Jump to content

Bluepassion

Μέλη
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    12
  • Eγγραφή

  • Τελευταία είσοδος

Δημοφιλία κοινότητας

4 Neutral

About Bluepassion

  • Rank
    Newbie
    Newbie

Προσωπικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία
    Nea Makri

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

  1. Σε ευχαριστώ πολύ. Κάποιο που να καλύπτει όλη την χώρα δεν υπάρχει σωστά;
  2. Καλησπέρα σας, επειδή τα μεγάλα μοντέλα τρέχουν χάρτες στις κλασικές ώρες 00,06,12,18 utc, ξέρουμε κάποιο που να τρέχει κι ενδιάμεσες για να κοιτάμε το nowcast? Κι ας έχει εμβέλεια πχ για 12 ώρες μόνο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!
  4. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να εκφράσω μια απορία και συγγνώμη εκ των προτέρων για τον όγκο του μηνύματος λόγω των εικόνων. Αν χρειάζεται ή κρίνουν οι διαχειριστές ας το κατεβάσουν. Επισυνάπτω κάποιους χάρτες για να μου πείτε τι είναι καλύτερο/προτιμότερο να κοιτάζω. Στην εικόνα πιο πάνω έχω βάλει τους ανέμους επιφανείας και την εικόνα των αέριων μαζών από το χάρτη των 500hpa ώστε να ξέρουμε σε ποιο σημείο θα δημιουργηθεί μέτωπο λόγω διαφοράς θερμοκρασίας. Είναι προτιμότερο να κοιτάζω τη πιο πάνω εικόνα ή το επόμενο ζεύγος που είναι η θερμοκρασία στα 850hpa? Η απορία μου ειναι για να βρίσκω σε ποιο μέρος ενδέχεται να βρέξει/χιονίσει/συννεφιά. Γνωρίζω/καταλαβαίνω ότι χρειάζεται να κοιτάζουμε και την σχετική υγρασία (%) της εκάστοτε μάζας. Οι παραπάνω χάρτες δίνουν αυτή την βροχή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν ειμαι εκτός θέματος αλλά σας παρακολουθώ για να μαθαίνω νέα πράγματα.
  5. Καλησπέρα, οι δύο χάρτες φαίνονται σχεδόν ίδιοι. Τι καλύτερο έχει ο πάνω από το κάτω; Ρωτάω με κάθε σεβασμό για να μαθαίνω.
  6. Καλημέρα, τελικά η χθεσινή ραδιοβόλιση δεν έσπασε ρεκόρ. 27,8 βαθμούς είχε στο Ελληνικό.
  7. Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα που μπορούμε να δούμε τις τιμές των ραδιοβολίσεων;
  8. Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση σου! Να σαι καλά
  9. Μπορείς να εξηγήσεις γτ ο ΝΔ θα δώσει χαμηλότερη θερμοκρασία ενώ ο Βόρειος θα βοηθήσει να έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες; Ο Βόρειος ΒΑ εφόσον περνάει πάνω από θάλασσα που είναι πιο δροσερή δε θα συμβάλλει ώστε να είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία;
  10. Καλησπέρα σας, δε ξέρω αν γράφω στη σωστή κατηγορία συζήτησης. Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει κι έχει όρεξη να μου πει πως να υπολογίσω στο περίπου την επιφανειακή θερμοκρασία μιας περιοχής αν βλέπω τις θερμοκρασίες στα 1500 μέτρα (850hpa). Πχ αν έχουμε βουνό και θάλασσα πως θα επηρεάσει η κατεύθυνση του ανέμου και η ένταση του τις τιμές της θερμοκρασίας. Πχ για την Αθήνα ενώ στα 1500 έχουμε αυτή την εικόνα Στην επιφάνεια έχουμε μικρότερες διακυμάνσεις. Πχ γι αυριο Σάββατο ενώ στα 1500 έχουμε 24 βαθμούς στην επιφάνεια υπολογίζει σχεδόν 40 με άνεμο νότιας κατεύθυνσης και έντασης 9 χλμ/ω ενώ τη Κυριακή στα 1500 έχουμε 20 βαθμούς και άνεμο βόρειο έντασης 16χλμ/ω η θερμοκρασία που βγάζει είναι 37. Θα μου πείτε στη μία περίπτωση (Σάββατο) η διαφορά 1500 και επιφάνεια είναι 16 βαθμοί ενώ στην άλλη περίπτωση (Κυριακή) είναι 17 που κατά τη γνώμη μου λόγω έντασης του ανέμου θα έπρεπε να ναι αντίστροφα δλδ το Σάββατο να ναι 17 και να δείξει 41 η επιφάνεια και τη Κυριακή 16 και να δείξει 36 η επιφάνεια. Επίσης έχω παρατηρήσει οτι αυτή η διαφορά πάει στους 8 βαθμούς το χειμώνα όταν ψάχνετε να δείτε αν θα χιονίσει (έχετε στο περίπου σαν κατώφλι τους -8 βαθμούς στα 1500). Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν είμαι εκτός θέματος ή έγραψα πολλά. Απλά μ αρέσει να μαθαίνω. Υ.Γ. αν υπάρχει κάποιο βίντεο που μπορώ να διαβάσω εκεί θα μαι ευγνώμων.
×
×
  • Δημιουργία νέου...