Jump to content
KapelosG

Ανάλυση χαρτών Αυγούστου 2025

Recommended Posts

Πήρα το θάρρος παρά την αρνητικοτητα της εποχής λόγω ζέστης και έλλειψης υετού να ανοίξω τον μήνα, έναν απ' τους παραδοσιακά δύσκολους για εμάς εδώ μέσα. Ελπίζω να φανώ όσο γουρλης ήμουν και στην κακοκαιρία του Απριλίου που έφερε χιονοστρωσεις ως πολύ χαμηλά στη βόρεια Ελλάδα, ευχή για ελάχιστους καύσωνες και πολλές ψυχρές λίμνες που θα δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές να δουν αυτό που δεν είδαν ως τώρα, βροχή και πάλι βροχή. Καλή τύχη σε όλους!!

Από 8 Αυγούστου βλέπω νέο κύμα καύσωνα σύμφωνα με το κύριο του ECMWF και πάει μέχρι και 15/08. Μέση θερμοκρασία για Αθήνα σε αυτό το διάστημα 22 βαθμοί στα 850hpa

13 λεπτά πριν, Bluepassion είπε:

Από 8 Αυγούστου βλέπω νέο κύμα καύσωνα σύμφωνα με το κύριο του ECMWF και πάει μέχρι και 15/08. Μέση θερμοκρασία για Αθήνα σε αυτό το διάστημα 22 βαθμοί στα 850hpa

Ωχ όχι μακάρι να μην πάει έτσι, να πάει πιο νορμάλ!

Δυστυχώς φαίνεται μελτέμοκαυσωνας διάρκειας μετά τις  7 Αυγούστου.

Θα μας κάψει στα δυτικά. 

Κάθε μέρα 40αρια.

Με το δεξί μπαίνει ο Αύγουστος καθώς δεν διαφαίνεται κάποια ιδιαίτερη θερμοκρασιακή έξαρση. Αν φτάσουμε έτσι ως τις 15, μετά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, τουλάχιστον για την Βόρεια χώρα. Αν μάλιστα μας επηρεάσει και η λίμνη στις 4-5/8 που δείχνει ο Ευρωπαίος, τότε θα μιλάμε για ωραίες καταστάσεις.

Το διάγραμμα είναι για Βεροια:

Messenger_creation_1099477428824981.jpeg

Ας μην βιαστούμε για το διάστημα 8+ είναι πολύ μακριά ακόμα για να πούμε κάτι, ας δούμε το μέχρι 7 που η ψυχρή λίμνη ανάλογα με τη θέση που θα κατέβει ίσως δώσει πραγματακια. Δεν έχουν όμως κατασταλάξει τα μοντέλα στην ακριβή θέση κατάβασης, αναμονή μέχρι αύριο!

6 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Αικον για Λάρισα.

Πολύ βόρεια για Δευτέρα, πολύ νότια η Τρίτη 😑

Μιχαήλ άσε να βρέξει και σε άλλες περιοχές. Όπως πχ στη χαροκαμενη και ηλιοκαμενη Πρέβεζα 

13 λεπτά πριν, billipiros12 είπε:

Μιχαήλ άσε να βρέξει και σε άλλες περιοχές. Όπως πχ στη χαροκαμενη και ηλιοκαμενη Πρέβεζα 

Εντάξει 

29 λεπτά πριν, KapelosG είπε:

Ας μην βιαστούμε για το διάστημα 8+ είναι πολύ μακριά ακόμα για να πούμε κάτι, ας δούμε το μέχρι 7 που η ψυχρή λίμνη ανάλογα με τη θέση που θα κατέβει ίσως δώσει πραγματακια. Δεν έχουν όμως κατασταλάξει τα μοντέλα στην ακριβή θέση κατάβασης, αναμονή μέχρι αύριο!

Πώς το βλέπεις; Λες να έχουμε ελπίδες και εδώ κάτω για τη διαταραχή της Τρίτης; Καλημέρα!!

18 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Εντάξει 

Το βράδυ έχει βροχές?

Την Τρίτη????

Απάντησε γρήγορα Μιχαήλ θέλω να κοιμηθώ....

24 λεπτά πριν, Snowparty είπε:

Το βράδυ έχει βροχές?

Την Τρίτη????

Απάντησε γρήγορα Μιχαήλ θέλω να κοιμηθώ....

Nαι πιστεύω ότι θα βρέξει την Τρίτη σε εσάς

Γάλλος έπος εδώ για Δευτέρα

29 λεπτά πριν, menidi είπε:

Πώς το βλέπεις; Λες να έχουμε ελπίδες και εδώ κάτω για τη διαταραχή της Τρίτης; Καλημέρα!!

αρκετές

35 λεπτά πριν, menidi είπε:

Ναι αλλά ας περιμένουμε μέχρι αύριο μεθαύριο!!

Απίστευτα σταθερό το ΑΙ και στο 6αρι. Ωστόσο δεν μου αρέσει σαν σενάριο… Ενώ υπάρχει λίμνη δεν είναι σε καλή θέση, βάσει διάταξης για εδώ θα έβγαζε ΒΑανατολικό στην επιφάνεια aka αστάθεια γιόκ… πρέπει η λίμνη να μετακινηθεί πάνω μας και ίσως ελαφρώς βορειότερα. Δεν την θέλουμε τόσο δυτικά…

23 λεπτά πριν, g_ar είπε:

Απίστευτα σταθερό το ΑΙ και στο 6αρι. Ωστόσο δεν μου αρέσει σαν σενάριο… Ενώ υπάρχει λίμνη δεν είναι σε καλή θέση, βάσει διάταξης για εδώ θα έβγαζε ΒΑανατολικό στην επιφάνεια aka αστάθεια γιόκ… πρέπει η λίμνη να μετακινηθεί πάνω μας και ίσως ελαφρώς βορειότερα. Δεν την θέλουμε τόσο δυτικά…

πάντα σταθερό στα κακά σενάρια το ΑΙ!

Ενώ χθες έγινε καλό βήμα, σήμερα μίκρυνε η λίμνη, πάντως είναι απίστευτο τόσα ραν η ίδια θέση 

1539314249_ecmwf-0-120(2).png.eab4f5883b1654ca9e2dbb390516b378.pngecmwf-0-96.png.010b39f1f3f50f127b0d0a7c131cf2bf.png2059132952_ecmwf-0-78(1).png.a44d6899f206a6e5d983bea8a8ffb998.png

ήδη αρκετά μεγάλη αλλαγή σε 6αρι ευρωπάιου. Εδώ σαν αποτέλεσμα μπορεί να βόλεψε την Θεσσαλία αλλά θα την ξεβολέψει μετά, ενώ με επιπλέον δυτίκιση θα χαθεί αι η Δευτέρα.

και μιλάμε για λίμνη που χτυπάει 1500αρια +Cape.. Θα είναι κρίμα

προς ΑΙ το αικον..

πραγματικά ξέρουμε ότι μάλον θα πάει χαμένη η λίμνη εδώ και απλά περιμένουμε βασανιστηκά να τουμπάρουν τα άλλα μοντέλα.

Και όχι το χθεσινό ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ούτ κατά διάνοια.. 3 μέρες υετό σε όλο το καλοκαίρι μέχρι στιγμής..

ΙΔΙΟ με ΑΙ πλέον, απλά με καλύτερη λίμνη.

icon-0-60.png?12ecmwf-0-66.png?0

Edited by [weathermaniac]

Και ο Γάλλος υποχώρησε, παραμένει καλός , αλλά δεν έχει σημασία.

ΑΙ

ecmwf-13-78.png?0

Γάλλος 6αρι, ιδανικό βορειοανατολικό άκρο εδώ

arpegeeur-13-78.png?6

12αρι, απόλυτο έπος:

arpegeeur-13-72.png?12

όσο δυτικά και νότια πρέπει με σωστό Timing.

18-33-03-animrtl7.gif

Edited by [weathermaniac]

9 minutes ago, [weathermaniac] said:

Όλα τα 12αρια προς άι.... Τζίφος απαίσιος για εδώ, πρακτικά μας λέει νεράκι γιοκ

Μουφα διάταξη είναι με νότιο stream. Δευτέρα οι γίδες θα δημιουργούνται στα βόρεια σύνορα και θα φεύγουν στα Βαλκάνια. Τρίτη καθαρά hit or miss κατάσταση που παίζει πουθενά στην Ελλάδα να μη δώσει κάτι αξιολογο

4 λεπτά πριν, Yata είπε:

Μουφα διάταξη είναι με νότιο stream. Δευτέρα οι γίδες θα δημιουργούνται στα βόρεια σύνορα και θα φεύγουν στα Βαλκάνια. Τρίτη καθαρά hit or miss κατάσταση που παίζει πουθενά στην Ελλάδα να μη δώσει κάτι αξιολογο

Έχω ξεγραμμενη την τρίτη, μόνο στην Δευτέρα ελπίζω

25 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Έχω ξεγραμμενη την τρίτη, μόνο στην Δευτέρα ελπίζω

Μιχαηλ εδώ νομιζω εχω ελπιδες και τη Τρίτη εεε;;θα χουμε cape δευτέρα τρίτη η πάλι χαλια;;;

2 λεπτά πριν, Galanto είπε:

Μιχαηλ εδώ νομιζω εχω ελπιδες και τη Τρίτη εεε;;θα χουμε cape δευτέρα τρίτη η πάλι χαλια;;;

θα έχει πολύ ναι.. αρκεί  να έρθουν σωστά..κρίμα να πάει χαμένη η ευκαιρία