Jump to content
INUIT

Aνάλυση χαρτών Δεκεμβρίου 2025

Recommended Posts

Νομιζω πως ηρθε η ωρα !!! , Δεκεμβριος ..... ο μηνας που  ονειρο και πραγματικοτητα    ζαλιζονται  , μπερδεύονται  ,  μεθανε   και γινονται ενα !!!!! χωρις πολλα λογια .........Παμε για το καλυτερο δευτερο μισο Δεκεμβριου εβερ !!!!! 

Δεκέμβριος-Ο μήνας των Χριστουγέννων είναι εδώ! – permissos.gr

Edited by INUIT

αντε καλο χειμωνα ελπιζω φιλε Ινουιτ να εισαι ο γουρλης μας  αν κ ειμαι σιγουρος οτι ο φετινος δεκ θα μας προσφερει μεγαλες συγκινησεις 🙂

Καλημέρα και καλό χειμώνα! Ελπίζω ο Δεκέμβρης να δώσει χιόνι σε οσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές. Μπήκα να σχολιάσω αυτά που είδα στους χάρτες αλλα αφου είναι καινούργιο το θέμα θα μείνω στις ευχές 😄

Καλημέρα, καλοτάξιδο το θέμα, καλό χειμώνα να έχουμε και ελπίζω ο Δεκέμβρης να μας κάνει τη χάρη και να βγάλει 2 (τουλάχιστον) κακοκαιρίες με χιόνια όσο πιο χαμηλά γίνεται!

image.png.946eb7a32fc4e8da3cca285e6b718efe.png

Εύχομαι μετά τις 10/12 να επικρατήσουν τα ψυχρά σε σενάρια του παρόντος διαγράμματος 😉

Edited by DIMITRIS

Καλημέρα στην παρέα! Καλό χειμώνα και από εμένα! Παλιό καλό φθινόπωρο θυμίζει τις τελευταίες ημέρες εδώ στην Λέσβο!   INUIT εύχομαι να είναι καλοτάξιδο προς τον χειμώνα το θέμα που άνοιξες!

Edited by Ιωάννης Snowstorm

1 ώρα πριν, PAIONAS είπε:

αντε καλο χειμωνα ελπιζω φιλε Ινουιτ να εισαι ο γουρλης μας  αν κ ειμαι σιγουρος οτι ο φετινος δεκ θα μας προσφερει μεγαλες συγκινησεις 🙂

εκεινο το δεκ  .... πως το εγραψες ετσι !!!!  σα ....δεν... μοιαζει   😂😂🥰

Τα σημερινά ρανς βάζουν επίκεντρο από Πήλιο μέχρι Όλυμπο. Και εδώ θα βρέξει, αλλά δυστυχώς δεν θα έχει τους δείκτες αστάθειας της κακοκαιρίας που περάσαμε οπότε καταιγίδα γιοκ.

Την καλημέρα μου σε όλα τα παιδιά στο φόρουμ μετά από μήνες.

Όπως έγραψε και ο INUIT πάμε για το δεύτερο μισό του μήνα, διότι το πρώτο μισό από χιόνια τουλάχιστον σε υψόμετρα που αρμόζουν στον μήνα που διανύουμε, δείχνει σχεδόν καμένο.

Έτσι τουλάχιστον οι κεντροβόρειοι δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε σε αυτό ακριβώς:

17644052658472378177498233416521.png.044ae256348f535f93fa71180b86225c.png

Τίποτα άλλο.

Edited by LarissaSnow

2 λεπτά πριν, LarissaSnow είπε:

Όπως έγραψε και ο INUIT πάμε για το δεύτερο μισό του μήνα, διότι το πρώτο μισό από χιόνια τουλάχιστον, δείχνει σχεδόν καμένο.

Hello George, Λάρισα τι είχε κάνει με αυτό? Οι ισοβαρείς δε φαίνονται και ιδανικές για Λάρισα 

Edited by [weathermaniac]

Καλό χειμώνα να έχουμε  υετοφορο και φυσιολογικό!! Τουλάχιστον το πρώτο δεκαήμερο φαίνεται να είναι κινητικοτατο και υετοφορο. Θερμοκρασιακά θα έρθει η ώρα του έχουμε χρόνο 

6 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Hello George, Λάρισα τι είχε κάνει με αυτό? Οι ισοβαρείς δε φαίνονται και ιδανικές για Λάρισα 

Καλημέρα Μιχαήλ. Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ήδη από την παραμονή των Χριστουγέννων. Ανήμερα τα Χριστούγεννα έπεσε το περισσότερο χιόνι, ενώ χιόνισε και τη δεύτερη ημέρα. Το μάξιμουμ της χιονόστρωσης τουλάχιστον στο δυτικό τόξο της πόλης ήταν πάνω από 25cm. Eπειτα ακολούθησε μία εβδομάδα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Edited by LarissaSnow

5 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Δεν ξερω τι εγινε Λαρισα αλλα για μενα ήταν τα ωραιοτερα Χριστουγεννα στη ζωη μου.Αποκλεισμενοι με μισο μετρο χιονι στο χωριο μου στη Φθιωτιδα και η πρωτη χιονοκαταιγιδα μου.3-4 μερες χωρις ρευμα και μολις ανοιξαν οι δρομοι φυγαμε για Αθηνα με ακραια στουπαρα στη Μαλακασσα ως Αγιο Στεφανο απο ενα νεο συστημα.Θα γραψω καποια στιγμη γι αυτο.

35 λεπτά πριν, LarissaSnow είπε:

Όπως έγραψε και ο INUIT πάμε για το δεύτερο μισό του μήνα, διότι το πρώτο μισό από χιόνια τουλάχιστον σε υψόμετρα που αρμόζουν στον μήνα που διανύουμε, δείχνει σχεδόν καμένο.

Τίποτα άλλο.

ξυνεις πληγες😄  μια εβδομαδα κλειστα σχολεια ......

Στις 120 ώρες πλέον το χαμηλακι μας. Καλημέρα!

IMG_3226.png.d4626cd04da78dd638627aa6ad62ee78.png

ens παιου και αλεκας, είμαστε σε καλό δρόμο ακόμα…

IMG_3216.png.186bed62b52acf540d671f6120379761.png

IMG_3227.png.f31e61d13f696f279ebc1983ac4594dc.png

Το ΑΙ πέταξε και τα πρώτα σενάρια με ψυχρές εισβολές στα πρωινά του ενς, δεν έχω δει όμως με ποιον μηχανισμό έρχονται…

Μόνο ένα είδα, το σενάριο 10 στο οποίο έχουμε αντιστροφή της κυκλοφορίας στην Ευρώπη από Δ->Α, σε Δ<-Α. Στην ουσία δείχνει τα ατλαντικά χαμηλά «κολλάνε» στον Ατλαντικό και ως αποτέλεσμα «ταΐζουν» τον ευρωπαϊκό αντικυκλώνα ασταμάτητα σε σημείο που αντί να τον σπρώξουν ανατολικά αυτός μετακινείται δυτικότερα. Είναι σαν τις ανατροφοδοτούμενες καταιγίδες το καλοκαίρι, που μερικές φορές αναπτύσσονται αντίθετα στο stream που επικρατεί μόνο και μόνο επειδή υπάρχει διαθέσιμο cape/«τροφή» στην ατμόσφαιρα.

Παράδειγμα, 192 ώρες και 360 ώρες συγκριτικά.

IMG_3231.png.51f0b2fa9aa9459f57facae1b9a23603.png

IMG_3232.png.d5e3a0e49174c06839083cc792e24000.png

Θα περίμενε κανείς το χαμηλό στην Αγγλία στις 192 ώρες να έμπαινε στην κυκλοφορία και να τα διέλυε όλα. Ωστόσο, επειδή η πορεία του είναι στο άξονα βορράς-νότος, λόγω του εμποδιστή στην Ρωσία και της αλληλεπίδρασης του με το δεύτερο ισχυρότερο χαμηλό από πίσω, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον χάρτη στη συνέχεια…  

Γενικά έχουμε πολλά να δούμε ακόμα για τα μακροπρόθεσμα, ακόμα δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα για την συνέχεια του μήνα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι «κερδίσαμε» πίσω την πρώτη βδομάδα-δεκαήμερο του Δεκέμβρη το οποίο να υπενθυμίσω ότι πολλοί το βγάζανε καμμένο επειδή φαινόταν μασίφ ζωνική πριν δύο βδομάδες… «Καμμένο» είναι μόνο για αυτούς που ψάχνουν χιόνια από 1η Δεκέμβρη, για εμάς που ψάχνουμε τις βροχές ένα μήνα σχεδόν(για να μην πω χρόνο…) μια χαρά είναι, θα απολαύουμε και αυτές. 

Edited by g_ar

Καλό χειμώνα να έχουμε !!!!! Φέτος κάπως είμαι πιο αισιόδοξος σε σχέση με πέρσι, δεν γνωρίζω πολλά από χάρτες, έτσι απλά από ένστικτο…

Εύχομαι να χορτάσουμε βροχές καταιγίδες και βεβαίως το υπέρτατο όλων , ΧΙΟΝΑΚΙ !!!

IMG_9938.jpeg

Edited by marios_angelos

3 λεπτά πριν, marios_angelos είπε:

Καλό χειμώνα να έχουμε !!!!! Φέτος κάπως είμαι πιο αισιόδοξος σε σχέση με πέρσι, δεν γνωρίζω πολλά από χάρτες, έτσι απλά από ένστικτο…

Εύχομαι να χορτάσουμε βροχές καταιγίδες και βεβαίως το υπέρτατο όλων , ΧΙΟΝΑΚΙ !!!

IMG_9938.jpeg

Πάμε να φέρουμε φέτος τον παλαιό, ορθόδοξο ιστορικό χιονιά Ιστιαίας-Βόλου! Πάνε πολλά τα χρόνια χαχαχα

Καλό χειμώνα παιδιά με καιρικές συγκινήσεις σε όλους ανεξαιρέτως. Δεν αντέχω Χριστούγεννα με θερμοκρασίες Μαΐου. 

29 λεπτά πριν, g_ar είπε:

Πάμε να φέρουμε φέτος τον παλαιό, ορθόδοξο ιστορικό χιονιά Ιστιαίας-Βόλου! Πάνε πολλά τα χρόνια χαχαχα

Νέο 2014 !!!!!! Πάμε γερά χαχαχαχαχα μακάρι

Αρκετά κατώτερο το 6αρι εδώ.

ΑΙ τζίφου καλό για την κακοκαιρία, ενώ για την συνέχεια άλλαξε αρκετά. Πάντως από τα πρώτα ρανς που έχω δει σίγουρα είναι καλύτερο από το κύριο του τζίφου, χαμηλό βέβαια επίπεδο για να περάσουμε χαχα 

Καλή συνέχεια Φθινόπωρου και λίγο Ανοιξης. Ο χειμώνας αγνοείται προς το παρών μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου