναι κάτι που γινοταν από πάντα, πχ πολικοί Δεκεμβρίοι/Ιανουαρίοι στα 40s, καυτά καλοκαίρια 50s, θερμοί Νοεμβριοι στα 60s, ψυχροί Σεπτεμβρίοι/Οκτωβριοι 70s, ψυχροί Νοεμβριοι 80s κτλ, συχνές ψυχρές εισβολές μετά τις 15/3 την περίοδο 1992-2000 κτλ. Το ερώτημα είναι αν οι ανωμαλιες που ζούμε τα τελευταία 8 χρόνια με τους κακιστους αντικυκλωνικους χειμώνες και τα ηλιόλουστα φθινόπωρα είναι ένα απλό pattern η αν είναι μόνιμη αλλαγή λόγο κλιματικής κρισης

Edited by Yata

Πώς κάνετε έτσι?αφού με βάση τις κλιματικές επιστημονικές τιμές παλιά έτσι ήταν ο μαιοςί🤣🤣🤣

Προ κλίματος κρίσης η υπερθέρμανσης η κλίματος αλλαγής τον Μάιο φορούσαμε παλτό και κασκόλ...🤣🤣🤣🤣

22 ώρες πριν, WEATHER-FUN είπε:

Στην περιοχή μου πάντως δεν ξεπεράσαμε τους 26 με μέση μέγιστη κλιματική τους 23. Για ποιον καύσωνα μου λες;;; Αν έβγαινε 30-32 και άνω το συζητάμε. Τώρα όμως δε συνέβη κάτι τέτοιο. 25 μέση μέγιστη είχα στο 1ο 10ημερο Μαϊου εδώ που μένω εγώ. Καμία σχέση με καύσωνα.

Δηλαδή όταν το καλοκαίρι έχουμε σε περιοχές της Ελλάδας 40-42 βαθμούς αυτό δεν πρέπει να το λέμε καύσωνα επειδή σε κάποια άλλη περιοχή έχει την ίδια στιγμή 35;