Jump to content
Yata

ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΑΡΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2025

Recommended Posts

12 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

άσχημα τα 00αρια σαν προοπτική με σιχαμένο μελτέμι..

Για εδω εχουμε 2 περιπτωσεις...

1)φοβερη προοπτικη με χαλαρα 850 και ελαφρυ βοριαδακι

2) εφιαλτικη προοοτικη με τ850>18 και ενισχυμενο μελτεμι

4 ώρες πριν, Tolisk20 είπε:

Για εδω εχουμε 2 περιπτωσεις...

1)φοβερη προοπτικη με χαλαρα 850 και ελαφρυ βοριαδακι

2) εφιαλτικη προοοτικη με τ850>18 και ενισχυμενο μελτεμι

Μελτέμι = 28αρια ελάχιστες επί νέας εποχής

βελιωμένο το 6αρι του τζίφου. Θέλει όμως και άλλο, ώστε να βγει η Τετρτοπέμπτη δυνατή φάση. ξεκάθαρη η ζημιά του ανατολικού στους δείκτες αστάθειας.

126-505GR.GIF?06-6

---------

150-505GR.GIF?06-6

και μακριά

270-505GR.GIF?06-6

να δούμε όμως τι θα γίνει και την Δευτέρα. Modele GFS - Carte prévisionsΑν

εξαφανιστούν οι προοπτικές για μελετέμια, ή μειωθούν, αυτός ο Ιούνιος μπορεί να βγει επικός.

37 minutes ago, [weathermaniac] said:

βελιωμένο το 6αρι του τζίφου. Θέλει όμως και άλλο, ώστε να βγει η Τετρτοπέμπτη δυνατή φάση. ξεκάθαρη η ζημιά του ανατολικού στους δείκτες αστάθειας.

126-505GR.GIF?06-6

---------

150-505GR.GIF?06-6

και μακριά

270-505GR.GIF?06-6

να δούμε όμως τι θα γίνει και την Δευτέρα. Modele GFS - Carte prévisionsΑν

εξαφανιστούν οι προοπτικές για μελετέμια, ή μειωθούν, αυτός ο Ιούνιος μπορεί να βγει επικός.

Το σίγουρο είναι πως θα βγει καλύτερος απ' την περσινή σαπιλα

Ο καύσωνας του 2ου δεκαημέρου εξαφανίστηκε απ' τα μοντέλα 

2 ώρες πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Μελτέμι = 28αρια ελάχιστες επί νέας εποχής

Ισχυει..θελουμε ελαφρυ μελτεμι την μερα να κανει πιο ευχαριστη την αισθηση..να κοβει μαχαιρι το βραδακι για αναστροφη  και t850 <16

Posted (edited)

μάπα οι ευρωπαίοι. πρέπει να αποφύγουμε αυτή την αηδία.

@Yata εσύ πας για φοβερή εβδομάδα..Δευτέρα έως Πέμπτη

εμείς θεατές

Edited by [weathermaniac]

1 hour ago, [weathermaniac] said:

μάπα οι ευρωπαίοι. πρέπει να αποφύγουμε αυτή την αηδία.

@Yata εσύ πας για φοβερή εβδομάδα..Δευτέρα έως Πέμπτη

εμείς θεατές

Λίγο νωρίς για να βγουν συμπεράσματα. Μακάρι πάντως

Παίδες καλησπέρα και σε αυτό το θέμα μετά από αρκετό καιρό! 
   Οι πιο γνώστες από εμένα που γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή, στον Πλαταμώνα θα έχουμε καταιγίδες το τριήμερο ;

37 λεπτά πριν, Fotis είπε:

Παίδες καλησπέρα και σε αυτό το θέμα μετά από αρκετό καιρό! 
   Οι πιο γνώστες από εμένα που γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή, στον Πλαταμώνα θα έχουμε καταιγίδες το τριήμερο ;

Θεωρώ ότι θα έχει καταιγίδες μόνο αστα βουνά. Πιο απειλιτική φαίνεται η Δευτέρα, αλλά δεν νομίζω βα κάνει κάτι, μόνο τριγύρω σόου σε Όλυμπο. Κυριακή η αστάθεια θα είναι περιορισμένη ακόμα και στα ορεινά.

Δυνατή διαφαίνεται η Τρίτη στις ίδιες περιοχές με χθες 

xx_model-en-314-0_modez_2025060612_96_5010_155.png.710104f285395d04a7bdf56bc447db7a.pngxx_model-en-314-0_modgfs13_2025060612_99_5010_155.png.b44198b582838b98d8b4e26f795def72.png

Μόνιμα ναυλωμένος ο Αφρικανός, έχει μπαστακωθεί σε όλη την Μεσόγειο από αρχές Ιουνίου όπως πέρυσι. Τυχεροί θα είμαστε αν γλυτώσουμε καύσωνα μέχρι τέλος του μήνα, πάντως το +3 με +4 από τα κλιματικά το έχουμε διπλοκλειδώσει για όσο πάει το μάτι.

Δυστυχώς πάμε για μελτέμια.. μετά την Τετάρτη τέλος για κάποιο διάστημα οι αστάθειες, και για εδώ με το ρεύμα που θα έχει παίζει να μην μας πετύχει καμία.

Θα είναι δυνατές πάντως εκεί που θα βγουν

Posted (edited)

Πω Δευτέρα δείχνει πολύ δυνατή για Μακεδονία!

2500 cape και μέτωπο. Αν βγει μπορεί να βγει τρομακτική καταιγίδα σε Θεσσαλονίκη λίγο κατώτερη της Χαλκιδικής του 2019

01-03-31-69-505GR.GIF

01-03-39-72-779GR.GIF

Edited by [weathermaniac]

Όπως φαίνεται θα βγει το χειρότερο σενάριο με το δεύτερο δεκαήμερο να χάνεται.... Κρίμα. Βορειοανατολικός άνεμος χειμώνα καλοκαίρι είναι καιροκοφτης,...

13 hours ago, [weathermaniac] said:

Δυστυχώς πάμε για μελτέμια.. μετά την Τετάρτη τέλος για κάποιο διάστημα οι αστάθειες, και για εδώ με το ρεύμα που θα έχει παίζει να μην μας πετύχει καμία.

Θα είναι δυνατές πάντως εκεί που θα βγουν

Μέχρι πότε θα έχει μελτέμια; Έχω κανονίσει για μπάνιο Πήλιο το επόμενο πσκ...

Posted (edited)
12 hours ago, [weathermaniac] said:

Πω Δευτέρα δείχνει πολύ δυνατή για Μακεδονία!

2500 cape και μέτωπο. Αν βγει μπορεί να βγει τρομακτική καταιγίδα σε Θεσσαλονίκη λίγο κατώτερη της Χαλκιδικής του 2019

01-03-31-69-505GR.GIF

01-03-39-72-779GR.GIF

Την ίδια μέρα παίζει να φτάσει και 37αρι η Σαλονικα λόγο του ξηρού Βαρδάρη το μεσημέρι.

Δυνατή κατάσταση αν βγει αλλά μόνο Τζιφος το βγαζει

Για εδώ Καστοριά η Τρίτη καλά κρατεί αλλά ελπίζω να μη συμπέσουν τα φαινόμενα με την ώρα ενός σημαντικού μαθήματος που έχω (13:00-15:00)

Edited by Yata

9 λεπτά πριν, Soto Weather είπε:

Μέχρι πότε θα έχει μελτέμια; Έχω κανονίσει για μπάνιο Πήλιο το επόμενο πσκ...

ααα νομίζω πως πας τις χειρότερες μέρες από θέμα ανέμου😶 για μπάνιο θα πάω σε τουλάχιστον ένα μήνα από τώρα, μπας και ζεσταθούν τα νερά.

Στα 6αρια κάπως μετριάστηκαν τα μελτέμια, αλλά μέχρι εκεί μπορεί η μείωση. Μακάρι να τουμπιάσει ο ευρωπάιος

Για να μας δροσισει τη ./.... σκεψη, ο 6αρης Τζιφος δινει λιγη βροχουλα Αττικαμα 18-19-20....αντε να δουμε

Η αληθεια ειναι οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το παει μονορρουφι ως τελη Οκτωβρη, καπου θα σπασει, το θεμα ειναι να ειμαστε τυχεροι, και να παρουμε το 10000% που μπορουμε απο μια λιμνη, 2-3 ημερες μελτεμιου, κλπ....αλλιως παπαλα, καλα χριστουγεννα, το κλεινουμε το μαγαζι

Posted (edited)
1 hour ago, [weathermaniac] said:

ααα νομίζω πως πας τις χειρότερες μέρες από θέμα ανέμου😶 για μπάνιο θα πάω σε τουλάχιστον ένα μήνα από τώρα, μπας και ζεσταθούν τα νερά.

Στα 6αρια κάπως μετριάστηκαν τα μελτέμια, αλλά μέχρι εκεί μπορεί η μείωση. Μακάρι να τουμπιάσει ο ευρωπάιος

μαρεσει γενικα η κυμματισμενη θαλασσα... Αλλα το πηλιο σε δυνατο μελτεμι δεν πλησιαζεται.. πολυ επικινδυνο... μαξ με 1-1.5 μετρο κυμα το μπανιο και αυτο κοντα στην στερια οχι μεσα... ελπιζω να μην περασουμε τετοιο υψος κυματος, γιατι πραγματικα χρειαζομαι αμεσα θαλασσα, εχω τρελαθει με τις πανελληνιες συνεχεια μεσα στο σπιτι!😅

Edited by Soto Weather

4 ώρες πριν, [weathermaniac] είπε:

Όπως φαίνεται θα βγει το χειρότερο σενάριο με το δεύτερο δεκαήμερο να χάνεται.... Κρίμα. Βορειοανατολικός άνεμος χειμώνα καλοκαίρι είναι καιροκοφτης,...

Το μόνο που δε θέλω επουδενί είναι να έχει καταιγίδες. Δε μπορώ. Ας έχει βροχές όχι καταιγίδες.

27 λεπτά πριν, Soto Weather είπε:

μαρεσει γενικα η κυμματισμενη θαλασσα... Αλλα το πηλιο σε δυνατο μελτεμι δεν πλησιαζεται.. πολυ επικινδυνο... μαξ με 1-1.5 μετρο κυμα το μπανιο και αυτο κοντα στην στερια οχι μεσα... ελπιζω να μην περασουμε τετοιο υψος κυματος, γιατι πραγματικα χρειαζομαι αμεσα θαλασσα, εχω τρελαθει με τις πανελληνιες συνεχεια μεσα στο σπιτι!😅

Και εγώ είμαι φαν της κυματωσους θάλασσας απ'ο παιδί! Προφανώς στα Μεσάγκαλα λόγω ρηχοτητας και άμμου είναι δύσκολο να είναι επικίνδυνη η παραλία .

Πήλιο όμως φαντάζομαι δεν είναι το ίδιο!

Καλή δύναμη στα υπόλοιπα!

Just now, [weathermaniac] said:

Και εγώ είμαι φαν της κυματωσους θάλασσας απ'ο παιδί! Προφανώς στα Μεσάγκαλα λόγω ρηχοτητας και άμμου είναι δύσκολο να είναι επικίνδυνη η παραλία .

ευχαριστω ! Τριτη εμεινε τελευταιο...

Ναι, οι παραλιες του πηλιου σε τετοιες περιπτωσεις ειναι απο τις πιο επικινδυνες επειδη ειναι βαθιες και εχουν ρευματα, και συνηθως το μελτεμι τις πιανει καλα... Στο χορευτο πχ με δυο-τρια βηματα στη θαλασσα εχεις μπει ολος μεσα!

39 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Και Αγιόκαμπος - Σωτηρίτσα - Βελίκα παλιότερα με έντονα μελτέμια ήταν κίνδυνος θάνατος. Άξιζε να πας μόνο και μόνο για την απολαυστική δροσιά. 26-27 βαθμοί με το ζόρι το μεσημέρι Αύγουστο μήνα, όσο η Λάρισα έβραζε.

συνεχίζει να βγάζει μπουρίνια και βελτίωσε ο τζίφος την Δευτέρα. 

Σίγουρα θα πάει καλύτερα από την Παρασκευή αφού είναι μέτωπο, αλλά είναι μέτωπο που ψοφάει στην διαδρομή οπότε οι νότια της μακεδονίας είναι με ερωτηματικό για το πόσο θα επηρεαστούν

Modele GFS - Carte prévisions54-779GR.GIF?07-12Modele GFS - Carte prévisions57-779GR.GIF?07-12

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...