Jump to content
ΧΕΛΜΟΣ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΝΗΘΑ

Recommended Posts

Ρίχνω την ιδέα ....τί λέτε ????

Θα βάλουμε μπροστά τον φίλο Θανάση @menidi που ξέρει απέξω το βουνό 💪💪💪 Προτείνω να ανέβουμε από Θρακομακεδόνες τη Χούνη και να βγούμε επάνω στο Φλαμπούρι να κάτσουμε να φάμε και να γυρίσουμε 

Γιώργο είναι μεγάλη απόσταση ρε συ.

Την είχα κάνει παλιά ήταν δύο ώρες .

Δεν γίνεται να ανέβουμε να φάμε και να ξανακατεβουμε 

Επίσης να γίνει Κυριακή άμα είναι 

14 ώρες πριν, billipiros12 είπε:

Γιώργο είναι μεγάλη απόσταση ρε συ.

Την είχα κάνει παλιά ήταν δύο ώρες .

Δεν γίνεται να ανέβουμε να φάμε και να ξανακατεβουμε 

Επίσης να γίνει Κυριακή άμα είναι 

Πολύ είναι μωρέ 2 ώρες????

Πριν 10 χρόνια έκανα 12 ώρες πήγαινε έλα τον Ολυμπο από Πριόνια μέχρι Κάκαλο αυθημερον .....χαχαχαχαχαχαχ....τρέλα 

Μια χαρά γίνεται Κυριακή η ημερήσια 

Γειά σας παιδιά!! Τώρα το είδα! 

Φιλε ΧΕΛΜΟΣ μιλάς για το Σεπτέμβρη, έτσι δεν είναι; 

(Δεν ξέρω και πως κάνουμε mention το κάθε μέλος στο οποίο θέλουμε να απευθυνθούμε)

Edited by menidi

Η απόσταση Θρακομακεδόνες - Μπάφι είναι περίπου 4.5 χλμ. Το ίδιο και για Φλαμπούρι. Και ακόμα τόσα το κατέβασμα. Δλδ 9χλμ

Η υψομετρική διαφορά είναι από τα 500 στα 1160. Δλδ κοντά 700 μέτρα. 

Απαιτουνται όμως:

πολύ καλή φυσική κατάσταση

Στοιχειώδης (έως μέτρια) γνώση σχετικά με πεζοπορία στο βουνό 

Καλά ορειβατικά παπούτσια 

Έλλειψη υψοφοβιας (υπάρχουν σημεία με γκρεμούς, ειδικά προς Φλαμπούρι) 

Δεν είναι μόνο 2 ώρες. Για έναν που δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία από τη διαδρομή και έχει και μέτρια φυσική κατάσταση, είναι περίπου 3 ώρες το ανέβα και 2.5 το κατέβα. Αν δεν υπάρχουν αυτά, τότε ο χρόνος ανεβαίνει κι άλλο...

Το μονοπάτι είναι δύσβατο σε αρκετά σημεία 

Βέβαια...το τοπίο είναι υπέροχο 

Ειδικά για Φλαμπούρι 

Θα ανεβάσω 2-3 εικόνες- βίντεο. Ενδεικτικά!

1 ώρα πριν, dimitris27 είπε:

Μέσα και εγώ,για ποτέ περίπου?

Καλημέρα! Τωρα είναι κλειστά τα καταφύγια έτσι κι αλλιώς. Μπορούμε απλά να καθίσουμε στα τραπεζάκια. Επίσης, έχει πολλή ζέστη στα μονοπάτια, λόγω ηλιοφάνειας (σε αρκετά σημεία) αλλά ΚΥΡΙΩΣ λόγω ανηφόρας. Και επίσης, στα μονοπάτια έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ερημιά αυτό τον καιρό. Καλό είναι να πάμε σε περίοδο που έχει έστω λίγο κόσμο να περπατά σε αυτά. Γενικότερα για λόγους ασφαλείας, τωρα δεν είναι καλή περίοδος. Κι εγώ δεν πηγαίνω στα μονοπάτια αυτό τον καιρό. Στην άσφαλτο και πέριξ αυτής τη βγάζω...

Απο Σεπτέμβρη λογικά...

10 ώρες πριν, menidi είπε:

Γειά σας παιδιά!! Τώρα το είδα! 

Φιλε ΧΕΛΜΟΣ μιλάς για το Σεπτέμβρη, έτσι δεν είναι; 

(Δεν ξέρω και πως κάνουμε mention το κάθε μέλος στο οποίο θέλουμε να απευθυνθούμε)

Έλεγα για τώρα ....και λόγω ζέστης σκεφτόμουν και τη νυχτερινή ....δυστυχώς Σεπτέμβρη ένα ΠΣΚ έχω ελεύθερο και θα ανέβω Ολυμπο

51 λεπτά πριν, ΧΕΛΜΟΣ είπε:

Έλεγα για τώρα ....και λόγω ζέστης σκεφτόμουν και τη νυχτερινή ....δυστυχώς Σεπτέμβρη ένα ΠΣΚ έχω ελεύθερο και θα ανέβω Ολυμπο

Δεν είναι για νυχτερινές η Χούνη ρε συ....

Μόνο με μεγάλη ομάδα και με ειδικούς οδηγούς. Έχει γκρεμούς και άγρια ζώα. Οι λύκοι και τα αγριογούρουνα κάνουν πάρτι εκεί 

Edited by menidi

Καλημερα

Τελευταιες φορες που εκανα περπατημα στην Παρνηθα πηγαμε στο Κατσιμιδι.Εχει πολυ ωραια βλαστηση και 2 εξαιρετικες ταβερνες στο σταυροδρομι

Επανέρχομαι στο θέμα ......

Συζητάμε με το Θανάση από το Μενίδι για Σάββατο 11/10 να ξεκινήσουμε στις 9:30 από Θρακομακεδόνες και να είμαστε πίσω γύρω στις 15:00.....

Όσοι πιστοί προσέλθετε.....

Χρειάζεται όμως και εξοπλισμός:

Ορειβατικά παπούτσια οπωσδήποτε και καλό είναι να υπάρχουν και ορειβατικά μπατόν (με 10€ βρίσκεις)

Αν θέλετε υπάρχει και η διαδρομή απο Καστοριάς (θρακ/νες) για φλαμπουρι.Η χούνη έχει κόσμο για αυτό προτιμώ το μονοπάτι που ανέφερα.Είναι πάντα ήσυχο.

27 λεπτά πριν, menidi είπε:

Χρειάζεται όμως και εξοπλισμός:

Ορειβατικά παπούτσια οπωσδήποτε και καλό είναι να υπάρχουν και ορειβατικά μπατόν (με 10€ βρίσκεις)

Ναι τα μπατόν είναι σημαντικά ειδικά στην κατάβαση για να μην τρώνε πίεση τα γόνατα ...

43 λεπτά πριν, ΧΕΛΜΟΣ είπε:

Ναι τα μπατόν είναι σημαντικά ειδικά στην κατάβαση για να μην τρώνε πίεση τα γόνατα ...

Έχω γκλίτσα. Κάνει και αυτή 

1 ώρα πριν, astrakias21 είπε:

Αν θέλετε υπάρχει και η διαδρομή απο Καστοριάς (θρακ/νες) για φλαμπουρι.Η χούνη έχει κόσμο για αυτό προτιμώ το μονοπάτι που ανέφερα.Είναι πάντα ήσυχο.

Δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό το μονοπάτι. Νομίζω ότι είναι κάπως πιο ζορικο. Σάββατο πρωί η Χούνη δεν έχει ιδιαίτερο κόσμο βρε συ

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα από εκεί 

Χαμηλότερο ρίσκο γενικά 

Λοιπόν το Σάββατο 11/10 και ώρα 09:30 θα ξεκινήσουμε με τον Θανάση από Θρακομακεδόνες για Φλαμπουρι. Η πεζοπορεια θα αναβληθεί μόνο σε περίπτωση βροχής .Όποιος θέλει ακολουθεί . Θα βάλουμε ακριβές στίγμα συνάντησης αργότερα .

14 ώρες πριν, billipiros12 είπε:

Είναι πολλά χιλιόμετρα ρε παιδία. 

Πάμε απλά βόλτα άμα είναι 

Πεζοπορία είπαμε να πάμε ρε συ....όχι να πιούμε καφέ στο Μπάφι 😂😂😂 Τα χλμ δεν είναι πολλά .....

On 10/2/2025 at 9:29 AM, ΧΕΛΜΟΣ said:

Λοιπόν το Σάββατο 11/10 και ώρα 09:30 θα ξεκινήσουμε με τον Θανάση από Θρακομακεδόνες για Φλαμπουρι. Η πεζοπορεια θα αναβληθεί μόνο σε περίπτωση βροχής .Όποιος θέλει ακολουθεί . Θα βάλουμε ακριβές στίγμα συνάντησης αργότερα .

Γιώργο καλημέρα,στο προηγούμενο post είχες πει 11/12 .Ποια ημερομηνία ισχύει τελικα;

59 λεπτά πριν, billias7815 είπε:

Γιώργο καλημέρα,στο προηγούμενο post είχες πει 11/12 .Ποια ημερομηνία ισχύει τελικα;

11 Οκτώβρη....το άλλο Σάββατο!!!!

Μέχρι Τετάρτη θα ξέρω για τις υπηρεσίες του ΣΚ για να μπορέσω να έρθω,από Ζωγράφου αρχίζω με το αμάξι οπότε μπορώ να βολεψω άνετα 3-4  άτομα.

Θα έρθει μαζί μου κατά πάσα πιθανότητα  και ένα φιλικό ζευγάρι που ανεβήκαμε μαζί Ολυμπο

5 ώρες πριν, dimitris27 είπε:

Μέχρι Τετάρτη θα ξέρω για τις υπηρεσίες του ΣΚ για να μπορέσω να έρθω,από Ζωγράφου αρχίζω με το αμάξι οπότε μπορώ να βολεψω άνετα 3-4  άτομα.

Αν θες πάμε μαζί ρε συ με το δικό μου αυτοκίνητο αν τελικά έρθεις ....

Επομένως ισχύει έτσι;; Να αλλάξω το μάθημα που έχω στις 14.00 το Σάββατο και να το κάνω 16.00