Jump to content
Sign in to follow this  
teo_73

Τεχνολογία

Recommended Posts

Χρήσιμα tips όσο αφορά τεχνολογικά θέματα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IMG_20190227_140803.jpg.0c2556b74fadefc8844e7a75cc1f4d3c.jpg

Η Western Digital ανακοίνωσε την ταχύτερη κάρτα μνήμης microSD 1TB στον κόσμο, την 1TB SanDisk Extreme UHS-I microSDXC και είχαμε την ευκαιρία να την δούμε από κοντά στο περίπτερο της εταιρείας στο Mobile World Congress.

Με τη νέα αυτή κάρτα μνήμης, ο χρήστης μπορεί να επωφεληθεί της εκπληκτικής χωρητικότητας του 1TB καθώς και των ιδιαίτερα υψηλών ταχυτήτων ανάγνωσης και εγγραφής για να «τραβήξει», να μεταφέρει και να αποθηκεύσει πολλές φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης στο smartphone του, στο drone ή στην action camera του.

Σήμερα εξάλλου υπάρχουν πολλά smartphones, drones ή κάμερες που επιτρέπουν στον χρήστη να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο χάρη στην υποστηριζόμενη ανάλυση 4K, στους πολλαπλούς φακούς ή στις δυνατότητες «burst».  

H κάρτα μνήμης 1TB SanDisk Extreme UHS-I microSDXC της Western Digital προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης έως και 160MB/s και εγγραφής έως και 90MB/s επιτρέποντας στον χρήστη να μεταφέρει αρχεία στον μισό χρόνο από τις τυπικές κάρτες μνήμης microSD UHS-I. Μαζί με την κάρτα μνήμης χωρητικότητας 1TB, η Western Digital ανακοίνωσε και την διάθεση της έκδοσης με τα 512GB. Θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο με τιμές $449,99 και $199,99 αντίστοιχα.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/articles/hardware/western-digital/1tb-sandisk-extreme-uhs-i-microsdxc-mwc2019/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hλεκτρικό μίνι λεωφορείο για μεταφορά ΑμεΑ αποκτά ο δήμος Χανίων

Μην ξεχνάτε ότι ο δήμος μπήκε επί των ημερών μας στο Σύμφωνο των δημάρχων που μας επιβάλει σε μια σειρά υποχρεώσεων για εξοικονόμηση ενέργειας .

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσίευση: 20/07/2019 - 10:03 Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 10:03
 
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: PARAKRITIKA

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: PARAKRITIKA

SHARE IT

 
Το πρώτο βήμα για την ηλεκτροκίνηση στις δημόσιες μεταφορές στα Χανιά επιχειρεί ο δήμος της πόλης, καθώς βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την προμήθεια ενός πολυμορφικού ηλεκτρικού οχήματος με δυνατότητα μεταφοράς και ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (ΑμεΑ), τριών ηλεκτρικών δικύκλων, ενώ προβλέπεται και η προμήθεια και εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης των οχημάτων, σε επιλεγμένο και κατάλληλο σημείο των δημοτικών εγκαταστάσεων.
 
Η προμήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων όπως εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας θα γίνει μέσω ανοικτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού που θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-ΕΤΠΑ), του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και του δήμου Χανίων .
 
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ Βάμβουκας «θα προμηθευτούμε μικρό πολυμορφικό αυτοκίνητο εννέα θέσεων που θα έχει τις προδιαγραφές για να κινείται και σε χώρους όπου υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα είναι η παλιά πόλη. Η κίνηση μας αυτή στέλνει το περιβαλλοντικό μήνυμα ότι ο δήμος Χανίων προσανατολίζεται να επιτύχει χαμηλές εκπομπές ρύπων.
 
Μην ξεχνάτε ότι ο δήμος μπήκε επί των ημερών μας στο Σύμφωνο των δημάρχων που μας επιβάλει σε μια σειρά υποχρεώσεων για εξοικονόμηση ενέργειας .
 
Αυτή η προσπάθεια “δένει” με τις ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοτικών κτηρίων και μια σειρά ενεργειών που έχουν προγραμματισθεί όπως η αντικατάσταση του συνόλου του δημοτικού φωτισμού με νέου τύπου σώματα.
 
Παράλληλα εξυπηρετείται και ο στόχος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής πολιτών με κινητικά προβλήματα».
 
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού επειδή τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά οδήγησης και διαφορετικό τρόπο συντήρησης (σε σχέση με τα συμβατικά), ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο της προμήθειας των οχημάτων οφείλει να εκπαιδεύσει το προσωπικό τού δήμου Χανίων. Η εκπαίδευση αυτή θα γίνει στις εγκαταστάσεις του δήμου Χανίων. Επίσης, ο ανάδοχος αναλαμβάνει την εγγυημένη παροχή ανταλλακτικών.
 Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/409435/hlektriko-mini-leoforeio-gia-metafora-amea-apokta-o-dimos-hanion/#ixzz5uFzedh1Y 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Share this post


Link to post
Share on other sites

CSI Institute: Προσοχή στo FaceApp- Tι να κάνετε για να προστατευτείτε

Όπως αναφέρεται στην Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στην εφαρμογή αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να δημοσιευτούν σε οποιαδήποτε χώρα η εταιρία θα επιλέξει, χωρίς πλέον ο χρήστης να μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.

 
414D7E9F07F769515D7853B4C1687C24.jpg

SHARE IT

 
Όπως  πρώτο χθες το CSI Institute προειδοποίησε, το νέο trend του διαδικτύου “FaceApp»”, αποτελεί τεράστια απειλή για τα προσωπικά μας δεδομένα. Παρόλο που η εφαρμογή φαίνεται να μας χαρίζει πολλές στιγμές γέλιου με τους διαδικτυακούς μας φίλους, η επισήμανση των κινδύνων και οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Όπως προαναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο, ο κίνδυνος του FaceApp δεν είναι άλλος από την «παραχώρηση» προσωπικών δεδομένων και φωτογραφιών στην εφαρμογή, πράγμα που συμβαίνει άθελά μας, κατά την εγκατάσταση και χρήση της εφαρμογής. Όπως αναφέρεται στην Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στην εφαρμογή αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν  και να δημοσιευτούν σε οποιαδήποτε χώρα η εταιρία θα επιλέξει, χωρίς πλέον ο χρήστης να μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.

Όπως φαίνεται, δυστυχώς το κακό έγινε, με παραπάνω από 150 εκατομμύρια ανθρώπους  να χρησιμοποιούν και παράλληλα να παραχωρούν τα στοιχεία τους στην εταιρία του FaceApp.

Το CSI Institute προτείνει τους παρακάτω τρόπους αντιμετώπισης και σωστής χρήσης τέτοιου είδους εφαρμογών:

1) Για την πιο γρήγορη αντιμετώπιση, προτείνουμε στους χρήστες να στείλουν αιτήσεις παραπόνων μέσω τις εφαρμογής στην ίδια την εταιρία FaceApp, με σκοπό την διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: “Settings->Support->Report a bug”, γράφοντας την λέξη “Privacy”, ως θέμα της αίτησης.

2)Καθώς η χρήση της εφαρμογής μπορεί να γίνει χωρίς την δημιουργία λογαριασμού, είναι σημαντικό οι χρήστες να βεβαιωθούν πως δεν έχουν δημιουργήσει προσωπικό προφίλ, παραχωρώντας στοιχεία όπως το email τους ή την πιστωτική τους κάρτα.

3)Σε περίπτωση που κάποιος έχει δημιουργήσει προφίλ θα πρέπει να διαγράψει όλες τους τις πληροφορίες (που αναφέρθηκαν προηγουμένως) και να τερματίσουν οποιαδήποτε συνδρομή έχουν ενεργοποιήσει ακόμη και αν πρόκειται για συνδρομή χωρίς χρηματική επιβάρυνση. Ο τρόπος είναι απλός: “Logging in-> Delete personal Information-> Cancel Subscription”

4) Η διαγραφή της εφαρμογής από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι απαραίτητη, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι να ελέγξουμε τις συσκευές που επικοινωνούν με την χρήση “Cloud”.


Τέλος, μια συμβουλή που προτείνει το CSI Institute για μελλοντική ασφαλή χρήση εφαρμογών είναι να διαβάζουμε πάντα, με ιδιαίτερη προσοχή, τους “ Όρους & Προϋποθέσεις” (“Terms & Conditions”) προτού “Συμφωνήσουμε”  για την λήψη της οποιασδήποτε εφαρμογής.
csi.jpg

ΠΗΓΗ: CSI Institute

 Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/409311/csi-institute-prosohi-sto-faceapp-ti-na-kanete-gia-na-prostateuteite/#ixzz5uG0JDWW3 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ενημερωνόμαστε και προστατευόμαστε:

CivilAttica: ℹ️ Πιλοτική εφαρμογή (application) για κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android (κινητά τηλέφωνα, tablet κ.ά.) της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

safe_image.png?resize=560%2C293&ssl=1

Εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, η εφαρμογή αναπαράγει ως έχει (αυτούσιο) στην ιστοσελίδα των δύο φορέων i) το κείμενο των καθημερινών τακτικών προγνώσεων δύο (2) ημερών της ΕΜΥ (και των έκτακτων όταν υπάρχουν – Δελτία ΕΔΕΚ και ΕΔΕΚΦ) και ii) τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατά την αντιπυρική περίοδο), με ενημέρωση του χρήστη για την προέλευση των πληροφοριών. Περαιτέρω η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής, να έχει πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό και ανακοινώσεις με οδηγίες αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές καθώς και να μπορεί να καλέσει (μέσω κινητής τηλεφωνίας) τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης. Οι ενημερώσεις για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες από την ΕΜΥ και ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που αναρτάται αφορούν όλη την επικράτεια της χώρας.

Η εφαρμογή περιέχει πλέον και ανακοινώσεις από το λογαριασμό Twitter της Περιφέρειας Αττικής (@perattikis) που αφορούν την πολιτική προστασία και την ενημέρωση των πολιτών.

Η εφαρμογή βρίσκεται αναρτημένη στο GooglePlayStore στον σύνδεσμο:
🔗 https://play.google.com/store/apps/details…

ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν από όποιον πολίτη επιθυμεί, «κατεβάζοντάς» την σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

https://kolydas.eu/2020/01/17/civilattica-application-για-κινητές-συσκευές-με-λειτουργ/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...