Jump to content
freeze

Ανάλυση Χαρτών Μαρτίου 2023

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, Άγγελος είπε:

Μετάλλαξη;;; 

Σιχαμαρα...βαρεμάρα...θα κάτσω να ασχοληθώ με τις τρίχες και κακοκαιρίες αρχών Νοεμβρίου για την περιοχή μου...ε όχι φυσικα.οποτε ήλιο και ξεραιλα μπας και δούμε φυσιολογικό φθινόπωρο κι έναν νορμάλ χειμωνα

Μοιράσου το σε άλλες ιστοσελίδες

19 λεπτά πριν, Άγγελος είπε:

Μετάλλαξη;;; 

Όταν σε φτύνει το κανονικα το χιόνι τα τελευταία χρόνια τέτοιες μισορεξιες είναι καλές μόνο για κάψιμο πετρέλαιου. Και εγώ ποτέ δεν πίστευα ότι θα έλεγα θελω ζεστή τώρα και στα τσακιδια η δυτική διαταραχή.. όμως όποιος περάσει αυτά που έχουν δει τα ματάκια μας, λογικό να το παθει.

Εννοείται εγώ όμως τις θέλω τις καταιγιδες όμως. Θυμάμαι το 2012 το καλοκαίρι που ήταν μουφα σε καταιγίδες, ήμουν πολύ ξενερωμενος που έφευγε και λέω μέσα μου υπομονή 9 μήνες πάλι για καταιγίδες. Χαχαχα..

Επεξεργάστηκε από [weathermaniac]

9 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Όταν σε φτύνει το κανονικα το χιόνι τα τελευταία χρόνια τέτοιες μισορεξιες είναι καλές μόνο για κάψιμο πετρέλαιου. Και εγώ ποτέ δεν πίστευα ότι θα έλεγα θελω ζεστή τώρα και στα τσακιδια η δυτική διαταραχή.. όμως όποιος περάσει αυτά που έχουν δει τα ματάκια μας, λογικό να το παθει.

Εννοείται εγώ όμως τις θέλω τις καταιγιδες όμως. Θυμάμαι το 2012 το καλοκαίρι που ήταν μουφα σε καταιγίδες, ήμουν πολύ ξενερωμενος που έφευγε και λέω μέσα μου υπομονή 9 μήνες πάλι για καταιγίδες. Χαχαχα..

Ακριβώς..με τι να χαρώ?με το μάρκετ πας του χιονιού?

4 ώρες πριν, vorios_polos είπε:

Σιχαμαρα...βαρεμάρα...θα κάτσω να ασχοληθώ με τις τρίχες και κακοκαιρίες αρχών Νοεμβρίου για την περιοχή μου...ε όχι φυσικα.οποτε ήλιο και ξεραιλα μπας και δούμε φυσιολογικό φθινόπωρο κι έναν νορμάλ χειμωνα

Σωωωσστοοοςςς... Ο παιχτης. 

33 λεπτά πριν, θωμας είπε:

που μπαινεις για να δεις χαρτες χιονιου? 

Καλησπέρα, σε αυτό το σαιτ μπαίνουμε οι περισσότεροι

https://www.meteociel.fr/modeles/gfs/grece/precipitations-hd/3h.htm

Εδώ είναι ο χάρτης των φαινομένων ο οποίος δέιχνει τα χιλιοστά υετού ανά 3ωρο/6ωρο από το μοντέλο Gfs. Επάνω υπάρχουν πολλά μοντέλα που μπορείς να δεις, αλλά χάρτης για την Ελλάδα μόνο σε gfs και ecmwf μπορείς να δεις στο εν λόγω σαιτ

ευρωπαικό, το οποίο όμως δεν έχει τις άπρες γραμμούλες οπότε δείχνει μόνο το ύψος του υετού και όχι το είδος

https://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf_hres.php?ech=6&mode=2&carte=10

8 ώρες πριν, vorios_polos είπε:

Μια ακόμη αηδιαστικη κακοκαιρία ευτηχως τελειώνει...ήλιο θέλω ζέστη θέλω...να μην δω ούτε σταγόνα βροχής μέχρι Σεπτέμβριο..γίνεται?

Ηλιο ζεστη  δικαιωμα σου να γουσταρεις, αλλα οταν δεν επιθυμεις βροχες σε αυτη την τραγικη περιοδο που θα διανυσουμε απο εδω και στο εξης.

Ειναι σαν να λες ας τα καψουν ολα να τελειωνουμε σε αυτη την χωρα

2 λεπτά πριν, Spyros Snowstorm είπε:

Ηλιο ζεστη  δικαιωμα σου να γουσταρεις, αλλα οταν δεν επιθυμεις βροχες σε αυτη την τραγικη περιοδο που θα διανυσουμε απο εδω και στο εξης.

Ειναι σαν να λες ας τα καψουν ολα να τελειωνουμε σε αυτη την χωρα

Όχι φυσικά...απλά θεωρώ μήπως και κάνει κάτι φθινόπωρο χειμώνα εάν υπάρχει ελλειμα υετού...

5 λεπτά πριν, vorios_polos είπε:

Όχι φυσικά...απλά θεωρώ μήπως και κάνει κάτι φθινόπωρο χειμώνα εάν υπάρχει ελλειμα υετού...

Μα και  το φθινοπωρο που περασαμε ηταν τραγικο ζεστο και ανομβρο για το μεγαλυτερο κομματι της χωρας

Οπωτε αυτο δεν παιζει παντα ρολο στην εξελιξη του καθε χειμωνα .Και αυτη η  ανομβρια δυστυχως συνεχιζεται και φετος μεχρι στιγμης.

Επεξεργάστηκε από Spyros Snowstorm

Πάντως για κάποιες περιοχές με τηνν λογική της εξισσορόπησης στις διατάξεις της Ευρώπης, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι βροχερό με τελείως αντίθετες διατάξεις χειμώνα-καλοκαίρι. Κυρίως παράδειγμα είναι η ¨ηπειρος, που το καλοκαίρι θέλει ανατολικό ρεύμα για να δει καταιγίδες, και ειδικά για να έχει πεδινές ή παραθαλλάσιες καταιγίδες. Ασθενές βέβαια, αλλά αυτό σημαίνει ότι θέλει λίμνη.

Αν η ίδια λίμνη όμως έρθει χειμώνα με το χαμηλό στην αντίστοιχη θέση η Ήπειρος έχει μόνο αέρα και κανένα συννεφάκι. 

Τον χειμώνα με νοτιοδυτικό ρεύμα ρίχνει τα αντερά του, το καλοκαίρι όμως με νδ.. σημαίνει μάλλον καύσωνας ή υψηλές θερμοκρασίες και απουσία νερού.

Οπότε άνετα έχεις λίμνες το καλοκαίρι και ψυχρές εισβολές και κεντρική Μεσόγειο και έχεις ένα έτος με πολύ πάνω από το κανονικό σε βροχές, κάθε εποχή, αλλά με αντίθετες τελειως διατάξεις.

και εδώ στην Λάρισα, θέλουμε νότιο νοτιοανατολικό ρέυμα τον χεμώνα, το καλοκαίρι όμως θέλουμε από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές κατυεθύνσεις νεφών για να έχουμε κάτι δυνατό.

58 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Καλησπέρα, σε αυτό το σαιτ μπαίνουμε οι περισσότεροι

https://www.meteociel.fr/modeles/gfs/grece/precipitations-hd/3h.htm

Εδώ είναι ο χάρτης των φαινομένων ο οποίος δέιχνει τα χιλιοστά υετού ανά 3ωρο/6ωρο από το μοντέλο Gfs. Επάνω υπάρχουν πολλά μοντέλα που μπορείς να δεις, αλλά χάρτης για την Ελλάδα μόνο σε gfs και ecmwf μπορείς να δεις στο εν λόγω σαιτ

ευρωπαικό, το οποίο όμως δεν έχει τις άπρες γραμμούλες οπότε δείχνει μόνο το ύψος του υετού και όχι το είδος

https://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf_hres.php?ech=6&mode=2&carte=10

Να σαι καλα φιλε δε φανταζεσε ποσο καιρο το εψαχνα 

3 λεπτά πριν, Άγγελος είπε:

Βρε τι έβγαλε το 18αρι για τα δυτικά!!!  Πωπω!!!

Δεν πρόκειται να βγει. Αλλά αν βγει τέτοιο τέρας με 2 μήνες καθυστέρηση θα νευριάζω ακόμα περισσότερο 

Καλημερα στους φιλους..Ομολογουμενως ιστορικη διαταξη εβγαζε ο τζιφος στο 18αρι..

gfs-0-312.png

Εαν μαλιστα λαβουμε υποψιν μας και το προχωρημενο της εποχης..Φυσικα στο σημερινο 00ζ τα εξαφανισε ολα..Απολυτως λογικο..Σ αυτες τις ωρες το ποσοστο επαληθευσης δεν ειναι ουτε καν 1%!!

gfs-0-306.png

Και μεταξυ μας δεν χρειαζομαστε τετοιες διαταξεις πλεον..Το καθετι στην ωρα του..Βροχες καλοδεχουμενες και καποια χιονια στα ορεινα..Αλλα παγετοι και χιονια στα πεδινα απο δω και περα ειναι ανευ σημασιας..Το προχωρημενο της εποχης και η δυναμικη του ηλιου δεν αφηνουν περιθωρια..

Παντως η αθλιοτητα του φετινου χειμωνα παει πακετο με την αθλιοτητα  στη προγνωσιμοτητα των μοντελων..Προχθες ελεγα σε μια ψυχη απο τη Λαρισα οτι για τη χθεσινη διαταραχη τα μοντελα υπερεκτιμουσαν τοσο την πτωση και τα επιπεδα παγοποιησης οσο και τον εκτιμωμενο υετο..Και δυστυχως επεσα μεσα..Για πολλοστη φορα μια διαταραχη ηταν κατωτερη των προσδοκιων μας αλλα και αυτων που εταζαν τα μοντελα μας..

Ειδικα για την Αττικη..Χαος..Ο παιος με επνιγε αρχικα..Τα πηρε ολα πισω στο 90 και δικαιωθηκε..Τζιφος και τζεμ που αρχικα δεν εδιναν τιποτα,αυξησαν στα τελευταια τρεξιματα τον υετο και εν τελει στην Αθηνα δεν επεσε ουτε 1 χιλιοστο..Οσο για το κρυο??Οταν η Παρνηθα δε μπορει να στρωσει ουτε στα 1200 μετρα,τι να συζηταμε..Μονο ο Κιθαιρωνας ασπρισε απο τα 900-950 μετρα και πανω..

Κρατω αυτο που εγραψε ο Βαγγελης πιο πανω..Οτι πιο ευστοχο για πολλους λογους ,ευνοητους και μη,εχω διαβασει εδω μεσα τον τελευταιο καιρο..Αναφερομενος στον Μιχαηλ του ειπε.."Με τι να χαρω,με το market pass χιονιου??".

Δυστυχως ο χειμωνας φετος ηταν απο τα lidl με δοσεις market pass...Η Μπαρμπαρα ηθελε αλλα δεν μπορουσε..Νερα απο δω και περα αλλα οχι αχρειαστα κρυα...Τα χιονια πρεπει να ερχονται στην ωρα τους για να μενουν..Απο δω και περα τι να τα κανω..Ειναι σαν να παω στον παππου μου,τρια ρωσιδακια για τερτιπια...😜

Καλο σκ..Και μακρυα απο μας τετοιοι χειμωνες..Ελπιδες,Μηδειες και λοιπες κυριες δε μου λενε τιποτα εαν βγαζω ολη την υπολοιπη χρονια με το πουλι στο χερι...Μετα την Ελπιδα ειχαμε εναν δυνατο Μαρτη και μια βδομαδα Αυγουστου να αξιζει..Μετα την Μηδεια ειχαμε ενα τιποτα και φετος ειχαμε την Μπαρμπαρα και τιποτα αλλο απο Σεπτεμβρη μεχρι τωρα...Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω..Χειμωνας και Φθινοπωρο δεν ειναι μονο μια η δυο μερες χιονιου...Για ονομα του θεου...Ειναι και οι βροχες και οι καταιγιδες,οι εναλλαγες των ανεμων,τα οργανωμενα χαμηλα..Και πολλα ακομα..Μη σωσει να γινει το 4/4 η το 5/5 εαν ειναι για μια μερα χιονιου ακομα και στρωμενου να τρωμε βερατοκαιρια για το υπολοιπο..Κουρασε...Καλο σκ παιδες...

Επεξεργάστηκε από sakis13

4 ώρες πριν, sakis13 είπε:

Καλο σκ..Και μακρυα απο μας τετοιοι χειμωνες..Ελπιδες,Μηδειες και λοιπες κυριες δε μου λενε τιποτα εαν βγαζω ολη την υπολοιπη χρονια με το πουλι στο χερι...

Ναι ρε γι αυτο εχεις ανεβασει 1283 φορες τις ιδιες φωτο απο την Ελπίδα.🤣🤣 ..Γελαει ο σερβερ που τον εχεις κρασαρει.

αχταρμάς τα τρεξίματα.

πάντως τις ζεστές φαίνεται να τις γλυτώνουμε. πιο πολύ κοντά στα φυσιολογικα θα είμαστε

φοβάμαι ότι ο Απρίλης θα έχει κρυα

XAXAXA τι εβγαλε ο Τζιφαρος στο 18αρι, εξαφανισε στο 00αρι και επανεφερε δυνατοτερο στο 06αρι ????

ΑΡΚΟΥΔΑ προσηνεμη 30-31 Μαρτιου και Πρωταπριλια....πες το ψεμματα...

Θα δειτε που ο,τι δεν εκανε μεχρι τα καλοκαιρινα Χριστουγεννα θα το κανει τη Σαρακοστη φετος !!!

Κανενα προβλημα εαν θελει να παρατεινει τις εποχες, εγω και Ιουνιο και Ιουλιο χιονιζομαι ευχαριστως χεχεχε

40 λεπτά πριν, kouvanos είπε:

XAXAXA τι εβγαλε ο Τζιφαρος στο 18αρι, εξαφανισε στο 00αρι και επανεφερε δυνατοτερο στο 06αρι ????

ΑΡΚΟΥΔΑ προσηνεμη 30-31 Μαρτιου και Πρωταπριλια....πες το ψεμματα...

Θα δειτε που ο,τι δεν εκανε μεχρι τα καλοκαιρινα Χριστουγεννα θα το κανει τη Σαρακοστη φετος !!!

Κανενα προβλημα εαν θελει να παρατεινει τις εποχες, εγω και Ιουνιο και Ιουλιο χιονιζομαι ευχαριστως χεχεχε

Κι εγώ!!!!!!!!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.

• Δημιουργία νέου...