Jump to content

South καυσωνάκιας

Members
 • Posts

  4392
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

South καυσωνάκιας last won the day on July 19 2022

South καυσωνάκιας had the most liked content!

Reputation

2537 Excellent

1 Follower

About South καυσωνάκιας

 • Rank
  Newbie
  Newbie

Personal Information

 • Τοποθεσία
  Κέντρο Γλυφάδας (10μ.), Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ζώντας στην θερμότερη περιοχή της Ηπειρωτικής Ευρώπης ετησίως: την Αθήνα. Με μια μέση ετήσια Τ στους 20.6°C στο θερμότερο σημείο της.

Recent Profile Visitors

2473 profile views
 1. Εσύ από όλες αυτές τις περιοχές στην επικράτεια ποιά θα στοιχημάτιζες είναι όντως η ηπιότερη και γιατί? Εγώ Κάσος (Φρυ και Αεροδρόμιο) αν εξαρτάτο η ζωή μου από αυτό...
 2. Για την ηπειρωτική Ευρώπη πάντως είναι πολύ δύσκολο. Όλες οι περιοχές, Ιβηρική, ΝΑ Πελοπόννησος και Ν.Ιταλία έχουν δεχτεί πολύ ισχυρά cold spells. Αναφορικά με τη Κάσο πάντως καθαρά εμπειρικά αν στην Ελπίδα είχε ασθενή φαινόμενα η Τ δε θα έπεφτε με τπτ κάτω από 4 βαθμούς. Η αμέσως χαμηλότερη από τους 2.7 είναι 4.2 βαθμοί στον σταθμό του ΕΑΑ ενώ στον σταθμό της ΕΜΥ ακόμα πιο πάνω με 4.6. Βασικά ο σταθμός της ΕΜΥ στη Κάσο θα είχε υψηλότερες τιμές και στους 2 δείκτες. Μιλάμε για τρομερή αντίσταση στο κρύο η Κάσος.
 3. Υπάρχει η λύση του καλύτερου irrigation ρε συ. Τεχνητή φυσικά αλλά έχει ευρεία εφαρμογή παγκοσμίως.
 4. Λοιπόν, μόλις έκατσα και έβγαλα ένα πινακάκι με τις 2 παραμέτρους που περιγράφω παραπάνω. Βάζω με υψηλότερη βαρύτητα τον δείκτη μέση των απόλυτα ελάχιστων Τ σύμφωνα με τις Hardiness zones https://en.wikipedia.org/wiki/Hardiness_zone Με βραχεία κεφαλή προηγείται η Κάσος για τη παράλληλη λειτουργία όλων των σταθμών (2019-2023) . Αν και έχει λίγο πιο κάτω μέση ελάχιστη χειμερινού τριμήνου από τους υπόλοιπους, σε βάθος χρόνου (από το 2010) έχει τις υψηλότερες στην επικράτεια. Ο σταθμός της Ψαρής Φοράδας είναι ενδεικτικός λόγω του ότι είναι vue και γιατί δεν έχουμε τα δεδομένα της Ελπίδας. Ουσιαστικά η Κάσος ΕΑΑ δείχνει την μεγαλύτερη αντίσταση στο απόλυτο κρύο με τις απόλυτα ελάχιστες Τ να μην πέφτουν κάτω από 6.22 βαθμούς κατά μέσο όρο. Όλες οι παραπάνω περιοχές θα κατατάσσονταν σε ζώνη 11a ανθεκτικότητας φυτών.
 5. Χμμ..Σωστά πρέπει να συμφωνήσουμε αρχικά στα κριτήρια. Για μένα οι 2 πιο σημαντικές παράμετροι για τον ορισμό ηπιότητας είναι η μέση ελάχιστη χειμερινού τριμήνου και οι μέσες των απόλυτα ελάχιστων Τ. Εκεί φαίνεται πραγματικά ποια περιοχή στη χώρα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αντίσταση στο κρύο. Σε αυτούς τους 2 δείκτες με βραχεία κεφαλή προηγείται το Φρυ στην Κάσο θα έλεγα... Ειδικά ο δεύτερος δείκτης των μέσων απόλυτα ελάχιστων Τ έχει ευρεία χρήση στην ανθεκτικότητα των φυτών παγκοσμίως.
 6. Να το πω αλλιώς για να γίνω κατανοητός. Μπορεί αυτά τα 3 χρόνια (πλην του 2019 που το λιμάνι έγραψε τα ίδια με ΕΑΑ) όλη η ευρύτερη περιοχή στα χαμηλά της Ρόδου και στο λιμάνι να είναι όντως ξηρότερη συγκυριακά. Απουσία κάποιου σταθμού smack bang στην ίδια τοποθεσία για συγκρίσεις δε μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά. Αυτό λέω πριν φτάσω στη περίπτωση το Λιμενικό να κάνει ΓΤΠΚ δουλειά.
 7. Που ξέρεις με σιγουριά τι θα έδινε από τη στιγμή που δεν λειτουργεί σήμερα? Επίσης κάνεις μια σύγκριση/προβολή για μια άλλη περιοχή (το λιμάνι) και για άλλη χρονική περίοδο η οποία είναι ξηρή .Γενικά στην Ελλάδα είναι πιο ξηρή περίοδος άρα ένα πιο ξηρό σημείο όπως θεωρητικά φαίνεται είναι το λιμάνι βάσει του σταθμού του λιμενικού τότε μπορεί να επηρεαστεί περισσότερο από αυτή τη συνθήκη. Επίσης πρόσεξε 2 στοιχεία. Παρατηρώ στα σχόλια ντόπιοι αμφισβητούν ότι μέσα στη πόλη της Ρόδου 800 είναι ο μ.ο., δεύτερον για κοίτα το παρακάτω. Άρα 50-100 mm διακυμάνσεις ανάλογα τη περίοδο είναι θεωρητικά πιθανές. Πόσο μάλλον για διαφορετικές τοποθεσίες που είναι το ΥΕΒ και το λιμάνι. Μπορεί όντως το λιμάνι να είναι ακόμα πιο ξηρή περιοχή (που είναι σύμφωνα με τον σταθμό του λιμενικού) και σε συνδυασμό με μια πιο ξηρή περίοδο όπως η τελευταία τριετία όντως η απουσία καταιγίδων αστάθειας (ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο) να το έφεραν σε αυτή τη κατάσταση. Πάντως υπογραμμίζω δεν έχουμε απτή απόδειξη οτι το Λιμενικό δεν συντηρεί τον σταθμό. Μπορεί όντως να υπάρχει πρόβλημα τοποθέτησης ή και συντήρησης αλλά αυτό είναι ένα σενάριο. Με σιγουριά δε μπορούμε να πούμε κάτι. Και σε κάθε περίπτωση θα είναι ρεζιλίκι ολόκληρο Λιμενικό να μη συντηρεί τον σταθμό. Δε θέλω να το πιστεύω αυτό. Να μου έλεγες είναι σταθμός ιδιώτη τότε outright θα σου έλεγα ναι όντως μπορεί να είναι θέμα συντήρησης αλλά για το Λιμενικό μου φαίνονται ρεζιλίκια αυτά. Το κρατάω και εγώ πάραυτα ως ερωτηματικό βλέπωντας τα στοιχεία του ΥΕΒ αλλά μέχρι να ξέρουμε με σιγουριά οτι το Λιμενικό κάνει δουλειά για τα μπάζα τότε μένει ως ερωτηματικό. Μπορεί από την αλλη να τον συντηρούν καλά και απλά να είναι αρκετά πιο ξηρό σημείο συγκυριακά αυτά τα 3 πιο ξηρά έτη μιας και το 2019 ο σταθμός στο λιμάνι το έπιασε κανονικά.
 8. Ε, καλά ολόκληρο Λιμενικό που βασίζεται στον σταθμό για δικές του λειτουργικές ανάγκες θα πρέπει να είναι πολύ για τα μπάζα ώστε να μην τον συντηρούν, καλά όχι οτι δε συμβαίνουν αυτά στο ελληνικό δημόσιο. Τέσπα. Κρατάμε το ερωτηματικό για τον υετό και βλέπουμε. Εγώ απλά θέλω περισσότερο να διαπιστώσω αν τελικά το λιμάνι της Ρόδου η Κάσος ή το Καστελόριζο είναι η περιοχή με τους ηπιότερους χειμώνες στη χώρα οπότε τον παρακολουθώ πολύ στενά. Ακόμα δεν έχω καταλήξει μέσα μου ποιά είναι. Ένα τσακ παραπάνω κλείνω στην Κάσο αλλά πρέπει να περάσουν και άλλα χρόνια λειτουργίας για να το σιγουρέψουμε. Πάντως αυτές οι 3 περιοχές είναι τα δικά μου φαβορί. Δε βλέπω κάτι άλλο στον ορίζοντα οπουδήποτε στην επικράτεια.
 9. Μπα δεν έχω βρει τίποτα. Ίσως ο brainstorm ξέρει άλλους ερασιτεχνικούς μέσα στην πόλη. Πάντως ο συγκεκριμένος στο λιμάνι εμένα μου φαίνεται πολύ αξιόπιστος στις Τ και στις μέγιστες και στις ελάχιστες όταν τον συγκρίνεις με ΕΑΑ/ΕΜΥ κτλ οπότε από εκεί κρίνω ότι συντήρηση πρέπει να γίνεται. Εκτός τι να πω αν τα έχει παίξει το βροχόμετρο Βασικά στις μέγιστες γράφει σχεδόν πάντα λίγο χαμηλότερες και από τους 2 και στις ελάχιστες τις καλοκαιρινές που είχα δει είναι ακριβώς στα ίδια με Παραδείσι. Επίσης έχει το μικρότερο ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος από όλους. Άλλο ένα στοιχείο της κλασικής maritime επιρροής που δέχεται το λιμάνι.
 10. Είναι λίγα τα χρόνια δεδομένων σε κάθε περίπτωση. Προσωπικά νομίζω τα υψώματα εκεί πίσω από Ψίνθο δίνουν μέσα στην πόλη περισσότερα γκάζια στον υετό που απλά πεθαίνουν προοδευτικά καθώς κατεβαίνουμε στο λιμάνι.
 11. Δεν έχω κάποια agenda βρε συ. Ο υετός στο Παραδείσι είναι πιο κοντά στο λιμάνι απλά παρατηρώ. Οι υποθέσεις οτι ''έχει αφεθεί'' στη τύχη του δεν έχουν κάποια αξία δεδομένου οτι μιλάμε για μια απόσταση που μπορούν να αλλάξουν πολλά στο καθεστώς υετού. Απλά κρατάω το βασικό οτι οι ακτές είναι σημαντικά ξηρότερες και αυτό εξάλλου είναι μια καθοριστική παράμετρος που μας διαφωτίζει γιατί ποτέ δεν έχει στρωθεί το λιμάνι της Ρόδου. Εντωμεταξύ παρατηρώ οτι τουλάχιστον τη δεκαετία του 80 πολλοί σταθμοί φαίνεται να υπάρχουν στη Ρόδο. Βρήκαμε και τον σταθμό Σιανών. Τώρα μας μένει να δούμε ποιοί από αυτούς ήταν λειτουργικοί το 1950 για να δούμε που αναφέρεται το -2.08 ή -2.8
 12. Χμμ, I don't know about that! 15 χιλιόμετρα απέχει το λιμάνι από το αεροδρόμιο και γύρω στα 10 αεροδρόμιο-πόλη και παρόλα αυτά είναι πιο κοντά στο λιμάνι παρά στην πόλη. Το πιο ασφαλές για μένα εδώ είναι οτι οι ακτές είναι αρκετά ξηρότερες και οτι ακόμα υπάρχουν εκθετικές διαφορές καθώς ανεβαίνουμε σε υψόμετρα έστω και λίγο. Εξάλλου περίπου 50 mm διαφορά έχουν πχ Πειραιάς-Ελληνικό διαχρονικά που είναι και οι 2 παραλιακές περιοχές οπότε κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει οτι σε πιο υετοφόρες περιοχές μια πραγματικά προστατευμένη περιοχή που ενδεχομένως να είναι το λιμάνι να γράφει ακόμα μεγαλύτερες διαφορές διαχρονικά. Μπορούμε να κάνουμε και ακόμα πιο εξτρημ συγκρίσεις ανάμεσα σε παραλιακές περιοχές όπως πχ Ανάβυσσος-Ελληνικό με διαφορές 70 mm διαχρονικά. Τέσπα είναι λίγα τα χρόνια δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα στοιχεία για μένα ενισχύουν αυτό που λέγαμε γιατί δεν έχουμε δει στρώσιμο ποτέ στο λιμάνι της Ρόδου. Που να τον βρίσκει τον υετό σε χιονιάδες..Ενώ λίγο πιο πάνω στην πόλη μπορεί κάτι να γίνεται.
 13. Ορίστε και οι συγκρίσεις υετού των σταθμών της Ρόδου από ΕΑΑ,ΕΜΥ,Λιμενικό. 705 mm δίνει το Παραδείσι. 150 mm διαφορά από την πόλη και 115 mm διαφορά από το λιμάνι. Κάπου στη μέση μεταξύ των 2. Άρα οι ακτές είναι σημαντικά ξηρότερες σε σχέση με υψηλότερα υψόμετρα μέσα στην πόλη κρατάω ως τάση. Ανεξάρτητα από θεωρητικές υπο-υπερκαταγραφές
 14. Για το λιμάνι? Εμένα ακριβώς το αντίθετο παιδιά και όχι επειδή είμαι biased καυσωνάκιας, trust me on that. Ειδικά με τέτοιους χάρτες ανέμων. Το οτι πχ ο χάρτης δίνει μια συγκεκριμένη φορά ανέμου δε σημαίνει πολλά πράγματα σε now casting φάση. Κρατάω κυρίως την ένταση που φαινόταν αυξημένη. Διότι σε πραγματικές συνθήκες δεν ξέρουμε τις μοίρες των ανέμων ακριβώς που θα χτύπαγαν το λιμάνι εκείνο το πρωινό του 1950. Μπορεί και η παραμικρή αλλαγή στις μοίρες των ανέμων με κλειστό καιρό να κάνουν τρομακτική διαφορά κρίνοντας πάντα από την εντρύφηση μου στον σταθμό της Κάσου. Τεσπα guys το έχουμε κάνει overkill το ζήτημα. Τι λέτε να μαζευτούμε να γράψουμε ένα journal article με τίτλο ''what the fuck happened in the Port of Rhodes in 1950?Did we see air frost or not?'' Όχι τίποτα άλλο αλλά να μην πάει και χαμένος τόσος κόπος μας χεχε
×
×
 • Create New...