Jump to content
sakis13

Αναφορες Ιουνίου 2025

Recommended Posts

13 λεπτά πριν, menidi είπε:

Υπάρχει σταθμός στα 1230 φίλε Γιώργο. Στο "Ναυτικό" πάνω από το Μπάφι. Η Σκιπιζα είναι πιο χαμηλά και έχει υψηλότερες θερμοκρασίες γιατί "βλέπει" και λεκανοπέδιο - Θριάσιο. 

Ναι το ξερω, τον παρακολουθω, και ειναι και σε ωραιο σημειο, στο οριο προς ΒΒΑ φατσα του Βουνου.....

Καπου ειχα διαβασει οτι η Σκιπιζα ειναι 1290 - 1300, μαλλον λαθος...

Την Παρνηθα και τα ματια μας με το ενισχυμενο μελτεμι που φαινεται....μονο αυτο μας εμεινε, και μια μικρη λωριδα εδω στο Βορειο Υμηττο, πανω απο Παπαγου-Αγια-Γλυκα Νερα

Posted (edited)

Το πως ο καθενας αντιλαμβανεται την ζεστη ειναι τελειως υποκειμενικο..Φυσικα δεν μιλαμε για συνθηκες καυσωνα..Ουτε καν...Ομως εγω προσωπικα που ειμαι ιδιαιτερα ευαισθητος με την ζεστη ηδη υποφερω....Στο δικο μου το διαμερισμα η μονη που τριβει τα χερια της ειναι η ΔΕΗ..Ανεμιστηρες,κλιματιστικα παιζουν αρκετες ωρες την ημερα..Και εχω και ενα μωρο που αντιλαμβανεται την ζεστη στο κορμακι του ακομα πιο εντονα..Προσπαθω με καθε τροπο να κρατησω το σπιτι δροσερο,πρωτιστως γι αυτην..Σιχαμα,απεχθεια και μισος...Αυτα ειναι τα συναισθηματα μου για την εποχη των κατσαριδων... Και ακομα εχουμε 7 Ιουνη..Τρεις μερες εχουν ανεβει οι θερμοκρασιες και νομιζω οτι εχει περασει μηνας..

Στα τσακιδια.....Ειμαι ανθρωπος..Ουτε γουρουνι ουτε σαυρα...Το κρυο το αντιμετωπιζεις την π...να τη ζεστη οχι..Οτι και να κανεις καποιες ωρες θα εισαι ιδρωμενος και θα κολλας..Ετοιμαζομαι για δευτερο μπανακι...

Υπομονη και ο θεος να βαλει το χερι του να αποφυγουμε τα χειροτερα..Φωτιες,45αρια κτλ.

Για τον καυσωνακια μας που ειναι ο Σωτηρακοπουλος της ζεστηςμε τρελο αρχειο...Δεν ξερω αν το ανεφερε..Καλλιθεα 35.7,βλυχαδα 36.6 και Μεγαρα 36...Θα γραψω και ενα ποιηματακι για εκτονωση.!!

Απαραιτητα συνεργα στο μπαλκονι...Ακολουθει νεο ποιημα του ποιητη Φανφαρα...Τιτλος"Το μπαλκονακι"Απο την ποιητικη συλλογη..."Μασχαλες"

20250607_202758.jpg

Κι η μπεμπα στη κοσμαρα της να βλεπει την Μασα και τον Αρκουδο..

20250607_203314.jpg

Edited by sakis13

Posted (edited)

Στο μπαλκονακι καθομαι και τρωω το πεπονι και στην καταψυξη την εχω την αλφα το μπυρονι..

Η συζυγος απο κοντα ποτιζει τα λουλουδια κι η μπεμπα μες στο παρκο της να παιζει με αρκουδια..

Τωρα που καθομαι και σκεφτομαι τι αλλο να σας γραψω,το καλοκαιρι θα θελα στο χωμα να το θαψω...

Ποτε του να μην ερχεται στο διαολο να παει,Αμερικη,Ανταρκτικη ας ειναι και Χαβαη..

Το κλιματιστικα αρχισανε ποτε τους πια δε κλεινουν,τα φτωχαδακια της Δεη τα χερια τους θα τριβουν..

Μεχρι ν αλλαξω το βρακι,το αλλο παλι σταζει,λες και μου σπασαν τα νερα κι ο κ..λος παπαριαζει...

Αυτο δεν ειναι εποχη,δεν ειναι ευλογια καταρα ειναι θεικη,βρωμα και τιμωρια...

Το νυχτολουλουδο κοιτω αρχιζει να ανθιζει,μα η μασχαλη μου βρωμα κι αρχιζει να μυριζει...

Καταπια το πεπονι μου κι ο λαιμουδακος ρευτηκε και η βιβη φωναζει,Σακη η μπεμπα χεστηκε...

Αντε σας χαιρετω και παμε χερι χερι για να φωναξουμε ξανα,γ..μω το καλοκαιρι..!!

Οι ζεστες εσκασαν ξανα και θελω ρεκτιφιε δεν μου φτανε αυτο εχω και τον Φουρνιε..

Edited by sakis13

ασχημη, χαλια αισθηση σημερα... Ζεστη και πολλη υγρασια! κοντευει 70 τωρα το λιμανι , ενω νωριτερα με 30+ βαθμους χτυπουσαμε 50+% υγρασιες...

τετοιες μερες με κανουν να απαιχθανομαι το καλοκαιρι... Δηλαδη εχει που εχει ζεστη υγρασια και cape, να σου φταιει η θερμοβαθμιδα για μια καταιγιδαρα, και να τρως το βασανο τσαμπα... 

διαλεξε καιρε, η ζεστη φουλ με αποτελεσμα καταιγιδαρες, η 30 μαξ με μελτεμακι, αντε πια😂

Πάντως εγώ τις απολαμβάνω αυτές τις μέρες εφόσον δεν έχω και πολύ δουλειά πηγαίνοντας παραλία και γενικά με χαλάρωμα!Μιλάμε για συνθήκες 34 με 37 βαθμούς μέγιστες όπου είναι ότι πρέπει για μπάνια και για τα πάντα γενικά και το βράδυ έχει και την δροσιά που πρεπει....Γενικά η ζέστη υποφερεται,αν και το μεσημέρι μπορείς να πεις ότι λιώνεις λιγο

1 ώρα πριν, menidi είπε:

Δλδ δεν είναι ζέστη τα εκτεταμένα 36αρια για 7 Ιουνίου;;;;

Δυστυχώς, είναι και παραειναι...

Σε πολύ λίγα μέρη είχαμε ρε συ 36 βαθμούς ....

1 ώρα πριν, thesprotos είπε:

Δεν έχει καμία, σχεση η υγρασία της Κέρκυρας με έμας απέναντι... Πόσες φορές θα το πω? 😜

Όλο το παραθαλάσσιο κομμάτι από Ηγουμενίτσα μέχρι Πάτρα πάνω κάτω τα ίδια χάλια είναι από θέμα υγρασίας ρε Γιάννη 

Posted (edited)
1 ώρα πριν, kouvanos είπε:

Ναι το ξερω, τον παρακολουθω, και ειναι και σε ωραιο σημειο, στο οριο προς ΒΒΑ φατσα του Βουνου.....

Καπου ειχα διαβασει οτι η Σκιπιζα ειναι 1290 - 1300, μαλλον λαθος...

Την Παρνηθα και τα ματια μας με το ενισχυμενο μελτεμι που φαινεται....μονο αυτο μας εμεινε, και μια μικρη λωριδα εδω στο Βορειο Υμηττο, πανω απο Παπαγου-Αγια-Γλυκα Νερα

Αααα ναι ρε συ! Τη μπέρδεψα με την κορυφή Κυρά που ΕΠΙΣΗΣ έχει πυροφυλάκιο, πάνω απο  γήπεδο ΣΕΓΑΣ

Η Σκιπιζα ναι, είναι στα 1300+. Εκεί ήμουν σήμερα κιολας χαχαχ. Στην αρχή του μονοπατιου.  Ειναι σαφώς πιο ψυχρό μέρος απο το σταθμό στα 1230 που υπάρχει τώρα. Το πυροφυλάκιο είναι σε εξαιρετικό σημείο. Είναι ένα ξύλινο κατασκεύασμα μέσα στο ελατοδάσος, με εκπληκτική θέα. Και το μονοπάτι που περνά απο εκεί, καταλήγει στο οροπέδιο της Μόλας, μεσα σε έλατα και τρεχούμενα νερά. 

Edited by menidi

Μια άλλη άποψη του Χελμού αυτήν την ώρα με τη θερμοκρασία στα 1700 να είναι 16 βαθμοί .....

Helmos mountain festival και χιλιάδες κόσμου και φέτος έχουν ανέβει στο βουνό για το 3ημερο φεστιβάλ μουσικής 

IMG_20250607_213944.jpg

IMG_20250607_213937.jpg

IMG_20250607_213926.jpg

IMG_20250607_224723.jpg

Posted (edited)

Βουτιανοι Λακωνιας σημερα..Απο τον Γιωργο Κανελλοπουλο.Μιλησα ξανα με τον συναδελφο μου που ταξιδευε σημερα για Γυθειο...Λιγο πριν τους Βουτιανους στα συνορα με Αρκαδια πετυχε και ισχυρη χαλαζοπτωση...Αναγκαστηκε να σταματησει για ενα τεταρτο καθως η ορατοτητα ειχε περιοριστει στο ελαχιστο...

img_1_1749323913969.jpg

Edited by sakis13

Η χθεσινη καταιγιδα στην Ημαθια χθες οπως την τραβηξε απο τις Συκιες ο Αποστολης Σιμοπουλος.

img_1_1749324707033.jpg

Σαφώς πιο δροσερό βράδυ εδώ με 27 β τώρα.

Έκανα ποδήλατο και μετά από πολύ καιρό συνάντησα ζωντανό σκαντζοχοιράκι στο Αλκαζάρ

Γλυκούλι🥺

IMG_20250607_213104.jpg

2 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Σαφώς πιο δροσερό βράδυ εδώ με 27 β τώρα.

Έκανα ποδήλατο και μετά από πολύ καιρό συνάντησα ζωντανό σκαντζοχοιράκι στο Αλκαζάρ

Γλυκούλι🥺

IMG_20250607_213104.jpg

Α ρε Μιχαηλ ποσο αθωος εισαι...Ο Καυσωνακιας ειναι και θελει να σου σκασει το λαστιχο...Σαμποταζ φιλε..😋

Η καταιγίδα της Χόχλιας αργά το μεσημέρι έδωσε τελικά 17mm.....Ηταν πολύ δυνατή οπως μ ενημέρωσαν!!

16,5 βαθμοι τωρα στο κωριό εξω απο την Μεγαλοπολη,καθομαι στην αυλη με μπυριτσα και ζω το ονειρο διπλα στα πλατάνια και στις βελανιδιες.Παει για 11αρι το πρωι.Κουβανεεεεεεε

4 hours ago, kouvanos said:

Την Πεντέλη ξέχασες

6 hours ago, menidi said:

Ελάφι, ούτε για δείγμα, για ακόμα μια φορά. Εδώ και 1 μήνα δεν έχω δει ούτε ένα. Βέβαια, δεν βλέπω ούτε και ίχνη λύκων, πλην ελαχίστων. Υποθέτω ότι ακολουθούν τα ελάφια και τα αγριογούρουνα στις δασωμένες περιοχές και γενικά η άγρια ζωή του βουνού φαίνεται να έχει μεταφερθεί προς Αυλώνα, Φυλή, Μαλακaσα. Δλδ προς τα δάση πεύκης στις ημιορεινές περιοχές. 

Τα ελάφια πληθαίνουν όταν καίγεται το βουνό γιατί έχει πολλά νέα φυτά για να φάνε. Δεν είναι λογικό να πήγαν προς το δάσος, εκτός αν το καλοκαίρι γενικά μετακινούνται προς πιο ψυχρά σημεία.

Posted (edited)
26 λεπτά πριν, majunior είπε:

Τα ελάφια πληθαίνουν όταν καίγεται το βουνό γιατί έχει πολλά νέα φυτά για να φάνε. Δεν είναι λογικό να πήγαν προς το δάσος, εκτός αν το καλοκαίρι γενικά μετακινούνται προς πιο ψυχρά σημεία.

Πηγαίνουν προς τα δασικά μέρη για να προφυλαχτούν από τους λύκους. Η τέλος πάντων, για κάποιο λόγο έχουν κατέβει χαμηλά και οι λύκοι τα ακολουθούν. 

Μετά τις φωτιές του 07 και ειδικά γύρω στο 2015, όλη η περιοχή μεταξύ Ξενία - Μπάφι και ειδικά λίγο πριν το Μπάφι (πάνω από το μονοπάτι που συνδέει καζίνο - Μπάφι) ηταν γεμάτη από ελάφια. Εκατοντάδες. 

Εδώ και 3 περίπου χρόνια έως δει αισθητή μείωση και το τελευταίο έτος μιλάμε για εξαφάνιση από αυτά τα μέρη. Ακόμα και σε καύσωνες, υπήρχαν πάντα ελάφια στο ΞΈΝΙΑ και στην Αγία Τριάδα. Πάντα. Θυμάμαι πριν 3 χρόνια που ένα ελάφι με "κυνηγούσε" να μου φάει τη μπάρα πρωτεινης μια μέρα με καύσωνα που είχε απαγόρευση και ανέβηκα από τα Σκαλάκια και κατέβηκα από το κίτρινο μονοπάτι. Τώρα.... τίποτα απολύτως. Εκτός από τη μετακίνηση τους, το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα έχουν φάει!! Μιλάω συνέχεια και με τον ιερέα που είναι εκεί στο εκκλησάκι (ωραίος τύπος, γύρω στα 80)

Μου λέει προχθές: "τα έχουν φάει όλα οι λύκοι...

Έρχονται το σούρουπο και στους κάδους εδώ και ψάχνουν για τροφή (οι λύκοι). Έρχονται από 2 μεριές. Από το φυτώριο (δυτικά) αλλά και πάνω από την Αγία Τριάδα, από την περιοχή του Ναυτικού "(εκεί που είναι ο μετεωρολογικος σταθμός)

Τετοιες συζητήσεις γίνονται εκεί πάνω!!

Edited by menidi

27 λεπτά πριν, GEORGE SNOWMAN είπε:

16,5 βαθμοι τωρα στο κωριό εξω απο την Μεγαλοπολη,καθομαι στην αυλη με μπυριτσα και ζω το ονειρο διπλα στα πλατάνια και στις βελανιδιες.Παει για 11αρι το πρωι.Κουβανεεεεεεε

Ζηλευω καλοπροαιρετα, ο Προεδρος της Δροσιας εισαι Γιωργαρε, απτον παραδεισο στα 400 μ Βορεια Αττικη με.τα ελαφια πας για ανασες.δροσιας στον αλλο παραδεισο, υπαιθρος,.ηπειρωτικοτητα, υψομετρακι κ αναστροφη....

Ζωγραφου καπως καλυτερα απο χθες, 25.0 νταν στην αλλαγη ημερας, αλλα απολυτη απνοια μιλαμε....σε κανα 3ωρο θα ειναι ωραια κι εδω, για ελαχιστη ωρα μεχρι να χαραξει...

Posted (edited)
1 hour ago, menidi said:

Πηγαίνουν προς τα δασικά μέρη για να προφυλαχτούν από τους λύκους. Η τέλος πάντων, για κάποιο λόγο έχουν κατέβει χαμηλά και οι λύκοι τα ακολουθούν. 

Μετά τις φωτιές του 07 και ειδικά γύρω στο 2015, όλη η περιοχή μεταξύ Ξενία - Μπάφι και ειδικά λίγο πριν το Μπάφι (πάνω από το μονοπάτι που συνδέει καζίνο - Μπάφι) ηταν γεμάτη από ελάφια. Εκατοντάδες. 

Εδώ και 3 περίπου χρόνια έως δει αισθητή μείωση και το τελευταίο έτος μιλάμε για εξαφάνιση από αυτά τα μέρη. Ακόμα και σε καύσωνες, υπήρχαν πάντα ελάφια στο ΞΈΝΙΑ και στην Αγία Τριάδα. Πάντα. Θυμάμαι πριν 3 χρόνια που ένα ελάφι με "κυνηγούσε" να μου φάει τη μπάρα πρωτεινης μια μέρα με καύσωνα που είχε απαγόρευση και ανέβηκα από τα Σκαλάκια και κατέβηκα από το κίτρινο μονοπάτι. Τώρα.... τίποτα απολύτως. Εκτός από τη μετακίνηση τους, το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα έχουν φάει!! Μιλάω συνέχεια και με τον ιερέα που είναι εκεί στο εκκλησάκι (ωραίος τύπος, γύρω στα 80)

Μου λέει προχθές: "τα έχουν φάει όλα οι λύκοι...

Έρχονται το σούρουπο και στους κάδους εδώ και ψάχνουν για τροφή (οι λύκοι). Έρχονται από 2 μεριές. Από το φυτώριο (δυτικά) αλλά και πάνω από την Αγία Τριάδα, από την περιοχή του Ναυτικού "(εκεί που είναι ο μετεωρολογικος σταθμός)

Τετοιες συζητήσεις γίνονται εκεί πάνω!!

Θεωρητικά ισορροπεί το σύστημα λύκων/ελαφιών. Δε γίνεται να πας από 1000 ελάφια σε 50 που λένε ότι έχει τώρα (το νούμερο αυτό παίζει σε διάφορα άρθρα αλλά δεν έχει γίνει καμία καταμέτρηση!), και να υπάρχει φαί για όλους του λύκους. 
Στην Ελλάδα βέβαια αν δε φτάσουμε στο αμήν δεν ασχολείται κανείς να δει τι πραγματικά έχει συμβεί.

Edited by majunior

Για να κλείσω εγώ το κλιματιστικό και να κοιμάμαι με ανοιχτά παράθυρα σημαίνει ότι απόψε είναι πολύ καλα τα πράγματα ....24.5 στην ταράτσα μου αυτήν την ώρα ....26.1 μέσα 

Εγω Γιωργη δεν το αναψα καν, παροτι ζοριστηκα χθες, και σημερα, γιατι ειναι τοσο γλυκο, και συνηθιζεις, θα με παει τρενο μετα μεχρι τελη Οκτωβρη.....

24,8 - 25,0 παιζω εγω, δεν παει παρακατω το ατιμο, ε, εκει στις 5.30 - 6.30 θα κανει μια μυτουλα 23αρι και ξανα ανοδος

Αντε να δουμε το μελτεμι απο Τριτη.....

Posted (edited)

Και εγώ θέλω να ανάψω κλιματιστικό, εντωμεταξυ επειδή δεν βρίσκω το κοντρόλ, αλλά και επειδή δεν αφήνω ανοικτά παράθυρα την νύχτα ( ο παραμικρός θόρυβος με αφήνει άυπνο η με ξυπνάει) οπότε εδώ το δωμάτιο είναι ψιλοφούρνος.

Σαν λύση όμως βρέχω λίγο μια πετσέτα στο κεφάλι και δουλεύει καλά, και χωρίς να με ενοχλεί στον αυχένα. Όποιος θέλει το δοκιμάζει 

Edited by [weathermaniac]

24 βαθμοί Καλαμαριά, αρκετά ζεστή νύχτα για την εποχή εδώ. Ο κοντινός Φοίνικας ήδη κοντεύει τους 20. Τα κρύα στα τέλη Μαΐου σε συνδυασμό με τις ήπιες μέγιστες τα μεσημέρια βοήθησαν το σπίτι να παραμείνει ψυχρό και να μην πάρει μπρος ακόμα Ιάπωνας.