Jump to content

norge

Μέλη
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    19
  • Eγγραφή

  • Τελευταία είσοδος

Όλες οι αναρτήσεις by norge

  1. Χιονοθυελλα Live τωρα στις ακτες του νοτου http://85.164.106.209//axis-cgi/mjpg/video.cgi Πολλοι νορβηγοι κατεβαινουν εκει τον χειμωνα και συνεχιζουν με σκι προς τα νοτια για 100 χιλιομετρα διασχιζοντας ολο το οροπεδιο.
  2. Κριμα δεν σε προλαβα. Eχει εκει στο σβαλμπαρντ ενα μπαρ με 1000 ειδη ουισκι που γεμιζει καθε μερα. Εντελως σουρεαλιστικο σκηνικο, εξω η απολυτη ερημια και μεσα ενα γεματο μπαρ στο πιο βορειο χωριο του πλανητη. Και στο γυρισμο για ξενοδοχειο κοιτας γυρω σου μη σκασει μυτη καμια πολικη αρκουδα. Στα δικα μας, νεα χιονοπτωση αναμενεται την πεμπτη και μαλιστα 20/25 εκατοστα. Μετα απο ενα διαστημα σχετικα ηπιοτερων θερμοκρασιων τον Μαρτιο αλλα βροχης και κρυου..
  3. Aλλα περιπου 20 εκατοστα το σκ που μας περασε με πολλα ανεμοσουρια λογω πουδρας και αερα και καθε μερα περναει και ενα συννεφακι και ριχνει χιονι. Το στρωμενο χιονι ειναι κοντα στο 1 μετρο στα ανηλια σημεια. Εχω μετρησει συνολικα πανω απο 250 εκατοστα στρωμενου χιονιου αυτον τον χειμωνα. Απο τους καλυτερους εδω και αρκετα χρονια
  4. Ο τυφωνας Ingunn χτυπαει αυτη τη στιγμη τη Βορεια Νορβηγια με ανεμους κοντα στα 200 χιλιομετρα την ωρα
  5. Ζερικι το παρακολουθω χρονια, απο τα κορυφαια χιονομερη στην Ελλαδα για το υψομετρο του.
  6. Εριξα μια ματια τωρα και ειναι χαοτικη η διαφορα με τα υπολοιπα περιοχικα (swiss mrf και μπολαμ) και φυσικα με τα global μοντελα για αυριο. Θα ημουν επιφυλακτικος γιατι ολα δινουν πιο γενικευμενες καταστασεις και αυτο τελειως τοπικα φαινομενα.
  7. Φιλε μου απο την εμπειρια μου το παρακολουθω εδω και πολυ καιρο, ειναι ενα πολυ καλο μοντελο για να το βλεπεις μεχρι και 24 ωρες μετα. Απλα μην παιρνεις 100% μετρητοις αυτο που δειχνει. Και τι εννοω. Εδω ο ελβετος αποτυπωνει μια κατασταση που δε τη δειχνουν τα παγκοσμια μοντελα. Δηλαδη δεσμες φαινομενων εντονων συγκλισεων. Με λιγα λογια σε λιγα χιλιομετρα απο ηλιο θα μπαινεις σε χιονοθυελλα. Αλλα το που ακριβως θα κατσει δε μπορεις να το ξερεις 100%. Δηλαδη αν ειναι στη χαλκιδα ή αυτη τη δεσμη που δειχνει ειναι στα 10 χιλιομετρα νοτιοτερα και εσυ εχεις ηλιο, ε δε φταιει το μοντελο αν γινει. Απλα ειναι πολυ καλο στο να αποτυπωνει τυπους καιρου.
  8. Το απολυτο χαος σημερα στην νοτιοανατολικη νορβηγια μεχρι και το Οσλο. Πρωτο θεμα σε ολα τα μεσα εδω.. Για να μην λεμε οτι ολα ειναι φυσιολογικα οταν χιονιζει. ΟΧΙ οταν εχει χιονοθυελλα ισχυρη τα παντα διακοπτονται και γινεται χαμος. Εχουν σταματησει ολα τα τρενα! και σχεδον ολα τα λεωφορεια στην περιοχη του Οσλο. Μαλιστα ενα τρενο εμεινε μεσα στο τουνελ και οι επιβατες βγηκαν στην χιονοθυελλα.
  9. Η κατασταση εδω ειναι καπως ετσι. Το βραδυ περιμενουμε ενα χαμηλο βομβα, καθως σε λιγες ωρες απο 1000 πιεση θα παμε στα 970!! Μοιαζει σαν χιονοτυφωνακι εξου και η πορτοκαλι προειδοποιηση για τη νοτιοανατολικη Νορβηγια(και παλι!) για 20/40 εκατοστα μεσα σε λιγες ωρες!
  10. Νομιζω επειδη το χωριο της Σαμοθρακης ειναι σε "γουβα" και ακριβως κατω απο αποτομη πλαγια υψους 1400 μετρων, τρωει παρα πολυ παρασυρομενο χιονι απο πανω ακριβως.. Ειναι στο τελειο σημειο για να συσσωρευει χιονι.
  11. Ενα update στον χαρτη που εβαλε παραπανω ο beachsnow. Με πορτοκαλι το πιο εντονο χιονι και απο εκει που ερχονται οι φωτο. Δυστυχως δεν εχουμε σταθμους μετρησης χιονιου εκει. Παντως η παραλιακη πολη Risor λιγο βορειοτερα κατεγραψε χτες 120 εκατοστα χιονιου, Και μια φωτο απο το νησακι tromoy ακριβως διπλα στο Arendal, ο συγκεκριμενος δρομος ειναι ετσι σε μηκος 4ων χιλιομετρων και οι κατοικοι εκει πληρως αποκλεισμενοι εδω και 4 μερες.
  12. Δεν ξερω τι να πρωτοβαλω απο φωτογραφιες Απο Grimstad και Arendal Προσεξτε και εδω στο κεντρο. Δρομος που καθαριζεται συχνα και απο τους κατοικους αλλα μαλλον παρατηθηκε τελειως σε καποια φαση. Η τοποθεσια ειναι αυτη, δειτε το υψος του χιονιου στις κολωνες https://www.google.com/maps/@58.4621565,8.7675583,3a,75y,237.48h,76.34t/data=!3m6!1e1!3m4!1snzOzFiOUhfLv6lbsWJrUhg!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu
  13. Iσχυει, μεγαλα προβληματα κυριως με την προσβαση στα σπιτια στους στενους δρομους και τα ανεμοσουρια με τον αερα. ο υετος θα συνεχιστει με σαφως μειωμενη ενταση. Σε καποια φαση το gfs εδινε αλλα 100 χιλιοστα πεμπτη παρασκευη με ενα νεο χαμηλο χαχα, δεν μπορω να σκεφτω τι θα γινοταν σε τετοια περιπτωση.
  14. Στην πολη μου Αρενταλ. Αλλα γενικα ολη η νοτιοανατολικη Νορβηγια εχει πολυ χιονι. Οπως τα λες προφανως και ειναι σπανιο, μιλαμε για παραθαλασσιες περιοχες, οχι για βουνα. Πρεπει να πετυχεις την καταλληλη διαταξη και αυτο δε γινεται καθε χρονο.. Ειμαστε ας πουμε τα "ανατολικα προσηνεμα" της Νορβηγιας, με την διαταξη οπως ειναι τωρα, τρωμε πολυ χιονι λογω θαλασσας στα ανατολικα μας και ανατολικου βορειοανατολικου ανεμου. Καμια σχεση με τις πολεις τις δυτικης πλευρας οπως σταβανγκερ και μπεργκεν που δεν βλεπουν ποτε μεγαλα χιονια. Απο την αλλη σε μουφα χειμωνες μπορει να εχουμε περισσοτερες βροχες και λιγοτερες χιονοπτωσεις. Η πολη του lillesand τωρα με καθαρο lake effect
  15. Η κατασταση εχει ξεφυγει πλεον. Πολλοι αποκλεισμενοι, δεν προλαβαινουν να καθαριζουν. Μεγαλο προβλημα ο ανεμος, το χιονι ειναι πουδρα και εχει δημιουργησει τεραστια ανεμοσουρια 58fb1684-bd92-4000-8637-03974b4023eb.avif
  16. Ναι εχεις δικιο, ηταν δικο μου το λαθος γιατι ανεφερα 100 χιλιοστα χιονιου, ενω το σωστο ειναι 100 χιλιοστα υετου που αντιστοιχουν συνηθως σε 100 εκατοστα χιονι. Μερικες φωτο απο τα τοπικα μεσα, σημερινες. Αναμενεται να χιονιζει κατα διαστηματα εντονα μεχρι Πεμπτη. Το χιονι ειναι μεταξυ 70 και 100 εκατοστων με τεραστια ανεμοσουρια. x9gTuXXwHitRFRHb_gj0bgO3w5o9qLhwJauA6ZbfhDFQ.avif
  17. Xαχα μαλλον εγινε παρανοηση, εννουσα 100/160 χιλιοστα υετου, που σημαινει 100 με 160 εκατοστα χιονιου!! Προφανως για 10 εκατοστα δεν θα ηταν η καλυτερη χιονοκακοκαιρια των τελευταιων ετων.. Και σημερα τα μοντελα ειναι ακρως εντυπωσιακα σε σημειο που δυσκολευεσαι να το πιστεψεις. Ευρωπαιος δινει 170 χιλιοστα υετου δηλαδη 1,5 μετρο χιονι!! Ολοι ειναι σε συναγερμο στην περιοχη για αποκλεισμους, πτωσεις δεντρων και καθαρισμα δρομων.. Τοσο βαριες χιονοπτωσεις προκαλουν παντα προβληματα ακομα και σε χωρες οπως η Νορβηγια.
  18. Καλησπερα, απο αυριο ξεκιναει στις νοτιοανατολικες ακτες της Νορβηγιας η ισως ιστορικοτερη χιονοκακοκαιρια εδω και πολλα χρονια... Τα μοντελα εχουν τρελαθει δινουν απο 100 μεχρι και 160 χιλιοστα χιονιου!!! για τις επομενες 4 μερες.. Μιλαμε για τρελες ποσοτητες, ισως τοπικα να πεσουν και παραπανω? To παλαβογφς δινει 245 για τις επομενες 6 μερες!! το τερματισε!! Φυσικα εγω θα λειπω για διακοπες Θα ενημερωνω με φωτο απο τοπικα μεσα..
  19. Βλεπω και αλλος απο Νορβηγια! Να δωσω και γω την πρωτη αναφορα απο τα νοτια παραλια της Νορβηγιας. Περιπου 40/50 ποντους χιονι μετα απο εναν τρομερα κρυο και χειμωνιατικο Νοεμβρη και αρχες Δεκεμβρη. Περιπου 1 μετρο χιονι εχει πεσει αθροιστικα απο τελος Οκτωβρη και μετα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...