Jump to content

bardaris

Members
 • Content Count

  369
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

502 Excellent

Personal Information

 • Τοποθεσία
  θεσσαλονίκη

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Πατριώτη (έχω ζήσει τρία χρόνια στο σκλήθρο και είμαι από Κοζάνη) σημείωσα ότι είναι δεδομένο ότι το βόρειο ημισφαίριο είναι θερμότερο σε σχέση με τις δεκαετίες πριν από το 70 ωστόσω α)Πράγματι τα δυτικά κράσπεδα του Σιβηρικού αντικυκλώνα τα τελευταία χρόνια είναι ανύπαρκτα κανείς όμως δεν μας λέει τι συμβαίνει με τα ανατολικά του φέτος έπιασε τιμή ρεκρό 1091hpa στην Μογγολία και οι Ιάπωνες ξεχιόνιζαν μεχρι τον Μάιο β)Το να είμαστε εξοργισμένοι για μία κυκλοφορία που μας τυραννάει από το 2019 είναι δικαιολογημένο,ειδικά μετά από αυτό το καλοκαίρι ,οι Ισπανοί όμως τι έχουν να πούν? γ)Στην τελευταία δεκαετία εκτός από το 2012 να προσθέσω και το 2017 αλλά και το 2019 για την Δυτική Μακεδονία δεν ξέρω σε ποια χρονία από αυτές καθαρίζατε το χιονι από την φλώρινα φωρτόνοντας το στα φορτηγά. Με το κύνδηνο να βρεθούμε τελείως εκτός θέματος με ευθύνη δικιά μου τελειώνω ότι από τον Σεπτέμβρη του 2019 μας βασανίζει αυτήν η κυκλοφορία, το θεωρώ πλεον υπερβολή οι χάρτες θελουν πολύ προσοχή στις αντικυκλωνικές πιέσεις που αναπτύσονται στην Ανατολική Ευρώπη μη μας κάτσει κανένα τέρας όπως περσι,και ο αντικυκλώνας οδηγός δυτικά της Ιβιρικής εκεί είναι όλο το παιχνίδι,ελπίζω επιτέλους η ιβιρική να αποκτήσει το πεδίο υψηλών πιέσεων που ο καιρός της χρωστάει και εμείς πια να αρχίσουμε να δεχόμαστε χαμηλά από την Κεντρική και βορειοδυτική ευρώπη κυκλοφορία που την έχουμε ξεχάσει τελείως.
 2. λοιπόν είπαμε θα πηγαίνω αντίθετα μεχρι να εμφανισθεί κάποια προοπτική οπότε και θα το βουλώσω λόγω γκαντεμιάς.....πράγματι η γή είναι κατά τι θερμότερη από τις δεκαετίες 40-50-60-70 όμως ακόμα και στα πετρινα χρόνια έχω ζήσει στα 53 μου απίθανες ανατροπές οπως θα περίμενε κανείς τον Δεκέμριο του 2001 η Θεσσαλία και Μακεδονία να μετατραπούν σε Σιβηρία και ειδικά στην Θεσσαλία τα ρεκόρ χαμηλότερης μέγιστης να καταρίπτονται το ένα με το αλλο? στην Αριάνδη το ξέρει κανείς ότι η θεσσαλονίκη έσπασε και το ρεκόρ της χαμηλότερης μέγιστης με -5 παρά βάζοντας κάτω ακόμα και τον επικό χειμώνα του 68? όποτε έχετε χρόνο κοιτάξτε και τους χάρτες του 2003 -2004 χειμώνα να δείτε πως έρχονται 'ολα τούμπα. Σεβόμενος απόλυτα όσους πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή ως μία προσέγγιση και ανάλυση των όσων συμβαίνουν, θεωρώ τραγικό επιστημονικά αντικέιμενα όπως κλιμα,καιρός,πλανήτες κλπ να εγκλωβίζονται σε μία τόσο απλή ερμηνεία και ολες οι αναλύσεις να ξεκινούν και να τελειώνουν σε αυτήν.Οπότε όσο δεν βλέπω το γνωστό χαμηλό της Ισλανδίας να ενεργοποιείτε είμαι αισιόδοξος ,ακόμα δείτε τι έχει συμβεί φέτος το καυτό καλοκαίρι για εμάς στους πάγουςhttps://www.protothema.gr/greece/article/1157124/koludas-para-tin-uperthermansi-se-upsos-rekor-oi-pagoi-sti-thalassa-se-adarktiki-kai-arktiki/ Ευνότητο είναι ότι σε κάθε περίπτωση μεγάλο μερος της ελλάδας (κυρίως δυτική ) μπορεί κατά την γνώμη να χρησιμοποιήσει την λέξη ξηρασία...αλλά μέχρι εκεί, έχουμε ρεκόρ πλεον αδιάφορων ημερών νομίζω ότι είμαστε κοντά στο τέλος.
 3. και κοιτάξτε τι γίνεται ενα κλικ ανατολικά βορειανατολικά μας...ο δεύτερος χάρτης είναι προφανώς αποκλίσεις....από την μέση τιμή
 4. και εδώ το άρθρο του Κολυδά για τον χειμώνα του 40 με χάρτες κλπ. ο οποίος κάνει μνέια και για την ζεστή Ευρώπη του μεσοπολέμου και την κατηφόρα του 1940http://www.kolydas.gr/content/ο-παράγων-καιρός-στο-έπος-του-40 αισιοδοξείτε φίλοι μου. συγνώμη για τα bold του προηγούμενου μνμ δεν ηξερα πως να τα αλλάξω.
 5. Στούς Xionoflorina και galanto δεν απαντώ για να μην γρουσουζέψω όπως είπα ,αλλά από διαστροφή μελέτησα τους χάρτες μιας επικής περιόδου την τριετία πριν το 1940 και μετά ,θα δείτε ότι η θερμοκρασία ανεβαίνε συνέχεια πριν το 1940 αμέσως μετά όμως ηρθε ο κατήφορος και επικοί χειμώνες για τα μέρη μας,κατήφορος που συνεχίσθηκε μέχρι την δεκαετία του 1970,και ας μην ξχνάμε ότι ο πόλεμος του 1940 ανέδειξε σε ανύποπτο χρόνο την δυναμική της δυτικής μακεδονίας,ολόκληρη τζούλια εκπαιδευμένη στις άλπεις κόλλησε στην λάσπη στο χιόνι και στα βράχια του τόπου μας,έτσι χαιρετώ φλωρινα και γρεβενά και ελπίζω να ξαναδώσουμε τέτοιες εικόνες άμεσα.
 6. παιδιά λίγο αισιοδοξία δεν ξαναγραφω μην το γρουσουσέψω και τα γραφω μία και καλή Πόσες πιθανόητες έχει φέτος η ιβηρική νότια γαλλία να καλυπτεται από πεδίο υψηλών πιέσεων?..η απάντηση πολύ μεγάλες με σφήνες μάλιστα στην κεντρική ευρώπη. Πόσες πιθανόητες στατισιτκά εχει η ανατολική ευρώπη και φέτος να "κοιμηθεί" είτε από αντικυκλώνα εμποδιστή η από ένα ισλανδικό χαμηλό που να την σκάβει συνέχεια με νοτιάδες η απάντηση είναι και εδω μικρή. Ετσι στατιστικά και μόνο είμαι αισιόδοξοςκαι το βουλώνω λόγω πιστοποιημένης γρουζουζιάς και αφήνω την στατιστική να υποτυπωθεί πια στους χάρτες.
 7. αν παίξει τέτοιο σενάριο....και μπούν αυτές οι ψυχρές μάζες Ιόνιο -Ιταλία....τότε θα το κάψουμε το πληκτρολόγιο ,μακάρι να βγεί αν και το θεωρώ τελείως τρελλό....είναι το τελείως αντίθετο του Ευρωπαικού....μιλάμε για τρέλλα,εντωμεταξύ αν αρχίσουν να γεμίζουν με χιόνια τα "ψυγεία ¨μας....μην νομίζεις ότι θα μασάν μετά από Αντλαντικούς και τέτοια.Εξαιρετικό.
 8. φθιινοπωρινή ημέρα στην Θεσσαλονίκη με φαινόμενα on-ff (όμβροι) σίγουρα η αίσθηση τελικά του ΠΣΚ μόνο καλοκαιρινή δεν είναι.
 9. τυχερούλη για να βγούν αυτά θέλει τουλάχιστον 50mm πριν 14 μέρες ,λίγες περιοχές της χώρας είχαν αυτό το προνόμιο,εγώ στους δικούς μανιταρότοπους στην δυτική Μακεδονία ζήτημα να έχουν δεχθεί 5 mm ,θεωρώ καλό να ψάξεις και για βωλίτες και κυρίως ζαρκαδίσια....το είδος δε αυτό θέλει πολύ προσοχή αν είναι σε εμβρυακό στάδιο.
 10. υποβαθμίστηκε η μεταβολή της τετάρτης και από τα δύο μοντέλα...αλλά για Ανατ.Μακεδονία-Θράκη και Ανατ.Στερεά (Ευβοια κλπ) ελάχιστα Αττική δίνουν ακόμα καλές καταστάσεις....ο αντικυκλώνας που καταρέει πάνω μας μετά το πέρασμα του μετώπου δίνει πολύ λίγες ελπίδες για οποιαδήποτε μεταβολή από τα δυτικά ,το χαμηλό από την δυτική μεσόγειο φθάνει στην Σικελία και εξασθενεί εκεί.
 11. εγώ λέω απλά μακάρι να βγεί....αν και το βρίσκω σαν τρέξιμο υπερβολικό...
 12. Στις 102 και 106 βρέχεται ολο το αιγαίο κυρίως κεντρικό και βόρειο σχεδον ολα τα κεντρικά και βόρεια αλλά και η Αττική και η Κρήτη, με σημαντικά ποσά υετού και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ,δεν είναι αδιάφορο τρέξιμο σόρυ.
 13. δεν γίνονται και τα δύο, αλλά αν επαληθευεί αυτό το πέρασμα το Ιόνιο δεν νομίζω να μείνει αδιάφορο...
 14. μισό λεπτό ρε παιδιά το 12αρι του τζίφου το είδατε ?φέρνει πρωχωρημένο φθινόπωρο στα ορεινά κεντρικής -ανατολικής Μακεδονίας θράκης και αφθονες βροχές στα κεντρικά και βόρεια αλλά και την Αττική...ίσως είναι υπερβολικό το τρέξιμο ...αλλά μοιάζει και είναι καλύτερο απο το χθεσινό 06ζ
 15. Από το να ναι στην Ισλανδία καλύτερα...στελνει το κέντρο του χαμηλού μεταξύ Αγγλίας και Νορβηγίας και δειχνει μια κίνηση ανατολική ,σκεψου ότι χθές εδειχνε ένα χαμηλό στην Ισλανδία και πεδίο υψηλών πιέσεων στην Γροιλανδία που όταν κάθετε τετοια διάταξη δεν σπάει με τπτ! από το 2019 την τρώμε στην μάπα.
×
×
 • Create New...