Jump to content
freeze

Ανάλυση Χαρτών Μαρτίου 2023

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάτι είδα ότι θα ξαναδούμε χειμωνα τετοιο στα εγγόνια μας ...Εγώ παντως απο το 06-07, 12-13,13-14,, και τώρα 22-23 Δεν εχω αποκτήσει εγγόνια🤣🤣🤣..Όλοι αυτοί οι χειμώνες σάπιοι ήταν 

Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

7 ώρες πριν, bardaris είπε:

Eίμαι πάνω...και ο καιρός είναι σαν τον Νοέμβρη...-3 -4 το πρωί..και το μεσημερι 10 αυριο πάιζει να το δώ το πρωί τι λες?Για την κλιματική αλλαγή ...προς τον συμπαθέστατο σε μένα delsnow είμαι αρνητής της (το ξέρεις νομίζω)όχι τόσο...για αυτά που συμβαίνουν στον καιρό...αλλά για αυτά που γράφονται....

Αν έχετε αρχεία και δείτε τι γράφαν την δεκαετία του 90 για την κλιματική αλλαγή.....θα με καταλάβετε,αμ ό άλλος ο Ζερεφός κάθε φορά που χιονίζει μας καίει....εχει πυρκαγιά τσούπ βγαίνει και με φωτισμό από κάτω σαν θριλερ το πιστώνει..στην κλιματική αλλαγή.

Εκείνο που κανείς δεν μας λέει είναι ότι το κλίμα δεν είναι σταθερό και αλλάζει....το έχει σαν δομικό συστατικό στοιχείο του,προσέξτε πόσο φειδωλοί ειναι οι κλιματολόγοι...σε σχέση με αλλους επιστήμονες της θετικής κατεύθυνσης.

Τώρα ενδιαφέρον έχουν

α)Η συρίκνωση του Σιβηρικού

β)Οι υπερτροφικοί αντικυκλώνες...του φθινοπώρου

γ)Οι συνεκτικοί πολικοί στρόβιλοι.

Αν καθίσεις και τα μελετήσεις όλα αυτά θα βρείς πολλά...ενδιαφέροντα .στοιχεία...(.μιλάω στον φίλτατο delsnow)

Πέσε για ύπνο,,και αλλη φορα θα ανεβαίνεις Απρίλη να δεις χιονι ,,,ο μονος μήνας που παίζει στο 1.05 για χιονια οι άλλοι κουβα😂

Χαχα οπως γελαγαμε με τα μακρινα χιονια, ετσι γελαω (ελπιζω να μην κλαιμε ολοι μαζι) με αυτα που δειχνει ο Τζιφαρας στα μακρινα....

30-32 θερμοκρασιες επιφανειας για μετα τις 27.3 δειχνει η αρρωστια...

Θα ειμαστε ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ εαν αρχισουν τα 32αρια απο Μαρτιο...μονο ο καυσωνακιας φιλος μας απο Γλυφαδα θα κανει παρτυ 

1 ώρα πριν, [weathermaniac] είπε:

Καυτό 18αρι!!

01-48-40-306-7GR.GIF

Τα ιδια και τα ιδια.Απο τετοια αλλο τιποτα.

Εχουν και την ταση να πολλαπλασιαζονται με ταχειs ρυθμουs οι θερμεs εισβολεs που εκτοs το καλοκαιρι την ανοιξη και το φθινοπωρο τωρα μπαστακωνονται για μηνεs και τον χειμωνα.Πηξαμε φετοs τον δεκεμβρη και τον γεναρη να ακουμε για ηλιοθεραπειεs και ρακετεs στιs παραλιεs.Δεν καταφεραμε ομωs τελικα να κλεισουμε 12μηνο με τιs συνεχομενεs θερμεs εισβολεs ανα μηνα μιαs και τον φεβρουαριο ειχαμε και ψυχρη εισβολη που εφερε το ξεροκρυο και τον ηλιολουστο καιρο στα κεντροβορεια και τα δυτικα.😄

Επεξεργάστηκε από heavy snow

1 λεπτό πριν, Άγγελος είπε:

Δωσεεεεεεε!!!!! 

975B6BD0-A426-42CD-8CB6-D66521B6C264.gif

Δυτικη μακεδονια και ήπειρος θα δώσουμε τα ρέστα μας ....δυνατές χιονομα...ε συγνωμη καύσωνομανες 🤣🤣🤣

Ο μεγαλύτερος παντως χιονομηνας για δω δεν έχει έρθει ακόμη οποτε περιμενω τρώγοντας τα νύχια μου μακαρι να κάνει 30 βαθμους το Μάρτη τους ειναξ βέβαιο ότι θα Χίο ισει τον Απρίλη 

12 ώρες πριν, Galanto είπε:

Κάτι είδα ότι θα ξαναδούμε χειμωνα τετοιο στα εγγόνια μας ...Εγώ παντως απο το 06-07, 12-13,13-14,, και τώρα 22-23 Δεν εχω αποκτήσει εγγόνια🤣🤣🤣..Όλοι αυτοί οι χειμώνες σάπιοι ήταν 

Οι χειμώνες που ανέφερες ουδεμία σχέση έχουν με τον φετινό.

Ούτε μια στα εκατό δεν συγκρίνονται.

12 ώρες πριν, Galanto είπε:

Χαχαχα..γονάτισα,...Εγώ η μόνη μελέτη που θυμάμαι ,  είναι το βιβλίο στο δημοτικό, μελέτη του περιβάλλοντος 🤣🤣🤣

Είπαμε, καλύτερα να μοιράζεστε τις απόψεις αυτές με τους μερομηναδες που προέβλεπαν λευκά Χριστούγεννα.

Σε αυτό το επίπεδο είναι άλλωστε....

Ωραίο εικονικό σενάριο, τρομερό μέτωπο

gfs-13-378.png?0

gfseuw-0-378.png?0Modele GFS - Carte prévisionsModele GFS - Carte prévisions

Χειμώνας στα Γιάννενα καλοκαίρι στην Λάρισα εδώ

Modele GFS - Carte prévisions

2000+ μέτρα διαφορά η ισοθερμη του 0

Modele GFS - Carte prévisionsModele GFS - Carte prévisions

Επεξεργάστηκε από [weathermaniac]

34 λεπτά πριν, agnostos είπε:

Οι χειμώνες που ανέφερες ουδεμία σχέση έχουν με τον φετινό.

Ούτε μια στα εκατό δεν συγκρίνονται.

Ουτε 1 στα 100 εεε μπραβο...

Φέτος όλος ο  χειμωνας 4.6 μέση θερμοκρασία με 106 μμ

2013 -14 3.8 με 98 μμ

2019-20 3,7 με 90 μμ 

2006,07 δεν ειναξ ακριβή τα στοιχεία λιγο πιο ψυχρός απο το φετινό γυρω στο 4.2  πρπεει να ταν με καμια 30 μμ ..ααα και 85 μερες ηλιο το χειμωνα 

Τπ 06-07 δεν ειχε  καμια μερα χιονοπτωσης το χειμωνα μονο νοεμβριο 

Και το 13 -14 1 η 2 

φετος 4 μερες χιονοτωσης ...νομιζω συγκρίνονται 1 στις 100 

Επεξεργάστηκε από Galanto

32 λεπτά πριν, agnostos είπε:

Είπαμε, καλύτερα να μοιράζεστε τις απόψεις αυτές με τους μερομηναδες που προέβλεπαν λευκά Χριστούγεννα.

Σε αυτό το επίπεδο είναι άλλωστε....

Ευχαριστω για τα ωραια λογια,  τουλαχιστον αυτοι σέβονται και τις απόψεις των άλλων.....

2 ώρες πριν, larissa_mare είπε:

καλημέρα.Χειμερινές συνθήκες Λαρισα.. πότε περιμένουμε βελτίωση;;

Οριστική άνοδος από Κυριακή φιλε

14 λεπτά πριν, Galanto είπε:

Ευχαριστω για τα ωραια λογια,  τουλαχιστον αυτοι σέβονται και τις απόψεις των άλλων.....

Όταν ρωτάω τι είδους στοιχεία υπάρχουν για τα λεγόμενα αυτά και που βασίζονται αυτές οι θεωρίες και η απάντηση είναι ειρωνίες, πλακιτσα και γέλια υποθέτω πως έτσι δείχνεις εσύ, και ο άλλος που τα γράφει αυτά, σεβασμό.

Εγώ προσωπικά ούτε ειρωνεύτηκα κάποιον ούτε έδειξα ασέβεια . Εκτός αν απαγορεύεται να εκφράσει κάνεις διαφωνίες.

Αν και εκτός θέματος , στα γενικότερα σχόλια περί κλιματικής αλλαγής θα ήθελα να γράψω ότι μου μοιάζει τελείως εκτός λογικής να βαπτίζουμε κλιματική αλλαγή κάτι που θα ζήσουμε εμείς στην διάρκεια της ζωής μας . Είναι τόσο μικρός ο χρόνος , σε σύγκριση με την ηλικία της γης , που προσωπικά μου μοιάζει χαζό /εγωκεντρικό να πιστεύω ότι αλλάζει κάτι σημαντικό σε τόσο λίγο χρόνο. Να πιστεύω δε ,ότι συμβαίνει κάτι ακραίο και σε τοπικό επίπεδο (στον τόπο που μένω) μου μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου.  Το αν ζούμε τώρα μια ευνοϊκή περίοδο για εμάς ή μια μη ευνοϊκή είναι άλλο έργο.

Ο δεύτερος λόγος που θεωρώ ότι είναι άτοπο να πιστεύουμε ότι θερμαίνεται γρήγορα ο πλανήτης είναι μαθηματικός . Είναι αδύνατο να πιστέψει κάποιος ότι στον πλανήτη ξαφνικά συσσωρεύεται τέτοιου μεγέθους ενέργεια .Κάτι τέτοιο θα έφερνε πραγματικά ακραίες αλλαγές .

Τέλος , το παγκόσμιο κλίμα έχει μηχανισμούς εξισορρόπησης άρα δεν βλέπω κάτι το ανησυχητικό προς το παρόν.

Γενικότερα , είμαστε ακόμη στο ότι όταν εδώ είμαστε πάνω από τα φυσιολογικά ,κάπου αλλού στον πλανήτη είναι κάτω από τα φυσιολογικά . Δεν ξέρουμε τίποτα για το κλίμα περισσότερο σε σχέση με 100 χρόνια πριν. "Τώρα" αρχίσαμε να το μελετάμε και να έχουμε μετρήσεις. 

7 λεπτά πριν, Άγγελος είπε:

Ευρωπαϊκό τις ίδιες ώρες 

81798FA3-3D2D-424D-A0B9-88FDA73B6D0E.jpeg

Ναι έχω δει τις διαφορες και είναι 2 μέρες τω΄ρα που το ευρωπαικό δινει πολλά περισσότερα από τα άλλα μοντέλα, ελπίζω να πέσει μέσα ο ευρωπαιος 😉

1 ώρα πριν, oldboy332 είπε:

Αν και εκτός θέματος , στα γενικότερα σχόλια περί κλιματικής αλλαγής θα ήθελα να γράψω ότι μου μοιάζει τελείως εκτός λογικής να βαπτίζουμε κλιματική αλλαγή κάτι που θα ζήσουμε εμείς στην διάρκεια της ζωής μας . Είναι τόσο μικρός ο χρόνος , σε σύγκριση με την ηλικία της γης , που προσωπικά μου μοιάζει χαζό /εγωκεντρικό να πιστεύω ότι αλλάζει κάτι σημαντικό σε τόσο λίγο χρόνο. Να πιστεύω δε ,ότι συμβαίνει κάτι ακραίο και σε τοπικό επίπεδο (στον τόπο που μένω) μου μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου.  Το αν ζούμε τώρα μια ευνοϊκή περίοδο για εμάς ή μια μη ευνοϊκή είναι άλλο έργο.

Ο δεύτερος λόγος που θεωρώ ότι είναι άτοπο να πιστεύουμε ότι θερμαίνεται γρήγορα ο πλανήτης είναι μαθηματικός . Είναι αδύνατο να πιστέψει κάποιος ότι στον πλανήτη ξαφνικά συσσωρεύεται τέτοιου μεγέθους ενέργεια .Κάτι τέτοιο θα έφερνε πραγματικά ακραίες αλλαγές .

Τέλος , το παγκόσμιο κλίμα έχει μηχανισμούς εξισορρόπησης άρα δεν βλέπω κάτι το ανησυχητικό προς το παρόν.

Γενικότερα , είμαστε ακόμη στο ότι όταν εδώ είμαστε πάνω από τα φυσιολογικά ,κάπου αλλού στον πλανήτη είναι κάτω από τα φυσιολογικά . Δεν ξέρουμε τίποτα για το κλίμα περισσότερο σε σχέση με 100 χρόνια πριν. "Τώρα" αρχίσαμε να το μελετάμε και να έχουμε μετρήσεις. 

Η θερμοκρασία αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό και το αποδεικνύουν οι μετρήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εφόσον αυτή η εξέλιξη έχει προβλεφθεί από τους επιστήμονες και έχουν εξηγήσει τα αίτια δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο που μπορεί να έχει συμβεί και στο παρελθόν ανεξάρτητα από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Επεξεργάστηκε από weatherfan

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.

• Δημιουργία νέου...