Jump to content

Limnostorm

Members
 • Content Count

  337
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

849 Excellent

About Limnostorm

 • Birthday 10/06/1973

Personal Information

 • Τοποθεσία
  ΛΗΜΝΟΣ (ΜΥΡΙΝΑ)

Recent Profile Visitors

416 profile views
 1. Ακούσαμε και κάποια μπουμπουνητά από βδ μας. Εδώ όπως φαίνεται το διαλυόμενο πλέον καταιγιδοφόρο νέφος: https://www.meteology.gr/weathercams/kamera-myrina-limnoy/
 2. Πώς και πώς θα ήθελα να ήμουν τώρα εκεί πάνω!!! Βουνά, δάση, πράσινο, υψόμετρο, βαθύσκιωτα δέντρα, βραδινή δροσιά...!!!
 3. Μύρινα Λήμνου τώρα στους 27 βαθμούς με 76% υγρασία, σύμφωνα με τον σταθμό μου (davis) Υπομονηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηή
 4. Λίγη βροχούλα ξημερώματα και στη Μύρινα, της τάξης των 2,2mm. Έχουμε πιθανότητες άλλο ένα 24ωρο. Εάν περάσει κι αυτό έτσι άκλαυτο, θα θυμόμαστε πώς είναι να βρέχει μέσω youtube!!!
 5. Διαγράφεται καθαρά το μέτωπο το οποίο πλησιάζει τη χώρα από τα βόρεια: https://en.sat24.com/en
 6. Σήμερα και πριν περίπου δυο ώρες εκδηλώθηκε τοπική μπόρα, το πολύ μέτριας έντασης και σχετικά μικρής διάρκειας, στα κεντρονοτια του νησιού και κυρίως προς τα δυτικά κόλπου Μούδρου. Ήταν η πρώτη ανεξάρτητη μπόρα που αναπτύχθηκε και διαλύθηκε στο νησί όλες τις τελευταίες μέρες που η αστάθεια στα ηπειρωτικά δίνει τοπικά ρέστα! Αυτήν την ώρα αναπτύσσονται νεφώσεις και πάλι, χωρίς ιδιαίτερη σημασία.
 7. Ήδη έχει εξασθενήσει και βρίσκεται τώρα νότια της Σιθωνίας.
 8. Καταιγίδες από νωρίς σήμερα! Όσον αφορά το Αιγαίο, αρκετά φαινόμενα τώρα στον Στρυμωνικό κόλπο, προς τη Θάσο και λιγότερο προς νότια Χαλκιδική. Εμείς ως συνήθως, θεατές. Ένα απόγευμα ήταν η εξαίρεση, τις προάλλες, όπου έφτασα ανατολική Λήμνο κυνηγώντας τις καταιγίδες!!! Τουλάχιστον με παρηγορεί το γεγονός ότι εκδηλώνονται φαινόμενα γενικά (κι ας τα απολαμβάνουμε εμείς εδώ εκ του μακρόθεν) και δεν έχουμε αυτήν τη βαρετοκαιρία με μόνο πρωταγωνιστή τον ανελέητο ήλιο...!
 9. Το απόγευμα έφτασαν από τα βορειοδυτικά καταιγίδες και στην ευρύτερη περιοχή της Λήμνου. Η Μύρινα δεν επηρεάστηκε σχεδόν καθόλου, μόνο 1,2mm και 5,2mm συνολικά σήμερα. Σαφώς περισσότερες βροχές στο εσωτερικό του νησιού. Στο μεταξύ, πριν έρθουν τα όποια φαινόμενα, πήγα να πάρω με το αυτοκίνητο το μικρό που έπαιζε μπάσκετ. Βλέποντας πως τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, πιο ουσιαστικά, τα ενδότερα του νησιού, λέω στο μικρό: "δεν πάμε να ακολουθήσουμε τις καταιγίδες;" Ο μικρός άλλο που δεν ήθελε! Στο τέλος φτάσαμε έως την ανατολική Λήμνο! Τοπικά, οι καταιγίδες ήταν ικανοποιητικά δυνατές. Τώρα μαίνονται βόρεια της Λέσβου. Ωραία εμπειρία πάντως, το κυνήγι των φαινομένων!
 10. https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/53904-limnos-dimiourgia-anemostrovilou-stin-atsiki-photos.html https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/53906-limnos-kai-ydrostrovilos-sta-kaminia.html Κάποιοι νεφοστρόβιλοι-υδροστρόβιλοι και στη Λήμνο σήμερα (κεντροβόρεια και νοτιοανατολικά του νησιού αντίστοιχα).
 11. Νεφοστρόβιλος λίγο νωρίτερα μεταξύ Λήμνου και Αγίου Όρους. Χθες έριξε βροχούλα και στη Μύρινα με σύνολο 8,2mm, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες, άλλα 4mm. Τώρα εκδηλώνονται κάποιες μπόρες, όχι κάτι σημαντικό, στα δυτικά του νησιού και οι οποίες μας πλησιάζουν.
 12. Λασποβροχούλα ασθενή το πρωί η οποία έδωσε 1,2mm. Τώρα σπασμένη συννεφιά και θερμοκρασία στους 12.
 13. Σάκηηηηηηηηηηηηηη! Ούτε πέντε λεπτά δε χρειάστηκαν για τη χιονόστρωση!!! Η φωτογραφία είναι από παραλία της Μύρινας, για όσους δεν γνωρίζουν.
 14. Το πρωί έπαθα ένα σοκ! Με ξύπνησε η γυναίκα μου, λέγοντάς με ότι έξω άρχισε να χιονίζει. Μέχρι να σηκωθώ, μου ξανά λέει ότι άρχισε να το στρώνει! Σηκώνομαι, ανοίγω και τι βλέπω: ορατότητα μηδαμινή και να ρίχνει πραγματικά μανιωδώς χοντρό, κοκκοειδές και πολύ-πολύ πυκνό! Ένταση πολύ ισχυρής χιονοκαταιγίδας (χωρίς ηλεκτρικά βέβαια τώρα). Μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά (τόσο κράτησε μόνο), το είχε στρώσει. Εάν κρατούσε μερικές ώρες θα είχαμε ρεκόρ χιονόστρωσης! Ομολογώ ότι ήταν από τις ισχυρότερες και πιο αποτελεσματικές, στη χιονόστρωση, χιονοπτώσεις των τελευταίων 20 ετών στο νησί! Ανώτερη και του ιστορικού "ΛΕΑΝΔΡΟΥ". ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!!!!! Και να φανταστείτε ότι μας πήρε ξυστά αφού ο πυρήνας του φαινομένου ήταν μέσα στη θάλασσα δυτικά μας! Γενικά, υπήρξε μια σύγκλιση που επέμεινε στα δυτικά του νησιού. Το όλο φαινόμενο (τοπικό) δεν επηρέασε ιδιαίτερα το υπόλοιπο νησί, ενώ στα ανατολικά δεν έκανε και τίποτα.
 15. Τώρα έκοψε εδώ ενώ έχει ανοίγματα κι ο ουρανός. Μια πέτσα έχει στα βουνά γύρω από τη Μύρινα, από το ύψωμα του Αγίου Αθανασίου (για όσους ξέρουν) και πίσω.
×
×
 • Create New...