Jump to content

teo_73

Administrators
 • Content Count

  4556
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

teo_73 last won the day on March 14 2020

teo_73 had the most liked content!

Community Reputation

7154 Excellent

4 Followers

About teo_73

Personal Information

 • Τοποθεσία
  Πέραμα 102μ

Recent Profile Visitors

8509 profile views
 1. Χθεσινή από τη πολιτεία της Ουάσινγκτον.
 2. Καλημέρα.Δεν άντεξα και εκανα λίγο ζουμ...να δω πόσα χρώματα φαίνονται.Κοκκινο κίτρινο και πράσινο βλέπω. Στον Ταύρο ηλιοφάνεια (τι άλλο) ασθενής ΝΔ και ήδη 29c.
 3. Ισχυρό μπουρίνι με ανέμους εντάσεως έως και 9 μποφόρ χτύπησε την Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν καταστροφές σε τροχόσπιτα ενώ υπήρξαν και πτώσεις δέντρων.
 4. H σημερινη ραδιοβοληση στην Αθηνα. Στους 34.3c (16.59) η μεγιστη στο βουνο,με την υγρασια εκεινη την ωρα στο 28%. Η πολη εφτασε τους 35c.
 5. Από 16 Σεπτεμβρίου 2021, στο WRFRO project, υλοποιήσαμε και το WRFF Model for Europe, σε ανάλυση 10.5 χλμ: https://www.wrf.ro Προς το παρόν, τα τρέξιματα είναι αρχικά σε 06 UTC και 18 UTC, για 72 ώρες. Η περίοδος θα επεκταθεί σε 120 ώρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Τα διαδραστικά μετεωγράμματα θα υλοποιηθούν και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όχι τόσο όσο για το τρέξιμο των 3.5 χιλιομέτρων, αλλά ούτε λιγότερα Η έναρξη λειτουργίας με δεδομένα από 00 και 12 UTC θα είναι δυνατή σε περίπου ένα μήνα, όταν αγοράσουμε δεύτερο Intel Xeon E5- 2698 V4 CPU για τον σέρβερ μας, μαζί με 64 GB του DDR4 ECC RAM μνήμη RAM ... Οι χάρτες είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα: https://www.wrf.ro, κάτω από το κύριο μενού -- > WRFEU-10.5 km και έχουμε πάνω από 60 παραμέτρους, τόσο γενικούς όσο και ευδιάκριτους δείκτες. Οι χάρτες ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, μαζί με κάθε ώρα της πρόβλεψης που ολοκληρώθηκε. Η πρόβλεψη θα είναι ολοκληρωμένη και οι χάρτες θα είναι διαθέσιμες μέχρι το 11:30 UTC για τις 06 UTIC τρέξιμο και 22:30 UTTC για τους 18 Runs UTC
 6. Τεταρτη στην Αττικη και σε πολλες αλλες περιοχες,καλοκαιρακι... Πεμπτη μεσημερι μπουφανακι,με βοριαδες 5-6 bf,συννεφιασμενο και βροχερο καιρο κυριως στα βορεια του νομου. Τη Κυριακη το ξαναβλεπουμε.
 7. Ο Αύγουστος 2021 σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με τη NASA είχε μια ανωμαλία θερμοκρασίας +0,81C πάνω από τη βασική γραμμή 1951-1980 ή +0,22C σύμφωνα με τον μέσο όρο 1991-2020 (χάρτης) και κατατάχθηκε ως ο 6ος θερμότερος Αύγουστος στα αρχεία.
 8. Ατρόμητα θαλάσσια drones θα εισβάλουν μέσα σε τυφώνες Η κατασκευή νέων αυτόνομων οχημάτων κάθε είδους και χρήσης είναι πλέον σχεδόν καθημερινή υπόθεση. Μια νεοφυής εταιρεία της Σίλικον Βάλει, η Saildrone, παρουσίασε τα θαλάσσια drones που κατασκευάζει τα οποία όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί τους μπορούν να ταξιδεύουν στους ωκεανούς και να εισέρχονται μέσα σε τυφώνες για να καταγράφουν δεδομένα. Αν ένα θαλάσσιο ή εναέριο σκάφος βρεθεί μέσα σε ένα τυφώνα ακόμη και αν τελικά καταφέρει να επιβιώσει μέχρι να καταφέρει να βγει από αυτόν είναι βέβαιο ότι σχεδόν τίποτε σε αυτό δεν θα λειτουργεί ομαλά. H Saildrone υποστηρίζει ότι τα αυτόνομα σκάφη της μπορούν να εισέρχονται μέσα σε τυφώνες και να επιβιώνουν από τους τρομερούς ανέμους και τα πελώρια κύματα με τα οποία βρεθούν αντιμέτωπα. Τα δεδομένα που θα καταγράφουν θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να μάθουν νέα στοιχεία για τους μηχανισμούς και τη δυναμική των τυφώνων. Όπως έγινε γνωστό η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Ατμόσφαιρας και Ωκεανών των ΗΠΑ (NOAA). Βασικός στόχος είναι να μελετηθεί το πώς σχηματίζονται οι τυφώνες και πως αυξάνεται η ένταση τους. Ο πρόσφατος τυφώνας Άιντα που σάρωσε αρχικά τον Κόλπο του Μεξικού και στη συνέχεια τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ εξελίχθηκε μέσα σε 24 ώρες από ασθενής τυφώνας κατηγορίας 1 σε τυφώνα κατηγορίας 4 με ανέμους 210-250 χλμ./ώρα. Τα drones θα συλλέγουν δεδομένα για το πώς η ενέργεια και η θερμότητα ανταλλάσσονται ανάμεσα στον ωκεανό και την ατμόσφαιρα. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν τα drones μέσα στους τυφώνες θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. «Κανείς δεν έχει παρατηρήσει μέχρι σήμερα τι συμβαίνει στα κύματα στο κέντρο ενός τυφώνα. Με την βοήθεια των καμερών που θα υπάρχουν στα drones θα δούμε πώς συμπεριφέρεται και πως μοιάζει το νερό» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Τζένικς, διευθύνων σύμβουλος της Saildrone. https://www.naftemporiki.gr/story/1775260/atromita-thalassia-drones-tha-eisbaloun-mesa-se-tufones
 9. Ο καπνός των πυρκαγιών αποτρέπει τις βροχές Ο καπνός των πυρκαγιών έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και την υγεία ανθρώπων, φυτών και ζώων. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Geophysical Research Letters» επιστήμονες του ερευνητικού οργανισμού NorthWest Research Associates στις ΗΠΑ αποκαλύπτουν μια άγνωστη μέχρι σήμερα παρενέργεια που έχει ο καπνός των δασικών πυρκαγιών στην ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιώντας εναέρια μέσα και όργανα παρατήρησης και μελέτης οι ερευνητές διαπίστωσαν τι συμβαίνει όταν ο καπνός των δασικών πυρκαγιών εισέρχεται στα σύννεφα. Η αρχική διαπίστωση είναι ότι η επαφή του καπνού με τα σύννεφα αυξάνει πολύ την παραγωγή σταγόνων βροχής. Σύμφωνα με τους ερευνητές ο καπνός πενταπλασιάζει την ποσότητα των σταγόνων της βροχής μέσα στα σύννεφα σε σχέση με τα σύννεφα που δεν έχουν έρθει σε επαφή με καπνό. Αυτή η ανακάλυψη δεν προκάλεσε έκπληξη στους ειδικούς αφού είναι γνωστό ότι οργανικά αλλά και ανόργανα σωματίδια που υπάρχουν στον καπνό μπορούν να λειτουργήσουν ως πυρήνες σχηματισμού σταγόνων βροχής. Το δεύτερο εύρημα της μελέτης είναι ότι τα σύννεφα που έχουν έρθει σε επαφή με τον καπνό δεν παράγουν βροχή και εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν τα σύννεφα είναι γεμάτα σταγόνες βροχής. Η απάντηση είναι ότι οι σταγόνες της βροχής στα σύννεφα που έχουν έρθει σε επαφή με καπνό έχουν 50% μικρότερο μέγεθος από τις συμβατικές σταγόνες της βροχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και να μην συγχωνεύονται ώστε να μεγαλώσουν τόσο σε μέγεθος ώστε να δημιουργήσουν βροχόπτωση. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές οι πιθανότητες να προκληθεί βροχόπτωση σε ένα σύννεφο που έχει δεχθεί καπνό πυρκαγιών είναι «πρακτικά μηδενικές». Δημιουργείται έτσι ένας επικίνδυνος κύκλος όπου οι πυρκαγιές εμποδίζουν την πρόκληση βροχών με αποτέλεσμα να εντείνονται τα φαινόμενα ξηρασίας και να δημιουργούνται οι συνθήκες για πρόκληση νέων πυρκαγιών. https://www.naftemporiki.gr/story/1775318/o-kapnos-ton-purkagion-apotrepei-tis-broxes
 10. Θλίψη για τον «Εθνικάρα»: Εφυγε από κορωνοϊό ο αγαπητός σε όλους Γιάννης Μαντζουράνης Εφυγε από την ζωή ο πασίγνωστος φίλαθλος «Εθνικάρας», Γιάννης Μαντζουράνης σε ηλικία 87 ετών.Αγαπητός σε όλα τα γήπεδα και φίλος του Εθνικού για δεκαετίες, σήμερα έφυγε από την ζωή καθώς νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στον «Ευαγγελισμό» με κορωνοϊό. Ο Γιάννης Ματζουράνης νοσηλευόταν για καιρό, αλλά παρά την προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα ο οργανισμός του δεν κατάφερε ν' ανταποκριθεί. Καλο παραδεισο κυρ Γιαννη.
 11. Η τροπική καταιγίδα Nicholas σχηματίζεται στο νοτιοδυτικό Κόλπο του Μεξικού. Προειδοποιήσεις για τροπικές καταιγίδες για τις ακτές του βορειοανατολικού Μεξικού και του Τέξας. Οι άνεμοι προβλέπεται να φτάσουν εώς τα 100χλμ/ωρα. Σε κάποιες περιοχές αναμένονται πλημμυρικά φαινόμενα,με τη στάθμη των νερών να ξεπερνά τα 30-40cm.
 12. Καλησπέρα,ψιχαλιζει στα village Ρέντη. Και Πέραμα light ποτιστική.
 13. Παει να σχηματιστει ματι στη Τυρρηνικη θαλασσα.
 14. O Τυφωνας Κiko αφου περασε απο το Σαμπτάνγκ στις Μπατάνες νησους, αναδιοργανωθηκε και εφτασε την cat 5 με σταθερους ανεμους 260km/h και πιεση 915hpa. Η ισχυρή θύελλα τώρα κινείται προς Ταιβαν. Κολωνες επεσαν και δεντρα ξεριζωθηκαν στη πολη Ιβανα του Σαμπτανγκ.
 15. Ιταλία: Δυο νεκροί και εννέα τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στο νησί Παντελερία Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχασαν τη ζωή τους ένας πυροσβέστης 47 ετών και ένας συνταξιούχος 86 ετών Δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες προκάλεσε χθες το βραδυ γύρω στις 19.30 τοπική ώρα ανεμοστρόβιλος στο μικρό νησί Παντελερία, νότια της Σικελίας. Τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η τρομερή ισχύς του ανέμου πέταξε τους ανθρώπους αυτούς έξω από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν. Οι κάτοικοι του νησιού δήλωσαν ότι πρόκειται για ένας πρωτοφανές, ακραίο καιρικό φαινόμενο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Σικελία με ελικόπτερο και μέχρι τώρα δεν προκύπτει να υπάρχουν αγνοούμενοι.Παράλληλα, έχουν καταγραφεί σημαντικές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια, όπου καταστράφηκαν στέγες, και μέρος εσωτερικών χώρων, και σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα. https://www.protothema.gr/world/article/1159972/italia-duo-nekroi-kai-ennea-traumaties-apo-anemostrovilo-sto-nisi-padeleria/
×
×
 • Create New...