Jump to content

allematic

Μέλη
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    241
  • Eγγραφή

  • Τελευταία είσοδος

Δημοφιλία κοινότητας

439 Excellent

About allematic

  • Rank
    Newbie
    Newbie

Προσωπικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία
    Ανακασιά, 200μ

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

  1. Δεν έστρωσε δρόμο τότε, μόνο πρόσκαιρα στις εύκολες. Είπαμε, για στρώσιμο κανονικό πάμε πίσω στη δεκαετία του 60.
  2. Εδώ κατάφερε να χιονίσει Πάτρα, σιγά μη δε χιόνιζε στην παραλιακή Κρήτη
  3. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παλιοί την έλεγαν "κατρουλού"
  4. Φύγε ρε απατεώνα, μας κοροϊδεύεις (μέχρι αύριο θα έχει φύγει)
  5. Το οποίο Παναχαϊκό είναι που προσφέρει την αξεπέραστη προστασία στους χιονιάδες. 1926 μέτρα βουνό δίπλα στην πόλη ακριβώς προς την κατεύθυνση από όπου έρχονται οι χιονιάδες. Τι άλλο να πούμε εμείς Από κέντρο και νοτιότερα είναι η πιο επιρρεπής περιοχή στο φοεν, ανάλογα και τη ακριβή διεύθυνση του ανέμου. Ο ΒΒΑ πχ μπορεί να πιάνει οριακά το παράλιο μέτωπο και να το δροσίζει ενώ λίγα μέτρα πιο μέσα να έχει λαύρα. Μου έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές.
  6. Έχει το Παναχαϊκό δίπλα στην πόλη και ο ΒΑ είναι λίβας για την περιοχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να έχει και 10 βαθμούς διαφορά με το Ρίο που ο ΒΑ έρχεται από θάλασσα.
  7. Ο σταθμός της Δροσιάς που είναι πιο αντιπροσωπευτικός για την πόλη έχει γράψει και 40-41 αλλά κάπου εκεί είναι και το μέγιστο δυναμικό του. https://metar.gr/ws/patra/ Και ο μόνος τρόπος για να γράψει τέτοιες θερμοκρασίες εκεί είναι το γνωστό μελτέμι. Γενικά το καλοκαίρι είναι ανυπόφορο στην πόλη με θερμοκρασίες γύρω στα 35 συνεχώς και υψηλή υγρασία.
  8. Μια διόρθωση, στο σύλλογο άχιονων. Με τις ακραίες θερμοκρασίες δεν το έχει καθόλου. Στην Πάτρα είτε χιονόφιλος είτε καυσωνάκιας, μούφα τρως και στις 2 περιπτώσεις.
  9. Ισχύει για την Αριάδνη. Η προηγούμενη καλή ευκαιρία ήταν το 2004. Στην Αριάδνη το Αίγιο νομίζω έβαλε 40 πόντους. Γενικά η φάση αλλάζει δραματικά από Ρίο και ανατολικότερα, με τη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου να είναι ακριβώς το όριο προσήνεμων/υπήνεμων.
  10. Τσάμπα συννεφιά κι εδώ, μια χαρά ήταν ο ήλιος.
  11. Ούτε εμένα με χαλάει καθόλου. Γλιτώνω ένα σκασμό ξύλα που θα έκαιγα.
  12. Είτε στην παραλία είτε 2 χιλιόμετρα μέσα σε χαμηλό υψόμετρο <100μ είναι το ίδιο άχιονα όσον αφορά την Πάτρα. Ίσως περιοχές στην παραθαλάσσια νότια Μάνη να είναι ακόμα πιο άχιονες αλλά αμφιβάλλω αν μπορούμε να το εξακριβώσουμε αυτό.
  13. Σωστά. Για ολική χιονόστρωση θα πρέπει να πάμε πίσω στη δεκαετία του... 60!
×
×
  • Δημιουργία νέου...