Jump to content

Γιαννιώτης Γ.

Μέλη
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    563
  • Eγγραφή

  • Τελευταία είσοδος

Μηνύματα αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Γ.

  1. Kαλημέρα. Είχα πει ότι όταν θα τελειώναμε με το σίχαμα θα επέστρεφα να πω 2-3 λόγια, 2-3 παρατηρήσεις και συμβουλές..

    Αρχικά περάσαμε έναν από τους πιο θερμούς και ήπιους χειμώνες που έχουν καταγραφεί στα χρονικά με τις χιονοπτώσεις σε πολλές των περιπτώσεων να δυσκολεύονται να κατεβαίνουν υψόμετρο πολλές φορές μέχρι και τα 1500μ. είχαν δυσκολία. Ολόκληρες περιοχές που χιονίζονταν έστω και 1 φορά μέσα στο χειμώνα πλέον δυσκολεύονται να το δουν και ας έχουν και υψόμετρο 600μ. Κάτι παραμύθια περι ΑΣΘ και λοιπά πήγαν κουβά και βλέπουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα ευνοείται η Δυτική Ευρώπη ενώ στον αντίποδα εμείς την περνάμε με νοτιάδες, σκόνες και ζέστες. Επίσης το παραμύθι περι διάλυσης του πολικού στροβίλου από ότι φαίνεται και αυτό περίπατο πήγε καθώς η χώρα μας δεν ευνοήθηκε ποτέ. Θέλετε το Ελ-Νινιο, Θέλετε η υπερθέρμανση που βιώνει ο πλανήτης μας ίσως να έπαιξαν και αυτά τον ρόλο τους στο φετινό έκτρωμα. Άλλο ένα παραμύθι που τρώγαμε ήταν οι δείκτες που ακόμα και ουδέτεροι προς αρνητικοί που ήταν κάποιες φορές, πάλι δεν ευνόησαν την χώρα μας. Άρα ΜΗΝ ΜΟΥ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΚΤΕΣ.                        Δεν ξέρω τι πραγματικά φταίει και οι χειμώνες έχουν φύγει από την Ελλάδα. Και όταν λέω Ελλάδα δεν εννοώ το 4% που χιονίζει με Βόρειο Ρεύμα. Εννοώ το υπόλοιπο 96 που έχει να δει καλό χιόνι απο το 19. Αυτά είχα να πω. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δύσκολα από δω και πέρα να μπω. Θα τα πούμε από Νοέμβρη. Να κυνηγάμε πάλι φαντάσματα!?

  2. 4 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

    Δεν θα μειώνονταν οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα αν ψύχραινε η Δυτική Ευρώπη; Για τα προσήνεμα θα ήταν αρνητική εξέλιξη θεωρώ

    Θα είχε χωριστεί η Ελλάδα στα 2 αλλα δεν θα ερχοταν συστηματα μονο απο τον Ατλαντικο..

  3. 33 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

    Γνώμη μου είναι η εξής, θα είχαμε λίγο ευκολότερη ανάπτυξη αντικυκλώνων σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη λόγω της ψύχρανσης των νερών στον ατλαντικό, ή μικρότερη βάθυνση των χαμηλών. Φυσικά βέβαια ο Αζορικός δεν θα σηκωθεί μόνος του, αλλά θέλει κάποιον αυλώνα στην Αμερική/δυτικό ατλαντικό εννοείται και παλι.  Οι ψυχρές ωκεάνιες μάζες θα ήατν πιο ψυχρές, άρα σε δυτικού τύπου συστηματα θα είχαμε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, και άρα πιο χαμηλά τα χιόνια. ΟΙ Τ στην Ευρώπη θα έπεφταν, αλλά 'οπου επιστρέφει το ρεύμα του κόλπου ως ψυχρό ρεύμα οι Τ θα ανέβαιναν. 

    Επίσης οι ψυχρότερες θάλασσες θα οδηγούσαν σε λιγότερο έντονες καταιγίδες στην δυτική και κεντρική Ευρώπη τα καλοκαίρια.

    Τιμη μου που σχολιαζεις στο Θεμα που ανοιξα. Θα μας ηταν ευκολο να ξεραμε και την ημερομηνια που θα γινοταν η καταρευση,, Αν και καποια πρωιμα σημαδια φαινονται στα νερα του Ατλαντικου που ηδη ειναι πιο κρυα..

  4. 22 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

    Το πιθανότερο είναι ότι οι περισσοτεροι δεν θα ζήσουμε για να δούμε τις συνέπειες αυτής της αλλαγής, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι επιστημονικές εκτιμήσεις.

    Μπακαλίστικα, μια ψύξη των μέσων Τ στην Ευρώπη της τάξεως των 2-3 βαθμών δεν θα ήταν ιδιαίτερα καταστροφική, αφού κατ'ουσίαν θα μας γυρνούσε κλιματολογικά δεκαετίες πίσω και θα αντέστρεφε τις συνέπειες της πρόσφατης θέρμανσης. Προβληματίζομαι κατά πόσο οι δριμύτεροι χειμώνες στην Δυτική Ευρώπη με ψυχρές ωκεάνιες μάζες θα ευνοούσαν την Ελλάδα ως προς τα χιόνια, αφού εμείς θέλουμε θερμό αντικυκλώνα εκεί για να δούμε κάτι καλό.

    Η πιο σημαντική, ίσως, επίπτωση για το κλίμα της χώρας μας θα ήταν η μείωση του υετού, ο οποίος, ούτως ή άλλως, είναι ελάχιστος σε μεγάλο μέρος της χώρας. Μια Αθήνα και μια Θεσσαλονίκη με μέσο όρο 200-250 μμ βροχής θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα.

    Kάποιοι επιστήμονες λένε για τον Γενάρη του 25 ότι θα μπορούσε να γίνει... Οπότε ίσως να είμαστε εν αναμονή. Όσο αναφορά για τις μάζες έβαλα ένα παράδειγμα δεν σημαίνει ότι θα έρχονται μόνο απ εκεί....

  5. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον δεν θα μιλάμε για Ωκεάνιες Ψυχρές Μάζες αλλά για Πολικής προέλευσης μάζες ικανές να κουβαλάν μαζί τους και -4 και -8 στα 850 απο τον Ατλαντικό παρακαλώ! 

  6. Καλησπέρα σε όλους. Μιας και όλο περισσότερες ειδήσεις μας έρχονται για αυτό το φαινόμενο αποφάσισα να ανοίξω το παρακάτω θέμα. Ας μοιραστούμε όλοι τι γνωρίζουμε για αυτό και ας το παρακολουθούμε γιατι ποιος ξέρει ίσως και να είμαστε πολύ κοντά χρονικώς...

  7. Μιας και πιασαμε τις λινες και τις επιδρασεις τους ανεβαζω και την δικια μας πως ηταν προ αποξηρανσης ενος κομματιου της και πως ειναι σημερα..

    Θα ηταν ωραιο να ξεραμε τι επιδραση θα ειχει ολο αυτο στις κακοκαιριες με νδ στριμ!

    Screenshot 2023-10-31 220434.png

  8. Μόλις τώρα, snow_evia είπε:

    Πάντως τα Γιάννενα δίχως την Πίνδο θα έβλεπαν λίγα πράγματα στον υετο απο τα δυτικά 

    Πιο πολύ αναφέρομαι για τα χιόνια του Αιγαίου.. Αν δεν ήταν η Πίνδος θα πέρναγε και απ την άλλη μεριά...

  9. 31 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

    αποκλείεται να βοηθήσει στις καταιγίδες, ειδικά τις μεσημεριανές. Και στα Γιάννενα έχει αποδειχθεί αυτό σε εργασία του πανεπιστημίου, δηλαδή ότι αν δεν υπήρχε η λίμνη Παμβώτιδα θα είχαν ακόμα περισσότερες καταιγίδες τα καλοκαίρια.

     

    πως άλλαξε δηλαδή το κλίμα?

    αν δεν ηταν η λιμνη και το δασος σιγουρα καλυτερα πραγματα...

×
×
  • Δημιουργία νέου...