Jump to content

ΟΛΥΜΠΙΟΣ

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ΟΛΥΜΠΙΟΣ last won the day on December 10 2019

ΟΛΥΜΠΙΟΣ had the most liked content!

Community Reputation

144 Excellent

Personal Information

 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα σας μετά από καιρό. Στην Θεσσαλονικη είχαμε και σήμερα ........... ναι σωστά μαντέψατε λιακάδα!!!! Έχει καταντήσει αηδία αυτή η εμμονή του καιρού. Υετικά, όπως τα λέει και ένας φίλος που δεν θυμάμαι αυτήν την στιγμή το όνομα του, είμαστε να μας κλαίνε οι ρέγγες. Τις τελευταίες 50 ημέρες μπορεί να έχει κάνει καναδυό φορές από κάτι ψιχάλες. Βλέπω τον Βόρα με μπαλώματα εδώ και καιρό. Ναι φαίνονται οι πέτρες στα 2090 μέτρα ,σε μια από τις πιο ψυχρές αν όχι την ψυχρότερη περιοχή της πατρίδας μας. Η Τζένα που είδα τις προάλλες έχει εικόνα προχωρημένου Μαιου. Το Μπέλες άχιονο. Πιέρια Βέρμιο χάλια μαύρα. Ο Όλυμπος σώζεται εμφανισιακά και μόνο γιατί κοιτάμε την βορινή του πλευρά, κατά τα άλλα χάλια και αυτός. Αυτό που μου έχει κάνει την χειρότερη εντύπωση όμως είναι οι εικόνες που ανέβασαν τα παιδιά από Ιωάννινα με τα Τζουμέρκα. Τα εκ των βασιλιάδων του υετού Τζουμέρκα ,τέλη Γενάρη αρχές Φλεβάρη άχιονα. Το είδαμε και αυτό. Θλίβομαι βαθύτατα. Φαντάζομαι και ότι Γράμμος ,Σμόλικας και Τύμφη θα είναι μια από τα ίδια. Ο Χειμώνας λοιπόν πέρασε και δεν ακούμπησε. Κοντράρει επάξια νομίζω τον επίσης τραγικό του 2006-2007. Δεν με απασχολεί καθόλου πλέον το να χιονίσει στην πόρτα μου, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ. Εύχομαι νοτιάδες από εδώ και πέρα και βροχοχαμηλά (κάτι σαν το τζόκερ δηλαδή ,αφού ζήτημα να μας επισκέφθηκαν ένα με δύο το τελευταίο τρίμηνο) να ξεδιψάσει η γη τουλάχιστον. Ζητώ συγγνώμη για το σεντόνι. Καλό βράδυ σε όλους.
 2. Καλησπέρα παιδιά. Από το σπίτι πλέον. Δυστυχώς το πρωί ξέμεινα από μπαταρία στο κινητό οπότε οι φωτό είναι λίγες. Το βράδυ από τις 9 μιση περίπου και έπειτα έγινε της κολάσεως. Άρχισε να ρίχνει πολύ δυνατά και δεν πρέπει να σταμάτησε καθόλου. Έσκασε και ένας κεραυνός γύρω στις 12:30 αν δεν κάνω λάθος στα νότια. Ξεχιόνισα την σκηνή τουλάχιστον 4 φορές μέσα στο βράδυ. Μετά το ξεχιόνισμα ξαναμάζευε χιόνι κατευθείαν . Έβαζα ξυπνητήρια για να μην διαλυθεί η σκηνή από το βάρος του χιονιού, και να μην κλείσει τις διόδους του αέρα από τους προθαλάμους το χιόνι. Στο τελευταίο σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις δεν τα κατάφερα. Πολλές φορές τίναζα τα πανιά και από μέσα . Από αέρα λίγα πράγματα γενικά ,από χιόνι θα έλεγα στα 1900 περίπου του καταφυγίου γύρω στους 60 -70 πόντους (τοπικά και περισσότερο) στα 1500 περίπου 35 με την χιονόστρωση να έχει φτάσει στα 1100 μέτρα στις 2 περίπου η ώρα που γύρισα στο αμάξι ,αλλά εκεί ενώ χιόνιζε τα χιόνια έλιωναν ( T από αυτοκίνητο 0). Επάνω στις 11 το πρωί που αναχώρησα T στους -3. Μέσα στη σκηνή στους 4 την ώρα που βρισκόμουν μέσα ,ενώ όταν έβγενα έξω για ξεχιόνισμα και επέστρεφα έδειχνε 0 και την τελευταία φορά είδα και -1. Στην πρώτη φωτογραφία ο περιβάλλον χώρος του καταφυγίου εχθές, στην δεύτερη η σπηλιά του Ιθακησίου ( ο ζωγράφος του Ολύμπου), στην τρίτη η θερμοκρασία εντός σκηνής και οι επόμενες 5 ότι πρόλαβα να βγάλω σήμερα το πρωί πριν ξεξυχήσει το κινητό. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Καλό βράδυ σε όλους.
 3. T εσωτερική 4 T εξωτερική -1. Πίεση 796 mb ,ελαφρύ αεράκι που και που , συνεχής και σταθερής έντασης χιονόπτωση . Πυκνό αλλά σπυρωτό , μικρές νιφάδες γενικά. Περίπου 8 εκατοστά μέχρι τώρα. Καλό βράδυ σε όλους. Ελπίζω να έχω μπαταρία και αύριο. .
 4. Έχει δυναμώσει κάπως. Άρχισε να ασπρίζει η σκηνή λιγάκι.
 5. Γύρω στα 1900 Γιώργο. Έχει μισή ώρα περίπου που πετάει από καμιά. Η θερμοκρασία παραμένει στον 1 και η πίεση για όποιον ενδιαφέρεται σταθερή στα 796 mb.
 6. Ελπίζω να μην ζήσω καμία μούρα. Με 50 πόντους χιόνι θα είμαι ικανοποιημένος.
 7. Καλημέρα από Πετρόστρουγγα Ολύμπου. Άπνοια εδώ με τον αέρα να ακούγεται από τα ψηλότερα τμήματα του βουνού. T στον 1βαθμό, ομίχλη πολύ και καθόλου φαινόμενα για την ώρα.
 8. Επίσης με εξαίρεση τον σταθμό του Βόρα που έχει 36 τοις εκατό υγρασία όλοι οι άλλοι έχουν από 90 και πάνω, εκτός φυσικά του Χελμού που δεν βγάζει υγρασία ο σταθμός.
 9. ΟΛΥΜΠΟΣ 2648 off ΧΕΛΜΟΣ 2340 0,7 ΒΟΡΑΣ 2090 1,1 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 1950 2,4 ΟΛΥΜΠΟΣ 1820 -3,3 ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ 1780 off ΒΑΘΥΣΤΑΛΟΣ 1780 off ΑΝΗΛΙΟ 1660 4 ΠΑΝΑΧΑΙΚΟ 1588 5,4 ΛΑΙΛΙΑΣ 1515 -5,4 ΣΕΛΙ 1510 -5,5 Εντυπωσιακές διαφορές στην θερμοκρασια . Μάλλον η γνώση που υπάρχει ακόμη για τον καιρό στα όρη είναι μηδαμινή. Το Σέλι νομίζω αναστρέφει για τον Λαιλια δεν γνωρίζω ,ενώ του Ολύμπου δεν αναστρέφει .
 10. Απογευματινή ανανέωση από Πιερία και Ημαθία Σέλι 76,4 σήμερα και 92,4 σύνολο κακοκαιρίας Δίον 57,2 σήμερα και 85,8 σύνολο κακοκαιρίας Κορινός 18,8 σήμερα και 64,4 σύνολο κακοκαιρίας Αγιος Δημήτριος 63,8 σήμερα και 66 σύνολο κακοκαιρίας Βρυσοπούλες πάνω από 130 σήμερα και 148 σύνολο κακοκαιρίας Ριζώματα 104,8 σήμερα και 125 σύνολο κακοκαιρίας Νάουσα 80,6 σήμερα και 101,4 σύνολο κακοκαιρίας Και η Κατερίνη πήγε πάρα πολύ καλά .
 11. Όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη θα έρχεται δεύτερη η Ιστιαία. Δεν μας πάει κόντρα κανείς.
×
×
 • Create New...