GEORGE SNOWMAN Posted October 1 Share Posted October 1 Βρειτε την μοναδικη τρυπα σε ολον τον ηπειρωτικο κορμο.Ε ρε γλεντια αυριο αν βγει αυτος ο χαρτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE SNOWMAN Posted October 1 Share Posted October 1 Ιδια τρυπα και απο ελβετο mrf 🤡☠️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted October 1 Share Posted October 1 3 λεπτά πριν, GEORGE SNOWMAN είπε: Ιδια τρυπα και απο ελβετο mrf 🤡☠️ Αυτή η τρύπα θα ίσχυε αν η Πάρνηθα ήταν 5000 μέτρα ξερώ εγώ. Αν έχει νότιο ρύμα που έτσι φαίνεται η καταιγίδα δεν έχει λόγο να σταματήσει. Το άλλο ελβετικό που είδα δίνει επίκεντρο βόρεια Αττική αν δεν το είδες 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow_evia Posted October 1 Share Posted October 1 11 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Αυτή η τρύπα θα ίσχυε αν η Πάρνηθα ήταν 5000 μέτρα ξερώ εγώ. Αν έχει νότιο ρύμα που έτσι φαίνεται η καταιγίδα δεν έχει λόγο να σταματήσει. Το άλλο ελβετικό που είδα δίνει επίκεντρο βόρεια Αττική αν δεν το είδες Και οι δύο Ελβετοί είναι καλοι για βόρεια Αττική , αν και πιστεύω θα είναι πιο γενικευμένα τα φαινόμενα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE SNOWMAN Posted October 1 Share Posted October 1 15 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Αυτή η τρύπα θα ίσχυε αν η Πάρνηθα ήταν 5000 μέτρα ξερώ εγώ. Αν έχει νότιο ρύμα που έτσι φαίνεται η καταιγίδα δεν έχει λόγο να σταματήσει. Το άλλο ελβετικό που είδα δίνει επίκεντρο βόρεια Αττική αν δεν το είδες Το ειδα αλλα πως να κανω οτι δεν βλεπω τα ασχημα για μας?Θα μου @@@@@@ τη ψυχολογια αν δεν κανει κατι δυνατο,ασχετα που θα λειπω στη δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted October 1 Share Posted October 1 Μόλις τώρα, GEORGE SNOWMAN είπε: Το ειδα αλλα πως να κανω οτι δεν βλεπω τα ασχημα για μας?Θα μου @@@@@@ τη ψυχολογια αν δεν κανει κατι δυνατο,ασχετα που θα λειπω στη δουλεια. ναι ρε καταλαβαίνω απόλυτα. Η δικιά μου φέτος έχει γίνει τόσο μαλλιά κουβάρια που νιώθω κενός τελείως.. Άντε να δούμε. Εγώ είμαι αισιόδοξος για την Αττική αύριο. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted October 1 Share Posted October 1 36 minutes ago, [weathermaniac] said: ναι ρε καταλαβαίνω απόλυτα. Η δικιά μου φέτος έχει γίνει τόσο μαλλιά κουβάρια που νιώθω κενός τελείως.. Άντε να δούμε. Εγώ είμαι αισιόδοξος για την Αττική αύριο. Τελικά κατέβηκες Αττική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted October 1 Share Posted October 1 (edited) 6 λεπτά πριν, Yata είπε: Τελικά κατέβηκες Αττική; Είχε απεργία ο ΟΣΕ... Έχω και ιδέα για meme αύριο με την γκαντεμια μου. Edited October 1 by [weathermaniac] 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted October 1 Share Posted October 1 4 minutes ago, [weathermaniac] said: Είχε απεργία ο ΟΣΕ... Έχω και ιδέα για meme αύριο με την γκαντεμια μου. Εντάξει αδιανόητο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted October 1 Share Posted October 1 18 λεπτά πριν, Yata είπε: Εντάξει αδιανόητο... Aς ελπίσουμε να μειωθεί η φάπα. Με ούκμο βγαίνει καταιγίδα και εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris27 Posted October 1 Share Posted October 1 Μεγάλη μέρα αύριο για Αττική,με.τζιφο πάντα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galatsioths Posted October 1 Share Posted October 1 32 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Είχε απεργία ο ΟΣΕ... Έχω και ιδέα για meme αύριο με την γκαντεμια μου. Ωωω αρα 70μμ στην χειροτερη 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KapelosG Posted October 2 Share Posted October 2 ψαχνοντας το διεξοδικα για φλωρινα απο 1950-2024, κατεληξα οτι μαλλον εκει που πλησιασε σε χιονοπτωση πολυ πρωιμα ηταν σε αυτες τις περιπτωσεις με τους χρωματισμους εχω βαλει που θεωρω οτι μαλλον τα καταφερε (πρασινο), που παιζεται (γκρι) και που οχι μαλλον (κεραμιδι). με τους παροντες χαρτες που βλεπω σε σχεση με τοτε, θεωρω οτι στην παρουσα φαση θα χαθει εστω και οριακα! 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted October 2 Share Posted October 2 (edited) 26 minutes ago, KapelosG said: ψαχνοντας το διεξοδικα για φλωρινα απο 1950-2024, κατεληξα οτι μαλλον εκει που πλησιασε σε χιονοπτωση πολυ πρωιμα ηταν σε αυτες τις περιπτωσεις με τους χρωματισμους εχω βαλει που θεωρω οτι μαλλον τα καταφερε (πρασινο), που παιζεται (γκρι) και που οχι μαλλον (κεραμιδι). με τους παροντες χαρτες που βλεπω σε σχεση με τοτε, θεωρω οτι στην παρουσα φαση θα χαθει εστω και οριακα! Εντυπωσιακό το 1,8 της Φλώρινας το 1989 δεδομένου ότι το Μπίτολα είχε 4αρι ελάχιστη τότε Το επαλήθευσα με το knmi Ο Ζιακο πάντως ακόμα αναφερει την 19η Οκτωβρίου 1972 ως την πρωιμότερη χιονοπτωση των τελευταίων δεκαετιών για την περιοχή Δύο ακόμα ύποπτες (αλλά δύσκολη) διατάξεις που βρήκα είναι 9 Οκτωβρίου 1952 και 1953 Edited October 2 by Yata 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted October 2 Share Posted October 2 1 hour ago, KapelosG said: ψαχνοντας το διεξοδικα για φλωρινα απο 1950-2024, κατεληξα οτι μαλλον εκει που πλησιασε σε χιονοπτωση πολυ πρωιμα ηταν σε αυτες τις περιπτωσεις με τους χρωματισμους εχω βαλει που θεωρω οτι μαλλον τα καταφερε (πρασινο), που παιζεται (γκρι) και που οχι μαλλον (κεραμιδι). με τους παροντες χαρτες που βλεπω σε σχεση με τοτε, θεωρω οτι στην παρουσα φαση θα χαθει εστω και οριακα! Εδώ σε θέλω: διαταξη-ΒΟΜΒΑ για πιθανή πρωιμότατη χιονόπτωση στην Φλώρινα. Άνετα αυτό σε κανονικό χάρτη θα μπορούσε να ήταν -1 με -2 στα 850 στην περιοχή, όπως έχει αποδειχτεί και σε πιο πρόσφατες περιπτώσεις. Οι χαμηλές πιέσεις ως την Ιταλία μαρτυρούν σίγουρη κακοκαιρια, ίσως και με έντονα φαινόμενα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted October 2 Share Posted October 2 (edited) Ακόμα μια πρωιμότατη μέρα χιονόπτωσης στην Φλώρινα, σχεδόν σίγουρη αυτή την φορά με το -2 να πλησιάζει την περιοχή σε χοντροκομμένο χάρτη (που σημαίνει πολύ παρακάτω στην πραγματικότητα) Τα φαινόμενα μοιάζουν πολύ ασθενή αλλά υποτιμούνται σοβαρά απ' τους τότε χαρτες Μακράν η καλύτερη περίπτωση που βρήκα το 1ο δεκαήμερο Οκτωβρίου απ' το 1836 που έψαξα Edited October 2 by Yata 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
weatherfan Posted October 2 Share Posted October 2 Ρε σεις τι ανεβάζετε χάρτες 200 χρόνια πριν και ενθουσιάζομαι πριν καταλάβω τι γίνεται 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vravoritis Posted October 2 Share Posted October 2 4 ώρες πριν, KapelosG είπε: ψαχνοντας το διεξοδικα για φλωρινα απο 1950-2024, κατεληξα οτι μαλλον εκει που πλησιασε σε χιονοπτωση πολυ πρωιμα ηταν σε αυτες τις περιπτωσεις με τους χρωματισμους εχω βαλει που θεωρω οτι μαλλον τα καταφερε (πρασινο), που παιζεται (γκρι) και που οχι μαλλον (κεραμιδι). με τους παροντες χαρτες που βλεπω σε σχεση με τοτε, θεωρω οτι στην παρουσα φαση θα χαθει εστω και οριακα! από που είναι τα παραπάνω δεδομένα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted October 2 Share Posted October 2 (edited) ψυχρή αστάθεια από τα περισσότερα πρωινά για την Κυριακή τζίφος Edited October 2 by [weathermaniac] Link to comment Share on other sites More sharing options...
KapelosG Posted October 2 Share Posted October 2 6 ώρες πριν, Yata είπε: Εντυπωσιακό το 1,8 της Φλώρινας το 1989 δεδομένου ότι το Μπίτολα είχε 4αρι ελάχιστη τότε Το επαλήθευσα με το knmi Ο Ζιακο πάντως ακόμα αναφερει την 19η Οκτωβρίου 1972 ως την πρωιμότερη χιονοπτωση των τελευταίων δεκαετιών για την περιοχή Δύο ακόμα ύποπτες (αλλά δύσκολη) διατάξεις που βρήκα είναι 9 Οκτωβρίου 1952 και 1953 Ναι τις βρήκα και εγώ αλλά τις απέκλεισα αφού δεν επαρκούν οι συνθήκες οριακά κατά την άποψη μου, δυστυχώς δεν έχω δεδομένα επιφανειακών Τ για τοτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
KapelosG Posted October 2 Share Posted October 2 (edited) 2 ώρες πριν, vravoritis είπε: από που είναι τα παραπάνω δεδομένα; Από σάιτ ecmwf σε συνδυασμό με επιφανειακές Τ Φλώρινας από knmi climate explorer! Έχω κάνει λάθος εκεί που λέω mean T 1000-500, είναι μέσο ύψος όχι θερμοκρασία, ουσιαστικά είναι πάχος στρώματος 1000-500 Edited October 2 by KapelosG 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow_evia Posted October 2 Share Posted October 2 Για να δούμε αν θα βγει το ελβετικό 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow_evia Posted October 2 Share Posted October 2 Πολύ δυνατός ο Ευρωπαίος για την επόμενη διαταραχή! Συμφωνεί και το ΑΙ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted October 2 Share Posted October 2 (edited) φαίνεται να πηγαίνουμε σε επόμενο χαμηλό τελικά. Το κακό είναι ότι πάλι καταιγίδες γιοκ εδώ... Σάκηηη Edited October 2 by [weathermaniac] 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vorios_polos Posted October 2 Share Posted October 2 Ωχ ωχ...μαύρες τρύπες στο αττικά βλέπω...μάλλον εφτασε η ώρα σας Link to comment Share on other sites More sharing options...