[weathermaniac] Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Μιας και βλέπω ότι στο προηγούμενο φόρουμ σβήστηκαν οι φώτο, και έχουμε μαζευτεί όλοι εδώ, θα ξαναβάλω τις φωτογραφίες από διάφορες καταιγίδες.! Δυστυχώς δεν έχω πλέον σε πολλά ημερομηνίες, αλλά θα τις βάλω γιατί είναι η εποχή μου πλέον, και επιβάλλεται!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Και φυσικά να ξεκινήσω όπως και τότε.. Ο καλύτερος κεραυνός που έχω πιάσει είναι με νιντέντο. χαχαχαχα 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 κουνουπίδια, μια Κυριακή αν θυμάμαι καλά στο μυαλό μου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 πως ξεκινάει μια σωστή μέρα αστάθειας στην Λάρισα όπου με το μάτι καταλαβαίνεις ότι πάει για γερό πράγμα? Μερικά νέφη-υψισσύνεφα που δείχνουν ότι υπάρχει αρκετή υγρασία και πάνω, αλλά όχι τόση ώστε να φτιάξει μουφοσυννεφιά παντού. Η καλή καυακόρυφη θερμοβαθμίδα φαίνεται και πάντα απ΄τα πρώτα νέφη αστάθειας που θα πρέπει να εμφανίζονται ήδη από τις 9-10 το πρωί. Στις επόμενες εικόνες: εδώ οι πρώτες αναπτύξεις θυμάμαι πάντως εκείνη την ημέρα. πρέπει να ήταν Μάιος, όταν ήμουν δευτέρα λυκείου. δυστυχώς το καλύτερο μέρος της καταιγίδας, ήταν ΄.οταν είχα μάθημα ιδιαίτερα φυσικής οπότε το έχασα🤬 Βλέπετε ότι η ατυχία δεν ξεκίνησε όταν ήρθα Γιάννενα, αλλά υπήρχε από πριν.. Έχανα καταιγίδες στα φροντιστήρια τότε, στο διάστημα που φοιτούσα έκανε καιρό με μεγάλο ενδιαφέρον επί των πλείστον στην άλλη πόλη, και τώρα που έχω χρόνο και μπορώ να πάω όπου θέλω τα κάνει όταν κοιμάμαι, οπότε δεν υπάρχει λύτρωση... Πάμε να συνεχίσω σε λίγο τις πολλές υπόλοιπες φώτο, για να δείτε την εντυπωσιακή μαυρίλα. Δυστυχώς από νιντέντο, δεν αποτυπώνεται καθαρά το έπος εκείνης της ημέρας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Αυτό μέσα σε λίγη ώρα είχε γίνει αυτό μετά διαλύθηκε, όμως ταυτόχρονα, άρχιζε να δημιουργείται το τέρας δυτικά. Από μικρούς πυρήνες, σε μια ισχυρή πολυκυτταρική καταιγίδα... μια άλλη καταιγιδούλα βορειοανατολικά συνέχεια οργάνωσης... έμοιαζε πολύ με τις καταιγίδες που έβγαλε ο Σεπτέμβριος του 14 αν θυμάμαι καλά την ημερομηνία.. Απλά αυτη που βάζω τώρα μας επηρεάσε καλύτερα Το ΤΕΡΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΆ [ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΈΡΩΝ ΜΟΥ.. ΠΦΦΦ] Και κάπου εδώ μπήκα για μάθημα... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_ar Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Από την καταιγίδα που πέρασε σήμερα από την Παρεκκλησιά. Και μια πιο πανοραμική: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 11 minutes ago, g_ar είπε: Από την καταιγίδα που πέρασε σήμερα από την Παρεκκλησιά. Και μια πιο πανοραμική: Μπράβο Γιώργο! Το θέμα θα αρχίσω να το γεμίζω από σήμερα! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 (edited) αυτή την στιγμή βλε΄πω βίντεο με τον μεγαλύτερο ανεμοστρόβιλο στην καταγεγραμμένη ιστορία... Το βίντεο λέει για 5000j/kg cape!! Είναι να τρελαίνεσαι!! Edited April 19, 2019 by [weathermaniac] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 η πιο έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα σε καταιγίδα!! Το έχω δει πολλές φορές το βίντεο Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_ar Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 (edited) Εντωμεταξύ φέτος έζησα κάτι αρκετά κοντά σε ανεμοστρόβιλο(ασθενή βέβαια), βασικά νομίζω ήταν υδροστρόβιλος! Ήταν τον περασμένο Δεκέμβρη όταν οι καταιγίδες ήταν στο peak τους! Από την περιοχή που μένω: Edited April 19, 2019 by g_ar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Δυστυχώς όπως είπα οι ημερομηνίες έχουν εξαφανιστεί απ΄το μυαλό, όχι όμως και οι φώτο.. Πάμε για μια πρόσφατη πολ΄καλή καταιγίδα [πριν 2 χρόνια νομίζω] με τρομερό στροβιλισμό, αλλά χωρίς πολύ νερό. Στην αρχή Λίγη ώρα μετά εμφανίζεται ο πρωταγωνιστής! μέχρι το έδαφος... όλο το wall cloud.. το τέλος 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 θα τρελαθώ.. κάτι έπαθε το Imjur και μου βγάζει μαύρο!! όλες οι φώτο είναι εκεί, ενώ τις έχω ανεβάσει από τα Γιάννενα.. Έτσι αν δεν βγούνε, θα αργ΄ήσω πολύ αν τις ανεβάσω, όταν επιστρέψω Γιάννενα.. Γκατεμιά ακόμα και εδώ.. πφφ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_ar Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 (edited) Έκατσα και έψαξα σε κάτι αρχεία που έχω κάνει με τις καταιγίδες στον Αλμυρό και βρήκα μια απο τις πιο εντυπωσιακές καταιγίδες που εχουνε περάσει από την περιοχή μου.. (φωτο από τον Γ. Στέργιου) Edited April 17, 2022 by g_ar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Ευτυχώς από το firefox Μου βγαίνουν οι φώτο στο Imjur, Θα ανεβάσω σύντομα. Μάλλον θα φταίει και λίγο ότι ο υπολογιστής μου στην Λάρισα ειναι 12 ετών χαχαχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 τρομερό βίντεο με την καταιγίδα να κάνε το καλοκαίρι χειμώνα!!! [΄λόγω χαλαζιού!!] Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 πάμε! η επόμενη μερα όμως είχε πολύ μεγαλύτερο θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 η επόμενη μέρα : άλλο κύτταρο σκοτεινιάζει. ανατροφοδοτήσεις και εδώ καταλαβαίνω ότι μιλάμε για σοβαρά πράγματα. Δεν μας επηρέασε ούτε αυτή πολύ καλά, αλλά ήταν μια μεγάλη καταιγίδα. funnel cloud... ολόκληρη η δομή ηλεκτρικά το wall cloud κάνει την εμφάνισή του στροβιλιζόμενο! μέχρι το έδαφος τα νέφη και πάλι... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_ar Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 Από τον Οκτώβρη του 2018, η πρώτη σοβαρή καταιγίδα του φθινοπώρου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Αν και μικρή καταιγίδα που δεν μας επηρέασε σίγουρα ήταν ωραία φάση ζουμαρισμένο το ουρανιο τόξο νέφους το οποίο έμπαινε στην καταιγίδα διάλυση ουρανοξύστης Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 H Παρακάτω φώτο είναι από την καταιγίδα της πρώτης νύχτας αστάθειας στην επική λίμνη στις αρχές Σεπτεμβρίου του 16. Ήταν η πιο ισχυρή ηλεκτρικά καταιγίδα που θυμάμαι τα τελευταία πολλά χρόνια της ζωής μου. Αστραπές που να φτάνουν σε συχνότητα 2 φορές το δεύτερο, και σε φάσεις να αστράφτει χωρίς διακοπή... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Πάμε για την χθεσινή ημέρα, που άρχισε πολύ υποτονικά και η καθυστέρηση μέχρι τις 5 να μην έχει κάνει τίποτα με έκανε να με ζώνουν τα φίδια. Στα νότια έβγαζε και εκεί αναπτύξεις, καταιγίδα προς Βόλο [αλλά όχι εκεί] Ας πάμε όμως στον πρωταγωνιστή στα βόρεια δυτικά ένα αμόνι το οποίο μαζί με την καταιγίδα από τα βόρεια θα ενωθούν και θα γιγαντωθούν αναπτύξεις στα νότια δημιουργόντουσαν για πλάκα Η καταιγίδα στα βόρεια πλησιάζει με ανατροφοδοτήσεις, αλλά όχι επειδή μας είχε βάλει στόχο η όψη όπως τα supercell.. Και βλέπω στα δυτικά μου αυτά τα μικρά συννεφάκια Μετά από 1 λεπτό: Μετά από ακόμα 2 λεπτά γίνεται αυτό! Ένα λεπτό αργότερα ακόμα άρχισε ήδη να γίνεται cb!!! Ήθελα να πάω τουαλέτα οπότε πήγα κάτω. Δεν έλλειψα ούτε 5 λεπτά. Και τότε ήταν που έγινε το απίστευτο... Σε 5 λεπτά λοιπόν έγινε αυτό οπότε απλά έπεσε το σαγόνι μου κάτω: ο τόπος μαυρίζει!! Η ανάπτυξη ήταν εκρηκτική αφού μετά από 15 λεπτά συνολικά είχαμε καταιγίδα η οποία έκανε σκιά σε νέφη χαμηλότερου ύψους Το τέρας περνάει από πάνω μας φεύγει προκαλώντας λίγο ανατολικότερα χαλάζι σε μέγεθους αυγού.. Και αυτό είναι το τέλος της ημέρας. Αλλά όχι της καταιγίδας η οποία συνέχισε ζωντανή μέχρι το ανατολικό Αιγαίο... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_ar Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Τρόμος! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oldboy332 Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/313026376045031/ https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2229632063756986/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 (edited) η χθεσινή καταιγιδα στην Λάρισα στις παρακάτω εικόνες. Αρκετό νερό τοπικά όμως, και λίγα μόνο ηλεκτρικά, τίποτα το ιδιαίτερο Σύγκριση εικόνας καταιγίδας προς ανατολή σε σχέση με το μεγάλο Σάββατο εχθές: μεγάλο Σάββατο.. Edited May 15, 2019 by [weathermaniac] Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 οι υπέροχες αναπτύξεις χθές το απόγευμα λίγο πριν την δύση του ήλιου Link to comment Share on other sites More sharing options...