Jump to content

oldboy332

Members
 • Content Count

  3150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

oldboy332 last won the day on August 9 2020

oldboy332 had the most liked content!

Community Reputation

5294 Excellent

Personal Information

 • Τοποθεσία
  Κόκκινο Βοιωτία 280μ.-Κρυονέρι Αττικής 380μ.

Recent Profile Visitors

6813 profile views
 1. 20,6 βαθμοί και 85% υγρασία στο Κρυονέρι με το βοριαδάκι να έχει κάνει την εμφάνισή του ευτυχώς.Αντε τέτοια ώρα αύριο να βλέπουμε καμία βροχούλα .
 2. 22,8 αυτή την ώρα στο Κρυονέρι,δεν έχει αναστροφή σημερα . Μιλάμε για βαθύ καλοκαίρι... Στους 33,7 η μέγιστη στο χωριό όπου τα απόγευμα πέρασε αλλά δεν ακούμπησε μια καταιγιδουλα λίγο βορειότερα.Αντε να περάσει και η αυριανή μέρα να ανασάνουμε!
 3. Live το ηφαίστειο που εξερράγη σήμερα στο νησί La Palma , στον Ατλαντικό. Έρχεται χειμώνας . Χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω είναι από τις περιπτώσεις που σε πολύ μεγάλη εκρηξη και σεισμικη ακολουθία μπορεί να προκληθεί ακόμη και τσουνάμι, απλώς ως πιθανότητα το αναφέρω.
 4. Τι σου πω ; Μακαρι ! Εγώ λέω ότι κάθε φορά που είδαμε χιόνια και κρυο νωρίς στο τέλος μας έφαγαν οι βροχές μέχρι τα 1500μ . Βέβαια εαν είμαστε στο όριο μεταξύ ψυχρού και θερμού τομέα θα έβγαιναν χαμηλά αλλά δεν μου αρέσει σαν προοπτική αυτός ο χάρτης αφού έχει στα γαλάζια και την Ιταλία και εμάς πιο κοντά στο βαθύ μπλε .Όπου να ναι θα φανεί η αλλαγή και θα δούμε εάν τελικά πάμε για σημαντικές βροχές ή ξεροκρυα ( δηλαδή βροχές κυρίως στα Ανατολικά ).
 5. Βάσει εμπειρίας αρνητικό για την συνέχεια να επαληθευτει κάτι τέτοιο Οκτώβρη μήνα.Αρνητικό όσο αφορά τα χιόνια χαμηλά εννοώ . https://mkweather.com/forecast-for-europe-for-the-period-15-september-25-october-2021-western-europe-lot-of-indian-summer-east-severe-frosts/
 6. Με μαζοχιστικη διάθεση αλλά και την ελπίδα ότι κάτι έχει μείνει όπως ήταν,έστω ένα σημείο 100 μετρων της διαδρομής, σήμερα το πρωί ξεκίνησα το τρέξιμο στην αγαπημένη μου και κατά την γνώμη μου πιο όμορφη διαδρομή που μπορούσε κάποιος να κάνει από το Κρυονέρι προς τα Βασιλικά.Για να μην πολυλογώ δεν έμεινε τίποτα,ούτε κάτι ως δείγμα να δείξει κάποιος στο παιδί του πως θα είναι το δάσος μετά από 30 χρόνια.Η φύση προσπαθεί και ελπίζω σύντομα ο καιρός να βοηθήσει να αναγεννηθεί σιγά σιγά.Εξάλλου είναι κυρίως εγωιστικό το θέμα αφού όπως έχουμε ξαναπεί η φύση θα βρει τον τρόπο να ανακάμψει . Εντύπωση μου έκανε που με τόσες φιλοζωικές οργάνωσης δεν υπάρχει ούτε ένας κουβάς νερό σε όλο το δάσος. Τέλοσπαντων...καλή δύναμη και καλή τύχη στους κατοίκους από τις Αφιδνες μέχρι το Φάληρο για αυτά που θα έρθουν .
 7. Στους 23,8 αυτή την ώρα στο Κρυονέρι ,ξεκαθαρά εξαιτίας της Ρεματιάς που κατεβάζει δροσούλα . Πριν καμία ώρα που ήμουν έξω πραγματικά είχε κουφόβραση ενώ φτάνοντας σπίτι καταλάβαινες την διαφορά.Γύρω στους 27 βαθμούς οι γειτονικοί σταθμοί αυτή την ώρα . Στους 34 έφτασε η θερμοκρασία στο χωριό και 50km/h οι ριπές του Λίβα.
 8. Τρέχει μόνο του το κύριο στα τελευταία τρεξίματα οπότε οι χάρτες είναι άκυροι. Το θέμα βέβαια είναι αν στο τέλος θα βγει καμιά βροχούλα και όχι τόσο η πτώση ή η άνοδος της θερμοκρασίας.
 9. Με την πρώτη βροχή ...όπως το είπες . Μέχρι τότε θα ανησυχώ . Φυσικά και καταλαβαίνω το "κακό" που κάνουν στο δάσος αλλά από την άλλη πλευρά δεν γνωρίζω πολλά μέρη στην χώρα μας να κυκλοφορούν ελάφια οπότε δίνω μια προτεραιότητα στην επιβίωση τους. Τώρα όσο αφορά την Πάρνηθα το πρόβλημα νομίζω ότι δεν είναι τα ελάφια . Εξάλλου το ποσοστό των κωνοφόρων δέντρων που επιβίωσαν μετά την φύτευση τους ήταν της τάξης του 60% σε σχέση με το 30 έως 40% που είναι το σύνηθες για τέτοιου είδους δέντρα. Τα δάση Κωνοφόρων δεν "γνωρίζουν" την φωτιά με αποτέλεσμα να μην έχουν μηχανισμούς αναγέννησης . Για αυτό π.χ στην Αγόριανη Παρνασσού έχει καεί η απέναντι πλαγιά εδώ και 30-40 χρόνια και ακόμη ουσιαστικά δεν έχει φυτρώσει έλατο. Το ίδιο βλέπουμε και σε σημεία που έχει πέσει κεραυνός σε άλλα βουνά . Η διαδικασία αναγέννησης του ελατοδάσους χρειάζεται άπειρα χρόνια μετά από πυρκαγιά διότι δεν έχει αναπτύξει το δέντρο κάποια άμυνα σε αυτή την σπάνια για αυτό απειλή. Σε αυτή την περίπτωση η φύση δεν ξέρει...
 10. Σίγουρα όταν συναντάς ελάφι λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι σου το πρώτο συναίσθημα είναι χαρά ,ειδικά τώρα που πίστευα οτι ίσως δεν τα ξαναδώ .Το επόμενο συναίσθημα που ερχεται όμως αμέσως είναι λύπη και αγωνία για το πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε αυτό το περιβάλλον . Για αυτό και η βροχή που ζητάμε είναι απαραίτητη στο δάσος ,όχι για να γράψουμε mm. Ισως πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς μέχρι να αποκατασταθεί η ισορροπία .
 11. Μετά το καλοκαίρι που ζήσαμε είπαμε ότι θα μας κάνει την χάρη να έρθει το Φθινόπωρο στην ώρα του . Η αλήθεια είναι ότι ήρθε σε σχέση με άλλες χρονιές αλλά δυστυχώς βροχή δεν έριξε παντού . Όταν ο σταθμός στην Πάρνηθα παρουσιάζει την παρακάτω καταγραφή υετου ,ας πούμε από τον Απρίλιο και μετα που δεν έχει χαθεί υετός ως χιόνι, νομίζω δικαιολογημένα περιμέναμε κάτι καλύτερο . Κουβέντα να γίνεται και μιας και έχουμε ξεφύγει στις ώρες παρατήρησα αυτόν τον Χάρτη που έβγαλε το Gfs .
 12. Καλημέρα παίδες.Μόνο βουνά και στο Ακρόπολις! Του χρόνου να γίνει χειμώνα. Γύρω στις 8 βαθμούς πριν από το χωριό Πυρά που παρκάραμε. Το έχει το κρύο του και εδώ στο οροπέδιο στα 1500μ.
 13. Κάνα 2 ωρες έχει κολλήσει η καταιγίδα στο ίδιο σημείο . Ο σταθμος που έγραφα προχθές ότι λείπει από την Γλυφάδα ( Τσεργες ) στην Εύβοια .
 14. Καλημέρα σε όλους . Συνεχίζεται το ψεκάδιασμα στο Κρυονέρι , μηδενικός ουσιαστικά ο υετός με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς. 25mm συνολικά στο χωριό με την Θ στους 15,1 αυτή την ώρα . Παπάδες Ευβοίας 85,6mm storm total και συνεχίζει ευτυχώς σε χαλαρούς ρυθμούς, Σέττα 74mm , Σκιάθος 44,4 mm . Φαίνεται ότι έχει ακόμη να δώσει φαινόμενα το σύστημα ,κυρίως σε Εύβοια και Σποράδες. Να δούμε και στην Πελοπόννησο πόσο θα ρίξει ,η δορυφορική φαίνεται αρκετά δυνατή.
×
×
 • Create New...