Jump to content

Vilhelm Bjerknes

Μέλη
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    6
  • Eγγραφή

Δημοφιλία κοινότητας

23 Excellent

About Vilhelm Bjerknes

  • Rank
    Newbie
    Newbie

Προσωπικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία
    Ipeiros

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

  1. Όντως! Από σήμερα ο σταθμός είναι και στη Windy.com
  2. Καλησπέρα! Μου φάνηκε "βουνό" η υλοποίηση των παραπάνω, με τις περιορισμένες γνώσεις μου. Όμως ... πριν λίγες μέρες, με την βοήθεια φίλου, προσπαθώντας να συνδέσω το σταθμό μου (Bresser 7in1) στο CWOP του ΝΟΑΑ https://www.weather.gov/cle/CWOP βρήκα αυτό: https://github.com/leoherzog/WundergroundStationForwarder Ο προγραμματιστής έχει φτιάξει το παραπάνω για να μπορούμε να προωθούμε μετρήσεις σε άλλες πλατφόρμες. Ο σταθμός μου https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IDOMVR8 ήταν εύκολο να στέλνει στο WU και το weathercloud. Τώρα προωθώ τις μετρήσεις από το WU στο CWOP http://www.findu.com/cgi-bin/wxpage.cgi?call=Gw4412&units=metric Επειδή ενημερώνουν το site τους με νέους σταθμούς κάθε Τετάρτη, ελπίζω αύριο (20/3/2024) να το βρίσκω κι εδώ (σε χάρτη) https://www.kanonbra.com/maps/cwop/all_stations_in_map.html Επόμενη κίνησή μου, να το συνδέσω και στη Windy.
  3. Γνωρίζω ότι οι μετεωρολογικοί σταθμοί Bresser συνδέονται εύκολα στο wunderground και στο weathercloud αλλά θέλω να συνδέσω το σταθμό μου (Bresser 7in1) και στο windy.com Έψαξα για οδηγίες στο https://stations.windy.com/ αλλά οι κομπιουτερογνώσεις μου δεν φτάνουν! Θα σας ήμουν υπόχρεος αν κάποιος άλλος έχει υλοποιήσει κάτι τέτοιο και μπορεί να μου δώσει step by step οδηγίες!
  4. Είμαι καινούργιος στην παρέα σας, όχι όμως στη Μετεωρολογία. Βλέπω ότι πολλοί χρησιμοποιείτε το Meteociel για να δείτε τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά και στο https://www1.wetter3.de/fax_en.html ειδικότερα στην ενότητα National Centers for Environmental Prediction (NCEP) και επιλέξτε panel. Πάλι χάρτες το GFS βλέπετε, αλλά σε μια οπτική που παρουσιάζει "όλα σε ένα" (Πεδίο πιέσεων, νέφωση, είδος υετού). Κάπως έτσι .... Για κατανόηση χρωμάτων και συμβόλων, παραθέτω εικόνα επεξήγησης (legend)
  5. Προσωπικά, δεν βρίσκω καλή προγνωστικότητα μετά τις 5 ημέρες. Δείτε για παράδειγμα τα πρόσφατα δεδομένα: Την Κυριακή 3 Δεκ. φαινόταν ότι την επόμενη Κυριακή 10 Δεκ. το χαμηλό της Ιταλίας θα περάσει πάνω από τη χώρα μας με σημαντικά ύψη βροχής. Το σημερινό τρέξιμο δείχνει ότι θα πάρει μια πιο νότια πορεία και δεν θα μας επηρεάσει. Αφού λοιπόν υπάρχουν τόσο σημαντικές διαφοροποιήσεις μέρα με την μέρα είναι μάταιο να προσπαθούμε να προγνώσουμε τον επόμενο χιονιά. Ακόμα και τα long range κλιματικά δεν δείχνουν καμία ψυχρή εισβολή για τον Δεκέμβρη.
×
×
  • Δημιουργία νέου...