Jump to content
g_ar

Ανάλυση Χαρτών Σεπτεμβρίου 2025

Recommended Posts

Ensembles AI μας λένε, για εδώ, ότι η ξηρασία συνεχίζεται. Απο Τ οκ, στα κλιματικά και ελαφρώς πιο πάνω ανά περιόδους δηλαδή, 27-30αρια μέγιστες, 17-20αρια ελάχιστες… Ο βοριάς μας έχει καταστρέψει μια ολόκληρη σεζόν φέτος, μη σώσει και ξανακάνει εμφάνιση τον χειμώνα. Κάθε μέρα μακάρι νοτιά, ομίχλες και μουσώνες. Σιχάθηκα πια.

IMG_0737.png.a4a1d6bd91adcccd6c80aefb59036ab2.png

Ειδε κανεις το 18αρι του Τζιφου ????

Ειναι τοσο θερμο, για τοσο μακρια, που νομιζεις οτι αντιστραφηκε η πολικοτητα της Γης και αρχιζει μολις το βαθυ καλοκαιρι (οπως στο Νοτιο ημισφαιριο)

Κανα ενθαρρυντικο στοιχειο για αλλαγη εστω απο αρχες Οκτωβρη βλεπετε στο πολυ πολυ μακρινο μελλον η μπα ?

5 ώρες πριν, kouvanos είπε:

Ειδε κανεις το 18αρι του Τζιφου ????

Ειναι τοσο θερμο, για τοσο μακρια, που νομιζεις οτι αντιστραφηκε η πολικοτητα της Γης και αρχιζει μολις το βαθυ καλοκαιρι (οπως στο Νοτιο ημισφαιριο)

Κανα ενθαρρυντικο στοιχειο για αλλαγη εστω απο αρχες Οκτωβρη βλεπετε στο πολυ πολυ μακρινο μελλον η μπα ?

Τι ενθαρρυντικό να δούμε; Βαρέθηκα να περιμένω να έρθουν μήνες που να θυμίζουν παλιές εποχές. Και το μόνο που έρχεται είναι μήνες με νέα ρεκόρ θερμοκρασίας προς τα πάνω. Οπότε και η έλλειψη υετού μάλλον είναι αποτέλεσμα των αλλαγών και όχι κάτι περιστασιακό. Ευτυχώς που το ανάγλυφο της Ελλάδας μας επιτρέπει να δούμε και λίγο χιόνι αν ανέβουμε σε κανένα βουνό το χειμώνα.

Δωσεεεεε 

IMG_0826.gif.73a5613a0c78b463b6e2b1e10e63fb11.gif

Έτσι, μη τολμήσει και ξαναεμφανιστεί σύννεφο. Ξηρασία μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Edited by g_ar

Το εγραψα και στο αλλο θεμα, ειναι δυνατον να βγει οπως το δειχνει ο 00αρης Τζιφος ???? παει για ρεκορ των ρεκορ, με 10-15ημερη ζεστη με 35-36-37αρια απο τα μεσα του Σεπτεμβρη και μετα ?

Ρε παιδιά κάθεστε και βλέπετε τα τρελά του τζιφου λες και θα βγούνε. Από τέλη Ιουλίου κάθε εβδομάδα καύσωνες δείχνει που τελικά δεν ήρθαν ποτέ. Να δούμε τι θα πούνε και οι Ευρωπαίοι και βλέπουμε 

14 minutes ago, Χιονοσκεπής said:

@South καυσωνάκιας νομίζω ο στοιχειωμένος Σεπτέμβριος του 94, εκτός απροόπτου, περνάει στο χρονοντούλαπο της καιρικής ιστορίας...

To 34 μέση μέγιστη άραγε κινδυνεύει από τη Μεσσηνία κ Λακωνία?

582508873_Screenshot2025-09-04at10_38_30AM.png.f30bf11f02b8e012db5da045a03466fe.png

8 λεπτά πριν, Giorgos-Larissa είπε:

Ρε παιδιά κάθεστε και βλέπετε τα τρελά του τζιφου λες και θα βγούνε. Από τέλη Ιουλίου κάθε εβδομάδα καύσωνες δείχνει που τελικά δεν ήρθαν ποτέ. Να δούμε τι θα πούνε και οι Ευρωπαίοι και βλέπουμε 

Μια χαρά ήρθαν, 4-5 καύσωνες είχε φέτος το καλοκαίρι. Καύσωνας δεν είναι μόνο οι 44 και οι 45 βαθμοί (πιάσαμε και τόσους, τοπικά). Το αν ο τζίφος έδειχνε 28 στα 850 και βγήκε 24 το ακούω, αλλά τις διατάξεις τις έπιανε πρώτος. 3ο θερμότερο καλοκαίρι όλων των εποχών βγήκε το φετινό.

Απλά να πούμε οτι το ρεκόρ των 34.0 μέσης μέγιστης δεν είναι από τον Σεπτέμβριο του 1994 αλλά από το 2008. Φυσικά σχεδόν σίγουρα αν είχαμε τόσους σταθμούς το 1994 κάπου θα το έφτανε ή ξεπέρναγε. 

Η διάταξη που θέλουμε για να τελειώνουμε με Ιάπωνα και σωβρακοφανέλες στα κεντροβόρεια. Η εναλλακτική είναι 33αρια όσο πάει το μάτι χωρίς σταγόνα.

ecmwf-1-270.png

2 ώρες πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Μια χαρά ήρθαν, 4-5 καύσωνες είχε φέτος το καλοκαίρι. Καύσωνας δεν είναι μόνο οι 44 και οι 45 βαθμοί (πιάσαμε και τόσους, τοπικά). Το αν ο τζίφος έδειχνε 28 στα 850 και βγήκε 24 το ακούω, αλλά τις διατάξεις τις έπιανε πρώτος. 3ο θερμότερο καλοκαίρι όλων των εποχών βγήκε το φετινό.

Αναφέρομαι κυρίως για τον Αύγουστο που όλο έδειχνε τέρατα και τελικά βγήκε στα κλιματικά. Δεν μπορείς από ένα τρέξιμο στις άπειρες ώρες να καις ένα μήνα και να λες ότι έτσι θα γίνει. Όπως και το χειμώνα που τάζει υπερχιοναδες και στο τέλος έρχονται λιακάδες!!!

1 ώρα πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Η διάταξη που θέλουμε για να τελειώνουμε με Ιάπωνα και σωβρακοφανέλες στα κεντροβόρεια. Η εναλλακτική είναι 33αρια όσο πάει το μάτι χωρίς σταγόνα.

ecmwf-1-270.png

Οταν σου εγραφα οτι θα καις και τον σεπτεμβριο ιαπωνα εκει πανω  τουλαχιστον μεχρι τα μισα του (στην χειροτερη και ολοκληρο τον μηνα

)Ειχες αντιρρησεις

Καλως ηρθες στην νεα πραγματικοτητα

Αντε να τελειωνει και το παραμυθι σιγα σιγα , οτι στα βορεια της χωρας δεν κανει ζεστες αυτο τον μηνα

Edited by Spyros Snowstorm

ens_image.php?geoid=52690&var=201&run=0&

Πανω απο τα κλιματικα ο μεσος ορος ,οσο παει το ματι στα ανσαμπλς του ευρωπαιου

Καλο καλοκαιρι μαγκες

Τα λεμε απο οκτωβρη  και αν

Edited by Spyros Snowstorm

18 λεπτά πριν, Spyros Snowstorm είπε:

Οταν σου εγραφα οτι θα καις και τον σεπτεμβριο ιαπωνα εκει πανω  τουλαχιστον μεχρι τα μισα του (στην χειροτερη και ολοκληρο τον μηνα

)Ειχες αντιρρησεις

Καλως ηρθες στην νεα πραγματικοτητα

Αντε να τελειωνει και το παραμυθι σιγα σιγα , οτι στα βορεια της χωρας δεν κανει ζεστες αυτο τον μηνα

Καμία σχέση, εδώ κοιμάμαι χωρίς Ιάπωνα την νύχτα, επειδή δεν έχει 28 βαθμούς στις 3-4 το πρωί. Επίσης εδώ τα μεσημέρια δεν μπορεί να κάνει 30αρια ως τον Νοέμβριο. 2023 Νοέμβριο έκλεισα τον Ιάπωνα κάτω, ενώ στο αυτοκίνητο χρησιμοποιώ κλιματισμό και χειμώνα με τα 20αρια, όταν το αφήνω στον ήλιο. Ο μέσος Αθηναίος θα άναβε καλοριφέρ εδώ από Οκτώβριο με κάτι μονοψήφιες ελάχιστες που χτυπάει συχνά πυκνά.

11 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Καμία σχέση, εδώ κοιμάμαι χωρίς Ιάπωνα την νύχτα, επειδή δεν έχει 28 βαθμούς στις 3-4 το πρωί. Επίσης εδώ τα μεσημέρια δεν μπορεί να κάνει 30αρια ως τον Νοέμβριο. 2023 Νοέμβριο έκλεισα τον Ιάπωνα κάτω, ενώ στο αυτοκίνητο χρησιμοποιώ κλιματισμό και χειμώνα με τα 20αρια, όταν το αφήνω στον ήλιο. Ο μέσος Αθηναίος θα άναβε καλοριφέρ εδώ από Οκτώβριο με κάτι μονοψήφιες ελάχιστες που χτυπάει συχνά πυκνά.

Εγω μιλαω για τις μεγιστες 

Διοτι διαβαζω οτι παρακαλας και εσυ ο ιδιος να δροσισει

Φανταζομαι ποσο εχει καταπονεθει ο οργανισμος σου  απο την ζεστη του καλοκαιριου  εκει πανω

Καλα  αντε να  ανοιξει ο ιαπωνας  κυριως τα μεσημερια εδω κατω αν παραταθει το ζεστο φθινοπωρο μεχρι αρχες νοεμβριου(μιλαω παντα για γεμιστες)

Τα βραδια οι ελαχιστες μετα τα τελη σεπτεμβριου παντως  αρχιζουν σιγα σιγα να πανε σε  ποιο ανεκτα επιπεδα  

5 λεπτά πριν, Spyros Snowstorm είπε:

Εγω μιλαω για τις μεγιστες 

Διοτι διαβαζω οτι παρακαλας και εσυ ο ιδιος να δροσισει

Φανταζομαι ποσο εχει καταπονεθει ο οργανισμος σου  απο την ζεστη του καλοκαιριου  εκει πανω

Καλα  αντε να  ανοιξει ο ιαπωνας  κυριως τα μεσημερια εδω κατω αν παραταθει το ζεστο φθινοπωρο μεχρι αρχες νοεμβριου(μιλαω παντα για γεμιστες)

Τα βραδια οι ελαχιστες μετα τα τελη σεπτεμβριου παντως  αρχιζουν σιγα σιγα να πανε σε  ποιο ανεκτα επιπεδα  

Εμένα με κουράζουν και τα 27αρια 28αρια μεγιστες, γι αυτό βάζω Ιάπωνα και Νοέμβριο κάτω και τώρα Σεπτέμβριο εδω το μεσημέρι. Τα βράδια παλεύονται καλύτερα. Όσο για την γκρίνια, με το πρώτο 25αρι της χρονιάς τον Μάρτιο έχω αρχίσει, ανεξαρτήτως πού είμαι. Αν μείνω ποτέ Φινλανδία, δεν θα γκρινιάζω.

12 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Εμένα με κουράζουν και τα 27αρια 28αρια μεγιστες, γι αυτό βάζω Ιάπωνα και Νοέμβριο κάτω και τώρα Σεπτέμβριο εδω το μεσημέρι. Τα βράδια παλεύονται καλύτερα. Όσο για την γκρίνια, με το πρώτο 25αρι της χρονιάς τον Μάρτιο έχω αρχίσει, ανεξαρτήτως πού είμαι. Αν μείνω ποτέ Φινλανδία, δεν θα γκρινιάζω.

Χειμωνας και παλι χειμωνας

Μακαρι νεα παγετωνικη περιοδος  ευχομαι

25 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Εσύ κουράζεσαι με 28αρια μέγιστες, εγώ κουράζομαι με μονοψήφιες ελαχιστες😅

Edited by [weathermaniac]

16 minutes ago, Spyros Snowstorm said:

Χειμωνας και παλι χειμωνας

Μακαρι νεα παγετωνικη περιοδος  ευχομαι

Όλοι οι χειμωνιάκιδες πρέπει να ενωθουμε και να τιναξουμε με κάποιον τρόπο το Yellowstone, μόνο έτσι σώζεται το κλίμα 

meltemia_summer_2025_tinos_noa_meteogr.jpg

πηγη meteo.gr - https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=3852

παρατηρειτε το πως τα καλοκαιρια με τα περισσοτερα μελτεμια εχουν και τις λιγοτερες ασταθειες, δεν ειναι καθολου τυχαιο!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...