Jump to content

agnostos

Μέλη
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    451
  • Eγγραφή

  • Τελευταία είσοδος

Δημοφιλία κοινότητας

543 Excellent

About agnostos

  • Rank
    Newbie
    Newbie

Προσωπικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία
    athens

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

665 προβολές προφίλ
  1. Ο Οκτώβριος του 2023 ήταν από τους χειρότερους. Ατέλειωτη ηλιοφάνεια, σχεδόν καθόλου βροχές και θερμοκρασίες οι οποίες δεν έπεφταν κάτω από τους 25-26 και υψηλές κατώτερες. Αποκορύφωμα η 28η όπου η θερμοκρασία πλησίαζε τους 30 και ο κόσμος έκανε κανονικά μπάνιο με την παραλιακή στην Αθήνα γεμάτη. Για να βάλουμε πέρυσι τα πρώτα μακρυμάνικα πήγε 5-6 Νοεμβρίου. Καμία σχέση με φέτος όπου από τις 17/10 η θερμοκρασία κινείται στα φυσιολογικά της εποχής.
  2. Οι αρχές Οκτωβρίου του 1991 και του 1992 δεν είχαν υψηλές θερμοκρασίες; Αν δεν κάνω λάθος σε κάποια από αυτές τις χρονιές είχε καταγραφεί και μίνι καύσωνας τις πρώτες μέρες του μήνα.
  3. Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις αλλά οπωσδήποτε θέλουμε βροχές το επόμενο διάστημα ειδικά εδώ σε εμάς στην Αττική. Απ' ότι έχω καταλάβει είμαστε και συνομήλικοι πάνω κάτω, θυμάσαι τέλη 1980 με αρχές 1990 τι συνέβαινε με τη λειψυδρία.
  4. Το πρώτο μισό του Οκτωβρίου όντως ήταν ζεστό χωρίς βέβαια τις υπερβολές και τις ο,τι να'ναι προβλέψεις που διαβάζαμε εδώ μέσα. Το δεύτερο μισό φαίνεται ψυχρό έως και αρκετά ψυχρό. Το ερώτημα είναι οι βροχές που χρειαζόμαστε αν έρθουν.
  5. Τα περιβόητα μακροπρόθεσμα τι ποσοστό επιβεβαίωσης έχουν; Ρωτάω διότι και για τον Σεπτέμβριο έδιναν ζέστες αλλά ο μήνας κινήθηκε στα φυσιολογικά της εποχής.
  6. Αυτά που παραθέτεις τα ξέρω. Όντως υπήρξαν όπως υπήρξε και κρύο καλοκαίρι στην Ελλάδα. Επίσης, έχουν καταγραφεί και συνθήκες καύσωνα αρχές Οκτωβρίου, πχ το έτος με τον μυθικό χειμώνα 1991-92. Προφανώς πρόκειται για εξαιρέσεις σε βάθος δεκαετιών που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο Σεπτέμβριος πάντα ήταν μια ήπια ή και κανονική συνέχεια του καλοκαιριού και το πρώτο 15ημερο του Οκτωβρίου συνήθως κινούνταν ήπια με τον κόσμο να φοράει ακόμα κοντομάνικο και να θυμίζει καλοκαίρι. Ότι παλαιότερα κρύωνε ο καιρός κοντά στου Αγίου Δημητρίου ήταν επίσης κανόνας πράγμα που έχει χαθεί τελευταία.
  7. Δηλαδή προηγούμενες δεκαετίες στην Αττική και στη νότια Ελλάδα τι καιρό είχε τέλη Σεπτεμβρίου και πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου; Μονοψήφιες θερμοκρασίες και χιονόνερο;
  8. Αν υπάρξει θερμή εισβολή, καλύτερα στο τελευταίο 10ημερο του Σεπτεμβρίου που είναι και φυσιολογικό παρά να γίνε όπως πέρυσι όπου ο Σεπτέμβριος είχε καιρό Οκτωβρίου και ο Οκτώβριος Σεπτεμβρίου.
  9. Εγώ έγραψα πέρυσι που τον Δεκέμβριο, σε νήμα για καιρικές συνθήκες στο εξωτερικό , όπου εμείς στην Αττική είχαμε 17-18 βαθμούς, ότι μια χαρά είμαστε σε σχέση με περιοχές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που χτύπαγαν θερμοκρασίες κοντά στους 30. Παρεμπιπτόντως, που έγραψα ότι έκανε υπερχειμωνα στα κεντροβόρεια;
  10. Αυτός είναι ο φυσιολογικός καιρός της χώρας για τον Δεκέμβριο. Η εξαίρεση ήταν οι δύο προηγούμενες χρονιές.
  11. Εγώ τα τελευταία δύο Χριστούγεννα, πασχουγεννα όπως τα είπε ο Κλέαρχος, βρέθηκα στα Τρίκαλα όπου μια χαρά κρύο και χειμωνιάτικο καιρό είχε. Σίγουρα πάνω από τα φυσιολογικά της εποχής αλλά με κρύο. Το ότι δεν χιόνισε στα πεδινά τύπου Ελπίδας ή Μήδειας δεν σημαίνει ότι τα ΔΚΒ είχαν ανύπαρκτο χειμώνα. Εκτός αν με τη λέξη "χειμώνα" εννοούμε μόνο τη χιονόπτωση και τίποτα άλλο.
  12. Δύσκολα πράγματα αυτά αλλά ποτέ δεν ξέρεις........
  13. Επειδή έκανε δύο χειμώνες κάτω του μετρίου βγήκε συμπέρασμα ότι όλα τελείωσαν και από εδώ και εμπρός έτσι θα είναι τα πράγματα. Έχουν γίνει της μόδας αυτές οι θεωρίες στο διαδίκτυο και στα σοσιαλ τελευταία. Δεν ξέρω τι επιστημονική βάση έχει αυτό και τι είδους στοιχεία οδηγούν κάποιους σε τέτοια συμπεράσματα. Το 2021-2022 πάντως είχαμε την μια ψυχρή εισβολή πίσω από την άλλη και χιόνια στην Αθήνα μέχρι 20/03.
  14. Τα μερομήνια μιλούν για απότομη αλλαγή του καιρού στα τέλη Οκτωβρίου με πιο χειμερινό σκηνικό και κρύα κάποιες μέρες του Νοεμβρίου. Ήπιο σχετικά Δεκέμβριο. Αυτά όλα υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έστεκαν. Τώρα έτσι όπως έχει γίνει το κλίμα, άγνωστο.
  15. Αρχίσαν πάλι να αναπαράγονται οι γνωστές αντιεπιστημονικες ο,τι να'ναι απόψεις καιρικών ομάδων του facebook. Και φυσικά διαβάζουμε προγνώσεις για 4 μήνες μετά.
×
×
  • Δημιουργία νέου...