Jump to content
g_ar

Ανάλυση Χαρτών Σεπτεμβρίου 2025

Recommended Posts

1 minute ago, Χιονοσκεπής said:

Αν η Φλώρινα γράψει την πρωιμότερη χιονόπτωση των τελευταίων 100+ ετών, μιλάμε για καραφορτσάτη έναρξη της σεζόν...μακάρι

Πολύ δύσκολο πάντως. Ουσιαστικά θα πρέπει να κατέβει το -1 με -2 (και λίγο παραπάνω πιο βόρεια) σε συνδυασμό με έντονα φαινόμενα. Τα περισσότερα μοντέλα δεν το πλησιάζουν.

xx_model-en-314-0_modezai_2025092906_96_5010_308.png.50099ace99ac3ec546b8b0cf07adb68e.png

xx_model-en-314-0_modezrpd_2025092906_102_5010_308.png.e917f676e91fdc23b373c48551aa5766.png

Βάζω εδώ τους χάρτες του Μπάλλου και της Bora

1581089196_xx_reanalyse-en-314-0_modera5_202110140900_5010_308(1).png.712379bae3b6d435a52cf7e13094edb9.pngxx_reanalyse-en-314-0_modera5_202411301200_5010_308.png.a5171415e4b2687abcd8339da46ec1f6.png

Έλα παιδιά δεν μπορεί να χωράει γκρίνια εδώ πέρα...έχουμε το πλέον φυσιολογικό φθινόπωρο σαν είσοδος και σαν συνεχεια των τελευταίων ούτε κι εγώ θυμαμε πόσον ετων....και το στηδιμο των εμποδισμων κάθε άλλο παρά για μια φωτοβολίδα δεν προδιαθέτουν.Επισης κιτρίνισαν τα φύλλα στα δέντρα!!!!!!!!απίστευτο και πρέπει να γυρίσω πολύ πίσω τον χρόνο για να το θυμηθώ ξανά αυτό...όλα μυρίζουν φθινόπωρο...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΗΝΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ 😁😁😁

2 λεπτά πριν, vorios_polos είπε:

Έλα παιδιά δεν μπορεί να χωράει γκρίνια εδώ πέρα...έχουμε το πλέον φυσιολογικό φθινόπωρο σαν είσοδος και σαν συνεχεια των τελευταίων ούτε κι εγώ θυμαμε πόσον ετων....και το στηδιμο των εμποδισμων κάθε άλλο παρά για μια φωτοβολίδα δεν προδιαθέτουν.Επισης κιτρίνισαν τα φύλλα στα δέντρα!!!!!!!!απίστευτο και πρέπει να γυρίσω πολύ πίσω τον χρόνο για να το θυμηθώ ξανά αυτό...όλα μυρίζουν φθινόπωρο...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΗΝΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ 😁😁😁

Και όμως, +2 απ τα κλιματικά ο Σεπτέμβριος στην Θεσνικη. Ο Οκτώβριος, αν γλυτώσουμε τα 30αρια και τα "καλοκαιράκια του Αγ. Δημητρίου" (ξερνάω), φαίνεται υποσχόμενος για φυσιολογικές επιδόσεις.

1 ώρα πριν, vorios_polos είπε:

Πέρσι ήταν η ιδανική αρχή του φθινοπώρου για εμένα, όπως και το 2016. Ξέχασα και το 2014, πραγματικά φοβερές λίμνες εκείνος ο Σεπτέμβριος, παρόλο που στην Λάρισα ήμασταν άτυχοι.

Η τέλεια λίμνη κάποτε θα επαναληφθεί 

ECM1-0.GIF?00

Edited by [weathermaniac]

5 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Και όμως, +2 απ τα κλιματικά ο Σεπτέμβριος στην Θεσνικη. Ο Οκτώβριος, αν γλυτώσουμε τα 30αρια και τα "καλοκαιράκια του Αγ. Δημητρίου" (ξερνάω), φαίνεται υποσχόμενος για φυσιολογικές επιδόσεις.

Ναι αλλά αυτό βγήκε από το πρώτο δεκαήμερο δεκαπενθήμερο που είναι λογικό...μετά άρχισε να κατηφορίζει η θερμοκρασία και εδώ και πολλές μέρες το λες ότι έχει και κρύο αλλά όχι αρρωστημένα ακραίο και εκτός εποχής...οι βροχές λείπουν με εξαίρεση την χτεσινή υπέροχη μέρα αλλά και αυτές έρχονται στην ώρα τους...άπειρα πιο νορμάλ έτσι όπως φαίνεται να μπαίνει και να συνεχίζει αυτό το φθινόπωρο ..

Μόλις τώρα, vorios_polos είπε:

Ναι αλλά αυτό βγήκε από το πρώτο δεκαήμερο δεκαπενθήμερο που είναι λογικό...μετά άρχισε να κατηφορίζει η θερμοκρασία και εδώ και πολλές μέρες το λες ότι έχει και κρύο αλλά όχι αρρωστημένα ακραίο και εκτός εποχής...οι βροχές λείπουν με εξαίρεση την χτεσινή υπέροχη μέρα αλλά και αυτές έρχονται στην ώρα τους...άπειρα πιο νορμάλ έτσι όπως φαίνεται να μπαίνει και να συνεχίζει αυτό το φθινόπωρο ..

Και παλιά το πρώτο 15ημερο ήταν θερμότερο, αλλά επίμονα 35αρια Σεπτέμβριο ήταν σπανιότατα...μέσους όρους κοιτάμε

12αρι αικονότι θα χαλάσει θα χαλάσει (απαγορέυονται  πάνω αό 2 βελτιώσεις εξάλλου)..

το θέμα είναι μην καταλήξει χάλια. Έστω σαν το ούκμο 00/6ζ να έχουμε, κάτι μπορούμε να δούμε. Αλλά θέλουμε μια βελτίωση ευρωπαίου όπωσδήποτε.

αι καλά. ήδη μοιάζει πολύ με 6αρι ευρωπάιου. φυσικά...

και αυτό με ενδιαφέρει

icon-2-102.png?12icon-6-99.png?12

Πιο ανατολικά ο Τζιφός.

Δεν θα μου φανεί παράξενο αύριο το πρωί να είναι εκτός φαινομένων ή Ήπειρος 

καπούτ και ο τζίφος

το ωραίο είναι ότι οι βελτιώσεις στα μοντέλα σε σχέση με το πόσο χαλάνε είναι 1/3, δηλαδή χάλασε τόσο πολύ σε ένα τρεξιμο, όσο βλετιώθηκε σε 3...

εντάξει, ότι 12αρι έτρξε, πήγε προς το 6αρι του ευρωπάιου, όλες οι βελτιώσεις που είχαμε στα 6αρια ΧΑΘΗΚΑΝ και με το παραπάνω.

εκπληκτικά.

24 λεπτά πριν, billipiros12 είπε:

Πιο ανατολικά ο Τζιφός.

Δεν θα μου φανεί παράξενο αύριο το πρωί να είναι εκτός φαινομένων ή Ήπειρος 

Δνε νομίζω να γίνεται πια να μην βραχεί η Ήπειρος, ειδικά το αρχικό μετωπο είναι σίγουρακι ενώ και όταν απομακρύνεται το χαμηλό το ρεύμα είναι ευνοϊκό πάλι για βροχές 

Τα υψηλής ανάλυσης ακόμα ψιθυρίζουν ξαφνική πυροδότηση αστάθειας στον Βόρειο Θερμαϊκό τα μεσάνυχτα

modswissnow_20250930_0000_animation.gif.f44647b063a0ce3f07b2fcfad9089995.gif

Δεν βλεπω να περιμενουμε πολλα στην βορεια αττικη ετσι οπως κινειται το συστημα αλλα οπως οι προσδοκιες εχουν πλεον εκμηδενιστει θεωρω οτι 15-20μμ θα ειναι πολυ ικανοποιητικα,οπως αλλωστε και τα 10μμ που επεσαν σημερα.

20250929181105-ca395766a6cb2c0392d650010
Γούτσου γούτσου γλυκούλικο … το θέλω όπως είναι για το σπίτι. Πολλά νερά! Θα ξεδιψάσει η γη και ας μην κάνει καταιγίδα στην περιοχή μου 

Edited by Fotis

17 ώρες πριν, [weathermaniac] είπε:

Πέρσι ήταν η ιδανική αρχή του φθινοπώρου για εμένα, όπως και το 2016. Ξέχασα και το 2014, πραγματικά φοβερές λίμνες εκείνος ο Σεπτέμβριος, παρόλο που στην Λάρισα ήμασταν άτυχοι.

Η τέλεια λίμνη κάποτε θα επαναληφθεί 

ECM1-0.GIF?00

7 Σεπτέμβρη 2016 έκανε μια απ' τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες σε ένταση και καταστροφές στη Μεσσηνία των τελευταίων πολλών ετών και είχαμε και 2 νεκρούς...γεφύρια ακόμα και 70 ετών υπερκαλύφθηκεν από νερό και γκρεμίστηκαν, υπερχείλισαν ποτάμια και παρέσυραν ελιές πολλών ετών σε χωράφια και γενικά άνθρωποι μεγάλης ηλικίας έλεγαν ότι δε θυμούνταν κάτι αντίστοιχο σε ένταση. Σε μικρό χρονικό διάστημα έριξε 150 mm Καλαμάτα και 180 Αρφαρά. Από μαρτυρίες συγχωριανών μου έλεγαν ότι γύρω στις 3 τα ξημερώματα κόπηκε το ρεύμα και ακαριαία την ίδια στιγμή ξεκίνησε να ρίχνει σταθερά με τρομερή ραγδαιότητα...

Edited by Μεσσήνιος

Παιδιά κλαιω με τα σχόλια στην σελ 47🤣τώρα είδα ότι ο Μιχαήλ γίνεται μόνιμος κάτοικος Αθήνας!

Το καλό αν επαληθευτεί του χαμηλού που θα μας επηρεάσει την Πέμπτη είναι ότι φαίνονται επιτέλους πολύ καλά νερα στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη μας που έχουν μεγάλο πρόβλημα επίσης ανομβρίας ....μακάρι φυσικά να πέσουν τα νερά που φάινονται όσο γίνεται πιο ποτιστικά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα...

και εννοείται μακάρι να πέσουν καλά νερά σε όλη τη χώρα και ειδικά εκεί που το εχουν περισσότερο ανάγκη...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...