geopithis Posted January 11 Share Posted January 11 (edited) 7 λεπτά πριν, dodoni είπε: Με ολα αυτα που διαβαζω περι ασταθειας και απροβλεπτης συμπεριφοράς αυτής της "κακοκαιριας", υπαρχει περίπτωση να ΜΗΝ χιονιστει καθολου η πόλη της Θεσσαλονίκης? Στα μετεωρολογικά αρχεία έστω κ μια νιφάδα να φτάσει στο έδαφος καταγράφεται σαν μια μέρα χιονόπτωσης. Θεωρώ πως το κέντρο θα έχει τουλάχιστον 2 τέτοιες μέρες. Από εκεί κ πέρα δε νομίζω πως μπορεί να υπάρξει κάποια ασφαλής πρόγνωση όσο αναφορά στρώσιμο πόσο μάλλον από απλό χομπίστα σαν εμένα, αλλά δηλώνω αισιόδοξος και για καράκεντρο. Edited January 11 by geopithis 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted January 11 Share Posted January 11 1 minute ago, Χρηστος said: Υπάρχει καμία πιθανότητα να ασπρισει η Θεσσαλονίκη? Νμζ το ίδιο με πέρσι θα κάνει, ίσως και λιγότερο λόγο πιο χαμηλών ραγδαιοτητων Οι συνθήκες ψύχους όμως θα είναι ίδιες ίσως και ελαφρώς καλυτερες από βράδυ Κυριακής ως μεσημέρι Δευτέρας 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
isnow Posted January 11 Share Posted January 11 3 λεπτά πριν, Yata είπε: Νμζ το ίδιο με πέρσι θα κάνει, ίσως και λιγότερο λόγο πιο χαμηλών ραγδαιοτητων Οι συνθήκες ψύχους όμως θα είναι ίδιες ίσως και ελαφρώς καλυτερες από βράδυ Κυριακής ως μεσημέρι Δευτέρας Περυσι λίγες ώρες χιονόπτωση χωρις στρωσιμο φυσικα κέντρο..με αναλογη εξαρση νομίζω στα ιδια θα είμαστε αν και πέρυσι θυμαμαι καλύτερες Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICELARISSA Posted January 11 Share Posted January 11 (edited) Λιγα λογια απο νορθμετεο για θεσσαλονικη...απο τους πιο αξιολογους και γνωστες Edited January 11 by ICELARISSA 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted January 11 Share Posted January 11 (edited) 6 minutes ago, isnow said: Περυσι λίγες ώρες χιονόπτωση χωρις στρωσιμο φυσικα κέντρο..με αναλογη εξαρση νομίζω στα ιδια θα είμαστε αν και πέρυσι θυμαμαι καλύτερες Τ Πιστεύω πως θα έχουμε χαμηλότερες Τ από αυτά που δείχνουν τα περισσότερα μοντέλα. Ο παιος στο 12αρι είναι ήδη ψυχρότερος απ' την περσινή κακοκαιρία αν και η Αλεξάνδρα έχει θερμο σενάριο Πριν λίγο έψαξα archives σεναρίων για παρόμοιες κλασσικές κεντροβορειες διατάξεις, πιο συγκεκριμένα για 18/12/2018 26/01/2019 04/12/2019 23/03/2020 02/04/2020 14/01/2021 20/01/2024 Σχεδόν ολα τα σενάρια στις 24-72 ώρες ήταν θερμότερα από το τελικό αποτέλεσμα και είδαμε χιονοεκπληξεις στις περισσότερες περιπτώσεις Edited January 11 by Yata 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
larissa_mare Posted January 11 Share Posted January 11 Τα παιδιά ειναι τρομερά, αλλα 10 χρόνια νωρίτερα απλούστατα δε θα είχε τπτ γιατι ηταν τα πέτρινα.. 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
icestorm Posted January 11 Share Posted January 11 Είπαμε Θεσσαλονίκη κεντρο παίζει δυνατά από απόγευμα Δευτέρας με Τρίτη πρωί. Τρίτη πρωί θα έχει μερική χιονοστρωση μέχρι τη θαλασσα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted January 11 Share Posted January 11 Η συνέχεια του ευρωπαϊκού είναι💀 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted January 11 Share Posted January 11 Just now, icestorm said: Είπαμε Θεσσαλονίκη κεντρο παίζει δυνατά από απόγευμα Δευτέρας με Τρίτη πρωί. Τρίτη πρωί θα έχει μερική χιονοστρωση μέχρι τη θαλασσα Εχει χαλια ψύχος από τα Βαλκάνια, ότι πέφτει βροχή θα είναι τότε εκτός αν η διάταξη βγει 2 βαθμούς πιο κρύα. Κυριακή βράδυ/Δευτέρα μεσημέρι ότι χιόνι έχει. Μακάρι να βγω λάθος πάντως στο 1ο μέρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
geopithis Posted January 11 Share Posted January 11 Τελευταίος σχολιασμός μοντέλων με κύριο παίου να ψυχραίνει κι άλλο με -3 αργά βράδυ Κυριακής κ μέχρι το πρωί -4 και με σ.δ. από μηδενικά έως -1 επιτέλους. Της τρίχας όλα αυτά βέβαια στο λαιβ θα φανούν. Υετός θα υπάρχει λογικά αν δε γίνει καμιά αρνητική έκπληξη και εγώ που είμαι κάτω από τον περιφερειακό πχ στα 180μ. περίπου ευελπιστώ μέχρι κ σε στρώσιμο μέχρι το πρωί Δευτέρας. Το πιστεύω δλδ και από εκεί κ πέρα ότι θέλει ας γίνει, αν όχι θα αρχίσω να ανηφορίζω πιο ψηλά τι α κανς χαχα 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gary Posted January 11 Share Posted January 11 1 λεπτό πριν, icestorm είπε: Είπαμε Θεσσαλονίκη κεντρο παίζει δυνατά από απόγευμα Δευτέρας με Τρίτη πρωί. Τρίτη πρωί θα έχει μερική χιονοστρωση μέχρι τη θαλασσα Άρα και γω που είμαι κοντά στη Θεσσαλονίκη θα έχω μέχρι τρίτη πρωί σωστά?🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
larissa_mare Posted January 11 Share Posted January 11 (edited) 5 λεπτά πριν, Gary είπε: Άρα και γω που είμαι κοντά στη Θεσσαλονίκη θα έχω μέχρι τρίτη πρωί σωστά?🙂 Φιλε Gary χωρίς να ξέρω την περιοχή σου ειναι απλό, όταν μιλάμε για χιονόπτωση ή χιονόνερο Θεσσαλονίκη εσυ εισαι 2-3 κλικ πάνω, εδω Λαγκαδάς ας πούμε θα είναι καλά, πόσο μάλλον εσύ με υψόμετρο, οπότε απλά να αναμένεις να απολαύσεις τί και πόσο θα ρίξει.. τι να πούμε κι εμείς τα ταπεινά χαμομηλακια της δυτ. Θεσσαλίας χαχα Edited January 11 by larissa_mare 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas 2365 Posted January 11 Share Posted January 11 6 λεπτά πριν, geopithis είπε: Τελευταίος σχολιασμός μοντέλων με κύριο παίου να ψυχραίνει κι άλλο με -3 αργά βράδυ Κυριακής κ μέχρι το πρωί -4 και με σ.δ. από μηδενικά έως -1 επιτέλους. Της τρίχας όλα αυτά βέβαια στο λαιβ θα φανούν. Υετός θα υπάρχει λογικά αν δε γίνει καμιά αρνητική έκπληξη και εγώ που είμαι κάτω από τον περιφερειακό πχ στα 180μ. περίπου ευελπιστώ μέχρι κ σε στρώσιμο μέχρι το πρωί Δευτέρας. Το πιστεύω δλδ και από εκεί κ πέρα ότι θέλει ας γίνει, αν όχι θα αρχίσω να ανηφορίζω πιο ψηλά τι α κανς χαχα Επταπύργιο θα έχετε ολική. Για το κέντρο πιστεύω μέχρι Τρίτη μεσημέρι θα κάνει ασπρισμα σε αυτοκίνητα χόρτα κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICELARISSA Posted January 11 Share Posted January 11 2 λεπτά πριν, larissa_mare είπε: Φιλε Gary χωρίς να ξέρω την περιοχή σου ειναι απλό, όταν μιλάμε για χιονόπτωση ή χιονόνερο Θεσσαλονίκη εσυ εισαι 2-3 κλικ πάνω, εδω Λαγκαδάς ας πούμε θα είναι καλά, πόσο μάλλον εσύ με υψόμετρο, οπότε απλά να αναμένεις να απολαύσεις τί και πόσο θα ρίξει.. Εσυ για σιγουρια παντως τερψιθεα θα την εχει την πετσουλα πιστευω μην πω πανεπιστημιακο Link to comment Share on other sites More sharing options...
BillG Posted January 11 Share Posted January 11 Θεσσαλονικείς κυρίως του κέντρου οπλιστείτε με υπομονή και δύναμη και μακάρι να κάτσει το καλύτερο δυνατό σενάριο με χιονόπτωση στο κύμα παρά τα μοντέλα!!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted January 11 Share Posted January 11 Μικρή, αλλά υπαρκτή άνοδος των Τ εδώ στην Θεσσαλία μεσημέρι Δευτέρας από ευρωπαϊκό έτσι εξηγείται μάλλον η μείωση των χιονοπτώσεων του Link to comment Share on other sites More sharing options...
geopithis Posted January 11 Share Posted January 11 (edited) 4 λεπτά πριν, nikolas 2365 είπε: Επταπύργιο θα έχετε ολική. Για το κέντρο πιστεύω μέχρι Τρίτη μεσημέρι θα κάνει ασπρισμα σε αυτοκίνητα χόρτα κτλ. Φίλε με το συμπάθειο κιόλας μη μοιράζεις άλλα εκατοστά σε παρακαλώ χαχαχα. Μακάρι και είναι κ πιθανό κ το σενάριο που αναφέρεις αλλά είναι όλα πολύ οριακά πραγματικά, αυτό έχουμε με αυτό θα πάμε και ότι μας δώσει ο καιρός. Και σημείωση η Τούμπα που έγραψες το πρωί δεν είναι δυτικά αλλά κεντροανατολικά κάτω από τον περιφερειακό κ αυτή εννοείται. Και με βάζεις να μιλάω για Τούμπα ενώ είμαι φόλα αρειανός χαχα. Χαριλάου είναι ακόμα πιο ανατολικά έτσι για την ιστορία. Καλή συνέχεια. Edited January 11 by geopithis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gary Posted January 11 Share Posted January 11 Τα ποσοστά σε εκατοστά που δίναμε κάποιοι εδώ μέσα μειώθηκαν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas 2365 Posted January 11 Share Posted January 11 2 λεπτά πριν, geopithis είπε: Φίλε με το συμπάθειο κιόλας μη μοιράζεις άλλα εκατοστά σε παρακαλώ χαχαχα. Μακάρι και είναι κ πιθανό κ το σενάριο που αναφέρεις αλλά είναι όλα πολύ οριακά πραγματικά, αυτό έχουμε με αυτό θα πάμε και ότι μας δώσει ο καιρός. Και σημείωση η Τούμπα που έγραψες το πρωί δεν είναι δυτικά αλλά κεντροανατολικά κάτω από τον περιφερειακό κ αυτή εννοείται. Και με βάζεις να μιλάω για Τούμπα ενώ είμαι φόλα αρειανός χαχα. Χαριλάου είναι ακόμα πιο ανατολικά έτσι για την ιστορία. Καλή συνέχεια. Εχεις ένα δίκιο. Στο μυαλό μου την είχα προς τα δυτικά. Να ξέρεις αν δεν ήμουν γαύρος θα ήμουν Αρειανός. Συμπαθώ πολύ αυτή την ομάδα. Τώρα είδα και τον χάρτη. Είναι κοντά με Χαριλάου; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geopithis Posted January 11 Share Posted January 11 1 λεπτό πριν, nikolas 2365 είπε: Εχεις ένα δίκιο. Στο μυαλό μου την είχα προς τα δυτικά. Να ξέρεις αν δεν ήμουν γαύρος θα ήμουν Αρειανός. Συμπαθώ πολύ αυτή την ομάδα. Τώρα είδα και τον χάρτη. Είναι κοντά με Χαριλάου; Δίπλα είναι ουσιαστικά τα 2 γήπεδα, όταν πηγαίναμε κάποτε παλιάααα εκεί στα εκτός πηγαίναμε με πορεία κανά μισάωρο το πολύ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vorios_polos Posted January 11 Share Posted January 11 9 λεπτά πριν, BillG είπε: Θεσσαλονικείς κυρίως του κέντρου οπλιστείτε με υπομονή και δύναμη και μακάρι να κάτσει το καλύτερο δυνατό σενάριο με χιονόπτωση στο κύμα παρά τα μοντέλα!!! Δεν μιλάμε πλέον για χιονόπτωση..τρεμπαναλ...μπήκαμε στον αστερισμό της χιονόστρωσης...ειιιιιι...🤣🤣🤣 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vorios_polos Posted January 11 Share Posted January 11 8 λεπτά πριν, Gary είπε: Τα ποσοστά σε εκατοστά που δίναμε κάποιοι εδώ μέσα μειώθηκαν? 99.99% θα έχεις χιονόστρωση... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ Posted January 11 Share Posted January 11 Νεότερα προγνωστικά στοιχεία για τις χιονοπτώσεις της Κυριακής 12/01 και της Δευτέρας 13/01 Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Γ, Κύρος, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025, 19:45 Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / ΕΑΑ, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν την Κυριακή 12/01 και τη Δευτέρα 13/01 σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα τόσο της ηπειρωτικής χώρας, όσο και των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Την Κυριακή 12/01 θα χιονίσει στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ την Δευτέρα 13/01 θα χιονίσει στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας. Επισημαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους σφοδρές, με σημαντικά ύψη χιονιού. Στον προγνωστικό χάρτη αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή και το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψους χιονιού στη χώρα μέχρι το πέρας της Δευτέρας 13/01. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fotis Posted January 11 Share Posted January 11 Ερώτηση για δυνατούς λύτες. Ξέρει κανείς να πει τι χιονοστρωση θα έχουν Τρίκαλα Καρδίτσα; 😅 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted January 11 Share Posted January 11 5 minutes ago, ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ said: Νεότερα προγνωστικά στοιχεία για τις χιονοπτώσεις της Κυριακής 12/01 και της Δευτέρας 13/01 Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Γ, Κύρος, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025, 19:45 Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / ΕΑΑ, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν την Κυριακή 12/01 και τη Δευτέρα 13/01 σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα τόσο της ηπειρωτικής χώρας, όσο και των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Την Κυριακή 12/01 θα χιονίσει στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ την Δευτέρα 13/01 θα χιονίσει στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας. Επισημαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους σφοδρές, με σημαντικά ύψη χιονιού. Στον προγνωστικό χάρτη αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή και το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψους χιονιού στη χώρα μέχρι το πέρας της Δευτέρας 13/01. Εντάξει τρομερά αισιόδοξο το meteo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...