Οι Τ μπορούν να παρουσιάζουν αστρονομικές διαφορές ακόμα και σε λίγα μέτρα.
Υπήρξαν περιπτώσεις όπου σε κορυφές μεγάλων βουνών είχε θετικές Τ και σε περιοχές όπως Νευροκόπι, Φλώρινα, Σερρες κάτω από -15
Παράγοντες όπως ορογραφία, αστικη πυκνότητα και αποσταση από θάλασσα/λίμνη επηρεάζουν πολύ σημαντικά την διαμόρφωση της Τ. Πολυ περισσότερο απ' όσο οι περισσότεροι νομίζουν. Δεν είναι μόνο υψόμετρο
Δεν παει έτσι. Η νιφαδα μπορεί να επιβιώσει εκατοντάδες μέτρα κάτω από την ισόθερμη του 0 πόσο μάλλον με τις χιονοκαταιγιδες του 00αριου.
Έχω δει να στρώνει χιόνι με 7 βαθμούς και νιφάδες κτήνη τον Γενάρη του 12 σε ένα απόγευμα πριν το ξαναγυρίσει σε βροχή.
Ισόθερμη του 0 στην Ήπειρο με χιόνι στα Γιάννενα τον Φεβρουάριο του 22:
Εννοείται. Και με 0/-1 έχει χιονίσει. Γενικά αν είναι ιδανικές οι συνθήκες, μπορεί να χιονίσει με οριακότατες Τ. Πχ Φεβρουάριο του 2018 είχαμε υγρές νιφάδες στον Αλμυρό στο peak του υετου εκείνης της κακοκαιρίας με 2 βαθμούς, ενώ 2 χιλιόμετρα δυτικότερα χιονιζε κανονικά και 5 χιλιόμετρα πιο πέρα είχε άρχισε να το στρώνει. Μιλώντας πάντα για πεδινές περιοχές(υψομέτρων από 70 έως 140 μέτρα).
Χαρτες από τότε
Στο 0αρι του τζίφου με την ραγδαιότητα που έδινε + το 400αρι υψόμετρο παγοποιησης + το -2/πολυ οριακό -3 στα 850 + dp στο μηδέν θα χιονιζε και εδώ. Ίσως και να έπιανε και την γνωστή «χλαπατσα» όσο πιο δυτικά κατευθύνεσαι στην πόλη.