Jump to content
Yata

ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΑΡΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2025

Recommended Posts

3 minutes ago, [weathermaniac] said:

@Yata τούμπα ευρωπάιου για το μέτωπο. Απλά το δίνει Τρίτη αντί για Δευτέρα.

Μικρό το κακό, πολυ μακριά είμαστε ακομα

5-7 Ιουνίου κραταει η φάση, βέβαια ο Τζιφος και το Αικον δίνουν ψίχουλα σε αντίθεση με τον παιο

Μόλις τώρα, Yata είπε:

Μικρό το κακό, πολυ μακριά είμαστε ακομα

5-7 Ιουνίου κραταει η φάση, βέβαια ο Τζιφος και το Αικον δίνουν ψίχουλα σε αντίθεση με τον παιο

ο ευρωπάιος εδώ έχει τα λιγότερα mm ακι στο 12αρι τα μείωσε πολύ. Χωρίς λόγο ό,μως, η διάταξη είναι μια χαρά, και καλύτερη του 00. Στο μέτωπο καταιγίδας εδώ 25-6-2022 αυτό με το -70 ο ευρωπαίος δεν έδινε τίποτα την ώρα των φαινομένων!

ecmwfgr-2-6.png?12

βάζω και την ώρα για να δεις και εσύ

image.png.2c9dbea846304d2059e325fec4151d84.png

Posted (edited)
6 minutes ago, [weathermaniac] said:

ο ευρωπάιος εδώ έχει τα λιγότερα mm ακι στο 12αρι τα μείωσε πολύ. Χωρίς λόγο ό,μως, η διάταξη είναι μια χαρά, και καλύτερη του 00. Στο μέτωπο καταιγίδας εδώ 25-6-2022 αυτό με το -70 ο ευρωπαίος δεν έδινε τίποτα την ώρα των φαινομένων!

ecmwfgr-2-6.png?12

Την θυμάμαι εκείνη την ημέρα. Πολύ έντονα αλλα μεμονομενα τα φαινόμενα. Και Σαλόνικα και Καστοριά θυμάμαι το απόλυτο μηδέν τότε 

Σέρρες είχε τοπικά 9-10 μποφόρ απ' τις καταιγίδες 

Edited by Yata

19 λεπτά πριν, Yata είπε:

Την θυμάμαι εκείνη την ημέρα. Πολύ έντονα αλλα μεμονομενα τα φαινόμενα. Και Σαλόνικα και Καστοριά θυμάμαι το απόλυτο μηδέν τότε 

Σέρρες είχε τοπικά 9-10 μποφόρ απ' τις καταιγίδες 

Έτσι είναι, όπου έπιανε σάρωνε.

Γενικά έχω παρατηρήσει ότι ο Ευρωπαίος δεν τα πάει καλά σε αστάθεια με πολύ υψηλά 850αρια. 

24 minutes ago, [weathermaniac] said:

ecmwfgr-2-6.png?12

τι μου θυμισες... ειχα παει τριημερο χορευτο πηλιου και εχασα αυτην την καταιγιδα και τραβουσα τα μαλλια μου βλεποντας τις καμερες😂

11 λεπτά πριν, Soto Weather είπε:

τι μου θυμισες... ειχα παει τριημερο χορευτο πηλιου και εχασα αυτην την καταιγιδα και τραβουσα τα μαλλια μου βλεποντας τις καμερες😂

grimacing face" Emoji - Download for free – Iconduck

Posted (edited)
5 minutes ago, [weathermaniac] said:

grimacing face" Emoji - Download for free – Iconduck

λαθος εκανα!! αυτη την εζησα με shelf cloud στα λεχωνια και 11 μποφορ αερα!! αυτο που λεω εγω ηταν 2021 αυγουστο

πρεπει να ειχα ανεβασει στο θεμα για αυτη τη καταιγιδα, θα ψαξω τα αρχεια αργοτερα

Edited by Soto Weather

Posted (edited)
2 λεπτά πριν, Soto Weather είπε:

λαθος εκανα!! αυτη την εζησα με shelf cloud στα λεχωνια και 11 μποφορ αερα!! αυτο που λεω εγω ηταν 2021 αυγουστο

πρεπει να ειχα ανεβασει στο θεμα για αυτη τη καταιγιδα, θα ψαξω τα αρχεια αργοτερα

χαχα κλαίω

πάλι βέβαια έχασες χαμό, βέβαια τοπικά αυτό του 22 ήταν όντως πιο ισχυρό

ψάξε αρχείο οπωσδήποτε!

Edited by [weathermaniac]

Posted (edited)

Καλημέρα.

Πετσοκομα τα πρωινά στον υετό και δεν ξέρω γιατί !

από τα ωραία του πρωινού τζίφου.

276-7GR.GIF?03-0276-505GR.GIF?03-0282-779GR.GIF?03-0

---------------------------------

300-505GR.GIF?03-0306-779GR.GIF?03-0

----------------------------------

324-505GR.GIF?03-0330-779GR.GIF?03-0Modele GFS - Carte prévisions

Όντως πάει η 5-7η Ιουνίου το απόλυτο τιποτα

32 λεπτά πριν, Yata είπε:

Όντως πάει η 5-7η Ιουνίου το απόλυτο τιποτα

εγώ πάντως με τέτοια διάταξη δεν τα παρατάω με τίποτα. Η διάταξη κατά την αποψή μου ίσα ίσα έφτιαξε και άλλο στα πρωινά!

Posted (edited)
1 hour ago, [weathermaniac] said:

εγώ πάντως με τέτοια διάταξη δεν τα παρατάω με τίποτα. Η διάταξη κατά την αποψή μου ίσα ίσα έφτιαξε και άλλο στα πρωινά!

Μπα δε περιμένω και πολλά

Είδαμε και πέρσι 22-26 Ιουνίου με τα 37αρια τι έκανε

Χρειαζόμαστε βελτιώσεις αλλά είναι αργά 

Edited by Yata

33 λεπτά πριν, Yata είπε:

Μπα δε περιμένω και πολλά

Είδαμε και πέρσι 22-26 Ιουνίου με τα 37αρια τι έκανε

Χρειαζόμαστε βελτιώσεις αλλά είναι αργά 

ωραίες ορεινές καταιγίδες είχαν βγει στις 23 του μήνα πέρσι. Βασική διαφορά όμως είναι αυτό:

gfs-13-6.png?6

τώρα :

gfs-13-78.png?6

4 minutes ago, [weathermaniac] said:

ωραίες ορεινές καταιγίδες είχαν βγει στις 23 του μήνα πέρσι. Βασική διαφορά όμως είναι αυτό:

gfs-13-6.png?6

τώρα :

gfs-13-78.png?6

Μόνο στα πολύ ορεινά

Καστοριά θυμάμαι είχε μουφοσυννεφια την μισή μέρα και ύστερα μια καταιγίδα Μαρτίου, της πλάκας δλδ. 

βελτιωμένος ο ευρωπαίος στο 6αρι του. Έχει το Σάββατο σαν σημαντικότερη μέρα. Κοντεύει να γίνει λίμνη του -14 στα 500.. Ιδανικά θα τηνν ήθελα αρκετά βορειότερα, αλλά επειδή είναι στα 500 δεν επηρεάζεται το ρεύμα σε ανατολικό.

ecmwfgr-13-102.png?0ecmwfgr-11-102.png?0

Posted (edited)

βελτίωση αικον σε υετό, και 500αρια.. Και πάλι βέβαια ο υετός δεν φτάνει αυτά που έδινε μέχρι εχθές, ενώ διαταξιακά είναι ανώτερο!

Καλά τα 12αρια. Σιγά σιγά κλειδώνουμε την Παρασκευή. Αν δει κανείς όλα τα μοντέλα σχεδόν τα ίδια 500αρια δίνουν πλέον, αλλά όλα έχουν διαφορετική λογική υετου καθώς και στο timing αυτού.

Για εμένα δεν χάνεται η πεδινή θεσσαλική καταιγίδα, ωστόσο δύσκολα θα μας πετύχει εδώ στην Λάρισα θεωρώ 

Posted (edited)

Πολύ μικρή βελτίωση του Ευρωπαίου για 5-7/6 αλλα παραμένει σκατά.

Άλλη μια ακραία θερμή εισβολή χαμένη και φαίνεται πως και όλο το 2ο δεκαήμερο με 37αρια και ξηρασία θα παει μετά από μια πολύ σύντομη πτώση στις 10 του μηνα

Edited by Yata

Ολα δειχνουν οτι ο Ιουνιος θα περασει μαλλον αναιμακτα,χωρις σοβαρο θερμο επεισοδιο.Για βροχες,ουτε λογος φυσικα εδω.

Posted (edited)

Νταξ παιδιά μην τρελαθούμε τώρα επειδή είχαμε το περσινό Ιούνιο που έσπασε την μπάνκα κ έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει κανονικός Ιούνιος.

Αυτό που φαίνεται είναι σταθερό σιγοψήσιμο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Όπως τα βλέπω τώρα τα μοντέλα μιλάμε για τουλάχιστον +3 πάνω από τα κλιματικά στις μέσες μέγιστες Τ. Μακράν υψηλότερες Τ από τις τυπικά αναμενόμενες μέγιστες ενός φυσιολογικού Ιουνίου. 

Edited by South καυσωνάκιας

19 λεπτά πριν, South καυσωνάκιας είπε:

Νταξ παιδιά μην τρελαθούμε τώρα επειδή είχαμε το περσινό Ιούνιο που έσπασε την μπάνκα κ έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει κανονικός Ιούνιος.

Αυτό που φαίνεται είναι σταθερό σιγοψήσιμο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Όπως τα βλέπω τώρα τα μοντέλα μιλάμε για τουλάχιστον +3 πάνω από τα κλιματικά στις μέσες μέγιστες Τ. Μακράν υψηλότερες Τ από τις τυπικά αναμενόμενες μέγιστες ενός φυσιολογικού Ιουνίου. 

Σπευδεις να απαντησεις σε κατι που δεν γραφτηκε,απο εμενα τουλαχιστον.

28 λεπτά πριν, GEORGE SNOWMAN είπε:

Ολα δειχνουν οτι ο Ιουνιος θα περασει μαλλον αναιμακτα,χωρις σοβαρο θερμο επεισοδιο.Για βροχες,ουτε λογος φυσικα εδω.

Να δουμε και τον ιουλιο και τον αυγουστο γιατι αυτη οι δυο μηνες μας καινε και απο θερμοκρασιες και απο φωτιες δυστυχως εχουμε ακομα παρα πολυ δρομο μπροστα μας για να περασει το καλοκαιρι

2 minutes ago, GEORGE SNOWMAN said:

Σπευδεις να απαντησεις σε κατι που δεν γραφτηκε,απο εμενα τουλαχιστον.

Απλά για να κρατάω τους καυσωνάκηδες στην τσίτα 😛

22 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Πολύ καλό σχήμα 500αροων από ευρωπαϊκό, και αρκετά βαθιά. Για να δούμε τα 18αρια

Μιχάηλ οι καταιγίδες τις Παρασκευής θα είναι βραδινές φαντάζομαι(;)