Jump to content

Seth13

Members
 • Posts

  2782
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Seth13 last won the day on February 2

Seth13 had the most liked content!

Reputation

5660 Excellent

About Seth13

 • Rank
  Rookie
  Rookie

Personal Information

 • Τοποθεσία
  Αγία Παρασκευή, ΒΑ προάστιο του Ροβανιέμι της Μεσογείου στους πρόποδες των Υμηττικών Άλπεων.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Κοντά έπεσες στο νησί που θα βρίσκομαι. Αν έχω σήμα θα σας στέλνω αναφορές.
 2. Δεν βρέχει, κλιματική αλλαγή. Βρέχει, κλιματική αλλαγή. Το καλό που του θέλω ωστόσο να φτιάξει ο καιρός γιατί 13 Μαϊου φεύγω για 2 εβδομάδες επιφανειακής έρευνας σε ακατοίκητο νησί του Αιγαίου. Έριξα μια ματιά στους χάρτες και βλέπω διαρκείς βροχές στον ηπειρωτικό κορμό ανά διαστήματα και είπα να μπω να δω τι γράφετε γιατί μου λείψατε.
 3. Αυτό σημαίνει κλιματική αλλαγή, κάτω από τα κλιματικά από δω και πέρα. Πάνε οι εποχές που βγαίναμε με κοντομάνικα. Η υποψηφιότητα της Πεντέλης για του χειμερινούς του 2030 κερδίζει πόντους.
 4. Κάθε πράγμα στον καιρό του και το χιόνι όλο το χρόνο. Χαμηλά από δυτικά βλέπω, μια χαρά. Βροχούλες να τις πάρουν όσοι τις χρειάζονται και αναμονή για το 4/4 λευκή Ακρόπολη.
 5. Έτσι ήταν οι χρονιές χωρίς καλοκαίρι, ευτυχώς η κλιματική αλλαγή είναι εδώ.
 6. Αυτό θα είναι διάλειμμα από τη κλιματική αλλαγή. Μετά θα ξαναέχουμε κλιματική αλλαγή μέχρι να υπάρξει διάλειμμα κοκ. Μια χαρά αν κάτσει για όσους κάτσει. Στόχος το 4/4 για λευκή Ακρόπολη του χρόνου ό,τι και να γίνει τώρα.
 7. Καλό χιόνι σε περιοχές της Αγγλίας βλέπω, μακάρι να τους πλακώσει ένας Αζορικός πάλι για εξισορρόπηση τον επόμενο χειμώνα.
 8. Δεν γνωρίζω τέτοιες λεπτομέρειες, ωστόσο έχω διαβάσει και για επέκταση παγετώνων σε ορισμένες περιοχές κυρίως στο βόρειο αλλά και στο νότιο ημισφαίριο και αλλεπάλληλα ψυχρά επεισόδια με μικρές θερμότερες περιόδους (η Νάσα συγκεκριμένα εντοπίζει 3 κύριες ενάρξεις ψυχρών περιόδων εντός αυτής της περιόδου). Άλλωστε για τους περισσότερους αιώνες οι αναφορές δεν είναι επιστημονικές αλλά περισσότερο ανεκδοτολογικές. Το αν σήμερα ζούμε τον θερμότερο Μάρτιο από το 1880 μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα από την στιγμή που μιλάμε για έναν πλανήτη με ηλικία ζωής δισεκατομμυρίων χρόνων με αλλεπάλληλες ψυχρές και θερμές περιόδους όπου δεν υπήρχε καν άνθρωπος ή βιομηχανοποίηση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την ανθρωπογενή παρέμβαση είναι η μόλυνση και η εξάντληση των φυσικών πόρων και αλλαγές στο μικροκλίμα της εκάστοτε περιοχής από την έντονη αστικοποίηση, την εκχέρσωση εκτάσεων κτλ κτλ. Άλλωστε για το φαινόμενο της Μικρής Παγετώνιας Περιόδου (η οποία βέβαια να σημειωθεί ότι δεν ήταν καθολική) έχουν προταθεί διάφορες αιτίες, βέβαια η πιθανότερη και η πιο λογική ίσως είναι η ηλιακή δραστηριότητα. Το ζήτημα είναι ότι παρουσιάζεται πολλές φορές τουλάχιστον στα διάφορα άρθρα ότι πλέον είναι μη αναστρέψιμο, δηλαδή αν κάποια στιγμή στους επόμενους αιώνες ξαναμπούμε σε μια τέτοια διαδικασία ψύχρανσης αυτό δεν θα μπορεί να γίνει γιατί καπνίζουν πολύ τα εργοστάσια. Μέσες άκρες αυτό λένε και λέμε. Εγώ αρχαιολογικά και με δεδομένο και διάφορες έρευνες που έχω διαβάσει για το κλίμα της Εποχής του Χαλκού, της περιόδου που ειδικεύομαι δεν βρίσκω πιθανή μια τέτοια ''στασιμότητα'', ένας φυσικός/κλιματολόγος μπορεί να τη βρίσκει και σίγουρα είναι ειδικότερος από μένα.
 9. Βέβαια τη Μικρή Παγετώνια Περίοδο από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα (την οποία ορισμένοι την επεκτείνουν ως το 1300 μετά την περίφημη Μεσαιωνική Υπεθέρμανση) δεν την αναφέρουμε ποτέ καθώς σε συνδυασμό και με την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα κατά τον 19ο αιώνα (Tαμπόρα, Κρακατόα) που προκάλεσε ηφαιστειακούς χειμώνες η αύξηση της θερμοκρασίας φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που ίσως είναι πραγματικά ή για να το διατυπώσω καλύτερα το τι θεωρείται ''φυσιολογικό'', ''ψυχρό'' και ''θερμό'' είναι σχετικό. Το παραπάνω δεν αποτελεί αμφισβήτηση της κλιματικής αλλαγής, ούτε συνωμοσιολογία, είναι μια περιγραφή.
 10. Πέρα από όταν έχω ανασκαφή και περισσότερο σκέφτομαι τους εργάτες, πραγματικά δεν με επηρεάζει καμία καιρική συνθήκη.
 11. Οποιοσδήποτε καιρός δεν είναι χιόνι, είναι αδιάφορος.
 12. Αν και πλέον δεν πολυέχει νόημα αν δεν κατέβει ο βόρειος πόλος για εδώ κάτω, δεν θα με χάλαγε να κάτσουν μέρες χιονόπτωσης για τη στατιστική. Σάμπως ο καιρός με τη συννεφιά σήμερα είναι καλύτερος; Ας κάνει βέβαια τις βροχές για τη γη αλλά περνάμε στην εποχή που θέλουμε ηλιόλουστες μέρες για βόλτες.
 13. Πλατεία Ύδρας, Αγία Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2019, ώρα 05.40 (η χιονόπτωση σταμάτησε γύρω στις 06.30). Δηλαδή Τηλέμαχος.
×
×
 • Create New...