Jump to content
ΧΕΛΜΟΣ

Αναφορές Νοεμβρίου 2025

Recommended Posts

Πάμε δυνατά για πολλά νερά και τα πρώτα σοβαρά χιόνια στα βουνά μας ....αν και το πρώτο δεκαήμερο δεν το βλέπω και πολύ ζωηρό εδώ που τα λέμε .....

Πολύ καλά αρχίζει ο μήνας για τους καυσωνάκηδες πάντως 😂

1153152458_Screenshot2025-11-01at1_43_51AM.png.8bcb34ab84676514bafadf70b4414b33.png

Καλο μηνα με υγεια σε ολους..Πολλα νερα και με πολλα χιονια στα βουνα μας..Και σιγα σιγα να κατεβαινουν τα υψομετρα..Ειναι αλλωστε ο μηνας που μας οδηγει στον Χειμωνα..Ο καιρος δε χρωστα σε κανεναν.Μονο στον εαυτο του..Και ο Νοεμβρης χρωστα πολλα στον δικο του και στη φημη του..Ελπιζω να επιβεβαιωσει κατι απο το ενδοξο παρελθον του!!!

Ειδικα τη σημερινη μερα δεν θα τη ξεχασω ποτε στη ζωη μου..Μετα απο προσπαθειες χρονων,ατυχιες και πολλα αλλα..Σαν σημερα πριν δυο χρονια,η Βιβη μου ανακοινωσε οτι ειναι εγκυος...Και μου χαρισε οτι πιο πολυτιμο εχω στη ζωη μου..Την κορακλα μου..Δεν ξεχνιεται η 1η Νοεμβρη του 23.!!

Προπαντων ομως να μαστε καλα!!!!

Γιωργαρα εκ παραδρομης ανοιξα και γω αναφορες Νοεμβρη...Σβηστε το..

Ωραια μπηκε ο μηνας για την Καλαματα...Καλες βροχες γενικοτερα στην Μεσσηνια.

taygeti.jpg

paralia4.jpg

Edited by sakis 13

Καλό μήνα παιδιά! Ο προπομπός του χειμώνα και των Χριστουγέννων! Έχω έρθει σε έναν φίλο στα Περιβολάκια Μεσσηνίας, στα 500 μέτρα υψόμετρο περίπου, και ο Νοέμβρης μας ξύπνησε ονειρικά... Η Καλαμάτα και ο Μεσσηνιακός κόλπος που κανονικά φαίνονται πιάτο, σήμερα έχουν εξαφανιστεί

Η εμμονή Ζακύνθου και δυτικής Πελ/σου (πρωτίστως Ηλείας) καλά κρατεί. Να δούμε η δικιά μας εμμονή πότε θα ξεκινήσει.

36 λεπτά πριν, Ζερίκιος είπε:

Η εμμονή Ζακύνθου και δυτικής Πελ/σου (πρωτίστως Ηλείας) καλά κρατεί. Να δούμε η δικιά μας εμμονή πότε θα ξεκινήσει.

Ναι ρε φιλε.. Σαν Ηπειρωτης τα βλέπω και τρελενομαι!! 

Ο Νοέμβριος μπήκε με κρύο χωρίς ουσία με 6c το πρωί στον ΕΑΑ και υψισυννεφιά Cs από την ύφεση στην Πελοπόννησο. Νωρίς το πρωί είχε ήλιο. Φυσικά δεν θα πάρουμε σταγόνα. Συνεχίζεται πάντως το περσινό πάττερν με χαμηλά που ακολουθούν πολύ νότια πορεία. 

Εν αναμονή της Τρίτης που φαίνονται βροχές. 

Σχεδόν 14 βαθμούς η ελάχιστη λόγω συννεφιάς.

Ο Οκτώβρης που πέρασε ήταν ένας ο δεύτερος πιο υετοφόρος μήνας για φέτος, αν και στα 45 mm είναι 5 mm κάτω από τα κανονικά.  Η περασμένη Δευτέρα ήταν το Highlight του μήνα για την περιοχή μου, αφού με μία διαταραχή σφαίρα και της πλάκας, η πεδινή ανατολική Θεσσαλία είδε το καλύτερο νερό σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες μέρες, μάλιστα αποτέλεσε την πρώτη καταιγίδα μετά τις 27 Ιουνίου σε περιοχές στα ανατολικά του νομού Λάρισας, το μεγαλύτερο διάστημα που έχει συμβεί ποτε χωρίς καταιγίδα στην θερμική περιόδο για κλασσικές ασταθειοδυνάμεις.

Καλο μηνα παιδια με ΒΡΟΧΑΡΕΣ οχι απλες βροχες, Β-Ρ-Ο-Χ-Α-Ρ-Ε-Σ στο κλασικο τους μερος, οχι Μενιδι (χαχαχα) αλλα Δυτικη Πελοποννησο....

ΤΟΥΛΟΥΜΙΑ απλα, απτα ξημερωματα, που μιλησα, σημερα οι ανταποκριτες μου Ηλεια και Μεσσηνια ηθελαν να πανε καφε θαλασσα, αλλα εχουν εξω απτην πορτα τους μια θαλασσα (βροχινο νερο)

50 mm ο Πυργος, αντε γεια, ετσι για πλακα, με καταρρακτωδη συνεχομενη βροχη απτα ξημερωματα.....35-40 mm αρια βορειοτερα ο καμπος Αμαλιαδα-Βαρδα, 30-33-35 mm νοτιοτερα απο Ζαχαρω και μπαινοντας Μεσσηνια, Κυπαρισσια Τερψιθεα.....

60 mm μολις το - στην αγκαλια του Ιονιου - φοβερο και τρομερο Λεβεντοχωρι

Στην Αττικη μουφοσυννεφια και ομορφη αισθηση ΧΩΡΙΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗ, Σημαντικο αυτο

Ελαχιστες στα υψη, δυστυχως, με το ΝΝΔ ρευμα, σαν αρχες Σεπτεμβριου, φουλ 17,5 - 18,5αρια το κεντρονοτιο λεκανοπεδιο.....16,8 ειχα στο μπαλκονι, εντελως γλυκος και μαλακος καιρος

Καλό μήνα σε όλα τα παιδιά με υγεία και τα καιρικά έπονται....ο αντικυκλωνας δεν αφήνει το χαμηλό να έρθει πιο ανατολικά με αποτέλεσμα να μένουμε με την συννεφιά στο χέρι...

Παει και η συννεφια Θωμα....ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ βρωμερος λαμπερος, τουλαχιστον, κατα πασα πιθανοτητα δεν θα χρειαστουμε ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ θερμανση, ακριβως οπως και περυσι και προπερσι...αντε κανα τζακι την Πρωτοχρονια για ατμοσφαιρα....

Ξεχασε χθες η μικρη ανοιχτο ενα παντζουρι.....23,5 - 24,0αρια οι εσωτερικες....αν ανοιξω τωρα ενα 3ωρο με το Βρωμιαρη (ακου Μιχαηλ) θα φτασει παλι 25 - 26, στο οριο για αιρκο, Νοεμβριατικα, ΕΛΕΟΣ καπου

Καλό κι ευλογημένο μήνα Νοέμβριο σε όλους....Ο μήνας που ετοιμάζει το τοπίο, να ‘ρθει το μεγάλο κρύο!!!

«Επανήλθε το όνειρο ίδιο
ξετυλίγοντας πάλι στοιχεία τα ίδια
εκείνης της ωραίας εκδρομής προς Βοδενά

Ο ίδιος αδιατάρακτος Νοέμβρης
με σημαίες παντού χτεσινής του βροχής
παραδομένα στη γύμνια τα δέντραδυο τρία φύλλα μόνον εστασίαζαν υπάρχοντας.
Το στρογγυλό λιβάδι σαν περιβραχιόνιο
στην ελεύθερη εξάπλωση της φύσης
και πάλι έσκυβα να πιω μέσα απ’ την ίδια ακινησία
που έπιναν σκυμμένα εκείνα τα μουλάρια.
Αστραφτερή η διάταξη του ήλιου πάνω στο τρίχωμά τους
δεμένη χαλαρά σε ζουζουνιού κορμό
για να μη φύγει.
Κι άκουσα πάλι όσα είπες για τον τρόπο
που τα κατασπαράζουνε οι λύκοι
αν τα ξεμοναχιάσουν σε χειμώνα πεινασμένον.
Πώς τρώνε χώμα πριν ορμήσουν
για να βαρύνει η επίθεσή τους
ισότιμη να γίνει με της λείας τον όγκο
κι ας είναι εκ προοιμίου μεγαλόσωμη
η επιθετικότης. Τρώνε χώμα και
υπέρογκα πλέον τα κοφτερά
του τεχνάσματος δόντια σαλτάρουν
γραπώνουν πρώτα το μουσούδι και

Τι φταίει
ενώ γεμάτη είμαι εκ φύσεως όπως όλοι μας
με το βαρύνον χώμα, ενώ σε πρώτη φάση
σωστά γραπώνω το μουσούδι της στιγμής
με έμπνευση βυθίζω
τα υπέρογκα κοφτερά μου δόντια
στη θεία γεύση της απόλαυσης
τι φταίει, πως καταντάει ξαφνικά
ψοφίμι η επίθεσή μου
ποιόν λυπησιάρη έρωτα τρέφω προς την τροφή μου
και της χαρίζω τη ζωή πεινώντας η δική μου;
(…)» ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - Ατροφικό Ένστικτο....

Χρόνια πολλά και καλά, στους εορτάζοντες και εορτάζουσες σήμερα (Των Αγίων Αναργύρων)....Κοσμά, Δαμιανό, Αργυρώ, Ανάργυρο!!

ch-photography-9s0bTtEYCI4-unsplash-640x427.jpg.webp

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

aade3f2e-ac97-43dc-8beb-9ac9d9871c49.gif

28 βαθμοί στην Κρήτη αυτή τη στιγμή στο Καστρι της νότιας Κρήτης από τον Davis του Δήμου Βιάννου κ της CW

1294785259_Screenshot2025-11-01at12_29_26PM.png.7080e8147a3a9faec8ef79adcfe4105d.png

1 ώρα πριν, kouvanos είπε:

Παει και η συννεφια Θωμα....ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ βρωμερος λαμπερος, τουλαχιστον, κατα πασα πιθανοτητα δεν θα χρειαστουμε ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ θερμανση, ακριβως οπως και περυσι και προπερσι...αντε κανα τζακι την Πρωτοχρονια για ατμοσφαιρα....

Ξεχασε χθες η μικρη ανοιχτο ενα παντζουρι.....23,5 - 24,0αρια οι εσωτερικες....αν ανοιξω τωρα ενα 3ωρο με το Βρωμιαρη (ακου Μιχαηλ) θα φτασει παλι 25 - 26, στο οριο για αιρκο, Νοεμβριατικα, ΕΛΕΟΣ καπου

Όνειρο χαχα

Αλλά πώς γίνεται να ανεβαίνει η εσωτερική έτσι? Τι τσιμέντα είναι αυτά αυτοθερμαινομενα 😂😂😂? Έτσι και αλλιώς δεν έχει 25-26 βαθμούς ενώ οπότε αν ανοίξεις θα πέσει η Τ

Edited by [weathermaniac]

Καλό μήνα να έχουμε και βροχερό πάνω από όλα. Με το δεξί μπήκε εδώ ο μήνας στην Αυλίδα αφού από το πρωί έχουμε συννεφιά, χθες το βράδυ μάλιστα βραχηκαν οι δρόμοι, αλλά χωρίς να μετρήθει υετος. Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στους 21.4β

54 λεπτά πριν, snow_evia είπε:

Καλό μήνα να έχουμε και βροχερό πάνω από όλα. Με το δεξί μπήκε εδώ ο μήνας στην Αυλίδα αφού από το πρωί έχουμε συννεφιά, χθες το βράδυ μάλιστα βραχηκαν οι δρόμοι, αλλά χωρίς να μετρήθει υετος. Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στους 21.4β

Καλό μήνα φίλε μου....δηλαδή αν έμπαινε με το αριστερό ο μήνας πόσο έπρεπε να χει 41?????

Καλό μήνα σε όλους.. 

Τι καλό μήνα Δηλαδη? Ο Μάης συνεχίζεται.. Ο ήλιος κάφτος...το κοντομάνικο απαραίτητο το μεσημέρι... Μερικοί τουρίστες ακομη με βερμούδα... Μας ξεγελασε ο Οκτώβρης στις αρχές του... Καταβασαμε μπουφάν... Είπαμε ήρθε ο χειμώνας... Γλυκαθηκαμε... Αλλά τις τελευταίες μέρες τα σκάτωσε... Και έτσι συνεχίζει και ο Νοέμβρης.. Δυστυχώς. 

31 λεπτά πριν, Snowparty είπε:

Καλό μήνα φίλε μου....δηλαδή αν έμπαινε με το αριστερό ο μήνας πόσο έπρεπε να χει 41?????

Δνε ξέρω, πάντως πιστεύω ότι τώρα αν είχε μπει με το αριστερό θα σου απαντουσα από την παραλία 

Καλησπέρα παίδες από τη νύφη του βορρά τη Θεσσαλονίκη! Καλός καιρός επικρατεί στο κέντρο με τη θερμοκρασία το μεσημέρι να είχε ανέβει αρκετά και να ήθελα κοντομάνικο στον ήλιο. Χθες βράδυ είχε αρκετή δροσιά, αλλά λίγη υγρασία σε σχέση με τα Τρίκαλα.

Καλο και βροχερό μήνα εύχομαι! Με τα κρύα να έρθουν στην ώρα τους 

Edited by Fotis

απο συννεφια στην Αττικη καλα παμε εως τωρα.......και πολλες ημερες με σχεδον απνοια..για να δουμε ο Νοεμβρης τι να κρυβει....τι να μας κρυβει.....