South καυσωνάκιας Posted September 30 Share Posted September 30 20 minutes ago, vorios_polos said: 63 68 87 πρέπει να χιονίσε... Όχι δεν. Δες το σχετικό νήμα στατιστικών κ ηπιότερων χειμώνων με την αναλυτική έρευνα του τοπικού τύπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gary Posted September 30 Share Posted September 30 2 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: κτήνος Μιχαήλ σε τι υψόμετρο θα έχω χιόνι εδώ πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) 9 λεπτά πριν, Gary είπε: Μιχαήλ σε τι υψόμετρο θα έχω χιόνι εδώ πάνω Ακόμα δεν είναι σίγουρο φίλε.. εγώ για να μην πέσω πολύ έξω θα έβαζα 1800 μέτρα+ Edited September 30 by [weathermaniac] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galatsioths Posted September 30 Share Posted September 30 Όταν είναι Σεπτέμβρης και ήδη βλέπεις ερωτήσεις του Γκάρυ για χιόνι κάτι πάει πολύ καλά! 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow_evia Posted September 30 Share Posted September 30 Δεν με τρελαίνει ο Ευρωπαίος, προτιμώ το ικον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soto Weather Posted September 30 Share Posted September 30 Όπα ρε σεις, μια μέρα έλειψα λόγω σχολής , τι υψόμετρα χιονόπτωσης λέτε ;😂 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gary Posted September 30 Share Posted September 30 1 ώρα πριν, galatsioths είπε: Όταν είναι Σεπτέμβρης και ήδη βλέπεις ερωτήσεις του Γκάρυ για χιόνι κάτι πάει πολύ καλά! Τα σπας Έκλαψα🤣🤣 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis 13 Posted September 30 Share Posted September 30 Χαρτης χιονιου...Για Πεμπτη-Παρασκευη...Αντε καλη χιονοσεζον. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brainstorm Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) 2 ώρες πριν, vorios_polos είπε: 63 68 87 πρέπει να χιονίσε... Υποψιάζομαι ότι το chatgpt παίρνει ως ενιαίο χωρικό πλαίσιο τα ας πούμε "χαμηλά" κ παραθαλάσσια της Ρόδου. Δεν το βλέπει τόσο στενά χωρικα (π.χ. λιμάνι Ρόδου)! Υπό αυτή την έννοια χιονόπτωση (όχι όμως χιονόστρωση) παρατηρήθηκε εντός αστικού ιστού πόλης για λίγο ακόμα κ το 2022! Φυσικά το 2022 υπήρξε κ χιονόστρωση ακόμα κ σε παραθαλάσσια του νησιού (εκτός όμως πόλης). Εννοείται ότι κ το 63, 68, 87 υπήρξε χιονόπτωση κ χιονόστρωση σε περιοχές του νησιού (και πάλι όμως όχι στην πόλη κ ειδικά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης) Edited September 30 by brainstorm 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow_evia Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) Για την συνέχεια το ευρωπαϊκό βγάζει το χαμηλό στις 6 όπου εδώ λογικά το κύριο μέτωπο δνε θα μας απασχολήσει αλλά αντίθετα αν γυρίσει και σε καιρό Βορείου ρεύματος, ενώ αμέσως μετά βγάζει συρτό χαμηλό το οποίο είναι όμως αδύναμο και ίσα ίσα τα φαινόμενα φτάνουν ως την Εύβοια Edited September 30 by snow_evia Link to comment Share on other sites More sharing options...
menidi Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) 4 ώρες πριν, Yata είπε: Έτσι πως καταντάει το κλίμα τον χειμώνα το Ηράκλειο παίζει να χιονιζεται πιο συχνά απ' την Θεσσαλονίκη σε λίγα χρόνια. Είναι απίστευτη η εμμονή αυλωνων νοτιοανατολικου Αιγαίου και η έλλειψη αυλωνων Αδριατικής τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία παίζει να είχε περισσότερους αυλωνες τους τελευταίους 5-6 χειμώνες από οποιαδήποτε άλλη πενταετία μεταπολεμικά, ίσως εκτός απ' αυτή του 1989-93. Παρόλο που και αυτοί οι αυλωνες θερμανθηκαν αρκετά συγκριτικά με παλιότερα. Η Τουρκία ΠΆΝΤΟΤΕ θα έχει περισσότερους αυλωνες ακόμα και από τ Φλώρινα και το Βελιγράδι. Είναι ανατολικά. Απλά πράγματα είναι αυτά. Όσο πιο ανατολικά, τόσο καλύτερα από θέμα ψύχους Στο Δημοτικό τα μαθαίναμε αυτά βρε συ Δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα θέσης. Και ΟΛΟΙ οι αυλωνες που σκάνε Αδριατική, στο τέλος καταλήγουν Τουρκία. Αφού το κρύο έρχεται από ΒΑ Edited September 30 by menidi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE SNOWMAN Posted September 30 Share Posted September 30 Βγες περιπου οπως εισαι καλε μου Ελβετε 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) 23 minutes ago, menidi said: Η Τουρκία ΠΆΝΤΟΤΕ θα έχει περισσότερους αυλωνες ακόμα και από τ Φλώρινα και το Βελιγράδι. Είναι ανατολικά. Απλά πράγματα είναι αυτά. Όσο πιο ανατολικά, τόσο καλύτερα από θέμα ψύχους Στο Δημοτικό τα μαθαίναμε αυτά βρε συ Δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα θέσης. Και ΟΛΟΙ οι αυλωνες που σκάνε Αδριατική, στο τέλος καταλήγουν Τουρκία. Αφού το κρύο έρχεται από ΒΑ Ίσως να έχεις δίκαιο αλλά όσο πάει η διαφορά μεγαλώνει εκθετικά. Κάποτε βλέπαμε πανευρωπαϊκούς αυλωνες και χιονιαδες σχεδόν κάθε χρόνο, συχνά και πολλές φορές μέσα σε ένα έτος. Τα τελευταία 10 χρόνια είχαμε μόλις δυο (Φεβρουάριο 2018 και 2021). Η δεκαετίες του 40 και του 50 παίζει να είχαν καμια εικοσαριά η κάθε μια. Edited September 30 by Yata 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted September 30 Share Posted September 30 Αύριο πάω για εισιτήριο ΟΣΕ τελευταίας στιγμής. Δύσκολη απόφαση! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Posted September 30 Share Posted September 30 Νομίζω κλειδώνουμε από αύριο θέση του χαμηλού, υετο και θερμοκρασίες. Τσεκ και τα δύο μοντέλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE SNOWMAN Posted September 30 Share Posted September 30 6 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Αύριο πάω για εισιτήριο ΟΣΕ τελευταίας στιγμής. Δύσκολη απόφαση! Που θα πας? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted September 30 Share Posted September 30 3 λεπτά πριν, GEORGE SNOWMAN είπε: Που θα πας? Σπίτι σου😇 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE SNOWMAN Posted September 30 Share Posted September 30 4 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Σπίτι σου😇 Καλως να ερθεις αγορι μου.Να εχω καποιον να ξεσπασω πανω του τουλαχιστον.😁 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) Εκνευριστικοτατος τζιφος ο μόνος λόγος που μου λέει να καθίσω σπίτι... Επειδή είναι χάλια και εδώ και μετριότητος κάτω. Τραγική η συνέχεια του Edited September 30 by [weathermaniac] Link to comment Share on other sites More sharing options...
menidi Posted September 30 Share Posted September 30 Μετανοειτε άπιστοι! Η επερχόμενη κακοκαιρία θα κάνει περισσότερο πάταγο κι από την πρόσκρουση του Μπισμπικη στο μαντρότοιχο και τα αυτοκίνητα της Φιλοθέης! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE SNOWMAN Posted September 30 Share Posted September 30 12 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Εκνευριστικοτατος τζιφος ο μόνος λόγος που μου λέει να καθίσω σπίτι... Επειδή είναι χάλια και εδώ και μετριότητος κάτω. Να το ρισκαρεις και να κατεβεις.Μπορει να παιξει μουφα αλλα μπορει να βγαλει και καταιγιδαρες στην Κουλα με 200αρες ραγδαιοτητες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) 6 λεπτά πριν, GEORGE SNOWMAN είπε: Να το ρισκαρεις και να κατεβεις.Μπορει να παιξει μουφα αλλα μπορει να βγαλει και καταιγιδαρες στην Κουλα με 200αρες ραγδαιοτητες. Ναι αυτή είναι η λογική μου Και επειδή στο καπάκι μπορεί να έρθει και επόμενη να πάρω και άλλο. Και μουφα να βγει, δύσκολα να κάτσει καταιγίδα στην Λάρισα μεθαύριο. Φέτος έχασα την μοναδική νυχτερινή καταιγίδα στην Λάρισα, ενώ όταν έφευγα από Γιάννενα και γυρνούσα με ΚΤΕΛ, έκανε 50 mm με τρελές ραγδαιοτητες. Ήταν που ήταν ΣΚ@τ@ το φετινό καλοκαίρι, η γκαντεμια έσκασε και έδεσε το γλυκό. Edited September 30 by [weathermaniac] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χιονοσκεπής Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) Θεσνικη κατά 90% θα δούμε το κλασικό φθινοπωρινό χαμηλό παλιού τύπου που ήταν δεδομένο σε άλλες εποχές στην βόρεια Ελλάδα. 12-13 βαθμοί, χαμηλή νέφωση, μαυρίλα και ποτιστική για πολλές, πολλές, πολλές ώρες. Με ένα 30αρι-40αρι μμ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Edited September 30 by Χιονοσκεπής 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted September 30 Share Posted September 30 (edited) 23 minutes ago, [weathermaniac] said: Εκνευριστικοτατος τζιφος ο μόνος λόγος που μου λέει να καθίσω σπίτι... Επειδή είναι χάλια και εδώ και μετριότητος κάτω. Τραγική η συνέχεια του Και μουφα ολκης να παιχτει, έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να δεις καταιγιδα στην Αθήνα παρά στην Λάρισα. Συν ότι δε θα ξεπαγιασεις εκεί κάτω 🥴. Λάρισα ίσως μόνο σήμερα το απογευμα αλλά και αυτό δύσκολο Σύμφωνα με τα θέλω σου αξίζει σε κάθε περίπτωση, μην την χάσεις την ευκαιρία Edited September 30 by Yata 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyros Snowstorm Posted September 30 Share Posted September 30 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...