Jump to content

Forums

 1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  1. 1
   post
  2. 619
   posts
  3. 198
   posts
  4. 718
   posts
 2. Συζητώντας για τον Καιρό

  1. 169.6k
   posts
  2. 196.3k
   posts
  3. 977
   posts
  4. 6.8k
   posts
  5. 4.9k
   posts
 3. Γενική Θεματολογία

  1. 36
   posts
  2. 57
   posts
  3. 261
   posts
  4. 438
   posts
  5. 254
   posts
  6. 181
   posts
  7. 931
   posts
  8. 18
   posts
  9. 233
   posts
  10. 1.3k
   posts
  11. 971
   posts


 • Μηνύματα

  • Πάντοτε μου έκανε εντύπωση η υετικη διαφορά ανάμεσα στους σταθμούς. Ο σταθμός του ΕΑΑ βρίσκεται στα 95 μέτρα στην περιοχή Σγουρου. Είναι στις παρυφές του αστικού ιστού της κυρίως πόλης και θα έλεγα ότι έχει ανατολικό προσανατολισμό (δυτικά του έχει τη λοφοσειρα του Μόντε Σμιθ κ της Ιξιας). Μένω στην περιοχή Ανάληψη της Ρόδου, στο ένα περίπου χιλιόμετρο σε ευθεία απόσταση από το σημείο του σταθμού (λίγο ψηλοτερα υψομετρικά είμαι εγω- 115 μετρα). Εμπειρικά μπορώ να πω ότι δεν έχουμε διαφορές στη θερμοκρασία (με βάση το θερμόμετρο μου), ούτε και στον υετό.  Δεδομένου ότι η τοση διαφορά στον υετό δεν μπορεί να προκύπτει από τοπικές αστάθειες (εδώ μάλιστα να αναφέρω ότι καποιες φορές η βόρεια "μύτη" της Ρόδου μπορεί να βγάλει πιο έντονη αστάθεια σε σχέση με εμένα που είμαι πιο νότια κ εσωτερικά, η τα Σγουρου που είναι ο σταθμός του ΕΑΑ) με κάνει να πιστεύω οτι ο σταθμός του λιμανιού είτε χάνει υετο λόγω αέρα, αφού είναι σχεδόν δίπλα στη θάλασσα, είτε δεν λειτουργεί κάτι σωστά.  Ειχα επίσης ανακαλύψει παλιοτερα εναν ακόμα ιδιωτικό σταθμό στη πόλη της Ρόδου, κάποιου φορέα που λέγεται northmeteo (δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω), του οποίου οι υετικες αναφορές μου φαίνονταν νορμαλ και δεν είχαμε μεγάλες διαφορές. Βρίσκεται κάπου κοντα στο στάδιο του Διαγόρα. Θα τον ξαναψαξω. Να αναφέρω επίσης ότι στην Ελπίδα είχα το πρωί της 25ης Ιανουαρίου και εγώ κανονικά στρωμένο χιόνι (έλιωσε μετά τις 11.30 θυμάμαι), όπως και τα Σγουρου. Τέλος το - 2.6 το Φλεβάρη του 1950 που αναφέρει η εφημερίδα πρέπει μάλλον να ήταν στα Μαριτσά. Η Ψινθος θα είχε σίγουρα χαμηλότερη, με βάση τους χάρτες που παραθέσατε 
  • Άσχετο λίγο αλλά κοίταγα τον μετεωρολογικο σταθμό του Άργους και τις μετρήσεις του.Το 2023 μέχρι στιγμής έχει πάει πολύ καλύτερα από 22 σε βροχή όπου την περασμένη χρονιά είχε καταγραφή κοντά στα 350mm βροχής ενώ φέτος έως τώρα που μιλάμε ή καταγραφή έχει 240mm και έχουμε μπροστά και ένα φθινόπωρο!
  • Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και δύο μήνες απέχω από τα δρώμενα, καθώς το καιρικό ενδιαφέρον (με βάση τα δικά μου ενδιαφέροντα) έχει μειωθεί δραματικά. Θέλω όμως να πω κάτι που έχω παρατηρήσει. Διαβάζω τι ωραία που θα ήταν να έκανε μια καταιγίδα η οποία θα μας κλείδωνε μέσα στο σπίτι και θα προκαλούσε καταστροφές όπως το να ξηλωθούν στέγες κτλ. Δηλαδή να έχει μια βίαιη δυναμική. Και θέλω να ρωτήσω σε αυτό το σημείο. Αν είστε άνθρωποι μικρής ηλικίας και οι γονείς σας έφτυσαν αίμα για να σας φτιάξουν ένα σπίτι και εσείς παρακαλάτε για τέτοιες καταστροφές, απλά για το θεαθηναι, θεωρείτε ότι είναι ορθό; Μια ποτιστική βροχή δεν αρκεί ή μια μη ακραία καταιγίδα; Απλά μου έκανε εντύπωση και πραγματικά ήθελα να το πω. Επειδή θυμάμαι πολλά ακραία περιστατικά και δυστυχώς στη πλάτη μας έχουμε και μια Μάνδρα με τόσα θύματα, εγώ μια ζωή θα προτιμώ καιρικά φαινόμενα ήπιων τόνων (είτε είναι χιόνι είτε βροχή). Γιατί η φύση εκδικείται και δυστυχώς περα από τον καιρό τόσο η Αττική όσο και η Εύβοια έχει δοκιμαστεί πολύ σκληρά τα καλοκαίρια από το άλλο πρόσωπο της φύσης. Να με συγχωρήσετε για το μακροσκελές μήνυμα μου, απλά έτσι ένιωσα και ήθελα να τα πω. 
  • Με λίγη παραπάνω τύχη αύριο θα βγάλει τοπικά η Αττική καλές μπόρες μίας και το ρεύμα αύριο θα είναι κυρίως νότιο...και πάλι όμως αρκετές περιοχές του του νομού θα μείνουν απ'έξω....
  • 24 μέγιστη σήμερα στην Αθήνα, όλες οι παραλίες της Αττικής κλειστές. Μπαίνουμε Ιούνιο και το 25αρι με τα χίλια ζόρια. Λίγο κάτω από τους 20 τώρα.
 • Topics

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   422
  • Total Posts
   384.8k
 • Today's Birthdays

  1. Snow Junky
   Snow Junky
   (41 years old)
×
×
 • Create New...