Jump to content

agnostos

Members
 • Posts

  436
 • Joined

 • Last visited

Reputation

513 Excellent

About agnostos

 • Rank
  Newbie
  Newbie

Personal Information

 • Τοποθεσία
  athens

Recent Profile Visitors

587 profile views
 1. Αρχίσαν πάλι να αναπαράγονται οι γνωστές αντιεπιστημονικες ο,τι να'ναι απόψεις καιρικών ομάδων του facebook. Και φυσικά διαβάζουμε προγνώσεις για 4 μήνες μετά.
 2. Οι ψεκασμοί στη μετεωρολογία για τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων είναι κάτι που λαμβάνει χώρα από τα μέσα της δεκαετίας του 1940. Αν δεν κάνω λάθος αναφέρονται και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ για τον έλεγχο των χαλαζοπτώσεων σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
 3. Ο φετινός χειμώνας ήταν λίγο καλύτερος από τον περσινό. Θα του βάλω 3/10 για Αττική, τον έσωσε μόνο η Αυγή και άλλες 4-5 ψυχρές εισβολές από μέσα Νοεμβρίου μέχρι τέλη Ιανουαρίου. Κάκιστος Φεβρουάριος, παίζει να είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος μήνας δεν είχε ούτε μια χειμερινή μέρα. Ο Δεκέμβριος δε, αν εξαιρέσουμε 7-8 μέρες που θύμισαν χειμώνα ο υπόλοιπος κινήθηκε μεταξύ ήπιας άνοιξης και φθινοπώρου. Μιλάω πάντα για Αττική και κυρίως για κέντρο και ΝΠ. Στα Τρίκαλα μκαι ειδικά στην Πύλη που πήγα τα Χριστούγεννα ο καιρός ήταν καθαρά χειμερινός παρ'οτι και εκεί οι θερμοκρασίες ήταν πιο πάνω από το φυσιολογικό.
 4. Καταρχήν, δεν είναι "δική μου θεωρία" αλλά παρατήρηση η οποία και ισχύει. Αρέσει δεν αρέσει οι δυο πιο περίεργοι χειμώνες σε Ελλάδα και στο 90% της Ευρώπης εμφανίστηκαν από τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι φέτος. Οι προηγούμενοι ήπιοι χειμώνες που αναφέρονται δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα κουλά που είδαμε κυρίως πέρυσι, και σε μεγάλο βαθμό και φέτος. Η παρατήρηση αυτή, η οποία κινείται στα όρια της συνωμοσιολογίας φυσικά, είναι εξίσου σοβαρή με τις θεωρίες που διαβάζουμε εδώ μέσα από διάφορους για....τέλος των χειμώνων από εδώ και εμπρός και για εγκαθίδρυση νέου κλίματος. Σε αυτούς όμως δεν βλέπω να κάνεις κανένα σχόλιο, ε;
 5. Το 2021-2022 είχαμε πολύ δυνατό χειμώνα. Και δεν το λέω αυτό συνέχεια λόγω των δύο χιονοπτωσεων στο κέντρο της Αθήνας αλλά για τις συνεχείς ψυχρές εισβολές από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Επίσης, Οκτώβριος και Νοέμβριος ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους φυσιολογικοί φθινοπωρινοί. Μάλλον η συγκεκριμένη χρονιά χαλάει λίγο τη σούπα με τις γνωστές θεωρίες που επικρατούν εδώ στο φόρουμ από αρκετούς. Σημειωτέον, χειμώνας δεν σημαίνει χιόνι.
 6. Εγώ τίποτα δεν πιστεύω. Απλά κάνω μια διαπίστωση. Δύο χρόνια ενεργειακής κρίσης με, όλως τυχαίως, τους δύο χειρότερους χειμώνες από το 1960 τουλάχιστον. Και δεν μιλάμε για ''ήπιους χειμώνες'' που έχουμε ξαναδεί και παλαιότερα κάποιες φορές αλλά για πολύ περίεργα φαινόμενα μέσα στους χειμερινούς μήνες με απότομη έναρξη. Πρόπερσι ο χειμώνας δεν είχε καμία σχέση με το χάλι των τελευταίων δύο ετών.
 7. Αναφέρω ξεκάθαρα το 80% της Ευρώπης. Πλην Σκανδιναβίας και Βαλτικής, όλοι οι υπόλοιποι λίγο πολύ στα ίδια χάλια ήταν και φέτος και κυρίως πέρυσι. Ο περσινός ήταν σίγουρα χειρότερος χειμώνας από τον φετινό ο,τι και αν γράφεται.
 8. Διάβασα πιο πάνω το 2006-2007 δεν συγκρίνεται με τα φετινά και περσινά χάλια του χειμώνα. Κοίτα να δεις, όλως τυχαίως οι δύο χειρότεροι και πιο περιεργοι χειμώνες στο 80% της Ευρώπης, από το 1863 που υπάρχουν στοιχεία, εμφανίστηκαν ταυτοχρονα με την ενεργειακή κρίση. Μάλλον σύμπτωση θα είναι, συνομωσιολογιες.......
 9. Συνήθως έτσι γίνεται. Πχ οι μέτριοι χειμώνες 2009-2010 και 2010-2011 ακολουθήθηκαν από το μυθικό 2011-2012. Πάντως, δημοσιεύματα ήδη μιλούν για το 2024 ότι θα είναι ίδιο με τα προηγούμενα δύο χρόνια.
 10. Και εγώ προς τα εκεί κλίνω. Πιθανόν βρισκόμαστε μπροστά σε κάποιο φαινόμενο το οποίο θα έχει αποκορύφωμα και μετά θα επιστρέψει στα φυσιολογικά. Έχει ξαναγίνει και σε εποχές που δεν αναφέρονταν η κλιματική αλλαγή. Όσον αφορά το <<συνομωσιολογικο>>, προσωπικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση η σύμπτωση. Το 21-22 χειμώνας βαρβατος και με το που ξεκινάει η ενεργειακή κρίση βλέπουμε κατακόρυφη αύξηση θερμοκρασίας στο 80% της Ευρώπης.
 11. Επίσης, οι χειμώνες που αναφέρονται ως "θερμοί" πχ το 2015-2016, δεν είχαν ουδεμία σχέση με τα χάλια του φετινού και περσινού χειμώνα.
 12. Βασικά, μόνο η Σκανδιναβία, η Βαλτική και η Ρωσία είχαν χειμώνα. Ρίξε μια ματιά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Φεβρουάριο μήνα Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βιέννη, Μόναχο πχ να έχουν θερμοκρασίες ίδιες σχεδόν με την Αθήνα και την Πάτρα. Να ήταν μόνο εδώ στην Ελλάδα οι συνθήκες αυτές θα είχε λογική. Να βλέπεις όμως "πασχουγεννα" στο Λονδίνο μάλλον κάτι δεν πάει καλά....
 13. Δύο συνεχόμενοι χειμώνες με κυριαρχία υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών και μάλιστα με μεγάλη διάρκεια στην Ελλάδα και στα 3/4 της Ευρώπης, οι οποίοι, παραδόξως, συμπίπτουν ακριβώς με την έναρξη της περιβόητης ενεργειακής κρίσης. Μάλλον τυχαίο θα είναι.........
 14. Το 2022 είχε χιονίσει στην Αθήνα το βράδυ της 19ης Μαρτίου. Όλος σχεδόν ο μήνας τότε είχε βγει με καθαρά χειμερινές θερμοκρασίες. Είχε προηγηθεί βέβαια και δυνατός χειμώνας με συνεχείς ψυχρές εισβολές, χιονόνερα και χαμηλές μονοψήφιες, ήδη από τέλη από Νοεμβρίου, με αποκορύφωμα την περιβόητη Ελπίδα.
 15. Έχω την εντύπωση πως οι "καλοανοιξακηδες" και οι "καμηλιερηδες" θα πάνε κουβά μέχρι Καθαρά Δευτέρα και βλέπουμε. Για να δούμε....
×
×
 • Create New...