Δε λέω για Πήλιο μόνο το οποίο λόγω υψομέτρου έχει φάει και άλλα τέτοια φασόλια μέχρι Πρωτοχρονιά. Λέω για πανελλαδικά. Και αν δουμε και τα υψόμετρα, σίγουρα είναι στους 2-3 αχιονοτερους της τελευταίας 20αετιας πανελλαδικά για Δεκέμβρη μιλάμε.
Η κυκλοφορία που πάει να στηθεί το πρώτο δεκαήμερο του 2026 χτυπαει καμπανάκι για Δυτικό η οριακό κεντρομακεδονίτικο χιονιά. Μου θυμίζει την κακοκαιρία Φοίβος (22-26/1) που έριξε χιονόνερο Θεσσαλονίκη με 0 στα 850 την τελευταία μερα. Αρκεί πρώτων η αναδίπλωση στις 2-3/1 στην Σκανδιναβία να μην γίνει βορειότερα απ' οτι την δείχνουν τα μοντέλα σήμερα, και δεύτερων (βασικότερο) να μην υπάρξουν μεγάλες αλλαγες διοτι πλέον δεν μπορείς να έχεις την παραμικρή εμπιστοσύνη στα μοντελα.
Σε πρώτη φάση εύχομαι τις περισσότερες δυνατές βροχές σε εμας, όσα περισσότερα χιόνια και ψύχος γίνεται στην κεντροδυτική Ευρώπη (που τα τελευταία 12 χρόνια είχε μόλις 2 καλες ψυχρές εισβολές) και για χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην ΔΚΒ Ελλάδα βλέπουμε, απ' την στιγμή που δεν υπάρχει πανευρωπαϊκος καταπιωνας όλα είναι δυνατα. Αρκεί να διατηρηθεί έτσι.