Jump to content
WEATHER-FUN

Ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή;;;

Αγαπημένη εποχή;;;  

12 members have voted

1. 1. Αγαπημένη εποχή (ότι λέει η ερώτηση)

• Χειμώνας
    • Καλοκαίρι
    • Άνοιξη
    • Φθινόπωρο

Recommended Posts

Ενδιαφέρον θέμα. Ήθελα απλά να δω η πλειοψηφία του φόρουμ ποια εποχή αγαπάει περισσότερο. Πιστεύω ότι ήδη ξέρουμε το νικητή.

Δυσκολεύτητα πολύ να αποφασίσω μεταξύ φθινοπώρου - χειμώνα. Η προσμονή των Χριστουγέννων και του χειμώνα, συνδιασμό των φθινοπωρινών καταιγίδων και των πρώτων ψυχρων της νέας σεζόν, κάνουν το φθινόπωρο την αγαπημένη μου εποχή. Ακολουθούν με τη σειρά ο Χειμώνας ως Νο2, το Καλοκαίρι ως Νο3 και η άνοιξη ως Νο4, ως η πιο αδιάφορη εποχή του έτους. Αυτό γιατί δε μπορεί να δώσει ούτε σωστό πεδινό χιόνι στην αρχή της εδώ, μα ούτε και σωστή καταιγίδα στη συνέχεια, συνήθως μέχρι τα μέσα Μαΐου περίπου.

Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, είμαι Winterlove με την ευρεία έννοια της λέξης, αγαπώ δηλ. οτιδήποτε μπορεί να σπάσει τη καλοκαιρία οποιασδήποτε εποχής.

Δύσκολο να από αποφασίσω ανάμεσα στις εποχές. Ειδικά τώρα που πλέον έχουν γίνει αλλά ντ ' άλλων.Μου αρέσουν πολύ οι βίαιες καταιγίδες - καλοκαιρινού τύπου - αλλά μιας και ζω κανονικά στην Αθήνα λογικά θα διάλεγα φθινόπωρο. Μας έχει κάνει βέβαια τη τιμητική μας τρία χρόνια σερί χιονιαδες με 15 εκατοστά και πάνω ο κάθε ένας τον χειμώνα. Αλλά δεν το θεωρώ ως κανόνα. Επομένως εκεί Οκτώβριος, Νοέμβριος όπου έρχονται και τα πιο δυνατά συστήματα. Καταιγίδες οκ βλέπουμε και μετωπικές αρκετά ισχυρές οπότε δεν έχω κάποιο θέμα. 

@South καυσωνάκιας θύμισε μου άνοιξη δεν είπες ότι σου αρέσει; 😏

8 ώρες πριν, Berdon είπε:

Δύσκολο να από αποφασίσω ανάμεσα στις εποχές. Ειδικά τώρα που πλέον έχουν γίνει αλλά ντ ' άλλων.Μου αρέσουν πολύ οι βίαιες καταιγίδες - καλοκαιρινού τύπου - αλλά μιας και ζω κανονικά στην Αθήνα λογικά θα διάλεγα φθινόπωρο. Μας έχει κάνει βέβαια τη τιμητική μας τρία χρόνια σερί χιονιαδες με 15 εκατοστά και πάνω ο κάθε ένας τον χειμώνα. Αλλά δεν το θεωρώ ως κανόνα. Επομένως εκεί Οκτώβριος, Νοέμβριος όπου έρχονται και τα πιο δυνατά συστήματα. Καταιγίδες οκ βλέπουμε και μετωπικές αρκετά ισχυρές οπότε δεν έχω κάποιο θέμα. 

@South καυσωνάκιας θύμισε μου άνοιξη δεν είπες ότι σου αρέσει; 😏

Απορώ γιατί μισείτε τόσο την άνοιξη. Ειδικά το Μάρτιο το λατρεύω. Ο Απρίλιος στην Ελλάδα οκ στο εξωτερικό έχει γίνει θερμός. Μάιος μου τη σπάνε οι καταιγίδες και τα πρόωρα 30-35άρια (ευτυχώς φέτος ήταν δροσερός). Ο Οκτώβριος κι ο Νοέμβριος στην Ελλάδα είναι επίσης λατρεμένοι μήνες αλλά στο εξωτερικό είναι χάλια. Για Αθήνα κι εγώ φθινόπωρο θα ψήφιζα αλλά όχι την περίοδο των καταιγίδων τόσο. Επίσης θέλω κάποια στιγμή να δω στα μέσα Νοέμβρη μέρες με συνεχόμενη βροχή, βοριά και θερμοκρασιακή διακύμανση 8-10 βαθμούς. Αυτό μάλλον θα γίνει φέτος αλλά στα τέλη Νοέμβρη (21-25). Για του χρόνου πιθανώς να έχουμε κάτι ανάλογο 16-18/11.

Edited by WEATHER-FUN

Χειμώνας φυσικά, αλλιώς δεν θα βρισκόμουν εδώ μέσα. Ως δεύτερη αγαπημένη εποχή θα επέλεγα άνοιξη ή φθινόπωρο, αναλόγως το μέρος.

Στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια το φθινόπωρο συνήθως είναι πολύ θερμό ως τον Νοέμβριο τουλάχιστον και θυμίζει καλοκαίρι, με τον Ιάπωνα απαραίτητο τουλάχιστον τα μεσημέρια. Από την άλλη, η άνοιξη έχει χειμερινά στοιχεία και ο Μάρτιος είναι συχνά καραχειμερινός στα προσήνεμα με υετό και κρύο. ο δε Μάιος ψιλοπαλεύεται ως προς την ζέστη, οπότε ψηφίζω άνοιξη.

Στην Λάρισα το φθινόπωρο αποβάλλει την καλοκαιρίλα πολύ γρήγορα, μιας και οι εποχές πάνε πιο "by the book" στα κεντροβόρεια. Οι ελάχιστες βαριά - βαριά μέχρι τις 10-15 Σεπτεμβρίου έχουν στρώσει, ακόμη και υπό τις τωρινές άθλιες συνθήκες. Ο Σεπτέμβριος μπορεί να δώσει πολύ δυνατές καταιγίδες στην Θεσσαλία, ο δε Νοέμβριος πρώιμο ψύχος που προμηνύει Χριστούγεννα. Για Λάρισα, λοιπόν, φθινόπωρο.

Ως προς το καλοκαίρι, εύχομαι να ήμουν λεφτάς και να πήγαινα από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο Ιρλανδία, Σκωτία ή Σκανδιναβία με 12αρια μέγιστες. Αυτά. 

Edited by Χιονοσκεπής

15 ώρες πριν, WEATHER-FUN είπε:

Απορώ γιατί μισείτε τόσο την άνοιξη. Ειδικά το Μάρτιο το λατρεύω. Ο Απρίλιος στην Ελλάδα οκ στο εξωτερικό έχει γίνει θερμός. Μάιος μου τη σπάνε οι καταιγίδες και τα πρόωρα 30-35άρια (ευτυχώς φέτος ήταν δροσερός). Ο Οκτώβριος κι ο Νοέμβριος στην Ελλάδα είναι επίσης λατρεμένοι μήνες αλλά στο εξωτερικό είναι χάλια. Για Αθήνα κι εγώ φθινόπωρο θα ψήφιζα αλλά όχι την περίοδο των καταιγίδων τόσο. Επίσης θέλω κάποια στιγμή να δω στα μέσα Νοέμβρη μέρες με συνεχόμενη βροχή, βοριά και θερμοκρασιακή διακύμανση 8-10 βαθμούς. Αυτό μάλλον θα γίνει φέτος αλλά στα τέλη Νοέμβρη (21-25). Για του χρόνου πιθανώς να έχουμε κάτι ανάλογο 16-18/11.

Στην Αθήνα τα πράγματα την άνοιξη είναι λίγο πιο χαλαρά. Σίγουρα ένα μέρος της άνοιξης άμα  δεν έμοιαζε με πρώιμο καλοκαίρι θα τη συμπαθούσα σαν εποχή. Έτσι σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά επίπεδα,χαλαρές βροχουλες, που και που μια καταιγίδα... Αλλά το φθινόπωρο πιστεύω αν και αυτό πλέον θερμό έχει μεγαλύτερη δυναμική σε καταιγίδες και κακοκαιρίες. Μπορεί να έχει μεγάλα διαστήματα βαρετοκαιριας αλλά τουλάχιστον κάποιες φορές μας αποζημιώνει. Χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα ο Ντάνιελ ( 100+ χιλιοστά) και ο Μπάλλος ( 74 + ) χιλιοστά κτλ. Απλά το θέμα είναι να μην πέφτει π.χ. ο μηνιαίος υετός σε μια Κακοκαιρία αλλά να είναι μοιρασμένες οι βροχές. Νοέμβριος φυσικά μπαίνει πάντα με άλλη ψυχολογία άμα είναι και αυτός λίγο φυσιολογικός....

Άνοιξη η αγαπημένη μου εποχή αν και στην Ελλάδα ψηφίζω φθινόπωρο μαζί. Βασικά για μένα ο ιδανικός καιρός είναι γύρω στους 10-12 βαθμούς ελάχιστες, γύρω στους 22-24 βαθμούς μέγιστες και ήλιος όλη την ημέρα (αν είναι φθινόπωρο). Όπως επίσης γύρω στους 6-8 βαθμούς ελάχιστες, γύρω στους 18-20 βαθμούς μέγιστες και ήλιος όλη την ημέρα (αν είναι άνοιξη).

Παλιά ήταν ο χειμώνας, τώρα είναι το καλοκαίρι, αφού οι καταιγίδες έρχονται, ενώ τα χιόνια όχι. Παλιότερα άντεχα και περισσότερο το κρύο. Το φθινόπωρο επίσης μου άρεσε πολύ ειδικά στην αρχή του, από πάντα

1: χειμώνας

2: καλοκαίρι (άστατο)

3: φθινόπωρο 

4: άνοιξη

5: καλοκαίρι (ξηρό)

Φθινοπωρο μακραν κι ολας. Εχει τα παντα. 

Ασταθειοκαιρο (και μαλιστα ολους τους μηνες μπορει να εμφανιστει θερμικη ασταθεια πλεον)
Ψυχρες εισβολες (κυριως προς Νοεμβρη αν και λογω κλιματικης αλλαγης εξαφανιζονται, παραδοσιακα ομως τα πρωτα χιονια τοτε ξεκινουσαν {απο Οκτωβρη βασικα})
Καυσωνες (τον Σεπτεμβρη μπορει να εχει κανενα κυμα καυσωνα μικρης διαρκειας)
Οργανωμενα βαρομετρικα χαμηλα (μαλιστα οι πιο δυνατες καταιγιδες τοτε εμφανιζονται λογω απολυτου συνδυασμου διατμησεων και ασταθειας)
Παρατεταμενες περιοδους ξηρασιας λογω εμμονικων αντικυκλωνων
Εμφανιση ομιχλης μεταφορας σε πολλες περιοχες
Αναστροφες με τους πρωτους παγετους

Καμια αλλη εποχη δεν μπορει να εχει τετοιο ενδιαφερον απο καθε αποψη. Το φθινοπωρο ειναι ο συνδετικος κρικος ολων