Snowparty Αναρτήθηκε Μάρτιος 11, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 11, 2023 1 ώρα πριν, [weathermaniac] είπε: Ακόμα χειρότερος ο γαλλος ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΕΛΕΟΣ!!. Τζιφος προς Φρανσουά ολαντ. Τετέλεσται άλλη μια δυτική ημιορεινή χιονοκαιρια. Το κρύο πλέον έρχεται μόνιμα με βακο και πότε με άλλον άνεμο τα τελευταία 4 αισχρά χρόνια. Απο βροχες πως παμε μιχαηλ??? Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
Spyros Snowstorm Αναρτήθηκε Μάρτιος 11, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 11, 2023 Για ποιον λογο κοιτατε ακομα κλοουν ηθελα να ηξερα? Απορω πραγματικα Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 11, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 11, 2023 5 ώρες πριν, Delsnow είπε: Απο βροχες πως παμε μιχαηλ??? Κάτι θα κάνει, αλλά δεν θα μιλάμε για βροχές με διάρκεια Εντωμεταξύ πάλι μόνο στις άπειρες ώρες βλέπουμε ωραίες διατάξεις. Άντε να περάσει ο Απρίλιος που είναι βαρετός μήνας να μπαίνουμε στον Μάιο για πραγματικό καιρικό ενδιαφέρον... Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
vorios_polos Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Το τελευταίο δεκαήμερο ίσως ζήσουμε λίγο από φθινόπωρο όπως αρμόζει άλλωστε στην εποχή μιας και πλέον το φθινόπωρο εμφανίζεται πάντα τέτοια εποχή... 2 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 τελευταία πράξη από τζίφο.. Θα μειώσει πολύ την κάθοδο του ψύχους από βδ... Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
Snowparty Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Βροχες τεταρτη πεμπτη ισως και οι τελευταιες για φετος.... Ελπιζω να χετε δυναμεις για 9 μηνες τουλαχιστον ακομα.... Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 (Επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Delsnow είπε: Βροχες τεταρτη πεμπτη ισως και οι τελευταιες για φετος.... Ελπιζω να χετε δυναμεις για 9 μηνες τουλαχιστον ακομα.... Πλέον οι 9 μήνες που αναφέρεις, είναι αυτοί που μου δίνουν δύναμη για να αντέξω το τρίμηνο της πιο βαρετής εποχής που λέγεται χειμώνας... Επεξεργάστηκε Μάρτιος 12, 2023 από [weathermaniac] 1 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
Snowparty Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Μόλις τώρα, [weathermaniac] είπε: Πλέον οι 9 μήνες που αναφέρεις, είναι αυτοί που μου δίνουν δύναμη για να αντέξω το τρίμνηνο της πιο βαρετής εποχής που λέγεται χειμώνας... Σορρυ που σου το λεω φιλε μου θα απογοητευτεις πολυ φετος.... Δεν υπαρχει καιρικο ενδιαφερον.. Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 15 λεπτά πριν, Delsnow είπε: Σορρυ που σου το λεω φιλε μου θα απογοητευτεις πολυ φετος.... Δεν υπαρχει καιρικο ενδιαφερον.. Μόνο σε καλοκαίρι τύπου 2012 ευελπιστώ να απφύγουμε, και μετά του 2007 και 2019. Αυτά είναι τα καλοκαίρια που θυμάμαι ελάχιστο καιρικό ενδιαφέρον. Αν κάνει και ένα τέτοιο μετά από τόσους άθλιους χειμώνες καλύτερα να το κλείσουμε το φόρουμ... 1 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
Snowparty Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 2 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Μόνο σε καλοκαίρι τύπου 2012 ευελπιστώ να απφύγουμε, και μετά του 2007 και 2019. Αυτά είναι τα καλοκαίρια που θυμάμαι ελάχιστο καιρικό ενδιαφέρον. Αν κάνει και ένα τέτοιο μετά από τόσους άθλιους χειμώνες καλύτερα να το κλείσουμε το φόρουμ... Δεν ξερω ρε μιχαηλ τι να πω??βλεπεις δεν μπορει να συννεφιασει...μεχρι και οι βροχες γινονται περασματα με ψιχαλες.... Τι να περιμενεις μια καταιγιδα στο 20μερο??? 2 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 19 λεπτά πριν, Delsnow είπε: Δεν ξερω ρε μιχαηλ τι να πω??βλεπεις δεν μπορει να συννεφιασει...μεχρι και οι βροχες γινονται περασματα με ψιχαλες.... Τι να περιμενεις μια καταιγιδα στο 20μερο??? Το καλοκαίρι ειδικά για τα Λαμία και πάνω ευτυχώς βγαίνουν εύκολα καταιγίδες, αρκεί να μην έχεις τον αντικυκλώναπάνω σου.. Είναι εύκολο να βγου καταιγίδες το καλοκαίρι, και δεν χρειάζεσαι απαραίτητα οργανωμένη λίμνη. Και εσύ έχεις και ένα υψόμετρο οπότε μια χαρά 1 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
Snowparty Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Μόλις τώρα, [weathermaniac] είπε: Το καλοκαίρι ειδικά για τα Λαμία και πάνω ευτυχώς βγαίνουν εύκολα καταιγίδες, αρκεί να μην έχεις τον αντικυκλώναπάνω σου.. Είναι εύκολο να βγου καταιγίδες το καλοκαίρι, και δεν χρειάζεσαι απαραίτητα οργανωμένη λίμνη. Και εσύ έχεις και ένα υψόμετρο οπότε μια χαρά Δεν μου αρεσουν ρε μιχαηλ ..μου την σπαει γιατι κραταει λιγο και μετα εχεις 30 βαθμους και ...και ευτυχως δεν εχω ασχοληθει ακομα με αυτο γιατι μετα ειναι δεδομενο οτι θα τρελαθω αφου δεν βγαινει τπτ😅 3 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 (Επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Delsnow είπε: Δεν μου αρεσουν ρε μιχαηλ ..μου την σπαει γιατι κραταει λιγο και μετα εχεις 30 βαθμους και ...και ευτυχως δεν εχω ασχοληθει ακομα με αυτο γιατι μετα ειναι δεδομενο οτι θα τρελαθω αφου δεν βγαινει τπτ😅 Άσε έτσι είναι αυτά. Εγώ το μισό καλοκαίρι του 2022, ΌΛΑ ΜΑ ΟΛΑ απεύφευγα την Λάρισα.. ¨ηθελα να τα σπάσω όλα, μετά και από μούφα χειμώνα.. Αλλά ευτυχώς έχουμε τόσες καταιγίδες, που κάποιες θα πέσουν πάνω σου Εμένα που μου αρέσει ζέστη ειδικά, δεν έχω κάνεναλόγω να μην θέλω να ασχοληθώ.. ούτε το που θα κινηθεί το χαμηλό, ούτε αν θα φτάνουν οι θερμοκρασίε ούτε τίποτα. 3 απλά πραγματάκια. cape, στριμ και 500αρια αβαθούς λίμνης. Και μετά χαμός... Άσε που και να μην έρθει η καταιγίδα ΄έχεις θέαμα από την δομή του νέφους, η από τα ηλεκτιρκά. Επεξεργάστηκε Μάρτιος 12, 2023 από [weathermaniac] 1 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Πόσο πιο δύσκολο είναι αυτό.. Σοβαρό χιόνι στην Λάρισα Σοβαρή καταιγίδα στην Λάρισα... Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
Snowparty Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 1 ώρα πριν, [weathermaniac] είπε: Πόσο πιο δύσκολο είναι αυτό.. Σοβαρό χιόνι στην Λάρισα Σοβαρή καταιγίδα στην Λάρισα... Μιχαηλ θα χουμε καλες βροχες φιλε???? Πως το βλεπεις η κανα περασμα και γεια σας Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Μόλις τώρα, Delsnow είπε: Μιχαηλ θα χουμε καλες βροχες φιλε???? Πως το βλεπεις η κανα περασμα και γεια σας Πέρασμα βροχών την τετάρτη το πρωί, ενώ την υπόλοιπη μέρα θα βγαίνουν μπόρες και καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα. Μετά την Πέμπτη πάλι θα υπάρξει αστάθεια τις θερμες ώρες της ημέρας. Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
Snowparty Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 1 λεπτό πριν, [weathermaniac] είπε: Πέρασμα βροχών την τετάρτη το πρωί, ενώ την υπόλοιπη μέρα θα βγαίνουν μπόρες και καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα. Μετά την Πέμπτη πάλι θα υπάρξει αστάθεια τις θερμες ώρες της ημέρας. Καταλαβα ....δηλαδη φετος κατι οργανωμενο δεν θα δουμε να βρεχει ολη μερα ποτιστικα ας πουμε???? Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Μόλις τώρα, Delsnow είπε: Καταλαβα ....δηλαδη φετος κατι οργανωμενο δεν θα δουμε να βρεχει ολη μερα ποτιστικα ας πουμε???? Δεν το νομίζω φίλε.. Μόνο αστάθειες από εδώ και πέρα 1 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
Snowparty Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 12, 2023 4 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Δεν το νομίζω φίλε.. Μόνο αστάθειες από εδώ και πέρα Μαλλον θα αρχισω να μελετω την κλιματικη αλλαγη και κλιματικη κριση..... Δεν την παλευω αλλο.. 1 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 Πως κατάντησε η διαταραχή έτσι.,.. Την τρέλα μου... Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
alkis91_2.0 Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 On 3/11/2023 at 5:35 PM, [weathermaniac] said: Το κρύο πλέον έρχεται μόνιμα με βακο και πότε με άλλον άνεμο τα τελευταία 4 αισχρά χρόνια. To κρυο παντα απο ΒΑ ερχοτανε και παντα απο εκει θα ερχεται γιατι μονο εκει υπαρχει. Το προβλημα που δεν εχει χιονισει καλα στα βορεια πεδινα 3 χρονια τωρα ειναι διαταξιακο κ τιποτε αλλο. Ναι μεν διαταξεις οπως αυτη που εβαλες το 01 χιονιζουν καλα ολο το κορμο της χωρας αλλα κακα τα ψεματα αυλωνας με τετοια κλιση σχεδον οριζοντια ειναι εξαιρετικα σπανιος. Στην πραγματικοτητα δεν χρειαζεται καν πολυ κρυο χια να χιονισει στα ΚΒ, αρκει αυτο να υπαρχει στα Βαλκανια και να κατεβει με ανεμο επιφανειας. Με λιμνη η αυλωνα εκει περα το χαμηλο που θα δημιουργηθει το πιο πιθανο ειναι να παρει την πορεια που θελετε. Σε ποιο τουμπανες περιπτωσεις πχ 2010 χιονιζονται μαζι σας κ τα προσηνεμα της Ιταλιας (Ριμινι που λεγαμε πριν καμποσο καιρο). Αλλα ειπαμε ο καιρος κανει οτι θελει ουτε θυμαται ουτε δικαζει ουτε δικαιωνει. Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
sakis13 Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 (Επεξεργασμένο) Οι φετινες αθλιοτητες συνεχιζονται...Διαταραχες του ποπου...Καμια προοπτικη...Και η οποια διαταραχη ψηφιακη προκυψει στο nowcast εχει υποβαθμιστει πληρως..Και ο Μαρτιος συνεχιζει στο μοτιβο των τελευταιων μηνων... Μονη κερδισμενη για τις επομενες μερες η Πελοποννησος και κυριως οι περιοχες περιξ του Ταυγετου..Η ασταθεια και το cape θα δωσουν τοπικα ισχυρες καταιγιδες κυριως σε Μεσσηνια Λακωνια αλλα και Αρκαδια... Απο δω και περα τα ξεροκρυα μακρυα μας..Εφοσον δεν μπορει να δωσουν τιποτα το ουσιωδες...Ζεστουλες και ασταθειες πλεον...Τιποτα αλλο!!!Τετοιες εικονες ανα βδομαδα να χουμε..Ετσι κι αλλιως για τις περισσοτερες περιοχες της χωρας το καλοκαιρι παρουσιαζει αντικειμενικα μεγαλυτερο ενδιαφερον απο τον Χειμωνα...Τα λεμε παιδες... Οταν τα μοντελα δειξουν εαν και εφοσον μια σοβαρη διαταραχη θα τα ξαναπουμε...Για την ωρα επιστροφη στο λαγουμι... Επεξεργάστηκε Μάρτιος 13, 2023 από sakis13 5 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
[weathermaniac] Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 5 λεπτά πριν, alkis91_2.0 είπε: To κρυο παντα απο ΒΑ ερχοτανε και παντα απο εκει θα ερχεται γιατι μονο εκει υπαρχει. Το προβλημα που δεν εχει χιονισει καλα στα βορεια πεδινα 3 χρονια τωρα ειναι διαταξιακο κ τιποτε αλλο. Ναι μεν διαταξεις οπως αυτη που εβαλες το 01 χιονιζουν καλα ολο το κορμο της χωρας αλλα κακα τα ψεματα αυλωνας με τετοια κλιση σχεδον οριζοντια ειναι εξαιρετικα σπανιος. Στην πραγματικοτητα δεν χρειαζεται καν πολυ κρυο χια να χιονισει στα ΚΒ, αρκει αυτο να υπαρχει στα Βαλκανια και να κατεβει με ανεμο επιφανειας. Με λιμνη η αυλωνα εκει περα το χαμηλο που θα δημιουργηθει το πιο πιθανο ειναι να παρει την πορεια που θελετε. Σε ποιο τουμπανες περιπτωσεις πχ 2010 χιονιζονται μαζι σας κ τα προσηνεμα της Ιταλιας (Ριμινι που λεγαμε πριν καμποσο καιρο). Αλλα ειπαμε ο καιρος κανει οτι θελει ουτε θυμαται ουτε δικαζει ουτε δικαιωνει. Ναι δεν λέω ότι το κρύο έρχεται από τα βορειοανατολικά, αλλά ότι έχουμε εδώ πλέον κρύο μόνο με βορειανατολικό καιρό, μιλώντας για τοπικούς ανέμους. Ωστόσο σίγουρα οι ψυχρές εισβολές που έρχονται από τα βόρεια, ή βορειοδυτικά έχουν μειωθεί τα τελευταία περισσότερα όμως χρόνια Σε σημαντικούς χιονιάδες σίγουρα πρέπει να χιονίζονται τα προσήνεμα της Ιταλίας, μόνο έτσι το χαμηλό ξεκινάει επαρκώς δυτικά Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
alkis91_2.0 Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 (Επεξεργασμένο) 41 minutes ago, [weathermaniac] said: Ναι δεν λέω ότι το κρύο έρχεται από τα βορειοανατολικά, αλλά ότι έχουμε εδώ πλέον κρύο μόνο με βορειανατολικό καιρό, μιλώντας για τοπικούς ανέμους. Ωστόσο σίγουρα οι ψυχρές εισβολές που έρχονται από τα βόρεια, ή βορειοδυτικά έχουν μειωθεί τα τελευταία περισσότερα όμως χρόνια Σε σημαντικούς χιονιάδες σίγουρα πρέπει να χιονίζονται τα προσήνεμα της Ιταλίας, μόνο έτσι το χαμηλό ξεκινάει επαρκώς δυτικά Υπαρχουν αυτοι οι καιροι, απλα καθονται λαθος (για εμας εδω) εποχη. Κατι μεντικεϊνς πχ που εκανε πριν 3 -4 χρονια ζορμπας ξενοφωντας κλπ, εαν αυτα ηταν χειμερινα χαμηλα στις ιδιες θεσεις θα βγαζανε παπαδες στα κεντροβορεια. Θελει πολυ τυχη δυστυχως για να κατσει κατι καλο απο αποψη χιονιου (διαταξη + τάιμινγκ) σε οποιαδηποτε πεδινα, για αυτο και δεν το θεωρω καν σαν κριτηριο χειμωνα στη χωρα μας. Καλλιστα βγαινει μηνας με 3 βαθμους κατω απο τα κλιματικα χωρις ιχνος νιφαδας. Εχουμε απειρα παραδειγματα... Επεξεργάστηκε Μάρτιος 13, 2023 από alkis91_2.0 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...
vorios_polos Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 Share Αναρτήθηκε Μάρτιος 13, 2023 Αν το δούμε σαν σεζόν συνολικά φθινοπωρο-χειμωνας πιστεύω ότι είναι ότι χειρότερο έχει γίνει στα χρονικά .Ένα ανύπαρκτο φθινόπωρο έδωσε την θέση του σ έναν ακόμη πιο ανύπαρκτο χειμωνα.Εχουμε δει και άλλους άσχημους χειμώνες η άσχημα φθινόπωρα αλλά πακέτο ασχήμιας δε νομίζω να έχει ξαναγίνει... 6 Link to comment Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες More sharing options...