sakis 13 Posted February 7 Share Posted February 7 (edited) Αδραξα την ευκαιρια λογω καλου καιρου και ανεβηκα για περπατημα στον λοφο του Φιλοπαππου..Καμια σχεση η εικονα του λοφου σε σχεση με τον περασμενο Σεπτεμβρη..Τοτε χωρις υπερβολη το 70% του εδαφους και των δεντρων ειχε ξεραθει..Τωρα αλλη εικονα..Ολα εχουν αναγεννηθει..Καταπρασινα τα παντα..Ακομα και σημερα υπαρχουν σημεια με νερα που εχουν λιμνασει και σχεδον σε ολη την διαδρομη την χωματινη που ακολουθησα ειχε λασπες..Ευεργετικα τα νερα που επεσαν..Οταν βλεπεις αυτη την εικονα στον Φιλοπαππου σκεφτειτε ποσο καλο εκαναν τα νερα στα βουνα μας σε συνδασμο και με τα οποια χιονια.. Εικονα του λοφου... Πανε πολλα χρονια απο την τελευταια φορα που τα χορτα εφταναν σε αυτο το υψος.. Και η ιστορικη εκκλησια του Αγιου Δημητριου του Λουμπαρδιαρη..Απο πισω ειχε και μια εκπληκτικη καφετερια η οποια δυστυχως πια δε λειτουργει.Εκει πηγαιναμε στις κοπανες οταν χιονιζε οταν οταν οταν.... Edited February 7 by sakis 13 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soto Weather Posted February 7 Share Posted February 7 Τι ωραία μερα σήμερα , να πω την αμαρτία μου μου είχε λείψει ο ήλιος, πολύ μουλιασμα η τελευταια βδομάδα Κανονικοτατο προχωρημένη άνοιξη 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snowparty Posted February 7 Share Posted February 7 Βαρεσε πουθενά 30β σήμερα η ακόμα???? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouvanos Posted February 7 Share Posted February 7 Καλο μεσημερι παιδες, η 1η ξεκαθαρα ημερα Αλκυονιδων για Αττικη, αλλα και την υπολοιπη Ελλαδα οπως βλεπω.... Ξερετε ποσο μου αρεσει το ΨΟΦΟκρυο, ξερετε τι κολλημα εχω με τα χιονια, ηθελα να ζω Ιρκουτσκ η Σβαλμπαρντ και ειμαι εγκλωβισμενος στο Αθηνεζισταν ΟΜΩΣ Ας το παραδεχτουμε: περυσι, προπερσι, αντιπροπερσι και γενικα την τελευταια 5ετια, ΕΤΣΙ ΚΥΛΟΥΣΕ ΚΥΡΙΩΣ το χειμωνιατικο 3μηνο....θυμαμαι ατελειωτες λιακαδες, απειρα 20-22-24-26αρια, Φαλασαρνα 30αρια ξημερωματα να πορωνεται ο Καυσωνακιας, Κασος 25αρια μεσες θερμοκρασιες, Πορτοκαλι Ουρανος και Ιστορικος Σκονιας Η μεγαλη διαφορα φετος, ειναι τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΕΡΑ που εχουν πεσει παντου, και τα ΜΕΤΡΑ ΧΙΟΝΙΟΥ στα ορεινα, Δυτικα ευνοημενα φουλ, αλλα και στα δικα μας.... Επομενως, ναι, κοντομανικα και σιχτιρισμα στον Βρωμερο Βρωμιαρη που μας τσουρουφλιζει, αλλα ειμαστε πολυ πολυ πολυ πολυ καλυτερα και "ξεκουραστοι" καιρικα σε σχεση με την καταραμενη 5ετια.....ασε που απο βδομαδα ερχεται αλλη μια 100αρα storm total και Αττικη και γενικα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouvanos Posted February 7 Share Posted February 7 12,5 η πρωινη ελαχιστη, ναι, ειναι Μαιου - αρχες Ιουνιου και οχι για 7 Φλεβαρη 12 - 13αρια γενικα στα προαστεια τσιμπημενες.... 18,5 - 19,5 ηδη παντου με γκαζια τρελα, 20αρια Νικαιες, Ελευσινες και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted February 7 Share Posted February 7 20αρίζει ο Θεσσαλικός κάμπος, 20.5 στα Πλατανούλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouvanos Posted February 7 Share Posted February 7 20,3 - 20,6 - 21,2 τα κεντρο-νοτια Γκαζι, Νικαια, Ελευσιναρα, και αναρωτιεμαι που ειναι ο φιλος μας ο Καυσωνακιας να πανηγυρισει.... Η αληθεια ειναι οτι με ενοχλει, λες και ειναι 40,3 - 40,6 - 41,2, αντιστοιχα, και κυριως, μου τη σπαει αυτη η εκτυφλωτικη λιακαδα και καλοκαιρια Ομως ας μην ειμαστε αχαριστοι, ειδικα οι πολυπαθοι Αθηνεζοι, εχουμε φαει 550 - 600 - 650 mm στο 4μηνο απο Οκτωβρη μηνα, με απειρες ημερες, μουχλας συννεφιας, καταχνιας, βροχης και καταιγιδας, και απο βδομαδα ερχεται νεος γυρος Δευτερα-Τριτη και νεος νεος γυρος Πεμπτη - Παρασκευη !!!!!!!!!!! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south coast Posted February 7 Share Posted February 7 38 minutes ago, kouvanos said: 20,3 - 20,6 - 21,2 τα κεντρο-νοτια Γκαζι, Νικαια, Ελευσιναρα, και αναρωτιεμαι που ειναι ο φιλος μας ο Καυσωνακιας να πανηγυρισει.... Η αληθεια ειναι οτι με ενοχλει, λες και ειναι 40,3 - 40,6 - 41,2, αντιστοιχα, και κυριως, μου τη σπαει αυτη η εκτυφλωτικη λιακαδα και καλοκαιρια Ομως ας μην ειμαστε αχαριστοι, ειδικα οι πολυπαθοι Αθηνεζοι, εχουμε φαει 550 - 600 - 650 mm στο 4μηνο απο Οκτωβρη μηνα, με απειρες ημερες, μουχλας συννεφιας, καταχνιας, βροχης και καταιγιδας, και απο βδομαδα ερχεται νεος γυρος Δευτερα-Τριτη και νεος νεος γυρος Πεμπτη - Παρασκευη !!!!!!!!!!! Καλη άνοιξη και σε εσένα αδερφε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibo Posted February 7 Share Posted February 7 Υπέροχη Απριλιατικη ημέρα η σημερινή! Τουλάχιστον εδώ στα δυτικά του Υμηττού πας για περπάτημα και θες κοντομανικο. Οπως αρμόζει στα μέσα της άνοιξης οι παπαρούνες και οι κάμπιες είναι στα φόρτε τους!! 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris27 Posted February 7 Share Posted February 7 (edited) Εγώ πάντως γουστάρω αυτόν το καιρό, λιακαδα με 18-23 μέγιστες είναι ότι καλύτερο, βγαίνει ελαφρα ντυμένος και απολαμβάνεις ,χίλιες φορές καλύτερα από μουχλες σκόνες και τέτοιες αηδιες... γούστα Στυλίδα 23,6 μέγιστη Φθιώτιδας μάλλον Edited February 7 by dimitris27 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis 13 Posted February 7 Share Posted February 7 (edited) Ξεχασα ανα αναφερω..Χθες ειχαμε 3-4 μπορες στον Ασπροπυργο..Σε ολες ισα που βραχηκαν οι δρομοι και σχεδον παντα ειχαμε και την παρουσια του ηλιου..Μαλιστα στην τελευταια φορα γυρω στις 16:00 που σχολαγαμε εμφανιστηκε ενα πανεμορφο ουρανιο τοξο,απο τα πιο εντονα που εχω δει ποτε στην Αθηνα..Δεν προλαβα να το βγαλω φωτο επειδη σχολαγαμε,βρηκα σημερα ομως μια ληψη απο την δυτικη Αττικη του Παναγιωτη Μπαμπουσκα..Ειναι αυτο ακριβως που εβλεπα και γω.. 21 βαθμοι μεγιστη Καλλιθεα και ηδη πολλοι κυκλοφορουν με κοντομανικα..Μπηκα να γραψω την αναφορα και μπεεδευτηκα γιατι το θεμα λεει"αναφορες Φεβρουαριου"..Ειμαστε σιγουροι ρε παιδες???🤣 Edited February 7 by sakis 13 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolisk20 Posted February 7 Share Posted February 7 Λιακαδαρα και 13β μεγιστη πιασαμε στο χωριο..νερα τρεχουν παντου μαθαινω..τα ποταμια θυμιζουν παλιακα χρονια χωρις να χουμε φθασει στο αλλο ακρο.. προσωπικη αποψη μεχρις στιγμης ισσοροπημενο αρκετο χειμωνα με κυριαρχες τις βροχες καλα χιονια ανω τω 1500μ και υψηλες ελαχιστες θερμοκρασιες..οι μεγιστες σε νορμαλ επιπεδα 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΧΕΛΜΟΣ Posted February 7 Share Posted February 7 Μέγιστες σήμερα Ζωγράφου 19.8 Μουζάκι 19.6 Ποταμός Κέρκυρας 18.4 Καλάβρυτα 15.1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolisk20 Posted February 7 Share Posted February 7 Απ τα χαμηλα προς τα ψηλα..καστελλια φωκιδας αναμεσα σε Παρνασσο και Γκιωνα 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted February 7 Share Posted February 7 Mέχρι 25 βαθμοί σήμερα στην χώρα! Φλεβάρης παλιακός από αυτούς που αρμόζουν στη νότια Ευρώπη 😇 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korfalonas Posted February 7 Share Posted February 7 20αρι σημερα εδω καιρος Απριλιου και ηδη ο μηνας κινειται 4 βαθμους πανω απο τα κλιματικα, οι δυο πιο ψυχροι μηνες πηγαν ακλαφτοι και μαζι και ο χειμωνας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
heavy snow Posted February 7 Share Posted February 7 (edited) 49 λεπτά πριν, South καυσωνάκιας είπε: Mέχρι 25 βαθμοί σήμερα στην χώρα! Φλεβάρης παλιακός από αυτούς που αρμόζουν στη νότια Ευρώπη 😇 Μας λέει να προετοιμαστούμε ο καιρός για να μας πάλι καλά το καλοκαίρι ως συνήθως. Όση γκρίνια και να πέφτει τον χειμώνα ναχαμε να λέγαμε. Δεν συγκρίνεται με τις τρισαθλιες συνθηκες και τα μπινελικια που πέφτουν μέσα στην περίοδο του Ελληνικού καλοκαιριού γιατί ότι και να κάνεις το βράσιμο δεν το γλιτώνεις εκτός βέβαια και αν είσαι για τρεις μήνες σερί διακοπές. 5,9 έως 16,1 η θερμοκρασία στα Γιάννενα και ο ήλιος σε έκαιγε κανονικά το μεσημέρι. Με κοντομανικο ήμουν το μεσημέρι και δεν άντεξα πάνω από 10 λεπτά στον ήλιο και πήγα σε σκιερό μέρος για να μην αισθάνομαι αυτή την αίσθηση του καψίματος στο δέρμα. Μετά τις 15:00 είχε νεφοκάλυψη και ήταν καλύτερη η αίσθηση έξω. Edited February 7 by heavy snow 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oldboy332 Posted February 7 Share Posted February 7 Άργησα να το δω δυστυχώς αλλά ειχε εκπληκτικό ουρανό πριν λίγο.Το πρόλαβα 1 λεπτο πριν δύσει ο ηλιος.Βέβαια είναι ο νότιας που δίνει τέτοια χρώματα οπότε να μας λείπει. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soto Weather Posted February 7 Share Posted February 7 Τρομερός ουρανός , κρίμα που το βίντεο είναι αποθηκευμένο από ινσταγκραμ και χαλάει η ανάλυση, έχω που έχω και μέτρια κάμερα στο κινητό ... VID_20260207_081030_512.mp4 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snowparty Posted February 7 Share Posted February 7 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted February 7 Share Posted February 7 19 βαθμοί μέγιστη Μίκρα και 16 Καστοριά Link to comment Share on other sites More sharing options...
oldboy332 Posted February 7 Share Posted February 7 23 λεπτά πριν, Snowparty είπε: Μούφα Θανασσάρα. Δεν έχουμε εμεις τέτοιου τύπου αεροσκάφος. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΧΕΛΜΟΣ Posted February 7 Share Posted February 7 Μέγιστες ορεινών πάνω από 1500μ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouvanos Posted February 7 Share Posted February 7 19,9 οριακα γλιτωσαμε το 20αρι εδω, 20 - 20,5 - 21,0 - 21,5 ολη η κεντρονοτια και δυτικη Αττικη.... Καλοκαιρι το μεσημερι, να μη λεμε ψεμματα, κακομαθαμε στις συννεφουλες και δροσουλες, και, προσωπικα, μου φανηκε αηδια η τοση ζεστη για την εποχη και η ΝΤΑΛΑ λιακαδα.... 18,7 διασωθηκαν καπως ο Παπαγος στα 300 μ και τα πολυ ψηλα του Ζωγραφου (ΕΜΠ) 14,5 - 15,0 ακομα τετοια ωρα, ΝΝΔ ρευμα γαρ, ομως απο αυριο σταδιακα γυριζει σε ελαφρυ Δυτικο και πεφτει ομορφα, επιστρεφοντας στις εργοστασιακες ρυθμισεις... ΠΑΜΕΓΕΡΑ να παρουμε το μεγιστο στις 2 διαταραχες της εβδομαδας που ξεκινα, αντε Αττικαμα, μια 100αρα storm total εγω νομιζω οτι μπορει να την καταφερει με 4-5 μερες υετο απο τις 7 της εβδομαδας !!!!!!!!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south coast Posted February 7 Share Posted February 7 1 hour ago, oldboy332 said: Μούφα Θανασσάρα. Δεν έχουμε εμεις τέτοιου τύπου αεροσκάφος. Προχθές πέρναγαν και από την Βυτίνα πάντως μαχητικά @freeze 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...