kouvanos Posted June 7 Share Posted June 7 Φαινεται να πεφτει εντυπωσιακα, ητοι 5-6 βαθμους στα 850 και σταδιακα και στην επιφανεια, αρχης γενομενης απο τα μελτεμακια της Τριτης....αντε να δουμε Το εχει ξανακανει φετος, ο Κωστας Beach Snow το ειχε επισημαινει 1ος, αν βγει, θα ειναι ο 3ος μηνας που το δευτερο μισο ειναι ψυχροτερο απο το πρωτο μισο..... ΜΑΚΑΡΙ Σε σχεση με το σημερινο 24,7 - 32,3 που φυσιολογικοτατο ειναι, βλεπω π.χ. προβλεπομενη διακυμανση 17-26 για τελη Ιουνιου με 10-11 μποφορ ΒΒΑ και μου τρεχουν τα σαλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soto Weather Posted June 7 Share Posted June 7 40 minutes ago, kouvanos said: Φαινεται να πεφτει εντυπωσιακα, ητοι 5-6 βαθμους στα 850 και σταδιακα και στην επιφανεια, αρχης γενομενης απο τα μελτεμακια της Τριτης....αντε να δουμε Το εχει ξανακανει φετος, ο Κωστας Beach Snow το ειχε επισημαινει 1ος, αν βγει, θα ειναι ο 3ος μηνας που το δευτερο μισο ειναι ψυχροτερο απο το πρωτο μισο..... ΜΑΚΑΡΙ Σε σχεση με το σημερινο 24,7 - 32,3 που φυσιολογικοτατο ειναι, βλεπω π.χ. προβλεπομενη διακυμανση 17-26 για τελη Ιουνιου με 10-11 μποφορ ΒΒΑ και μου τρεχουν τα σαλια με 10-11 μποφορ ο αερας παιρνει σβαρνα και εσενα και τα σαλια που σου τρεχουν😂 Ενα ταπεινο 6αρακι ειναι οτι πρεπει για να δροσισει , μετα προκαλει ζημιες 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos-Larissa Posted June 7 Share Posted June 7 Πάντως παιδιά εδώ Λάρισα μας έχει ήδη ζαλίσει η ζέστη των τελευταίων ημερών. Για πλάκα φτάνει 37 βαθμούς και η αλήθεια είναι ότι μας ήρθε απότομα η άνοδος μιας και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο φορούσαμε ακόμη μπουφάν το βράδυ. Μακάρι να πέσει από εβδομάδα γιατί αν ξεκινήσουμε έτσι τη βάψαμε!!!? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
larissa_mare Posted June 7 Share Posted June 7 (edited) 53 λεπτά πριν, Giorgos-Larissa είπε: Πάντως παιδιά εδώ Λάρισα μας έχει ήδη ζαλίσει η ζέστη των τελευταίων ημερών. Για πλάκα φτάνει 37 βαθμούς και η αλήθεια είναι ότι μας ήρθε απότομα η άνοδος μιας και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο φορούσαμε ακόμη μπουφάν το βράδυ. Μακάρι να πέσει από εβδομάδα γιατί αν ξεκινήσουμε έτσι τη βάψαμε!!!? Γιώργο ισχύει το απότομο, νομίζω σήμερα λίγο καλύτερα από χτες στη μέγιστη, αλλά ήδη έπεσε και κάτω από 29. Σκέφτομαι στο βαθύ Καλοκαίρι ότι αντίστοιχα για να πέσει θα περιμένουμε 12μιση τη νύχτα οπότε με παρηγορεί. Επίσης νομίζω πέρσι από 9/6 είχαμε έντονο και διαρκές ψήσιμο πιο έντονο από αυτό..παρόλα αυτά για την πλάκα πιάνουμε 36@ρι Edited June 7 by larissa_mare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted June 7 Author Share Posted June 7 3 hours ago, [weathermaniac] said: συνεχίζει να βγάζει μπουρίνια και βελτίωσε ο τζίφος την Δευτέρα. Σίγουρα θα πάει καλύτερα από την Παρασκευή αφού είναι μέτωπο, αλλά είναι μέτωπο που ψοφάει στην διαδρομή οπότε οι νότια της μακεδονίας είναι με ερωτηματικό για το πόσο θα επηρεαστούν Τα μέτωπα συνήθως κρατάνε περισσότερο απ' όσο δείχνουν τα μοντέλα, αρκεί να κατέβει Τα υπόλοιπα μοντέλα δε δείχνουν τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted June 7 Author Share Posted June 7 (edited) Ωχωχωχ χάλασαν αρκετά ευρωπαϊκό και Τζιφος για Τρίτη. Όλα τα φαινόμενα στα Γιάννενα πάλι. Το Αικον πάντως μ' αρέσει με το μετωπακι που βγαλε Edited June 7 by Yata Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 7 Share Posted June 7 (edited) 54 λεπτά πριν, Yata είπε: Ωχωχωχ χάλασαν αρκετά ευρωπαϊκό και Τζιφος για Τρίτη. Όλα τα φαινόμενα στα Γιάννενα πάλι. Το Αικον πάντως μ' αρέσει με το μετωπακι που βγαλε Για την Τρίτη ο ευρωπάιος είναι ίδιος με το 00αρι του πάντως. Επίσης βάλε στο στόχαστρο και την τετάρτη. Από πέμπτη παρασκευή τέλος το καιρικό ενδιαφέρον για μεγάλο διάστημα. Τζεμ πχ βγάζει κυκλοφορία πο μπορεί αν βγάλει επικές καταιγίδες, αλλά επειδή θα προηγηθεί το μελτέμι έχει απόλυτο 0.. Edited June 7 by [weathermaniac] Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 7 Share Posted June 7 10 ώρες πριν, [weathermaniac] είπε: διάγραμμα cape Τζίφου κοντά στην Λάρισα. με κύκλο οι ημέρες με σίγουρο μελτέμι. .............. και τώρα δείτε διάγραμμμα δεικτών αστάθειας στο βόρειο Τέξας; αύριο Κυριακή εκεί (για εμάς δευτέρα) θα περάσει και ένα μετωπάκι.... ιδού διάγραμμα υετού, μαζί με το Cape. αν έχες τον θεό σου 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted June 7 Author Share Posted June 7 (edited) 2 hours ago, [weathermaniac] said: Για την Τρίτη ο ευρωπάιος είναι ίδιος με το 00αρι του πάντως. Επίσης βάλε στο στόχαστρο και την τετάρτη. Από πέμπτη παρασκευή τέλος το καιρικό ενδιαφέρον για μεγάλο διάστημα. Τζεμ πχ βγάζει κυκλοφορία πο μπορεί αν βγάλει επικές καταιγίδες, αλλά επειδή θα προηγηθεί το μελτέμι έχει απόλυτο 0.. Παραδόξως σε εμένα ως το Σάββατο αστάθεια δίνει ο Παιος, αυτό άνετα αλλάζει πάντως Για τρίτη πάντως χάλασε αρκετά για εδώ. Όλοι γνωρίζουμε πόσο στραβά πάνε όλα οταν τα μοντέλα έχουν μια περιοχη στο βόρειο άκρο των φαινομένων Το Αικον για Τρίτη βελτιώθηκε κιαλλο εντομεταξυ με πολύ δυνατό μέτωπο, αλλά τρέχει μόνο του. Λογικά Δευτέρα μεσημέρι με τα υψηλής ανάλυσης θα γνωρίζουμε καλύτερα τι θα παιχτεί Edited June 7 by Yata 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 8 Share Posted June 8 Ωραίος ο πρωινός τζίφος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted June 8 Author Share Posted June 8 (edited) Τώρα και ο Τζιφος και το 4x4 δείχνουν μέτωπο/ανατροφοδοτουμενες καταιγίδες την Τρίτη. Το Αικον βελτιώθηκε περαιτέρω Ο Ευρωπαίος βγάζει λιγοτερα φαινόμενα αλλά έχει τον νόμο Καστοριάς στο επίκεντρο Αυτός είναι ο τρόπος να σπάνε οι ζέστες Edited June 8 by Yata 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted June 8 Author Share Posted June 8 (edited) Για Δευτέρα προς το παρόν μόνο ο Τζιφος βγάζει μέτωπο αλλά ίσως να πέσει μέσα. Σε μέρες με μετωπική συμπεριφορά οι παραμικρες καταιγίδες γιγαντώνονται και προχωρούν γρήγορα ακόμα και όταν τα μοντέλα βγάζουν ψίχουλα (πχ 25/6/22) Θέλει προσοχή η Δευτέρα και όχι μόνο στην βόρεια Ελλάδα Edited June 8 by Yata 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 8 Share Posted June 8 (edited) @Yata Δες Μ.ο υετού σε Τέξας Οκλαχόμα. Ούτε σε Ντάνιελ δεν έδειχνε τέτοιο πράγμα στις 24 ώρες Πάνε για derecho με ανέμους 80-100+ mph Edited June 8 by [weathermaniac] 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted June 8 Author Share Posted June 8 5 minutes ago, [weathermaniac] said: @Yata Δες Μ.ο υετού σε Τέξας Οκλαχόμα. Ούτε σε Ντάνιελ δεν έδειχνε τέτοιο πράγμα στις 24 ώρες Πάνε για derecho με ανέμους 80-100+ mph Ανυπομονώ να δω βίντεο απ' αυτό το θηρίο Θέλω και εγώ να ζήσω κάτι ανάλογο αλλά αν γίνει στην Ελλάδα θα θρηνήσουμε θύματα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 8 Share Posted June 8 52 λεπτά πριν, Yata είπε: Ανυπομονώ να δω βίντεο απ' αυτό το θηρίο Θέλω και εγώ να ζήσω κάτι ανάλογο αλλά αν γίνει στην Ελλάδα θα θρηνήσουμε θύματα Ουσιαστικά μιλάμε για καταιγίδα τύπου Χαλκιδικής 2019 σε πολλαπλάσια έκταση.. Να δούμε τι θα γίνει αύριο. Εδώ η μόνη μερα με πιθανότητα βροχής. Μέτα εδω τέλος. Για τα μακρινά θέλουμε να μπει η λίμνη του Ατλαντικού μεσα στην δυτική Ευρώπη. Έτσι θα αντιστραφεί το καλό που θα προκαλέσει το μελτεμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 8 Share Posted June 8 Ιούνιος όπως το θυμάμαι μικρός και τον αγάπησα από 12αρι τζίφου! Χίλια μακάρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χιονοσκεπής Posted June 8 Share Posted June 8 12 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Ιούνιος όπως το θυμάμαι μικρός και τον αγάπησα από 12αρι τζίφου! Χίλια μακάρι Αυτό το τρέξιμο στις άπειρες ώρες το έχουμε δει 100 φορές. Τουλάχιστον εδώ είχαμε αξιοπρεπή υετικά Μάιο φέτος, οπότε ο μάλλον κακός Ιούνιος δεν πονάει τόσο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 8 Share Posted June 8 (edited) 2 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε: Αυτό το τρέξιμο στις άπειρες ώρες το έχουμε δει 100 φορές. Τουλάχιστον εδώ είχαμε αξιοπρεπή υετικά Μάιο φέτος, οπότε ο μάλλον κακός Ιούνιος δεν πονάει τόσο. Αξιοπρεπής υετικά μπορεί, καιρικό ενδιαφέρον όμως της εποχής ήταν 0 . Για εμένα είτε 0 είτε 100 μμ αφού ήταν χωρίς καταιγίδα δεν μου λέει τίποτα. Βροχή μπορώ να έχω όλο τον χρόνο, καταιγίδα 4 μήνες μόνο (όπως και το χιόνι) Και εδώ βασικά ήταν 30 mm ο Μάιος, άρα ξηροτερος Edited June 8 by [weathermaniac] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snowparty Posted June 8 Share Posted June 8 17 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Αξιοπρεπής υετικά μπορεί, καιρικό ενδιαφέρον όμως της εποχής ήταν 0 . Για εμένα είτε 0 είτε 100 μμ αφού ήταν χωρίς καταιγίδα δεν μου λέει τίποτα. Βροχή μπορώ να έχω όλο τον χρόνο, καταιγίδα 4 μήνες μόνο (όπως και το χιόνι) Και εδώ βασικά ήταν 30 mm ο Μάιος, άρα ξηροτερος Μιχαηλ ποτε εχουμε βροχες???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 8 Share Posted June 8 1 λεπτό πριν, Snowparty είπε: Μιχαηλ ποτε εχουμε βροχες???? Σε εσένα θα αργήσουν να έρθουν. Αν έρθουν αύριο βράδυ πάλι δύσκολα, αλλιώς μετά τις 15 το συζηταμε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 8 Share Posted June 8 (edited) ΜΑΠΑ ο ευρωπαίος δεν περνάει την λίμνη του ατλαντικού στην δυτική Ευρώπη.. Αν περάσει η λίμνη πάμε για δυνατές αστάθειες οι κβ. στο 12αρι βγάζει μασίφ καύσωνα δίχως έλεος νότια οκλαχόμα σήμερα, μαξιμουμ δείκτης αστάθειας πριν το μέτωπο από βόρεια 5394 j/kg!!! Edited June 8 by [weathermaniac] 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χιονοσκεπής Posted June 8 Share Posted June 8 1 ώρα πριν, [weathermaniac] είπε: Αξιοπρεπής υετικά μπορεί, καιρικό ενδιαφέρον όμως της εποχής ήταν 0 . Για εμένα είτε 0 είτε 100 μμ αφού ήταν χωρίς καταιγίδα δεν μου λέει τίποτα. Βροχή μπορώ να έχω όλο τον χρόνο, καταιγίδα 4 μήνες μόνο (όπως και το χιόνι) Και εδώ βασικά ήταν 30 mm ο Μάιος, άρα ξηροτερος Έτσι όπως έχει γίνει το κλίμα, τα 30αρια πάνε μέχρι Οκτώβριο και στα κεντροβόρεια πολύ συχνά, οπότε επεκτείνεται η καταιγιδοσεζόν. Στα νότια αστάθειες βγαίνουν και χειμώνα τα τελευταία χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted June 8 Share Posted June 8 (edited) 4 το απόγευμα και είναι έτσι.. ξεκινάει. ήδη 10 cm οι χαλαζοκτρώνες Edited June 8 by [weathermaniac] 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted June 8 Author Share Posted June 8 @[weathermaniac]το σκουρο κόκκινο χρωματακι στην συχνότητα κεραυνών του 4x4 πρώτη φορά το βλέπω εδώ και σχεδόν 4 χρόνια που παρακολουθώ το μοντέλο!!!! Ρεεεεε μακαριιιιιιιιι 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted June 8 Author Share Posted June 8 (edited) Κάτι μουφοσυννεφιες έβγαλε το ez4 για το πρωινό της Τρίτης και φοβάμαι... Θυμιζει κάπως την μεγάλης έκτασης μουφα της Κυριακής των εκλογών 2023. Και τότε τα ελβετικά εβγαζαν τρομακτικές καταιγίδες στην δυτική Μακεδονία αλλά και σε Ηπειρο/Θεσσαλία. Σε αντίθεση με τώρα ομως, ο Παιος και το Αικον είχαν προβλέψει την μουφοσυννεφια και την υετοτρυπα που θα υπήρχε ενώ για τώρα δείχνουν καθαρή ηλιοφάνεια Edited June 8 by Yata 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...